Találatok a következő kifejezésre: A mensesem mindig változó, (2 db)

A mensesem ideje mindig változó, ezért nem tudom behatárolni, hogy mikor kellene megjönnie. Viszont 1 hete minden nap hasmenésem van, és semmi olyat nem eszek ami ezt indoloná. Lehetséges, hogy terhes vagyok, s így mutatkozna meg?

Legjobb válasz: A hasmenés nem igazán tipikus terhességi tünet. Ha terhességre gyanakszol, miért nem tesztelsz? És utána a teszt eredményétõl függõen vagy a nõgyógyidat vagy a háziorvosodat keresd fel.

A hasmenés nem igazán tipikus terhességi tünet. Ha terhességre gyanakszol, miért nem tesztelsz? És utána a teszt eredményétõl függõen vagy a nõgyógyidat vagy a háziorvosodat keresd fel.
szia.szerintem elvileg lehetséges.terhesség alatt megváltozik a hormon szinted.lehet hogy a te szervezeted így reagál rá.bár nem hallottam még mástól hogy ezt tapasztalta volna.attól is függ, van e esetleg mellette más terhességi tüneted is.ha van.csinálj egy tesztet.de az eredménytõl függetlenül menj el dokihoz, mert valami okozza.egy hét elég hosszú idõ.utolsó mensid elsõ napjához adj 14-et.kb ekkor van peteérésed.ehhez 7-et.a beágyazódás idelye.meg még 7-et, hogy kompenzálva legyen az a pár nap ami nálad eltolódik.ha ennyi nap eltelt akkor csinálj tesztet.ha terhes vagy már ilyenkor van rá esély hogy kimutatja.
Szia!Bármi lehet, de az is elképzelhetõ, hogy összeszedted egyszerûen az influenzát.Nekem is volt hasmenésem most, hogy 5 napot késett, de nekem megjött, a hasmars meg elmúlt.De mint írtuk itt többen is, akár terhes is lehetsz, de ez nem tipikus terhességi tünet.A ciklusod pedig vezesd egy naptárban, vagy a ciklus.hu-n, a gép majd számol egy átlagot, és akkor megtudod, hogy kb.mikorra várhatod a köv.mensidet.Sztem érdemes.Sok sikert!
Lehet hogy csak összeszedtél valamit. Tesztelj egyet, az majd megmutatja, hogy terhes vagy e. Ez nemigazán terhességre utaló jel, bár kitudja.

A szülés utáni tisztulás fájdalommal jár? (mint menseskor? ) Mennyi ideig tart? Csak egy hétig intenzív, vagy változó? A normál egészségügyi betét is elég ilyenkor, vagy kell a Tena?

Els? babós leszek(35 hetes),és még tapasztalatlan.

Legjobb válasz: a tisztulási vérzés nem fáj nekem csak a kórházban kellett a Tena betét, mire hazajöttem már elég volt a sima éjszakai betét - 1 hónap után már csak tisztasági betétet használok, mert még van egy kis barnázgatás, de nem vészes, szerintem hamarosan elmúlik

a tisztulási vérzés nem fáj nekem csak a kórházban kellett a Tena betét, mire hazajöttem már elég volt a sima éjszakai betét - 1 hónap után már csak tisztasági betétet használok, mert még van egy kis barnázgatás, de nem vészes, szerintem hamarosan elmúlik
A méh összehúzódik, lassan az eredeti méretére, az fájhat néha.
Nem fáj!Nekem 1.babánál 28 napig tartott, 2.babóval 21 napig.Végig sima nevenincs betétet használtam.Eleinte élénk piros majd átvált barnásba és szépen megszûnik.
Saját tapasztalatomat tudom csak leírni: nekem nem fájt a vérzés, nem görcsöltem. Inkább csak a gátsebre emlékszem, hogy fájt, de az is fõleg a varratszedésig. Egy héttel a szülés után már törökülésben ültem a védõnõ nagy meghökkenésére. A vérzés az elsõ 3-4 napon volt a legerõsebb, akkor jól jön a Tena, de utána egy sima betét is elég volt. Nekem sokáig tartott, valamikor a 7-8. hét körül lett vége, de az már nagyon gyenge volt, alig vettem észre.
szülés után az elsõ idõkben - egyéntõl függõen - fájhat, mert a méh intenzíven húzódik össze eredeti méretére. Én egyszer-kétszer éreztem csak, fõleg szoptatás alatt. Azért is jó szoptatni, mert az segíti a regenerálódást (olyan hormonokat szabadít fel :) ). Nekem a kórházi napokra kellett a tena, szerintem azt nem árt azért betenni eldobható bugyival együtt, ami szintén praktikus. Itthonra már elég volt az always ultra night is. Gátsebre a legjobb gyógymód, már a kórházban is, ha minden WC-zés, pisilés után is langyos vízzel lemosod!!! Nagyon meggyorsítja a gátseb gyógyulását, de ezt majd tuti a dokid is elmondja.
Azért ez nagyon változó lehet.Elsõ szülés után nem annyira fájdalmasak a méhösszehúzódások.A második után már jobban, a harmadikkal pedig iszonyú erõsek voltak nekem.A szülés utáni napon annyira, hogy simán elment szülési fájásnak. A vérzésem nekem az elsõvel 7 hétig tartott, aztán még 1-2 hét barnázgatás.A másodikkal megúsztam 5 héttel, a harmadiknál megint tovább tartott.És nekem 2-3 hétig eléggé intenzív volt.Aztán volt, hogy azt hittem már abbamarad, mert 1 napig szinte semmi, aztán újra jó erõsen véreztem.Ez kb 3 hét után volt.Úgyhogy, ez is változó, nem vagyunk egyformák.
Nem a tisztulás fáj majd, hanem a gátsebed (vagy ha nem is lesz gátmetszésed, a gát környéke). Vagy ha császárral szülsz, akkor az a seb jelent fájdalmat. De a szülés után már észre se fogod venni.
A kórházban a szobatársaim nagyon panaszkodtak szoptatáskor, hogy jaj, fáj a méhösszehúzódás. Én nem éreztem semmit soha. Viszont én 8 hétig véreztem, elsõ héten Tenát használtam, aztán csak sima betétet.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi szépen a válaszokat!Mindõtöknek jó egészséget kívánok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!