Találatok a következő kifejezésre: A mensi napjától (67 db)

Ha a mensi napjától számolva a 7-8-9. nap érzem az ovum, milyen betegségre utalaht vagy normális?

eddig mindig vagy általában mensi után 2.hét körül éreztem,most nagyon korán,épphogy vége lett,másna már tojásos volt...de hogyna lehet?!

Legjobb válasz: nem feltétlenül jelent problémát és a tojásfehérje állagú sem midngi csak ovu-kor lehet. Szerinte nem kell aggódnod.

nem feltétlenül jelent problémát és a tojásfehérje állagú sem midngi csak ovu-kor lehet. Szerinte nem kell aggódnod.
bármikor lehet ovuláció, emiatt ne aggódj

Lehet kétszer peteérésem egy hónapon belül? Mert ebben a ciklusban kétszer esett le a hőm. Egyszer a mensim napjától számított hetedeiken és a 13. napon is.

Legjobb válasz: Szerintem valamit rosszul tudsz. nekem úgy rémlik, a peteérés napján emelkedik a hõmérséklet. Nekem be is jött kétszer, mindkettõnek terhesség lett a vége.(akarattal)

Szerintem valamit rosszul tudsz. nekem úgy rémlik, a peteérés napján emelkedik a hõmérséklet. Nekem be is jött kétszer, mindkettõnek terhesség lett a vége.(akarattal)
Lehet kétszer peteérésed! A barátnõm így lett terhes véletlenül a harmadik, nem tervezett gyerekükkel. Volt már egy peteérése, azt hitte, ezzel vége. Tévedett... Aztán a biológia szakos tesója felvilágosította, hogy lehet kétszer peteérés egy hónapban. Azért gondolom nem túl gyakori... Az elõzõ válaszolónak: a pé után emelkedik a hõ.
Szerintem lh tesztelj. Ez a homerozeses dolgo hogy is mondjam, bizonytalan, mint a kutya vacsoraja. Utolag le tudod vonni a kovetkezteteseket a gorbe alapjan, de a lenyeg az elore segitesen van. Az lh teszt mikor poziti, tudod, h ket napon belul megreped a tuszo, es lehet keszulni az akciora. En is igy lettem terhes, gyogyszer abbahgyasa utan rogton. Egy egeszsegugyis
A mensi elsõ napjától számítva a 14. napon van.
Ez igy nem igaz, a ciklus közepén félidöben. Akinek pl. 35 napos a ciklusa, annak máskor van, mint akinek 24 - gondolom, logikusnak látod te is. Terhes meg lehetsz akarmikor is, nem csak félidöben...
Ha a mensi elsõ napjától számolsz visszafelé, akkor általában a 15-ik napon volt pé-d az elõzõ ciklusodban. Ha ciklusod rendszeres, mindig azonos napra jön meg, akkor számold ki mikorra kell megjönnie, és onnan számolj vissza 15 napot. Persze ez akkor igaz, ha hormonálisan minden renben nálad, mert akkor igaz az is, hogy a luteális fázis 14 napos. Remélem segítettem, és érthetõ, amit leírtam.
A KÖVETKEZÕ MENSI ELSÕ NAPJÁTÓL VISSZASZÁMOLT 14. NAPON VAN OVULÁCIÓ!!!!!! Az elsõ naptól számított 14.nap, csak abban sz esetben helytálló, ha szabályos 28 napos ciklusa vna az illetõnek. A ciklus 1. fele lehet hosszab, de a 2. fele a luteális fázis az állandó 14 nap.Ezért kell a köv.mensitõl visszaszámolni N
Utolsónak igaza van, de szerintem érdemes ovutesztet használni, az biztosabb. ( 28 napos ciklusnál ugyebár mindegy...)

Barátcserjét a mensi első napjától kell szedni, vagy a mensi végétől?

Legjobb válasz: A mensi elsõ napjától addig, míg terhes nem leszel(mert akkor nem szabad) két hónapon keresztül. Utána havi 10-15 napig is elegendõ. Nagyon hatásos.

A mensi elsõ napjától addig, míg terhes nem leszel(mert akkor nem szabad) két hónapon keresztül. Utána havi 10-15 napig is elegendõ. Nagyon hatásos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
A kérdező hozzászólása: én nem kezdtem el az elsõ napon, hanem csak mikor vége lett, mert azt mondták mensi alatt fokozott vérbõséget okoz. szerintetek nem gáz? Mondjuk azt nemtom, hoyg ennek köszönhetõ-e, hogy mivel nem az elsõ naptól kezdtem szedni, az ovulációm is 5 napot tolódott. Kinek mennyi idõ után sikerült a baba?
A kérdező hozzászólása: tavaly októberben volt egy vetélésem, de elõtte sokáig nem jött össze , mert olyan magas volt a prolaktinom, hogy nem is volt peteérésem. Most megint próbálkozunk...

A begyágyazódástól számolják azt, hogy kb. 6 hetes korában a magzati szív beinduljon, vagy pedig a mensi első napjától?

A mensim els? napját tekintve jöv? csütörtökön leszek 5 és fél hetes terhes. Akkor megyek UH-ra! Elvileg akkor már látszódik a kicsikém szív-verése, vagy ne ilyedjek meg még ha nem?

Legjobb válasz: A heteket a mensi elsö napjátol számolják majd ha már rendes méretei lesznek a babának és eltérnek attól a mérettõl ami a mensitõl számolt hétnek megfelelõ kell legyen akkor uh alapján számolnak de neked még most attól nem kell tartani és megijedni sem ha még nem fog életjelt mutatni az uh nekem 7 hetesen mutatkozot addig csak az volt a lényeg hogy a petezsák széle éles legyen vigyázz magadra pihenj sokat élvezd hogy babád lesz légy boldog kismama és gratulálok :)

A heteket a mensi elsö napjátol számolják majd ha már rendes méretei lesznek a babának és eltérnek attól a mérettõl ami a mensitõl számolt hétnek megfelelõ kell legyen akkor uh alapján számolnak de neked még most attól nem kell tartani és megijedni sem ha még nem fog életjelt mutatni az uh nekem 7 hetesen mutatkozot addig csak az volt a lényeg hogy a petezsák széle éles legyen vigyázz magadra pihenj sokat élvezd hogy babád lesz légy boldog kismama és gratulálok :)
SziaûEn 5 hetesen voltam eloszor uh-n es akkor nekem meg a petezsak latszodott, ugyhogy ne felj ha most meg nem latni, es hallani nicnsen semmi gond, azt mondjak sokan, h 6-7 hetesen lehet mar hallani, es akkor a legidealisabb elmenni uh-ra eloszor, persze ha nincsen problemad! Boldog babavarast 11 hetes kismama
MINDENT az utolsó menstruáció elsõ napjától számolnak, de ezt miért kérdezi meg valaki minden nap? Miért fáj visszakeresni?
A kérdező hozzászólása: "Kedves" Utolsó Válaszadó!Ha nem tetszik, hogy kérdezek, mért olvasod el? Nem kötelezõ minden kérdést elolvasni, sem pedig válaszolni rá! Lehet nyugtatót kéne szedne az idegbaj ellen, vagy egy jó nagyot szexelni a pároddal, az segítene!
Igen, a mensi elsõ napjától!
A kérdező hozzászólása: Tudom, h volt már hasonló kérdés, de nem derült ki egyértelmûen a válaszokból.
Igen. A terhességet az utolsó menses elsõ napjától számolják. Onnan 280 nap elméletileg. Egy jó orvos a

Ha a ciklus 28 napos, a 14. napot a mensi elsõ napjától számoljam, vagy ha vége a mensinek és az utolsó naptól?

Babát szeretnénk, még ez lesz az elsõ hónapunk. Még mensizek jelenleg. 6.án jött meg.

Legjobb válasz: Elsõnapjától számold.

Elsõnapjától számold.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm h irtál :-)

A menstruációs ciklus a mensi első napjától, vagy utolsó napjától számitják?

Olvastam pár oldalt a neten, de egyiknél azt írta hogy a menstruációs ciklus kezdete a mensi els? napjától, máshol meg azt hogy utolsó napjától kezd?dik.Most hogy van ez?

Legjobb válasz: Elsõtõl elsõ napig számoljuk.

Elsõtõl elsõ napig számoljuk.
igen, az elsõ naptól
gratulálok!! Ez az 1000. ilyen kérdés! ;)

Az ovuláció napjától számolva, pontosan 14 nap a mensi?

Ha nem pont akkor van ovulációm amikor számoltam,hanem 4 nappal kés?bb akkor a mensim is csúszni fog 4 napot?

Legjobb válasz: Nem feltétlen ! Az én luteális szakaszom pl.: mindig 17 napos. Ez is egyénenként változó. De ha Neked pé+14 napra szokott megjönni akkor számolhatod úgy és igen a PÉ napjától adj hozzá még 14 napot és kb. akkorra várhatod vagy épp nem várhatod :)remélem segíthettem

Nem feltétlen ! Az én luteális szakaszom pl.: mindig 17 napos. Ez is egyénenként változó. De ha Neked pé+14 napra szokott megjönni akkor számolhatod úgy és igen a PÉ napjától adj hozzá még 14 napot és kb. akkorra várhatod vagy épp nem várhatod :) remélem segíthettem
A kérdező hozzászólása: Igen sokat segítettél nagyon köszönöm!Bocs, hogy megint kérdezek, de nekem eddig mindig 26 napra jött meg és így 30-ra jönne, ez szerinted nem gond?Azért kérdezem mert volt egy kis rózsaszínes folyásom a 16. napon pedig a 12.-en lett volna az ovulációm.Itt azt mondák, hogy valószínû késett, szerinted is?Nekem soha nem volt ilyen.

Nem értem ezt az egészet.9hónapig vagyunk terhesek, az 36hét. A 40hét az 10hónap. Hogy van ez? Az első hónap felében amúgy sem vagyunk terhesek, akkor miért a mensi első napjától számolják a terhességet?

Legjobb válasz: 40 hétig vagyunk terhesek és nem 9 hónapig. Ezért nem helyes azt mondani, hogy 9 hónap de mindenki ezt mondja. Abban igazad van, hogy még nem is vagyunk terhesek amikortól számolják de valamihez viszonyítani kell. A fogantatáshoz nehéz lenne mert azt nem tudhatjuk. Van aki mensi alatt lesz terhes van aki mensi elõtt 1 héttel, ezt nem lehet tudni pontosan úgysem.

40 hétig vagyunk terhesek és nem 9 hónapig. Ezért nem helyes azt mondani, hogy 9 hónap de mindenki ezt mondja. Abban igazad van, hogy még nem is vagyunk terhesek amikortól számolják de valamihez viszonyítani kell. A fogantatáshoz nehéz lenne mert azt nem tudhatjuk. Van aki mensi alatt lesz terhes van aki mensi elõtt 1 héttel, ezt nem lehet tudni pontosan úgysem.
Mivel egy év 52 hét, ezért 9 hónap 39 hét, ami már inkább 40, mint 36.
Egy hónapban nem 4 hét van!!!, csak orvosilag számolnak úgy (holdhónap), az egyszerûség kedvéért. Április végén estem kb teherbe, és január végére vagyok kiírva. Az pont 9 hónap.
Egyszerû: 9 hónap nem 36 hét, mert 1 hónap nem 4 hét, nem 28 nap, hanem 30 vagy 31. Nem kell sok ész hozzá :P
00.05 akkor minek olvasod? es ami a lenyeg minek irsz de azt is hulyeseget!
De unom már ezt a kérdést

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!