Találatok a következő kifejezésre: A mellszívót előre megvenni (3 db)

Érdemes előre megvenni a mellszívót?

Csak azért,mert szombatonként suliba járok,nyilván csak akkor fogok bemenni,ha nagyon muszáj,de akkor nem akarom cipelni magammal a gyereket,bár a suliban is ugye le kell fejni,ami termel?dik...vagy jobb lenne,ha apával ott lenne,és szoptatnék igény szerint? van valaki így?

Legjobb válasz: Én vettem mellszívót elõre. Mikor hazajöttünk a kórházból akkor már 3 napos tejlázam volt. Úgy be voltak durranva a melleim és csomósak voltak, hogy vagy 8 órán keresztül fejtem. 6 hetesen a lányom leszokott a szopásról és onnantól fejtem látástól - vakulásig. Én nem szeretem a régimódi dolgokat (mint pl. a kézzel fejés), így nekem alap felszerelés volt a mellszívó. Nem bántam meg. Ráadásul 2× volt tejlázam ..

Én vettem mellszívót elõre. Mikor hazajöttünk a kórházból akkor már 3 napos tejlázam volt. Úgy be voltak durranva a melleim és csomósak voltak, hogy vagy 8 órán keresztül fejtem. 6 hetesen a lányom leszokott a szopásról és onnantól fejtem látástól - vakulásig. Én nem szeretem a régimódi dolgokat (mint pl. a kézzel fejés), így nekem alap felszerelés volt a mellszívó. Nem bántam meg. Ráadásul 2× volt tejlázam ..
Vegyél elõre nyugodtan, csak ne felejtsd el a babád a legjobb mellszívó!:) Arra a pár napra, míg bemész a suliba nagyon jó, ha le tudod fejni.
A kérdező hozzászólása: Elsõnek! Nem kell mûbráner, van igazi is. :)
A kérdező hozzászólása: Kedves vicces válaszolók!Ez egy kisbabás topic, a szex egy kicsit arrébb van.
Én nem vettem. Hazaérve jött a mellgyulladás, és apa szaladt mellszívót venni. :) kb. 10 alkalommal használtam... A te esetedben én vinném magammal apát + babát, mert sokkal hatékonyabb tejtermelõ a szopás, mint a mellszívó!
igen, érdemes, nekem a kórházban már kellett.
nekem is kellett már a kórházban is bár én tudtam elõre hogy mi lesz mert második baba, és elsõnél is volt tejem rendesen. Amit ajánlok hogy ha eleinte két szopi között is meg föl telni a cicd, ha kell fejj le egy kicsit de soha ne teljesen, mert akkor még jobban termelõdik. Én elkövettem ezt a hibát, 3 hónapig nem tudtam elmenni sehova 2 óránál tovább, mert már tele voltak. Most a babám 12 hetes már régóta nem kell fejnem beállt a termelõdés, és tudom hogy bírom sokáig mert a baba 10 órát alszik egyhuzamban és a cicim kibírja. emellett ha szükséges tudok fejni is.
mármint az elsõ babánál követtem el a hibát
Én is vettem, de kézzel sokkal könnyebb volt fejni, csak rá kellett jönni a technikára:) Amúgy én is használtam vagy 5x max:)

A mellszívót érdemes előre megvenni? Mindenképp használni fogom?

Legjobb válasz: Én a kórházban még kórházival fejtem a babának, hogy éjszaka az én tejemet igya, ne cukros vizet, és akkor rájöttem, hogy ez milyen jó ez az elektromos mellszívó, így vettünk egyet. Azóta ritkán használom, néha fejek le, mikor olyan kedvem van, és teszek el a fagyóba jobb napokra, egyébként nem javasolják a fejést, mert a babának termelõdik a tej, mindig annyi, amennyire szüksége van. Szerintem elõre ne vedd meg, a kórházban úgyis adnak, és majd eldöntöd akkor, szükséged van-e rá. Sok boldogságot és jóóó sok tejecskét neked!!! 4 hetes kislány anyukája

Én a kórházban még kórházival fejtem a babának, hogy éjszaka az én tejemet igya, ne cukros vizet, és akkor rájöttem, hogy ez milyen jó ez az elektromos mellszívó, így vettünk egyet. Azóta ritkán használom, néha fejek le, mikor olyan kedvem van, és teszek el a fagyóba jobb napokra, egyébként nem javasolják a fejést, mert a babának termelõdik a tej, mindig annyi, amennyire szüksége van. Szerintem elõre ne vedd meg, a kórházban úgyis adnak, és majd eldöntöd akkor, szükséged van-e rá. Sok boldogságot és jóóó sok tejecskét neked!!! 4 hetes kislány anyukája
Szerintem kérj kölcsön vagy bérelj, mert én vettem, de csak az elsõ 4 hétben használtam! De akkor nagyon sokat használtam, ezért is lett tejem és mikor a bal mellbimbóm begyulladt és nem tudtam szoptatni a ball mellembõl addig fejtem és szépen helyre is jött. Ma vagyunk 6 hetesek és 2 hete már nincs is a mellszivóra szükségünk.
Én, császárral szültem, így a kórházban nem volt még tejem. Viszont az elõre megvett melszívót használtam, és a ötödik napon be is lövellte! Nekem nem volt rengeteg a tejem és végig használtam amíg szoptattam. (7hónaposan elválasztotta magát. Szóval az én tapasztalatom szerint érdemes megvenni elõre, annyi mindent megveszünk feleslegesen, ez nálam nem volt az!
Én kinéztem, melyik fajtát szeretném, de csak akkor veszem meg, ha valóban szükség lesz rá. Mivel a párom is tudja, milyet akarok, ha kell, õ is elmehet érte a pici születése után. De ahhoz drága, hogy csak azért kidobjam rá a pénzt, hogy hátha kell. Ha kell, majd megvesszük akkor.
Szia! Én két szülésen vagyok túl az én véleményem, hogy jó ha van mellszívó minden etetésnél fejd le a maradék tejet.A kórházban már megkelett kezdeni fejni.Ahol feküdtem ott nem adtak mellszívót kézzel tanították a fejést sajnos nem tudtam megtanulni összetörtem a mellemet.A másodiknál már elõre megvettem és vittem megammal a kórházba, kényelmes volt más küszködött én már rég lefejtem a tejet.
Igen.
Nekem pl. felesleges volt, mert nem lett tejem.
Bocsi az offért, de ez engem is érdekel, én már megvettem. 31hkm
Felesleges. Én egyiknél sem vettem és nem is volt rá szükség. De ha megnyugodsz tõle, akkor vegyél. Én a tápszerrel voltam így, pedig tudtam szoptatni. Addig idegeskedtem, hogy mi van ha hirtelen elmegy a tejem, hogy vettem egy dobozzal. Aztán mindkétszer elajándékoztam, :S
Én sem akartam venni, de kaptam ajándékba.Aztán a kórházban rájöttem hogy de jó hogy van!
Szerintem is felesleges. Én ugyan a biztonság kedvért béreltem elektromos mellszívót de mint kiderült, az a "fajta" vagyok, akinek nem indul meg a tejleadó reflexe a babámmal való testkontaktus nélkül, szóval tökéletesen felesleges lett volna megvásárolni. Tejtároló pedig bõven jó volt, amibe a szoptatáskor az éppen nem "hsznált" cicibõl csepegett a tej, amíg be nem állt a kereslet- kínálat, erre megfelelt a sima kicsi mûanyag kávéspohárka.
Szerintem nem vesztesz semmit, ha nem áll otthon a szekrényben. Nézd ki milyen márkát, melyiket vennéd, és a családból valaki ha szükséges egy pár órán belül beszerzi. Ma már mindent mindenhol lehet kapni, így nem probléma, az üzletek mindig nyitva vannak. (kivéve az a pár ünnep...) Én fejtem ugyan, de csak azért, mert a baba születése után 2 hónappal tervezett mûtétem volt, és a kórházi tartózkodásra raktároztam. Amúgy nem fejtem volna egy ml-t sem.
Én vettem, bizony jó volt az elsõ hónapban, mert nehezen akart beindulni a tejem, ha pedig éjjel aludt a fiam, majd szét durrant és fejni kellett. 2x volt begyulladva a mellem, akkor is hasznát vettem, nem kellett dokihoz mennem, szopiztattam és fejtem. Én nem bántam meg, bár 3 hónapja áll a szekrényben.
Ha tudsz járj utána, hogy a kórházban adnak-e ha pl este-éjjel belövellne a tejed. Mert valóban felesleges sok pénzkidobás ha nem lesz rengeteg tejed, vagy nem indul meg... Én vettem, de elfelejtettem bevinni a kórházba :( Éjjel belövellt a tejem (mellszívót nem kaptam a kórházba) reggelre vért izzadtam annyira fájt (babócám nem volt éjjel velem) az ágy csupa tej volt....az hogy mennyire szükséges változó! Nekem kb 2 hónapig kellett mert hiába volt kis feneketlen gyomor a lányom, rengeteg tejem volt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!