Találatok a következő kifejezésre: A menses egy (120 db)

Van valakinek olyan taktikája, hogy a mensest egy kicsit eltolja, ne akkor jöjjön meg, amikor éppen egy nyaraláson van?

nem szedek gyógyszert, ezért nem mindig pontos idöben szokott megjönni. viszont nem szeretném ha a nyaralás idején kellene vele "bajlodni".

Legjobb válasz: Citromle. :-) Olvass utána. Amúgy nekem bejött.

Citromle. :-) Olvass utána. Amúgy nekem bejött.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. hát akkor lehet maradok a gyógyszer mellett. elvégre egyszer ha kiprobálom, biztos nem lessz semmi bajom tölle. csak a gyógyszerész azt mondta, hogy lehetnek mellékhatások. pl.fejfájás, pecsételö vérzés, stb..mérlegeljem, mi a kellemetlenebb.az orvosom, meg támogatta a döntésemet.
Én is csináltam olyat, mint Orsi, a nyaralás miatt beszedtem két levéllel egymás után, de elõtte megkérdeztem a dokit és azt mondta, hogy lehet, de ne csináljam meg túl sûrûn. Amikor még középiskolás voltam és nem szedtem gyógyszert, akkor nekem be szokott válni a citromlés módszer. Kivéve egyszer, amikor pont osztálykiránduláson jött meg. Üdv. egy másik Orsi
Fogamzásgátló mellett meg lehet csinálni amit írtak, amit én szedtem anno, annak rá is volt a papírjára írva, hogy a menses kezdõ idõpontját odébb lehet tolni és hogy ebben az esetben szünet nélkül kell az újabb csomagot elkedzeni szedni. Én is megcsináltam pár év alatt vagy 2 alkalommal, szintén így nyaralás miatt, nem lett belõle semmi gond. Bár a dokim nálam is a fejét fogta, amikor mondtam neki, mert pont mennem kellett dokihoz utána és a mensik ideje nem stimmelt és akkor mondtam neki. De mondtam neki, hogy hát a gyógyszer papírjában is le volt írva, hogy lehet így, erre már nem mondott semmit csak a fejét rázta. Szóval néha napján meg lehet csinálni, de nyilván nem rendszeresen, mert az tényleg bezavar...
A kérdező hozzászólása: én se állandóan szedném. ugy gondoltam, hogyha egyszer kiprobálom, attol nem lehet semmi bajom! nem volt semmi mellékhatása? hányinger, hányás, stb.. mert én kérdeztem egy gyógyszertárost, ö azt mondta, lehetnek mellékhatások, nem biztos, hogy jobban megéri. az orvosom meg nem mondta, hogy ilyet ne csináljak, azt mondta, rendben, lehet.
Közvetlen elõtte nem szedtem, de korábban már igen. Nem volt semmi mellékhatás :) azért rendszeresen ezt nem csinálnám, de mint írtam egyszer belefér.
A kérdező hozzászólása: Orsit kérdem: fogamz. gátlot szedtél rá, 2 levéllel egymás után? és nem volt semmi mellékhatás? hu! ezt igy nem merném bevállalni.de elötte is szedtél? vagy csak akkor az egy alkalommal?
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó! sajnos nem mindig napra pontosan jön meg! van hogy 22 nap, van 25, 28 nap.ez változó.biztos függ z idöjárástol is, vagy nem tudom. lefoglaltuk az utat, aztán már csak a szerencsén mulik, hogy akkor pont nem lessz meg!most foglaltuk le, mert igy olcsobb, az utolsó elötti honapban mire ugy tudnám, meg nem biztos hogy lessz hely oda, ahová szeretnénk. milyen praktikák vannak?
Vannak praktikák rá, de van akinél bejönnek, van akinél nem, attól függ, kinek milyen a szervezete. Am. nekem mindig napra pontos volt, ezért mindig elõre számoltam és soha nem foglaltunk nyaralást arra az idõre. A Te esetedben is lehet úgy kábé saccolni. Miért nem teszed ezt?
Tuti tipp nincs ebben az esetben, de szerelkezz fel sok applikátoros tamponnal, betéttel és akkor meg tudod oldani.
Csak gyógyszerrel lehet biztosan, de még az se 100% hogy nem jelentkezik közben vérzés. Nekem az esküvõmre&a nászútra jött volna meg. Beszedtem 2 levél gyógyszert szünet nélkül, így 2 legyet ütöttem egy csapásra: kimaradt egy vérzés és nem kellett óvszert vinni a nászútra ;) Nem mondom hogy ez húde egészséges, de egyszer belefér. (szedtem fogigátlót elõtte is, tudtam hogy bírom)
A kérdező hozzászólása: 09:20nak. mint irtam, nem napra pontosan jön meg. van, hogy megjön 26án, aztán köv. honap 2án, 8 án. ezért nem tudom kiszámolni pontosan, de az utat már befizettük, mert márc, ba sokkal olcsobb.

Késik a mensesem egy hete mai tesztem nem egyértelmű?

szeretnénk babát szedek terhesvitamint és e vitamint .edig mindig egy két nap kűlömbségel de meg jött most már egy hete késik néha vannak görcseim a petefészek körűl is szúrkálgat .a mult héten szédűltem és émelyegtem is de már ez elis mult mi lehet ez ?ha lenne terhesség azt már ki kéne mutassa a teszt igaz?

Legjobb válasz: ki kéne!:)

ki kéne!:)
Igen, kimutatná.
Egy hét kimaradás után ki kellene mutatnia. Sajnálom. :(
A kérdező hozzászólása: esetleg még ha a kimaradt menses elõtt estem teherbe olyan van ?
hogy mi? ezt a kérdést nem értem, mármint a kimaradt mensesest...
Én értem a kérdést, arra gondolt, hogy az aktuális mensi elõtt, ami kimaradt, teherbe eshetett-e. A válasz igen, az is lehet, hogy késõbb volt peteérésed mint általában szokott, ez kitolhatja a mensit. Hõt nem mérsz? Szerintem még nincs minden veszve. Nekem is késõbb van ovum, nem félidõben.
A kérdező hozzászólása: köszi utolsó látom te érted a kérdést :) de mértem tegnap pl 36, 6 volt a hõm.
lehet hogy a vitaminok miatt hosszabb a luteális fázisod, ez sose baj! ha nem jött még meg, akkor simán lehet hogy pozitív lesz az a teszt, ismételd meg pár nap múlva is.

Normális a mensesem? Egy jó ideje nincs meg 3napnál tovább, és az is gyengén. Még a normal tampont sem igénylem. Mitől lehet ez? 21/L

Legjobb válasz: Ha aggaszt keress fel egy nõgyógyászt, de a menstruáció tartós változása különösebb ok nélkül jelezhet valami bajt. Nálam is igy volt, aztán mostanra kiderült, hogy a petefészkemen van egy daganat... :(( Menj orvoshoz kérlek...

Ha aggaszt keress fel egy nõgyógyászt, de a menstruáció tartós változása különösebb ok nélkül jelezhet valami bajt. Nálam is igy volt, aztán mostanra kiderült, hogy a petefészkemen van egy daganat... :(( Menj orvoshoz kérlek...
Szerintem felesleges "kérlek"-ezni, a kérdezõ ÉRDEKE, hogy elmenjen dokihoz. Ennyi.
Nem szedsz fogamzásgátlót? Nekem akkor csökkent a mennyisége, és gyógyszerváltás után ismét változott.
A kérdező hozzászólása: Kb. 8hónapja hagytam abba. Gyógyszert szedtem sokáig, aztán kipróbáltam a hüvelygyûrût, aztán megszakadt, és abba hagytam mindent.
Akkor lehet, hogy most áll be a hormonszinted vissza az eredetire, és nem heverte még ki....
én most leszek 20 éves és kb. 18 éves korom óta 2-3 napos mensim van, az is gyenge.. én is nagyon aggódtam az elején elmentem nõgyógyászhoz nem talált semmi azt mondta, h lehet, h én ilyen szerencsés típus vagyok és nálam csak eddig tart :)

Terhes vagyok? Két hete késik a mensesem. Egy honapja vesztettem el a szüzeségem, lehet, hogy attol?

Védekeztünk ovszerrel de a második menetnél nem mindig...de nem ment el bennem a párom. Ugye nem vagyok terhes?

Legjobb válasz: Szia! Hány éves vagy? Én is hasonló helyzetben vagyok. Nekem is két hetet késik. Amúgy ha még nem régóta menzeszelsz akkor lehet nem állt be még normálisra.

Szia! Hány éves vagy? Én is hasonló helyzetben vagyok. Nekem is két hetet késik. Amúgy ha még nem régóta menzeszelsz akkor lehet nem állt be még normálisra.
Szerinte vegyetrek tesztet, lehetõleg 2 különbözõt, és reggeli elsõ vizeletbõl végezzétek el. HA pozitív akkor azért, ha negatív, akkor is nem árt meglátogazni a dokit. És védekezés nélkül ne éljeten nemi életet, mert a természet furcsa játékokra képes. Van olyan, akire elég ránézni, és terhes, másnak hónapokon keresztül nem sikerül. Szorítok, hogy ne legyen gond :)
Mivel nem védekeztetek végig, ezért nem kizárt, hogy terhes vagy. Lévén, hogy az elõváladékban is lehet sperma. Most már kimutatja a teszt a terhességet. Baktass el a drogériába és vegyél 1-et.
Ha most veszítetted el nemrég, akkor az is bekavarhat. Sõt, egy-egy aktus is eltolhatja/elõrehozhatja a menzeszt, hormonok olyankor rakoncátlankodnak :) De a biztonság kedvéért vegyél egy tesztet!
A kérdező hozzászólása: 16 vagyok, és jövöhéten megyek orvoshoz:)

Pár napja mult el a mensesem. Egyszer menses vége fele is le fekudtunk a párommal (de akkor még mrg volt egy kicsit) es menses után pár nappal is le fekudtunk . Mind kétszer belém élvezett . Vajon lehetek terhes?

Mellékesen jegyzem meg nem bánnám ha terhes lennék mert ha már így alakult szeretnénk a babát.

Legjobb válasz: Ahh, szóval akkor ez egy elõre betervezett "hopsz becsúszott" baba lesz... :) Amúgy az esély megvan rá... De menjetek biztosra, mint a nyulak...:D

Ahh, szóval akkor ez egy elõre betervezett "hopsz becsúszott" baba lesz... :) Amúgy az esély megvan rá... De menjetek biztosra, mint a nyulak...:D
A kérdező hozzászólása: Nem beszéltük meg...csak hopp ahogy mondod. :)
Van rá esély, de nem annyi mint a peteérés idején, de én hallottam több nöröl aki mensi alatt esett teherbe, . Pedig akkor elvileg elég abszurd és mégis!
Én pont a mensi után 1-2 nappal estem teherbe.
Van rá esély igen, ha igen gratulálok! :)
A kérdező hozzászólása: Hát ez majd kiderul pár nap múlva. ..Úgy is meg érzi azt az ember.:) és köszönöm:)
A legtöbb nö egyáltalán nem érez semmit! Aktus után 2 héttel kimutatja a teszt!
A kérdező hozzászólása: Akkor én nem vagyok benne abba a legtöbb nõbe.. voltam már terhes úgy h tudom :)

Szerintetek? 23-án megjött a mensesem 1 nappal hamarabb mint kellett volna 24-én megvolt még de nem sok 25-én pecsételés nagyon kevés aztán teljesen elmúlt menses előtt volt egy halvány de nagyon halvány tesztem .

A hőm 36,8-37 között ingadozik beteg nem vagyok lehetséges hogy terhes vagyok? Én ezt nem értem ilyen mensesem még nem volt érdemes lenne tesztelnem szerintetek?

Legjobb válasz: Nekem ugyanígy volt h megjött egy picit de nem nagyon...Nem értettem én sem h van ez...próbálkoztunk mi is és inkább csináltam tesztet... A 4 hós kislányon itt szuszog mellettem :) õ lett az eredménye. :) Szerintem csinálj még tesztet fõleg ha már volt egy halvány pozid de inkább menj el dokihoz is. :)

Nekem ugyanígy volt h megjött egy picit de nem nagyon...Nem értettem én sem h van ez...próbálkoztunk mi is és inkább csináltam tesztet... A 4 hós kislányon itt szuszog mellettem :) õ lett az eredménye. :) Szerintem csinálj még tesztet fõleg ha már volt egy halvány pozid de inkább menj el dokihoz is. :)
Igen tesztelj és kiderül de várj még 1-2 napot. Drukkolok neked! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod neked mennyi volt a mennyisége mert nekem az alatt az egy nap alatt olyan volt majdnem mintha rendesen megjött volna most is érzem egy kicsit hogy görcsölget a hasam.Gratulálok a babához!Ja és a teszt mikor lett pozitív most megyek veszek egyet én is kiváncsi vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Elsõ vagyok! Huh 1 napig teljesen megvolt másnap jött még vmennyi de nem volt normális vérzés már és utána el is múlt. Akkor én annak tudtam be h nem is sikerült a baba. Köv hónapba mikor megint aktuális volt a menstruációm akkor már rosszul voltam, fájt a mellem de nem is a mellem inkább a mellbimbóm. Elõtte pár nappal csináltam tesztet és erõs pozit kaptam. És abba a hónapba sajnos nem tudtunk együtt lenni párommal úgyh tuti már akkor elõtte jött össze és mikor mentem a dokihoz a méreteknek is megfelelt az idõ :) Ja és nekem is még hónapokig olyan érzésem volt mintha meg akarna jönni :) Már majdnem 4 hónapos terhes voltam és mikor épp aktuális lett volna elkezdett görcsölgetni a hasam :) Sok sikert! Szurkolok!!!
A kérdező hozzászólása: Nekem is teljesen ilyen volt a mensesem most csináltam tesztet és halványan pozitív de már szerintem erõsen annak kellene lennie nem?Megyek veszek egy másfajta tesztet.
Ez így elég zavaros! Vegyél egy tesztet és minden kiderül. Én is úgy lettem terehs, hogy védekeztünk.

Tegnap csináltam egy tesztet pozitív lett(sajnos) de ma reggel megjött a mensesem! Melyiknek kell hinni? A tesztnek vagy a mensesnek?

Az történt hogy tegnap csináltam egy tesztet pozitív lett(sajnos) de ma reggel megjött a mensesem:) ami már 7napja késett :S !!

Legjobb válasz: Hát, elvileg ha megjött akkor nem lehetsz terhes, de vannak kivételek. Szerintem a biztonság kedvéért menj el orvoshoz, vagy csinálj még egy tesztet! Milyen tesztet használtál? Volt már korábban is hasonló eseted?

Hát, elvileg ha megjött akkor nem lehetsz terhes, de vannak kivételek. Szerintem a biztonság kedvéért menj el orvoshoz, vagy csinálj még egy tesztet! Milyen tesztet használtál? Volt már korábban is hasonló eseted?
Attól is függ, milyen a menszid. Ugyanolyan, mint szokott?
Én már most felhívnám a dokit, mert ha pozitív a teszt, de vérzel, lehet méhenkívüli is, nem ijesztegetni akarlak, de van olyan orvos, aki így is megvizsgál.Volt méhenkívülim, csak emiatt írom.Remélem nem lesz gond, kitartás.
Az egyik barátnõm mikor teherbe esett még 5 hónapig vérzett!!! És anyumnak is van egy munkatársa aki miután terhes lett még kétszer megjött neki. Szóval szerintem van mitõl félned!
Én irtam az elsõ két kommentet. Irtam privátba, kérlek olvasd el és válaszolj, hátha tudok segíteni a kérdésben.
a 25 éves is fiatal a 15 is.Legalább annyit mondj hogy kiskorú vagy????Én úgy tudom hogy a pozitív az pozitív tehát ha azt mutatja akkor mindenképp az vagy.Csinálj még egy tesztet vagy irány az orvos.szerintem az lenne a legjobb ha legalább beszélnél vele ha már nem tud megvizsgálni.Ha abortuszt akarsz majd akkor jobb MINNÉL HAMARABB mert káros legkevésbé és a magzatnak akkor jobb.
Mennyire vagytok fiatalok? Hány évesek vagytok?
A legfontosabb hogy nyugodj meg! És próbáld meg átgondolni a dolgot. Mennyi idõs vagy? Nem szeretnél méggyereket válallni? És a párod? Lehet hogy hibás volt a teszt is.
Terhes vagy. Ha pozitív volt a teszt, akkor tuti biztos, mivel termelõdik HCG a szervezetedben, ami terhesség alatt szokott. Ritkán, de elõdordul, hogy a nõk terhesség alatt is menstruálnak. Sokaknak ezért fel sem tûnik... Ha elmúlik, menj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Még fiatalok vagyunk!
A kérdező hozzászólása: menni*
1.lehetõség: méhen kívüli terhesség! Tehát irány a doki! 2. lehetõség: méhen belüli terhesség, de vérzel, tehát vetélés gyanús vagy. Akkor is irány a doki! 3. lehetõség: Nincs vetélés, hanem azon kevesek közé tartozol, akik véreznek még a korai terhességben! Normális a mensid? Mint szokott? Görcsök vannak? Esetleg sötét színû? Darabok vannak benne? Én nem várnék a dokival. Akkor sem, ha nem akarod ezt a babát! Egyébként szerintem, spontán vetélés! A babák megérzik, ha nem akarják õket! (ez nem sértés!!)
A kérdező hozzászólása: Még egyszer sem történt velem ilyen :S ...Gabriel tesztet csináltam. De ilyenkor nem lehet csinálni sem tesztet, meg így orvoshoz sem lehet mnenni...majd ha elmúlik!!
A kérdező hozzászólása: nem...kicsit olyan fura :S
Akkor lehet hogy az nem menszesz hanem vetélsz, vagy: menszeszelsz de vele együtt vetélsz is :( sajnos elõfordul! Azt mondják a "nagyokosok" hogy egy nõ életében akár többször is lehet terhes anélkül, hogy tudná, mert a "baba" a menszesszel együtt távozik mármint vér formájában, vagyis vetéléssel! Ennek a jele az, ha a menszesz nem csak szimpla vér hanem nagyobb összeállt darabok is vannak benne. Ezt fürdésnél lehet igazán észrevenni, mert akkor nincs útban sem tampon sem betét, és miközben mosakszik odalennt az ember, a megtapadt darabokat is kimossa és látszik ahogy lemossa a víz (bocsánat a nyers fogalmazásért tudom nem hangzik túl szépen). Lényeg: irány az orvos!!
Is-is. A megszakításos módszer eléggé orosz rulett. Vegyél egy tesztet!
Ezt a módszert nem nevezném védekezésnek. Lehet, hogy üdvözölhetünk a kismamák klubjában?
Ez a "Kelemföldnél kiszállok" módszer szerintem egyáltalán nem mûködik! Mindenképpen vegyél egy tesztet.
A módszeretek tényleg nem tartozik a biztonságosak közé, noha én is alkalmaztam, de nem sokáig, mert eléggé paráztam. Gondolom te is tudod, hogy már az elõváladék is tartalmaz spermákat, azt pedig nem érzik a pasik. Barátnõmék szüleinél ilyen módszer mellett fogantak az ikrek! Mióta késik a mensid? Tényleg késhet a mensi fertõzés miatt is! tünetek vannak?
A kérdező hozzászólása: 2napja késik, tünetek nincsenek,
Fetozes, felfázás, stressz...mind befolyásolhatja a ciklust. Ahogy a megszakításos módszer is. A terhességtol valo félelem szintén. Barátnomék évekig így védekeztek, mukodott is nekik. Aztán szerettek volna babát, sikerult is. Továbbra is így védekeztek, és most 8 hónap mulva úton a kovetkezo babus. Szoval nagy nem igazán bíznék benne.
Szióka! Mi évekekig "védekeztünk" a megszakításos módszerrel, de egyszer sem lettem terhes. Most, hogy akarjuk, meg nem akar sikerülni. Úgyhogy én nem lettem terhes a megszakításos módszerrel. Sok sikert.
Szia. Mi elõször csináltuk a megszakításos módszert, elõtte gumival szeretkeztünk a férjemmel. Most 8 hetes vagyok és nagyon boldog. Okozhatja fertõzés is a késést meg még sok minden (idõ, stressz...) vagy terhesség is. Pár nap múlva tesztelj újra!
én a helyédbe tesztelnék.de igen lehetsz mterhes.
Magad megnyugtatására nyugodtan csinálj egy tesztet, hiszen semmit nem vesztel vele, max. várj még egy-két napot. Remélem öröm lesz és a menszes is hopp elmúlik. Van ilyen , nekem is volt 2 napig, amikor még nem tudtam, hogy babám lesz!!!
A kérdező hozzászólása: A késõi peteérésem bekavart a számolásba. Épp egy nõgyógyászati mûtét elõtt állok, mert van egy kis elzáródásom. Nagyon régóta próbálkozunk és félek, hogy negatív lesz. Azért köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Teszteltem. Negatív. (-:

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!