Találatok a következő kifejezésre: A menses előtti (28 db)

Mennyi esélye van egy nőnek a menses elötti napokban teherbe esni?

az elötte lév? napokat értsétek 3-4-5 napnak. Mikor a legkisebb és mikor a legnagyobb a teherbe esésre az esély?

Legjobb válasz: Esély megvan, bár lényegesen kevesebb, mint félidõben, ovuláció idején.

Esély megvan, bár lényegesen kevesebb, mint félidõben, ovuláció idején.
Neked kell mérlegelni. Ha nem csúszott le semmi, akkor én nem vennék be. De aztán ne az én lelkemen száradjon, ha mégis terhes leszel... Menj el orvoshoz, és kérd ki a véleményét.
1.21426341224%.
A kérdező hozzászólása: és szerintetek vegyek be 72 órásat? tegnap szeretkeztem a barátommal és kicsit lecsuszott az óvszer valószinüleg nem folyt ki semmi de a 3/4-de lecsuszott szóval még a makkon volt sõt felette egy fél - 1 centivel. és elvileg a köv. napokban kéne megjönnie.
Én parás vagyok, a helyedben vennék be. De ez csak az én dilim... Csak aztán lehet, hogy nekiállsz idegeskedni és csúszik vagy valami és jajj szóval én nem bírnám ideggel.
Van olyan, aki menzesz alatt esett teherbe.
Az esély kicsi lenne még akkor is, ha teljesen lecsúszott vagy elszakadt volna. De persze nem nulla, ha teljesen biztosra akarsz menni, akkor jöjjön az esemény utáni. Viszont készülj fel arra, hogy attól akár késhet is a menstruációd pár napot, úgyhogy ez esetben ne ess pánikba.

Mik tartoznak a menses előtti tünetegyüttesbe?

Legjobb válasz: Has-derék-hátfájás, hányinger, hányás, mellfeszülés, fejfájás.

Has-derék-hátfájás, hányinger, hányás, mellfeszülés, fejfájás.
kinek hogy. nekem csak ahasam puffad fel, de az irgalmatlanul :) meg a kedvem kicsit rosszabb.
nekem fáj a mellem, görcsöl a derekam, hányingerem is van néha.. pattanásaim kijönnek
Nekem nagyon fáj elõtte és közben is a mellem ( nem tudok hason feküdni), pattanások jelennek meg az arcomon, derékfájás, ingerlékenység. 16L
Az eddigi felsoroltak+ilyekor valakinek az arcán pattanások jelenek meg, és még akár, érzelmi ingadozás, hasonlok.
Ja, és az étvágy váltakozása, mielõtt megjönne folyamatos éhségérzet, meg evés, menses közben meg étvágytalanság, érzékenyebb gyomor.
mellfeszülés, hányinger, levertség, fáradtság (nekem még bokafájás is) szédülés, haspuffadás, hasgörcs
Az én esetemben ezek: mellfeszülés, mellfájás, haspuffadás, néha hányinger, vagy fejfájás, levertség, fáradtság, kedvtelenség, ingerlékenység, néhány esetben derék-vagy lábfájás.De ez személyenként változó.
Ingerlékenyebb, érzékenyebb vagy mint úgy általában.Görcsöl a hasad, fáj a fejed, esetleg hányinger stb...De ezt nem lehet konkrétan megmondani, mert mindenkinél másképp jelentkezik.Sõt van olyan is, hogy csakugy hirtelen minden figyelmeztetõ jel nélkül jön meg.
Én az elõtte való napokban ideges vagyok, de nagyon, hisztizek és ordibálok:D
nekem: - fájnak az ízületeim - fáj a hasam - rossz kedvem van - ingerlékeny vagyok - néha fáj a mellem, de akkor nagyon :( - nem szokott pattanásom lenni, de ilyenkor kijön 1-2 - hasmenésem van :S Kb ennyi.. 14/L
Szia! Igen, pont ez a szakterülete. :-)
Abszolút. Sõt, ilyen problémákkal nem is nõgyógyászhoz, hanem hozzá kell fordulni.
Ha ilyen gondjaid vannak, elsõ körben endokrinolóust keress. A hormonális problémák az õ szakterülete.
IGEN!!!!!! :-)

Kedves doktor úr! 35 éves nő vagyok, fél éve nem szedek fogamzásgátlót, azóta állandó alhasi és deréktáji fájdalmaim vannak, főleg a mensesem előtti napokban. Nagyon fáj a derekam is, főleg a jobb oldalon ami előresugárzik még vizeletüritéskor is fáj a jo

Kedves doktor úr! 35 éves nő vagyok, fél éve nem szedek fogamzásgátlót, azóta állandó alhasi és deréktáji fájdalmaim vannak, főleg a mensesem előtti napokban. Nagyon fáj a derekam is, főleg a jobb oldalon ami előresugárzik még vizeletüritéskor is fáj a jobbalsó részem, a combomba is kisugárzik a fájdalom. Mi lehet a bajom? Sokszor voltam orvosnál is de nem tudták megmondani, sem nőgyógyász sem más orvos.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Így, az interneten keresztül sajnos én sem tudok megnyugtatóan nyilatkozni a lehetséges okokról. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Így, az interneten keresztül sajnos én sem tudok megnyugtatóan nyilatkozni a lehetséges okokról. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Kedves doktor úr! 35 éves nő vagyok, fél éve nem szedek fogamzásgátlót, azóta állandó alhasi és deréktáji fájdalmaim vannak, főleg a mensesem előtti napokban. Nagyon fáj a derekam is, főleg a jobb oldalon ami előresugárzik még vizeletüritéskor is fáj a jo

Kedves doktor úr! 35 éves nő vagyok, fél éve nem szedek fogamzásgátlót, azóta állandó alhasi és deréktáji fájdalmaim vannak, főleg a mensesem előtti napokban. Nagyon fáj a derekam is, főleg a jobb oldalon ami előresugárzik még vizeletüritéskor is fáj a jobbalsó részem, a combomba is kisugárzik a fájdalom. Mi lehet a bajom? Sokszor voltam orvosnál is de nem tudták megmondani, sem nőgyógyász sem más orvos.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Így, az interneten keresztül sajnos én sem tudok megnyugtatóan nyilatkozni a lehetséges okokról. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Így, az interneten keresztül sajnos én sem tudok megnyugtatóan nyilatkozni a lehetséges okokról. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Hogyan tudnám elkerülni, megelőzni a menses előtti napokig tartó maszatolást, vérezgetést?

Legjobb válasz: Sárgatest hormon elégtelenség esetén gyakori a menzesz elõtti vérezgetés illetve ilyen barna / ez is vér csak kevés és lebomlik/ váladék ürülése. Nézték már a hormon szintedet? A barátcserje / agnus castus/ kapszula harmonizálja a hormonrendszert, igaz több hónapig, minimum 3 hónapig kell szedni.

Sárgatest hormon elégtelenség esetén gyakori a menzesz elõtti vérezgetés illetve ilyen barna / ez is vér csak kevés és lebomlik/ váladék ürülése. Nézték már a hormon szintedet? A barátcserje / agnus castus/ kapszula harmonizálja a hormonrendszert, igaz több hónapig, minimum 3 hónapig kell szedni.
A kérdező hozzászólása: Most premens tablettát szedek, napi 1.szemet.Segíthet?
Így van, abban is ez van :) . Elvileg az elsõ hónapban még ne várd a hatást, de a következõtõl már hatnia kell. Én kapszulában szedem, ebben nagyobb a dózis. Elhúzódó vérzésre szedem, szedtem már 2 évvel ezelõtt is, nekem bevált.
A kérdező hozzászólása: Elég a napi 1.tabletta, vagy célszerû lenne 2.szemet szedni?A betegtájékoztatón napi 1.szerepel!
A kérdező hozzászólása: Jó lenne, ha mielõbb rendezõdne a mensesem, sajnos addig kevés esélyem van a teherbeesésre!
Én ezt egy gyógynövényes boltban vettem 400 mg van egy kapszulában. Naponta 2x1 kapszulát szedek belõle. ( Vitex/ chaste tree )
A kérdező hozzászólása: Gyógyszertárban vettem, a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt a gyártó.Világos sárgás doboz.
Ismerem én is, de én ezt választottam.
A kérdező hozzászólása: Megkérdezhetem, hogy pontosan mi a neve és mennyibe kerül?

Miben tér el a menses előtti mell fájdalom ill. megnövekedése a terhesség elejivel? Ha terhesség van akkor jobban fáj?

Legjobb válasz: a mensi idején (bocs, az elmaradt mensi idején) még nekem is minden olyan volt mindkét terhességem idején, mint normálisan. Csak pár héttel késõbb lett erõsebb a fajdalom, de akkor is csak a második terhességemnél. Az elsõnél egyáltalán nem fájt.

a mensi idején (bocs, az elmaradt mensi idején) még nekem is minden olyan volt mindkét terhességem idején, mint normálisan. Csak pár héttel késõbb lett erõsebb a fajdalom, de akkor is csak a második terhességemnél. Az elsõnél egyáltalán nem fájt.
Nekem minden teljesen olyan volt, mint mensi elõtt.
Minden ugyanolyan érzést kelt, csak a mensi nem jön meg.

Menstruáció után 1 héttel mi okozhat mellfeszülést/mellfájást? Sosem fájt eddig a mellem, mindig csak közvetlenül a menses előtti napokban.

A Jónás naptár szerint a menstruációm végén eshettem teherbe, de ilyen hamar érezném az els? tünetet?

Legjobb válasz: jónás naptárhoz nem értek, de régen nekem is csak mensi elõtt kb 5 nappal voltak ilyen tünetek, de a múlt hónapban és most is mintha a peteérés napján a mellem fájdalmassan feszült, és azóta is olyan,már sehogy sem jó.

jónás naptárhoz nem értek, de régen nekem is csak mensi elõtt kb 5 nappal voltak ilyen tünetek, de a múlt hónapban és most is mintha a peteérés napján a mellem fájdalmassan feszült, és azóta is olyan, már sehogy sem jó.
nekem mostanában mindig fáj a cicim mensi után (2-3 hónapja), pedig elõtte sosem. szerintem nem baba, és a jónás naptár peteérés nélkül nem hiszem, hogy bármit is jelent... ha esetleg méred a hõdet, akkor tudhatod, hogy volt-e peteérésed.

Mitől különbözik a terhességi mellfeszülés a menses előtti mellfeszüléstől?

Görcsölhet-e a hasam terhesség alatt is?

Legjobb válasz: Szia Nekem mensi kozepidejeben elkezdett fajni a mellem,de az a terhessegi mellfajashoz semmi nem volt. Nekem sokkal jobban fajt babasan. A hasam is gorcsolt es meg mindig elofordul,ez azt mondjak,h a meh tagulasa es a szalagok nyulasa miatt van. 10 hetes kismama

Szia Nekem mensi kozepidejeben elkezdett fajni a mellem, de az a terhessegi mellfajashoz semmi nem volt. Nekem sokkal jobban fajt babasan. A hasam is gorcsolt es meg mindig elofordul, ez azt mondjak, h a meh tagulasa es a szalagok nyulasa miatt van. 10 hetes kismama
Én eleinte úgy éreztem, hogy menten leszakad, a mensi elõtt inkább csak érzékeny volt.:) Fájdolgálhat a pocak, nekem olyan érzésem volt, mintha durván fel lennék fázva, leszámítva, hogy a pisilés maga nem fájt. 19 hetes kismami
Szia!Nekem elõször úgy indult, mint mensinél, aztán megnõttek eléggé, majd a mellbimbóm bizseregni kezdett, aztán a "mindjárt leszakadnak" érzés következett.A has aprókat görcsölhet persze, ahogy elõttem szólók is írták, a méhszalagok nyúlásától, sõt lehet olyan érzésed a mensikimaradást követõ napokban, mintha megakarna jönni, de mégsem jön meg.Egy öreg róka
nekem szinte ugyan olyan volt:-) a hasam sosem görcsölt a 9 hónap alatt, egyszer sem:-)
Nekem nem fájt eddig a hasam inkább csak izomláz félém volt de a cicim...jaj. Most éppen jó de mielött kiderült babás vagyok, azt hittem leesik. Annyira fájt, hogy csak simiztem és simiztem. Mégha idiótán néztem is ki...Mostmár inkább csak bizsereg a bimbónál de érintésre nagyon érzékeny.
Nekem ugyan olyan volt, de nem peteereskor kezdett el fajni, hanem a nemvart elott par nappal csak!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!