Találatok a következő kifejezésre: A mellszívót szoptatás (7 db)

Szoptatás után mennyire fejjem le mellszívóval a bent maradt tejet? Teljesen? Visszatermelődik mire jön a következő szoptatási idő? Vagy csak mondjuk annyirahogy ne feszüljön annyira a mellem? Ti hogyan csináljátok?

Legjobb válasz: Abszolút így van, ahogy (1-4) írja. Figyeld a babát! Ha az õ jelzéseire hagyatkozol, kialakul a kereslet-kínált. A mellbõl soha nem fogy ki a tej, ahogy írta: ne nézd az órát és ne méregesd, tedd cicire, ha a pelusa tiszta és vigasztalhatatlan. Én csak az elején fejtem és csak abból, amibõl szopizott, 3,5 hónapos 1 cici-1 szoptatás, ha kér, megkapja a másikat is. Így beálltunk 3-3,5 óránként szopizik, éjjel 5-6 órát alszik egyhuzamban. Teljesen jól mûködnek: ha több kell gyakrabban kér és tovább van cicin. És tényleg minél többet van cicin, annál több tej lesz.

Abszolút így van, ahogy (1-4) írja. Figyeld a babát! Ha az õ jelzéseire hagyatkozol, kialakul a kereslet-kínált. A mellbõl soha nem fogy ki a tej, ahogy írta: ne nézd az órát és ne méregesd, tedd cicire, ha a pelusa tiszta és vigasztalhatatlan. Én csak az elején fejtem és csak abból, amibõl szopizott, 3, 5 hónapos 1 cici-1 szoptatás, ha kér, megkapja a másikat is. Így beálltunk 3-3, 5 óránként szopizik, éjjel 5-6 órát alszik egyhuzamban. Teljesen jól mûködnek: ha több kell gyakrabban kér és tovább van cicin. És tényleg minél többet van cicin, annál több tej lesz.
Mekkora a babád? Milyen rendszerben szoptatod? Miért szeretnél fejni? Általánosságban elmondható, hogy ha a baba "plöttyedtre" szívja a melled és jól lakik, akkor nem kell fejned, mert így fog pontosan annyi termelõdni, amennyire szüksége van. Se több, se kevesebb:) . Azt fointos tudni, hogy az anyatej elsõsorban nem "üresjáratban" termelõdik, hanem inger hatására, mert mikor a babád a szájába veszi a mellbimbót oxitocin- reakció történik, aminek hatására ürülnek a tejcsatornák, ez az ürülés pedig küldi a jelet a kisagyba, ami további tejtermelésre készteti a tejmirigyeket. Attól tehát ne félj, hogy nem lesz tej a következõ etetésre:) , hiszen inger= termelés, ingert pedig szopi/fejés közben kap a melled.
A kérdező hozzászólása: még nincs meg a babám, de nagyon érdekelne!és ha úgy fogom szoptatni, hogy egy evésre elég neki az egyik mellem, akkor a másikat(ami tele van)azt fejjem le annyira, mint amelyik kifogyott?így elméletileg ugyanannyira lesz mindkettõ tele a következõ szoptatásra nem?
Nekem vigyáznom kellett erre, mert ha szopi után fejtem még, akkor bizony nem volt neki elég következõ etetéskor. :( Én utána már csak akkor fejtem, ha nagyon feszült még a cicim és annyit, hogy érezhetõen megkönnyebbüljön, sosem ürítettem ki teljesen. De szerintem ez is egyéntõl függ.
én sohasem fejtem rendszeresen minden etetés után most, pedig 8hónapja szoptatok s még bõven van tejem!igény szerint szopizott a babám s õ állitotta be a kereslet-kinálatot.akkor fejtem csak ha a fagyasztóba szerettem volna eltenni, azt is mikor már kihagyott egy kajcsizást este akkor pl , evett 8kor s tudtam h kb 2kor fog csak akkor lefekvés elött 10-11kor fejtem egy adagot. a nagytesónál viszont fejtem anno majd minden etetés után, mégsem állt be a dolog, sosem lett elég a tejem, 4hósan abba is hagytuk a szoptatást, de annak lelki okai voltak, tiszta idegbeteg voltam stbstb...

A mellszívót minden szoptatás után kell használni? Csak abból a mellből kell lefejni a maradékot, amelyikből szopizott? Nem gond, ha kimarad pár alkalom, mikor a fiam nem alszik el? És milyen mennyiségnek kell 1 nap összejönnie?

Legjobb válasz: Én csak a másikot szoktam fejni, amelyikbõl szopizik, azt a 3 hónapos kisfiam kiüríti teljesen. Változó ki mennyit tud lefejni. Én tejadó vagyok, én 4-6 dl-t tudok lefejni egy nap.

Én csak a másikot szoktam fejni, amelyikbõl szopizik, azt a 3 hónapos kisfiam kiüríti teljesen. Változó ki mennyit tud lefejni. Én tejadó vagyok, én 4-6 dl-t tudok lefejni egy nap.
Szia.Nekem nagyon sok tejem volt, és minden szopi után kifejtem mind a 2 mert állandóan spriccelt.Tényleg sok tejcsim volt, nekem napi 1 lit-1.2 lit tej simán összejött.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Neked különösen, kedves 3. válaszoló, nagyon hasznos információkat adtál.

Mennyi ideig tart lefejni az anyatejet Medela elektromos mellszívóval? Rövidebb ideig tart, mint a szoptatás?

Legjobb válasz: Nem az idõ számít, kellemetlen a mellszívó. A szoptatás sokkal jobb a babának és neked is, erõsíti a kapcsolatot közöttetek.

Nem az idõ számít, kellemetlen a mellszívó. A szoptatás sokkal jobb a babának és neked is, erõsíti a kapcsolatot közöttetek.
Szerintem ez egyénenként és fejésenként ill. szoptatásonként változó. Nekem nagyjából egy idõ volt a fejés és szoptatás. Nekem sokszor kellett fejnem, mert a szülõszobai rossz mellretétel miatt illetve az átlagnál érzékenyebb bõrtípusom miatt nekem az elsõ két hónapban a mellbimbóm egésze el volt gennyesedve, konkrétan hiányzott a fele, így a szoptatás egy kín volt, muszáj volt fejnem.
Nekem kb. 10 perc volt mellenként a fejés a Medela Swinggel. Nagyon jó kis gép. A szopi nálunk mindig sokáig tartott (az elsõ hónapokban kb. non stop), mert a kisfiam sokat volt cicin, a maradékot fejtem.


Mikor érdemes mellszívót használni? Néha próbáltam szoptatás után, de nem jött belőle. Tehát kiszívta mind a gyerkőc. Egy adagot két mellből eszik.

Viszont jó lenne tartalék, ha esetleg megyünk valahová, és nem tudnám szoptatni. De félek, hogy ha leszívom, nem marad a gyereknek, mert elég s?rün eszik. Van, hogy óránként. 4 hetes a kisfiam

Legjobb válasz: Ha beállt a kereslet - kínálat, akkor nem kell mellszívó. Ha most elkezded használni, akkor ördögi kör lesz belõle, mivel egyre több tej fog termelõdni. Szerintem tök felesleges, ha van elég tejed a babának.

Ha beállt a kereslet - kínálat, akkor nem kell mellszívó. Ha most elkezded használni, akkor ördögi kör lesz belõle, mivel egyre több tej fog termelõdni. Szerintem tök felesleges, ha van elég tejed a babának.
A mellszívó nekem sem szívja ki a tejet. De volt amikor még újra kért enni a babócám és kíváncsiságból arra a mellemre tettem amelyiket mellszívóztam. Rengeteget szopott belõle. A mellszívó nem úgy szívja ahogy egy gyerek.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat

Szoptatás után kézzel vagy mellszívóval fejjek? Nem tudom melyik módszer üríti jobban ki a mellet.

Nem sok marad a mellembe, de hogy növeljem a mennyiséget fejni szeretnék. A mellszívó esetleg nem csomósítja össze a mellet? Illetve kis mennyiséget is könnyen kiszív? Ki hogyan fej?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ez is mindenkinél más. Én pl. abszolút nem tudok kézzel fejni. Elektromos mellszívóm van és ez jól kiszívja a bent maradt tejcsit. Egyébként próbáltad a 7-7-5-5-3-3-1-1 perces fejést? Én néhány napja csinálom,és mintha kezdene emelkedni a mennyiség. Igaz elég sok idõt elvesz... :/

Szia! Szerintem ez is mindenkinél más. Én pl. abszolút nem tudok kézzel fejni. Elektromos mellszívóm van és ez jól kiszívja a bent maradt tejcsit. Egyébként próbáltad a 7-7-5-5-3-3-1-1 perces fejést? Én néhány napja csinálom, és mintha kezdene emelkedni a mennyiség. Igaz elég sok idõt elvesz... :/
az elsõnek igaza van a 7-7-5-5-3-3-1-1 nagyon jó megéri!!!!! Egynap a szopikon kivûl 2x csináltam reggel és este! Mikor elalszik akkor nyugodtan tudom csinálni!
Szió! Én kézzel fejtem, mert a természetesség híve vagyok. Mondhatom, elég strapás volt. Minden szoptatás után egy fél óra azzal ment el, hogy fejtem. A következõ babánál be fogok ruházni egy mellszívóra, mert kb. 5-10 perc alatt kiüríti a melleket. A fennmaradó idõt pedig a babával tölthetem. Egyébként azt olvastam, hogy az elektromos jobb, mint a kézi, mert ott a szívás erõssége mindig ugyanaz és a szívások között eltelt idõ is egyenletes.
Én kézzel fejek, úgy hogy elõrehajolok és szinte folyik a tej a mellembõl.
Azoknak könnyebb kézzel fejni, akiknek sok a teje. Próbáld ki kézzel és ha nagyon nem megy érdemes beruházni egy mellszívóba.

Szoptatási eszközök (cumisüveg, kézi mellszívó) kifőzésekor a rájuk lerakódó vízkövet hogyan távolítjátok el?

Legjobb válasz: Szia!Gyógyszertári citromsavat vegyél.Tegyél a vizbe mikor kifõzõd.Üdv.

Szia!Gyógyszertári citromsavat vegyél.Tegyél a vizbe mikor kifõzõd.Üdv.
ecetes víz is lehozza
Én üveges citromlét, vagy citrom levét teszek pár cseppet a vizbe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm akkor kipróbálom õket.

Befelé forduló mellbimbók, esélytelen a szoptatás természetes úton. Milyen mellszívót próbáljak hogy legalább üvegből tudjon anyatejet enni?

Legjobb válasz: Nem tudom, honnan származik ez a gondolat, de nem így van!!! Ezt olvasd el: http://www.lll.hu/node/155 Még annyit a cikkhez, hogy legújabban már nem is annyira a bimbókiemelõ használatát javasolják, hanem a mellrehelyezés technikáján van a hangsúly, amikor majd megszületik a babád. Ha mindkét melled érinti a probléma és úgy véled, nem nagyon tudod sehogy kiemelni, akkor mindenképp kérj szakmai segítséget, akár elõre is!

Nem tudom, honnan származik ez a gondolat, de nem így van!!! Ezt olvasd el: http://www.lll.hu/node/155 Még annyit a cikkhez, hogy legújabban már nem is annyira a bimbókiemelõ használatát javasolják, hanem a mellrehelyezés technikáján van a hangsúly, amikor majd megszületik a babád. Ha mindkét melled érinti a probléma és úgy véled, nem nagyon tudod sehogy kiemelni, akkor mindenképp kérj szakmai segítséget, akár elõre is!
nem esélytelen! próbáld ki ezt: http://www.brendon.hu/Products/Details/44179
Medelánál is van bimbókiemelõ, szerintem egy próbát megér. http://www.medela.hu/index.php?option=com_content&view=artic... Ha még nem szültél, a 34. héttõl ajánlja a használatot. Nem használtam, nincs szükségem ilyesmikre, de attól másnak még segíthet. Mellszívót én elektromosat ajánlanék.
Nem, dehogy lehetetlen! Csak az elméletet tudom, fejõgéppel ki lehet fordítani, és aztán kell a baba szájába adni, és késõbb már úgy is marad (mármint kifordulva), a gyakorlati részéhez keress fel szoptatási tanácsadót, ha lehet még terhesen, õs segítenek mindenben! http://www.lll.hu http://www.ibclc.hu
Aventnek van mellbimbo kiemelo gepe. A terhesseg alatt el kell kezdeni hasznalni es mire szulsz kifordul. Baratnom megvette, nekem nem volt ra keretem. Fiam nem fogadta el a bimbovedot. Avent elektromos mellszivot vettunk es hidd el a legrosszabb amin gondolkozol az ez... Ezert lepontoznak de sebaj. 3 honapi fejtem mindennap minden etkezeshez 2 es felorankent meg ejjel is fel kellett keljek, hogy mire fiam kel addigra legyen teje es ne legyen huto hideg es melegitett az anyatej. Szornyu faraszto. Igy egy etetes ejjel is minimum egy masfel ora (a ket es feloras idokozbol) mert fel ora mire lejon 15-15 perc mellenkent minimum akkor mig megeszi nalunk 15-20 perc volt, aztan bufiztetes volt hogy rogton bufizett de volt hogy fel oran keresztul massziroztam ki belole, aztan pelenkazas ha kell, es utana elmosni a mellszivot uveget, hogy a kovetkezo idopontra osszekeszitve alljon... Ezt nagyon nagyon gondold at hogy fejef es ugy adod... Agyon bonyolitod az eleted arrol nem beszelve higy szamold ki mennyi ido marad a haztartasra... Semmi! Inkabb merlegeltem hogy fott kaja vagy alvas.. Alvas mellett dontottem egy.honapig csak szendvicsen eltunk! Ezt ne probald ki. Mi most varjuk a masodik babankat, ha torik ha szakad akkor is cicizni fog! Vagy vedovel vagy nelkule de en ezt nem csinalom megint vegig. Lelkiismeret furdalasom volt mert 3 honaposan orvosi utasitasra kellett elapasztani a tejem. Lepten nyomon elajultam a faradtsag miatt. Mondtak hogyha ne adj.isten a gyerekkel a.kezemben ajulok el brutalis kovetkezmenyei lehetnek.
A Lansinoh-nak is van bimbókiemelõje. Amikor a szoptatáshoz karodba veszed a babát az egyik kezeddel néhány pumpálással kiemeled a bimbód és a baba rá tud harapni. Ne add fel! http://www.youtube.com/watch?v=3T-pm7WoxdI&feature=youtu.be


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!