Találatok a következő kifejezésre: A mensi napjától számítva hányadik napon (4 db)

A mensi első napjától számítva hányadik napon lehet teherbe esni?

Ha a terhesség esélye fent áll akkor az mennyi ideig áll fent? Vagyis mennyi az az id? amíg teherbe tudok esni? H?mérz?m már egy hónapja! Tudom, hogy az utolsó alacsony h?mérséklet? napon lehet teherbe esni, de ez kb. mennyi id?? Úgy értem 12 - 24 óra? Ha erre tud valaki választ azt megköszönöm!

Legjobb válasz: Minden a peteéréstõl függ.Ha félidõben van neked(azaz 28 naposak a ciklusaid) akkor a legbiztosabb a 12.-14. napon,de a spermák még odabent 72 h.t életképesek,ezért a 16. nap is megtermékenyülhet.remélem segítettem.

Minden a peteéréstõl függ.Ha félidõben van neked(azaz 28 naposak a ciklusaid) akkor a legbiztosabb a 12.-14. napon, de a spermák még odabent 72 h.t életképesek, ezért a 16. nap is megtermékenyülhet.remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Sokat segítettél! A ciklusaim egyébként 29-33 nap közöttiek szoktak lenni! Akkor mikor lenne alkalmas?
Szia.Körülbelül 12-14 nappal azelõtt, hogy megjönne.Tehát, ha 33 napos akkor pl 20.-a környékén érdemes.Én úgy oldottam meg, hogy mondjuk 13.-ától sûrübben voltunk együtt 25.-éig.Nekünk sikerült elsõre, bár én elõtte gyógyszert szedtem, kihagytam 2-3 hónapot hopgy tisztuljak és utánna számolgattam. http://www.ciklus.hu -t ajánlom.Ha régóta próbálkoztok, vegyél ovolációs mikroszkópot.Gyógyszertárban lehet kapni, nem drága és életed végéig jó(akár megelõzésre is lehet használni, de gondolom most nem arra kell).Drukkolok.
Az elõzõ válaszoló vagyok.Azt még elfelejtettem, én úgy tudom, hogy pontosan nem lehet meghatározni, hogy hány óra, mivel amikor ovulálsz, elõtte is és utánna is lehetõség van 1-2 nap, hogy megfoganjon a picuri, mert a sperma 48-72 óráig is életképes lehet.Sok sikert.

Mit éreztek peteéréskor? A mensi első napjától számítva hanyadik napon szokott lenni nektek? Hány naposak a ciklusaitok?

Legjobb válasz: 28 napos a ciklusom,a 14-15 napon görcsöl a hasam,néha szúr olyat,mintha kést döfnének bele, tojásfehérje szerû nyákom szokott lenni! Plusz csinálom az ovu tesztet a 12 naptól.

28 napos a ciklusom, a 14-15 napon görcsöl a hasam, néha szúr olyat, mintha kést döfnének bele, tojásfehérje szerû nyákom szokott lenni! Plusz csinálom az ovu tesztet a 12 naptól.
30 napos ciklusaim vannak, kb. a 16 nap környékén van alhasi fájdalmam, de nagyon erõs. Néha még felkelni sem bírok.
29-30 naposak a ciklusaim és nagyjából a 15. nap környékén szokott lenni az ovulációm, persze pár nap eltérés elõfordulhat. Én ezt érzem: szurkálás, bõséges fehér folyás vagy toj.fehérjeszerû nyúlós, szétszakadás érzés, mintha lenne valami az alhasamba, nehezebbnek érzem, feszít, mindig elõtte jelentkezik pár pattanás...stb.
A folyásból teljesen egyértelmû. 3-4 napon át tart tojásfehérje szerû bõvebb folyás. Ennek 3.-4.napján van pé. Ált. a 12. napon, de elõfordult már a 8. napon is, és volt hogy elmaradt. Ez az egy tünet is tök elég hogy pontosan tudjam, hogy zajlik a ciklusom. A többi tünet hol van, hol nincs. Ez tuti. Érdekes módon a pé ideje alig befolyásolja a ciklus hosszát, ami 28-30 napos nálam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nekem általában 25-26 naposak a ciklusaim, de pl a múlt hónapban 28 napra jött meg. Tegnap és ma hol a jobb, hol a bal oldalon fáj, és fehér folyásom is van. Ma vagyok a 10. napon.És arra gondolok, hogy talán nálam ez lehet a peteérés. Ma reggelre a hõm is felugrott 2 tizedet.

Egy átlagos ciklusban a peteérés napjától számítva kb hányadik napra kell (ene) megjönnie a mensinek?

Párommal babát szeretnénk, 22-én volt PÉ-je, és ha jól tudom, akkor elvileg innent?l számítva a 14-15. napra jön meg a mensi. Vagy ez nem igaz? Esetleg egyénenként más? Egyébként kb 31-32 naposak a ciklusai. Ez alapján úgy számoljuk, hogy már meg kellett volna jönnie.

Legjobb válasz: 14 nap körûl, de van olyan akinek a 16. napon. Csinálj egy tesztet és abból már biztosan kifog derûlni. Én szorítok.

14 nap körûl, de van olyan akinek a 16. napon. Csinálj egy tesztet és abból már biztosan kifog derûlni. Én szorítok.
Szia! Jól tudjátok, a PÉ-t követõ 14. napon szokott általában megjönni a mensi. Ha már késik, ahogy írod is, akkor reggeli elsõ vizeletbõl teszteljen a párod! Akár már holnap is! Drukkolok Nektek!
31-32 napos ciklus esetén a peteérés általában( mert van eltérõ eset) mensitõl visszafelé a 17. napon van, de ha nem jött meg idõre a mensi, akkor lehetett máskor is a pé...simán elõfordul. Ha rendszeres a ciklus akkor teszteljetek!!!! Ha mégis negatív, akkor pár nap múlva ismételhetõ a teszt, ha addig sem jönnne meg, de akkor már el kell indulni a doki felé, mert más is okoz mensi kimaradást..de attól is késhet, ha túl erõsen akarja a babát, mert az álterhességet okozhat, szóval, teszteljetek elõször is , aztán szépen sorjában a többi. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen nektek a válaszokat! Hát mi is nagyon szurkolunk magunknak.:D Mindenesetre ha még holnap se lesz semmi a páromnál, akkor irány a patika, és veszünk tesztet. Egyébként melyiket vegyük? Elég valami olcsóbbat, vagy mondjuk ezt a Clearblue-t (már hogy arról annyi jót mondott mindenki itt az oldalon)?
Ha már túl vagytok a mensis napo és nem jön meg , akkor nem kell clearblue, felesleges olyan drágát, nekem az ONE-step a második napon néztem, tökre két piros csík volt..rossmann 700ft körül. Üdv.


A peteeres hanyadik naptol hanyadik napig tart? A mensim elso napjatol szamitva a 9 napon voltunk egyutt es egyeltelen nem vigyeztunk, mennyi eselye lehet annak, hogy teherbe esek?

Legjobb válasz: Szia! A peteérésed a KÖVETKEZÕ ciklusod elsõ napjától számítva VISSZAFELÉ 14 nappal van. Tehát attól függ az egész, hogy hány napos a ciklusod. Mert ugye ez úgy néz ki, hogy ha a ciklusod MINDIG 28 napos, akkor a peteérésed a ciklus 14. napján van, de ha a ciklusod rövidebb, pl. 25 napos, akkor a peteérésed a ciklus 11. napján van, de ha a cilkus hossza 31 napos, akkor a peteérés a ciklus 17. napjára esik. Abban az esetben, ha a ciklusod váltakozó hosszúságú (hol 25 napra jön meg hol 32 napra), akkor egy bizonytalan jövõbeni dátum az, amibõl visszaszámolva meghatározható lenne a peteérés pontos napja. Az a tény, hogy a hímivarsejt elég kiartóan tud várakozni akár 48-72 órát is a megtermékenyíthetõ petesejtre, és a petesejt is érésétõl számított 24 órában magtermékenyíthetõ tovább fokozza az izgalmakat. Azt szokták tanácsolni, hogy a számított peteérés elõtt és után 3 nappal óvatosan szeretkezzenek azok, akik nem akarnak babát. Tudom, te nem a maszlagot akartad hallani, hanem azt, hogy terhes vagy-e. Elég jó esélyed van rá, hogy ne legyél várandós, de remélem, hogy az a kis izgalom jó lecke volt arra, hogy felelõségteljesen éld a szexuális életed. Kívánom, hogy úgy alakuljanak a dolgok, ahogy Te szeretnéd!

Szia! A peteérésed a KÖVETKEZÕ ciklusod elsõ napjától számítva VISSZAFELÉ 14 nappal van. Tehát attól függ az egész, hogy hány napos a ciklusod. Mert ugye ez úgy néz ki, hogy ha a ciklusod MINDIG 28 napos, akkor a peteérésed a ciklus 14. napján van, de ha a ciklusod rövidebb, pl. 25 napos, akkor a peteérésed a ciklus 11. napján van, de ha a cilkus hossza 31 napos, akkor a peteérés a ciklus 17. napjára esik. Abban az esetben, ha a ciklusod váltakozó hosszúságú (hol 25 napra jön meg hol 32 napra), akkor egy bizonytalan jövõbeni dátum az, amibõl visszaszámolva meghatározható lenne a peteérés pontos napja. Az a tény, hogy a hímivarsejt elég kiartóan tud várakozni akár 48-72 órát is a megtermékenyíthetõ petesejtre, és a petesejt is érésétõl számított 24 órában magtermékenyíthetõ tovább fokozza az izgalmakat. Azt szokták tanácsolni, hogy a számított peteérés elõtt és után 3 nappal óvatosan szeretkezzenek azok, akik nem akarnak babát. Tudom, te nem a maszlagot akartad hallani, hanem azt, hogy terhes vagy-e. Elég jó esélyed van rá, hogy ne legyél várandós, de remélem, hogy az a kis izgalom jó lecke volt arra, hogy felelõségteljesen éld a szexuális életed. Kívánom, hogy úgy alakuljanak a dolgok, ahogy Te szeretnéd!
En a mensim elso napjatol a 14 napon voltam eggyutt aparommal es teherbe estem..9ik nap meg korai, nagyon kicsi az esely hogy akkor sikerult volna.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!