Találatok a következő kifejezésre: A mensi napjától számított (5 db)

Lehet kétszer peteérésem egy hónapon belül? Mert ebben a ciklusban kétszer esett le a hőm. Egyszer a mensim napjától számított hetedeiken és a 13. napon is.

Legjobb válasz: Szerintem valamit rosszul tudsz. nekem úgy rémlik, a peteérés napján emelkedik a hõmérséklet. Nekem be is jött kétszer, mindkettõnek terhesség lett a vége.(akarattal)

Szerintem valamit rosszul tudsz. nekem úgy rémlik, a peteérés napján emelkedik a hõmérséklet. Nekem be is jött kétszer, mindkettõnek terhesség lett a vége.(akarattal)
Lehet kétszer peteérésed! A barátnõm így lett terhes véletlenül a harmadik, nem tervezett gyerekükkel. Volt már egy peteérése, azt hitte, ezzel vége. Tévedett... Aztán a biológia szakos tesója felvilágosította, hogy lehet kétszer peteérés egy hónapban. Azért gondolom nem túl gyakori... Az elõzõ válaszolónak: a pé után emelkedik a hõ.
Szerintem lh tesztelj. Ez a homerozeses dolgo hogy is mondjam, bizonytalan, mint a kutya vacsoraja. Utolag le tudod vonni a kovetkezteteseket a gorbe alapjan, de a lenyeg az elore segitesen van. Az lh teszt mikor poziti, tudod, h ket napon belul megreped a tuszo, es lehet keszulni az akciora. En is igy lettem terhes, gyogyszer abbahgyasa utan rogton. Egy egeszsegugyis
A mensi elsõ napjától számítva a 14. napon van.
Ez igy nem igaz, a ciklus közepén félidöben. Akinek pl. 35 napos a ciklusa, annak máskor van, mint akinek 24 - gondolom, logikusnak látod te is. Terhes meg lehetsz akarmikor is, nem csak félidöben...
Ha a mensi elsõ napjától számolsz visszafelé, akkor általában a 15-ik napon volt pé-d az elõzõ ciklusodban. Ha ciklusod rendszeres, mindig azonos napra jön meg, akkor számold ki mikorra kell megjönnie, és onnan számolj vissza 15 napot. Persze ez akkor igaz, ha hormonálisan minden renben nálad, mert akkor igaz az is, hogy a luteális fázis 14 napos. Remélem segítettem, és érthetõ, amit leírtam.
A KÖVETKEZÕ MENSI ELSÕ NAPJÁTÓL VISSZASZÁMOLT 14. NAPON VAN OVULÁCIÓ!!!!!! Az elsõ naptól számított 14.nap, csak abban sz esetben helytálló, ha szabályos 28 napos ciklusa vna az illetõnek. A ciklus 1. fele lehet hosszab, de a 2. fele a luteális fázis az állandó 14 nap.Ezért kell a köv.mensitõl visszaszámolni N
Utolsónak igaza van, de szerintem érdemes ovutesztet használni, az biztosabb. ( 28 napos ciklusnál ugyebár mindegy...)

Peteérés a mensi első napjától számított 14.15. nap?

Legjobb válasz: Igen ha átlagban 28 naposak a ciklusaid!

Igen ha átlagban 28 naposak a ciklusaid!
Van akinél elõbb, vagy épp késõbb. Attól függ, milyen hosszúak a ciklusaid. Egy ötlet: Az ovulációs teszt pontosan megmutatja! Én soha nem tudtam a sajátomat eltalálni, mert változó hosszúságúak a ciklusaim. Vettem egy tesztet, a 11. napon már a 2. csík halvány volt, a 12. napon is és a 13. napon erõs. Ezt a napot kihasználtuk és most 14 hetes terhes vagyok. És biztosra merem állítani, hogy ha nem teszteltem volna, a mai napig próbálkoznánk. Majdnem egy évig kísérleteztünk eredméyn nélkül. Drukkolok neked! Érdemes teszttel ellenõrízni, próbáld meg4
Kedves 2.válaszoló! Azt mondod jó az ovulációs teszt, Akkor kipróbálom:) ! A dokim azt mondta nem tuti a teszt! Kifogom próbálni:) !
A peteérést a mensitõl visszafelé számoljuk.Tehát, elõtte kb a 14-16 napra tehetõ.De amint írta a 2 válaszoló, ez nagyban eltérhet esetenként.Nekem pl annyira pontos a ciklusom, hogy tutira ki tudtam mindhárom gyerekemnél számolni mikor kell akciózni.Sõt, a nemüket is számolással befolyásoltuk, nekünk ez is bejött, mindháromszor olyan nemû babánk született, amilyet terveztünk.De van akinek nagyon rendszertelen a ciklusa, és a peteérése is.Próbáld ki szerintem is amit tanácsoltak. Sok sikert.

Honnan tudom hogy mikor van peteérésem? Mindenkinek a mensi első napjától számított 14. nap körül van? A ciklusaim 28 naposak.

Legjobb válasz: Szia, ha 28 naposak a ciklusaid akkor esélyes, hogy a 14. napon van pé-d. Van aki ilyenkor érez szúrást a petefészkeinél, leesik a testhõmérséklete, és a pé-t megelõzõ napokon tojásfehérje szerû nyákja van. Ha ezekre figyelsz, pár hónap alatt kitapasztalhatod, hogy neked mikor következik be. L.

Szia, ha 28 naposak a ciklusaid akkor esélyes, hogy a 14. napon van pé-d. Van aki ilyenkor érez szúrást a petefészkeinél, leesik a testhõmérséklete, és a pé-t megelõzõ napokon tojásfehérje szerû nyákja van. Ha ezekre figyelsz, pár hónap alatt kitapasztalhatod, hogy neked mikor következik be. L.
Igaza van az elõttem válaszolónak, viszont szerintem a legbiztosabb, ha veszel ovulációs (LH)tesztet. Az még megbízhatóbb, mint a tünetek figyelése. Regisztrálj a http://www.ciklus.hu-n, ez is segíthet. Sok sikert! :)
a ciklus.hu a menstruáció elötti pár napja írja, hogy nem valószínû a teherbeesés. itt viszont ahogy olvasgattam a menstruáció után 14 napig írtátok, hogy nem akkora az esély. hogy van ez most?

A mensi első napjától számított 9-ik napon együtt voltunk. 4 napja alhasi fájdalmaim vannak. Mit jelez a fájdalom?

Legjobb válasz: Sokmindent jelezhet... Akár azt is hogy rosszat ettél... Nem írtad hogy mióta volt az a nap amikor próbálkoztatok... Hány napja? Mert minimum 7 nap kell a beágyazódásig, és addig elvileg nem igazán érezhetsz magadon tüneteket (hasfájás, mellfeszülés....stb.), mert addig a HCG hormon termelõdése sem kezdõdik meg, ami utasítja pl. a petefészkeket hogy álljanak le az újabb peteéréssel, mert már van egy beágyazódott kis lény a testedben, és most új idõk jönnek. Ha megtörtént a beágyazódás, akár attól is lehet a hasi fájásod... Sok sikert!

Sokmindent jelezhet... Akár azt is hogy rosszat ettél... Nem írtad hogy mióta volt az a nap amikor próbálkoztatok... Hány napja? Mert minimum 7 nap kell a beágyazódásig, és addig elvileg nem igazán érezhetsz magadon tüneteket (hasfájás, mellfeszülés....stb.), mert addig a HCG hormon termelõdése sem kezdõdik meg, ami utasítja pl. a petefészkeket hogy álljanak le az újabb peteéréssel, mert már van egy beágyazódott kis lény a testedben, és most új idõk jönnek. Ha megtörtént a beágyazódás, akár attól is lehet a hasi fájásod... Sok sikert!
menj el patikába, ha terhességre gyanakodsz es vegyel egy tesztet mivel ezt mi nem tudjuk megjosolni, vagy menj el a noiorvosodhoz!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!