Találatok a következő kifejezésre: A mellszívót előre (15 db)

A sterilizálót és a mellszivót megvettétek előre vagy majd ha szükséges akkor?

Legjobb válasz: Sterilizálót nem vettem, csak folyadékot. A mellszívót elõre megvettem, mert már a pici a 4. babám. A nagyok is szopiztak, de sajnos a mellszívót már eladtam. De tudtam, hogy biztosan szükségem lesz rá, így azt elõre elkészítettem.

Sterilizálót nem vettem, csak folyadékot. A mellszívót elõre megvettem, mert már a pici a 4. babám. A nagyok is szopiztak, de sajnos a mellszívót már eladtam. De tudtam, hogy biztosan szükségem lesz rá, így azt elõre elkészítettem.
Inább ha szûkséges akkor.lehet egyáltalán nem lesz tej, van ilyen sajnos
Sterilizálót nem vettem, mellszívót a gyógyszertári legolcsóbbat, hogy legyen. Ha kell a párom tudta, milyent kell venni. De nem kellett. Nagyon keveset fejtem, arra meg jó volt a kézi pumpás, vagy kézzel fejtem. (6 hónapos kisfiam kizárólag anyatejes.)
Lemaradt: a tejem :)
Mindkettõt vettem. Sterilizálót mikrósat, mellszívót pumpásat (biztos, ami biztos alapon). Utóbbit a kórházba is bevittem (szerencsére!). Nekem kellett, mert császár után nehezen indult be.
Mellszívõt nem vettem (kézzel fejek), sterilizálót sem, A babám nem iszik sem vizet, sem teát.(édeskömény teát próbáltam 1-2x , mert hasfájós, de nem jött be neki, akkor kifõztem az cumisüveget)
Szia Én nem vettem elõre mellszívót, de elõre kinéztem és megbeszéltem a férjemmel, hogy ha úgy adódik, hogy szükség lesz rá, akkor elmegy és megveszi. De nem kellett. Sterilizálókészülékem sincs, van amit kifõzök és van, amihez folyadékot használok. De ha megengedheted magadnak ezt a plusz költséget, akkor szerintem érdemes venni, egy darabig volt nálam kölcsönben egy aventes gõzsterilizáló, és nagyon jó.
Mellszívót vettem, mert nagyon szeretnék szoptatni és nagyon azon lezsek, hogy sikerüljön is. Sterilizálót ajándékba kaptunk a családtól.
Sterilizálóm a mai napig nincs, de mellszívót már a kórházba vigyél, nekem már ott kellett:-) De elsõre elég a legegyszerûbb, legolcsóbb, kézi huzogatós, és ha kell esetleg majd nagyobb, utána meglátod
mellszivot mindenképpen vegyél elõre. én is megvettem elõre csak azt történt hogy kiderült használhatatlan. nekem a 3.nap jött mega tejem a kórházba és mivel nem tudtam lefejni begyulladt az egész mellem. másnap az volt az elsõ dolgunk hogy vegyünk egyet a gyógyszertárba.elsõ chicco volt használhatatlan, aztán 1590es gyógyszertári ami nagyon jó.
Szia, én már megvettem egy kézi mellszívót (aventes) mert sógornõm szerint a kórházban is nagy hasznát fogom venni, segít beindítani a tejet, + ha lefejem mindig, elkerülhetõ a tejláz. Egyébként használtan vettem, mert így harmad annyiba került, mégha nem is fogom használni akkor se hagytam ott érte tizenezreket!Üdv: 31 hetes kismama

Érdemes előre megvenni a mellszívót?

Csak azért,mert szombatonként suliba járok,nyilván csak akkor fogok bemenni,ha nagyon muszáj,de akkor nem akarom cipelni magammal a gyereket,bár a suliban is ugye le kell fejni,ami termel?dik...vagy jobb lenne,ha apával ott lenne,és szoptatnék igény szerint? van valaki így?

Legjobb válasz: Én vettem mellszívót elõre. Mikor hazajöttünk a kórházból akkor már 3 napos tejlázam volt. Úgy be voltak durranva a melleim és csomósak voltak, hogy vagy 8 órán keresztül fejtem. 6 hetesen a lányom leszokott a szopásról és onnantól fejtem látástól - vakulásig. Én nem szeretem a régimódi dolgokat (mint pl. a kézzel fejés), így nekem alap felszerelés volt a mellszívó. Nem bántam meg. Ráadásul 2× volt tejlázam ..

Én vettem mellszívót elõre. Mikor hazajöttünk a kórházból akkor már 3 napos tejlázam volt. Úgy be voltak durranva a melleim és csomósak voltak, hogy vagy 8 órán keresztül fejtem. 6 hetesen a lányom leszokott a szopásról és onnantól fejtem látástól - vakulásig. Én nem szeretem a régimódi dolgokat (mint pl. a kézzel fejés), így nekem alap felszerelés volt a mellszívó. Nem bántam meg. Ráadásul 2× volt tejlázam ..
Vegyél elõre nyugodtan, csak ne felejtsd el a babád a legjobb mellszívó!:) Arra a pár napra, míg bemész a suliba nagyon jó, ha le tudod fejni.
A kérdező hozzászólása: Elsõnek! Nem kell mûbráner, van igazi is. :)
A kérdező hozzászólása: Kedves vicces válaszolók!Ez egy kisbabás topic, a szex egy kicsit arrébb van.
Én nem vettem. Hazaérve jött a mellgyulladás, és apa szaladt mellszívót venni. :) kb. 10 alkalommal használtam... A te esetedben én vinném magammal apát + babát, mert sokkal hatékonyabb tejtermelõ a szopás, mint a mellszívó!
igen, érdemes, nekem a kórházban már kellett.
nekem is kellett már a kórházban is bár én tudtam elõre hogy mi lesz mert második baba, és elsõnél is volt tejem rendesen. Amit ajánlok hogy ha eleinte két szopi között is meg föl telni a cicd, ha kell fejj le egy kicsit de soha ne teljesen, mert akkor még jobban termelõdik. Én elkövettem ezt a hibát, 3 hónapig nem tudtam elmenni sehova 2 óránál tovább, mert már tele voltak. Most a babám 12 hetes már régóta nem kell fejnem beállt a termelõdés, és tudom hogy bírom sokáig mert a baba 10 órát alszik egyhuzamban és a cicim kibírja. emellett ha szükséges tudok fejni is.
mármint az elsõ babánál követtem el a hibát
Én is vettem, de kézzel sokkal könnyebb volt fejni, csak rá kellett jönni a technikára:) Amúgy én is használtam vagy 5x max:)

A mellszívót megvegyem előre?

Lehet hogy nem is lesz tejem (a családban sajanos senki nem tudott szoptatni). Vegyek egyet el?re, vagy ráér a szülés után?

Legjobb válasz: Nekem eddig mindenki azt tanácsolta (aki tapasztalt mami), hogy vigyek a kórházba mellszívót, mert amikor belövell a tej, és a baba nem szopizik annyit, nagyon hasznomra válik majd. Persze van kórház, ahol van mellszívó és kézi fejésre is megtaníthatnak, de én inkább viszek be.

Nekem eddig mindenki azt tanácsolta (aki tapasztalt mami), hogy vigyek a kórházba mellszívót, mert amikor belövell a tej, és a baba nem szopizik annyit, nagyon hasznomra válik majd. Persze van kórház, ahol van mellszívó és kézi fejésre is megtaníthatnak, de én inkább viszek be.
Vedd meg.Az én családomban sincs nagy hagyománya a szoptatásnak, de a genetikán túl szerintem az is lényeges, hogy fejben hogy állsz hozzá a dologhoz, tudsz-e rendesen enni, inni, pihenni, van-e segítséged...Ez mind közrejátszik a szoptatás sikerében. Mivel nem tudtam nálam mi lesz a helyzet egy 1800 ft-os mam-os kézi mellszívót vettem és örülök, hogy volt, mert bár csak 3 hóig volt tejem így is nagyon sok hasznát vettem már a kórházban is!
Amikor a lányom megszületett nem volt mellszívóm. A korházban volt, ott azt használtam. Császárral szültem, hazavittük a gyereket és futottunk mellszívót venni. Vettünk is chicco márkájút(mert nem volt más ott), de amikor hazavittük láttam, hogy meg van repedve. Ekkor már kezdett csomósodni a mellemben a tej. Férjem visszaszaladt (természetesen a pénzt nem adták vissza csak le tudta vásárolni) és kicserélte chicco pumpára. Biztossan láttál már ilyet, használtan pár forintért meg tudod venni a vaterán. Nekem ez bevált akkor olyannyira, hogy végig ezt használtam. A mostani eszemmel biztossan vennék elõre egy használtat pár forintért. Mert ha csomósodik a tej akkor az is aranyat ér és nem szaladgálnék szülés után vásárolgatni.
Érdemes a kórházba bevinni a mellszívót, de elvileg ott is kéne lennie. Nagymamámnak egyáltalán nem volt teje, anyukám 3 hónapig tudott szoptatni felerészben tápszerpótlással, nekem viszont napi több mint egy liter volt. Igaz, szoptatni nem tudtam, hanem fejtem, de még így is. Ne aggódj azon, hogy nem lesz tejcid. Ha a cicid nõtt a terhesség alatt, akkor nagy valószínûséggel lesz tejed is, a szaporítására pedig sok lehetõség van. Gyors és szép szülést, sok tejcit kívánok nektek! :)
Szia! Ez nálam is nagy dilemma volt. Én azt csináltam, hogy vettem egy olcsó (1500Ft volt) pumpásat, és kinéztem azt, ami majd jó lenne. Ha tényleg kell, apuka is meg tudja venni. Ha meg nem kell, akkor nem buktam annyi pénzt. Ha meg csak épp hogy kell, akkor jó lesz a pumpás is.
A sógornõm mellszívót kért ajándékba tõlünk, amikor a babáját várta. A boltban (Brendon)amikor kértem, méregetni kezdték a szúnyogcsípés méretû melleimet, és kérdezték, hogy megszületett -e már a pici:-) Mondtam, hogy nem, erre egy kicsit értetlenkedtek, és azt mondták, hogy nincs értelme elõre megvenni, mert csak szülés után derül ki, hogy kinek mennyi teje van. Végül a sógornõm egyszer sem használta, így én fogom 'örökölni', mert most én várok babát.
szerintem ráérsz szülés után.a kórházban meglátod ugyis hogy lesz-e tejed, vkinek meg csak késõbb indul be a tejtermelõdés.én megvettem és sajnos egyáltalán nem tudtam szoptatni.El kellett adnunk, de már nem annyiért amennyiért vettük.
Ne vedd meg elõre. Kell majd tejet fejned, de ha nehezen jön, akkor a mellszívó lehet, hogy nem szív ki semmit. A legjobb ilyenkor kézzel fejni, már ha vki megmutatja, hogy kell. A Spock-féle könyvben nagyon jól le van írva, én onnan tanultam meg. Sokkal könnyebb, mint azt általában gondolják, csak ha rengeteg a tej, akkor fárasztó. De kezdetnek megteszi. Ha vmilyet mindenképp venni akarsz, akkor az egyszerû pumpás tényleg jó. Általában a patikában lehet kapni, úgy néz ki, mint egy régi autóduda.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


A mellszívót érdemes előre megvenni? Mindenképp használni fogom?

Legjobb válasz: Én a kórházban még kórházival fejtem a babának, hogy éjszaka az én tejemet igya, ne cukros vizet, és akkor rájöttem, hogy ez milyen jó ez az elektromos mellszívó, így vettünk egyet. Azóta ritkán használom, néha fejek le, mikor olyan kedvem van, és teszek el a fagyóba jobb napokra, egyébként nem javasolják a fejést, mert a babának termelõdik a tej, mindig annyi, amennyire szüksége van. Szerintem elõre ne vedd meg, a kórházban úgyis adnak, és majd eldöntöd akkor, szükséged van-e rá. Sok boldogságot és jóóó sok tejecskét neked!!! 4 hetes kislány anyukája

Én a kórházban még kórházival fejtem a babának, hogy éjszaka az én tejemet igya, ne cukros vizet, és akkor rájöttem, hogy ez milyen jó ez az elektromos mellszívó, így vettünk egyet. Azóta ritkán használom, néha fejek le, mikor olyan kedvem van, és teszek el a fagyóba jobb napokra, egyébként nem javasolják a fejést, mert a babának termelõdik a tej, mindig annyi, amennyire szüksége van. Szerintem elõre ne vedd meg, a kórházban úgyis adnak, és majd eldöntöd akkor, szükséged van-e rá. Sok boldogságot és jóóó sok tejecskét neked!!! 4 hetes kislány anyukája
Szerintem kérj kölcsön vagy bérelj, mert én vettem, de csak az elsõ 4 hétben használtam! De akkor nagyon sokat használtam, ezért is lett tejem és mikor a bal mellbimbóm begyulladt és nem tudtam szoptatni a ball mellembõl addig fejtem és szépen helyre is jött. Ma vagyunk 6 hetesek és 2 hete már nincs is a mellszivóra szükségünk.
Én, császárral szültem, így a kórházban nem volt még tejem. Viszont az elõre megvett melszívót használtam, és a ötödik napon be is lövellte! Nekem nem volt rengeteg a tejem és végig használtam amíg szoptattam. (7hónaposan elválasztotta magát. Szóval az én tapasztalatom szerint érdemes megvenni elõre, annyi mindent megveszünk feleslegesen, ez nálam nem volt az!
Én kinéztem, melyik fajtát szeretném, de csak akkor veszem meg, ha valóban szükség lesz rá. Mivel a párom is tudja, milyet akarok, ha kell, õ is elmehet érte a pici születése után. De ahhoz drága, hogy csak azért kidobjam rá a pénzt, hogy hátha kell. Ha kell, majd megvesszük akkor.
Szia! Én két szülésen vagyok túl az én véleményem, hogy jó ha van mellszívó minden etetésnél fejd le a maradék tejet.A kórházban már megkelett kezdeni fejni.Ahol feküdtem ott nem adtak mellszívót kézzel tanították a fejést sajnos nem tudtam megtanulni összetörtem a mellemet.A másodiknál már elõre megvettem és vittem megammal a kórházba, kényelmes volt más küszködött én már rég lefejtem a tejet.

Mellszívót előre meg kell vennem, már vigyem be a kórházba, ha megyek szülni? Neked volt ilyened?

Bocs, de anyumnak, mamámnak ilyen szerkezet még nem volt, én meg nem tudom hogy simát vegyek, vagy elektromosat, mikor, hogyan használjam, patikában vegyem-e? Szerinted kell ilyen, neked volt?

Legjobb válasz: Sajnos én nem vittem a kórházba pedig kellett volna. A kórházi tartózkodás idejét a pici fiam szinte végigaludta, nem is akart szopizni, úgyhogy nagyon jól jött volna a mellszívó. Mellettem feküdt egy anyuka a második babájával volt benn, neki volt és úgy irigyeltem. Az elektromos szívó sokkal hatásosabb.

Sajnos én nem vittem a kórházba pedig kellett volna. A kórházi tartózkodás idejét a pici fiam szinte végigaludta, nem is akart szopizni, úgyhogy nagyon jól jött volna a mellszívó. Mellettem feküdt egy anyuka a második babájával volt benn, neki volt és úgy irigyeltem. Az elektromos szívó sokkal hatásosabb.
Az elõzõ vagyok: Szerintem a patikában a legdrágább, máshol kellene beszerezni, mondjuk nálunk a kórházban is árultak, (de mikor jöttünk haza, akkor hozták). Az hogy hogyan kell használni, le van írva, és képekkel is mutatják.
Nem biztos, hogy szükséged lesz rá. Én nem vettem meg elõre emiatt. Aztán mikor belövellt a tejem, rengeteg lett, fejnem kellett. Akkor hozattam a párommal, amíg nem ért oda, addig kézzel fejtem ki a felesleget. Szombathelyen rendesek a csecsemõs nõvérek, megmutatták, hogyan kell fejni kézzel. A mellszívó meg adja magát, ahhoz nem kell segítség. Kézi Medelát vettünk, szerintem jó, mást nem próbáltam.
Igen, nagyon hasznat vettem, konnyebb ugy fejni mint kezzel.nem vittem, de a szobaban mindenkinek volt.fel ora alatt nekem is vettek anyumek.
Nem biztos, hogy szükséged lesz rá, de szerintem nem árt, ha beszerzel egyet, és viszed a kórházba is. Én kaptam egy barátnõmtõl kölcsön, alig használta, kézi mellszívó volt, és én se vittem be, a férjem hozta be látogatáskor, mert kellett. A kisfiam kis súllyal született, így 1-2 napig inkubátorba volt, így üveggel etették tápszerrel. Mire lett tejem 2 nap múlva, addigra már velem lehetett, de nem akart szopni, mert gondolom az üveghez szokott, és így hírtelen fárasztó lehetett, hogy szívni kell, és csak sírt egész nap, a mellem meg majd kidurrant már. Úgyhogy jól jött, hogy le tudtam szívni, és azt rakattam át üvegbe, úgy evett. Mondjuk ha így belegondolok, akkor is kellett volna a mellszívó, ha rendesen tud szopizni, mert kezdetben szinte ömlött a tej, jóval a többszöröse termelõdött a szükségesnek. Bár kézzel is le lehet fejni, gondolom a szüleink, nagymamáink így csinálták akkoriban, késõbb otthon én is rájöttem a technikájára, és szinte gyorsabban, és kevesebb fáradtsággal sikerült, mint a kézi mellszívóval pumpálással, de azért ezt ki kell tapasztalni, elsõre ott a kórházban nem igazán ment. Az elektromos mellszívó hatékonyabb, viszont hangos, tehát éjjel használni nem túl szerencsés.
Nekem nem volt a kórházban, de nekem csak a 3. napon lett tejem, akkor viszont nagyon jó lett volna, ha már van. Akkor rohantunk el venni egy kézit, de vettem utána elektromosat is. Mindkettõt használtam, éjjel a kézit, nappal az elektromosat. Éjjel is fejtem, mert nekem akkor nagyon sok volt, és letettem másnapra, akkor jó volt, hogy nem zúgott a fejembe az elektromos.
Én csak kinéztem, hogy melyik legyen.A kórházban mikor beindult a tejem kb. harmadik nap és szükség lett rá akkor a párom megvette és behozta nekem.Feleslegesen nem akartuk megvenni elõre.kézit használtam.

Meg kell venni előre a mellszívót?

Félek hogy nem tudok majd szoptatni ezért úgy gondoltam, hogy majd szülés után veszek ha megindul a tejem,de sok korházi csomagos válasznál olvasom hogy azt is be kell vinni.

Legjobb válasz: Szia! Jó ha megveszed,én sem akartam,bíztam benne,hogy simán tudunk majd szopizni,de a barátnõm erõsködött,hogy "fog az kelleni".És igaza lett,mert a babám nem volt hajlandó cicizni,csak üvegbõl itta az anyatejet,tehát már a kórházban folyamatosan fejtem.Azóta sajnos már tápszert eszik,de jó szolgálatot tett a mellszívó.

Szia! Jó ha megveszed, én sem akartam, bíztam benne, hogy simán tudunk majd szopizni, de a barátnõm erõsködött, hogy "fog az kelleni".És igaza lett, mert a babám nem volt hajlandó cicizni, csak üvegbõl itta az anyatejet, tehát már a kórházban folyamatosan fejtem.Azóta sajnos már tápszert eszik, de jó szolgálatot tett a mellszívó.
Leírom én hogy jártam. Elsõ gyerekemnél nagyon kevés volt a tejem, összesen 4 hónapig tudtam szoptatni, de akkoriban nem volt pénzünk mellszívóra. Mikor a második gyerekünket vártuk, elõre megvettem egy kézi mellszívót, arra gondoltam, hogy biztos most is kevés tejem lesz. Erre a lánykám lett a szopizás bajnoka, már elmúlt 1 éves és még mindig van tejcsim, így a mellszívóra kiadtam feleslegesen 10 ezret. Szerintem elõre ne vedd meg, a kórházban sem kell még. Azzal teszed a legjobbat, ha gyakran mellre teszed a kicsit.
Szerintem a mellszívó nem azért kell, hogy a babát cumisüvegbõl etessük anyatejjel. Nekem nagyon becsomósodott-bedurrant az elején, és jó volt, hogy le tudtam fejni, így elkerültük a mellgyulladást (tejcsatorna eltömõdés volt többször így is). Viszont ehhez az elsõ napokban kellhet. Szerintem ha van rá mód, kölcsönkérni érdemes, és a kórházban még valóban nem kell, illetve ahol én szültem, ott volt helyben használható elektromos mellszívó...
Szerintem a mellszívó pont hogy az elején kell, mert amikor belövell a tej és majd szét durran a tejtõl, a pici baba biztos hogy nem fogyaszt annyit, muszáj lefejni a mell gyulladás elkerülése miatt.Ezeket a lefejt tejeket lefagyaszthatod, és a késõbbi hozzátáplálásnál az ételekbe felhasználhatod(vagy vésztartaléknak)Vagy a serkentés miatt is hasznos.Egy két hónap után beáll a kereslet-kínálat nem lesz rá szükség.Üvegbõl itatásról szó sincs!!!Ha tervezel még babát érdemes venni(mindig van akciós is)szerintem ennél "feleslegesebb"dolgot is megvesz a "kezdõ" anyuka, én nálam hasznosnak bizonyult.Már másodszor használom, elsõ babám 20 hónapig cicizett, a második babám 3 hetes aktív cicizõ :)
Szerintem az a legjobb ha: -bizol magadban hogy fog menni a szoptatás. -nem veszed meg elõre mert 10.000, - felett van és kezdetben elég ha a baba mellbõl eszik. - elég ha kinézed milyet szeretnél apa is megveheti ha sürgös. -én hathetesen vettem párszor használtam jól jött de a kórházban még felesleges. Én nem venném meg elõre és bevinni se kell.
9: 44 vagyok. Az talán le maradt, hogy nem kell vadonatúj mellszívót venni, Vaterán kapható kb. 4000-ért használtan ugyanaz, ami a boltban 14 000. Az ember úgyis kifõzi, tehát teljesen steril lesz. Ha pici ecettel fõzöd, akkor a vízkõ is lejön róla (a sok kifõzéstõl általában vízkövesek). Ha késõbb nem kell, újra el lehet adni, vagy ajándékozni...
Egyik gyreknél sem volt mellszívó, amit fejtem, az kézzel. Az elsõ is sokáig cicizett, második még "cicista" 21 hónapos lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Úgy döntöttem hogy marad a szülés utáni vásárlás.
Az is jó, ha kölcsönkérsz egyet (ha van ismerõsi körben), én családtagtól kaptam egyet kölcsön (egyébként a kórházban van mellszívó), és ahogy az egyik hozzászóló írta, nekem is a tejbelövelléskor jött jól, mert nagyon bedurrant a mellem, jó volt, hogy tudtam fejni, így tudott szopizni a babám. De a kórházi fejõgépet is használnom kellett, mert hazajövetel elõtt a melleim már olyanok voltak, mint két szikla, a kis kézi fejõmmel nem tudtam volna normális állapotba hozni õket, ahhoz már a csecsemõsök segítsége kellett. Már itthon vettünk egy avent-es kézi mellszívót, a kölcsönkapott másmilyen márkájú volt, és nem annyira vált be hosszabb távon. De elõre megvenni szerintem sem érdemes, nem tudhatod, hogy szükséged lesz-e rá, és fejni kézzel is lehet, a kórházban megtanítják neked, ha kéred. Az aventes mellszívót 14 ezerért vettük újonnan, nem biztos, hogy kell egy ilyen kiadás elõre.
A kórházba nem kell vinni, ott tudsz (és hasznos is) fejni, mert attól jobban és hamarabb beindul a tej. Otthon viszont nagyonis kell szerintem, mellgyulladás ellen ez az egyetlen igazán jó megoldás, illetve ha kevés lesz a tejed, akkor a fejéssel tudod serkenteni. Én pl. kórházba kerültem szülés után, és ha nem lett volna fejõgépem, elment volna simán a tejem. Szóval itt szó sincs "divatról"... Amúgy eladtam a Vaterán, mikor már nem kellett!
Az utolsó válaszolónak nagyon igaza van. Persze a 2. v. -t is megértem. Egy dolog még eszembe jutott ha pl. nem kézit hanem elektromosat veszel akkor a babától távol fejsz majd és nem biztos hogy egy müanyagdarabra -mellszivó- leadja a tejet a szervezeted. Nincs meg a reflex nem látod a babát nem érzed az illatát. Ilyenkor szoktak az anyukák megijedni hogy miért van hogy a baba megiszik 120 millit de õ csak 20 -at tud kifejni azt is kinkeservesen. Hát pl. ezért. Tényleg divat lett... majd meglátjátok.
Én nem vittem be, 2 nap után hazajöttünk. Felesleges megvenni elõre szerintem. Ez csak manapság olyan divat, és ráadásul kényelmes is, a baba rászokhat arra, hogy nem kell szopiznia, üvegbõl megihatja, és sokaknál ezért kell a tápszert adni, mert a baba nem akar szopi, és a fejés korán sem olyan hatékony.
Szerintem fontos, nem azért kell, hogy üvegbõl etethesd a gyereket, hanem hogy a maradékot leszívhasd és elegendõ tej termelõdjön a melledben, illetve hogy legyen "vésztartalék", ha neadjisten megbetegszel, vagy a gyerek valamiért nem fogadja el a cicit akkor se kelljen tápszert adnod neki.
Igen.
Nekem pl. felesleges volt, mert nem lett tejem.
Bocsi az offért, de ez engem is érdekel, én már megvettem. 31hkm
Felesleges. Én egyiknél sem vettem és nem is volt rá szükség. De ha megnyugodsz tõle, akkor vegyél. Én a tápszerrel voltam így, pedig tudtam szoptatni. Addig idegeskedtem, hogy mi van ha hirtelen elmegy a tejem, hogy vettem egy dobozzal. Aztán mindkétszer elajándékoztam, :S
Én sem akartam venni, de kaptam ajándékba.Aztán a kórházban rájöttem hogy de jó hogy van!
Szerintem is felesleges. Én ugyan a biztonság kedvért béreltem elektromos mellszívót de mint kiderült, az a "fajta" vagyok, akinek nem indul meg a tejleadó reflexe a babámmal való testkontaktus nélkül, szóval tökéletesen felesleges lett volna megvásárolni. Tejtároló pedig bõven jó volt, amibe a szoptatáskor az éppen nem "hsznált" cicibõl csepegett a tej, amíg be nem állt a kereslet- kínálat, erre megfelelt a sima kicsi mûanyag kávéspohárka.
Szerintem nem vesztesz semmit, ha nem áll otthon a szekrényben. Nézd ki milyen márkát, melyiket vennéd, és a családból valaki ha szükséges egy pár órán belül beszerzi. Ma már mindent mindenhol lehet kapni, így nem probléma, az üzletek mindig nyitva vannak. (kivéve az a pár ünnep...) Én fejtem ugyan, de csak azért, mert a baba születése után 2 hónappal tervezett mûtétem volt, és a kórházi tartózkodásra raktároztam. Amúgy nem fejtem volna egy ml-t sem.
Én vettem, bizony jó volt az elsõ hónapban, mert nehezen akart beindulni a tejem, ha pedig éjjel aludt a fiam, majd szét durrant és fejni kellett. 2x volt begyulladva a mellem, akkor is hasznát vettem, nem kellett dokihoz mennem, szopiztattam és fejtem. Én nem bántam meg, bár 3 hónapja áll a szekrényben.
Ha tudsz járj utána, hogy a kórházban adnak-e ha pl este-éjjel belövellne a tejed. Mert valóban felesleges sok pénzkidobás ha nem lesz rengeteg tejed, vagy nem indul meg... Én vettem, de elfelejtettem bevinni a kórházba :( Éjjel belövellt a tejem (mellszívót nem kaptam a kórházba) reggelre vért izzadtam annyira fájt (babócám nem volt éjjel velem) az ágy csupa tej volt....az hogy mennyire szükséges változó! Nekem kb 2 hónapig kellett mert hiába volt kis feneketlen gyomor a lányom, rengeteg tejem volt!

Van egy gyulladás a bal mellemen. Mellszívóval el tudom tüntetni?

A bal mellemen a mellbimbóm felett kb. 2 centivel van 1 duzzanat 1 napja. Nem sikerült a babámmal leszívatnom. Érdemes mellszívóval megpróbálnom? Melyik mellszívót ajánljátok? Még nem vettem, mert eddig nem kellett. Köszi.

Legjobb válasz: Körkörös mozdulatokkal próbáld kimaszírozni a cicidbõl. Fájni fog,de hatásos.

Körkörös mozdulatokkal próbáld kimaszírozni a cicidbõl. Fájni fog, de hatásos.
Meleg víz úgy biztos sikerül én a zuhany alatt szoktam engedem rá a meleg vízet!
Nekem a mellszívóm "életet mentett" mellgyulladásom volt magas lázzal. Antibiotikus kezelést is kellett rá kapnom. Nekem az orvos azt ajánlotta, hogy szoptatás után 10 percig (nem tovább!) fejjem még a mellem. Pár nap alatt rendbejöttem, pedig tényleg elég súlyos eset voltam már. Nekem AVENT kézi mellszívóm van. Próbáltam a medela elektromost is, de az AVENT százszor jobb szerintem. Gyors felépülést kívánok!
Ami nekem bejött: melegvizes borogatás, babám szopik egy picit, fejés elektromos mellszívóval amennyit csak lehet (nekem NUK van, teljesen elégedett vagyok vele), babám szopik (õ tutira kiszívja), állott vizes borogatás. 1 nap alatt rendbe jött gyógyszerezés nélkül. Ha nem elég a babának a tej, amit kapott, legfeljebb hamarabb kér enni. Természetesen fejés közben lehet, sõt kell masszírozni, de csak óvatosan!

A mellszívót minden szoptatás után kell használni? Csak abból a mellből kell lefejni a maradékot, amelyikből szopizott? Nem gond, ha kimarad pár alkalom, mikor a fiam nem alszik el? És milyen mennyiségnek kell 1 nap összejönnie?

Legjobb válasz: Én csak a másikot szoktam fejni, amelyikbõl szopizik, azt a 3 hónapos kisfiam kiüríti teljesen. Változó ki mennyit tud lefejni. Én tejadó vagyok, én 4-6 dl-t tudok lefejni egy nap.

Én csak a másikot szoktam fejni, amelyikbõl szopizik, azt a 3 hónapos kisfiam kiüríti teljesen. Változó ki mennyit tud lefejni. Én tejadó vagyok, én 4-6 dl-t tudok lefejni egy nap.
Szia.Nekem nagyon sok tejem volt, és minden szopi után kifejtem mind a 2 mert állandóan spriccelt.Tényleg sok tejcsim volt, nekem napi 1 lit-1.2 lit tej simán összejött.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Neked különösen, kedves 3. válaszoló, nagyon hasznos információkat adtál.

Kislányom már 3 hetes, de csak most tudnánk mellszívót venni-el lehet kezdeni még a fejést?

Sziasztok!

Legjobb válasz: El lehet kezdeni! Én is késõbb kezdtem el! Majdnem 6 hetes volt a kicsi fiunk! Nyugodtan vegyél!

El lehet kezdeni! Én is késõbb kezdtem el! Majdnem 6 hetes volt a kicsi fiunk! Nyugodtan vegyél!
Persze, nyugodtan, bármikor elkezdheted, van aki pár hónapos babánál kezdi, mert csökken a teje. Kézzel nekem sem ment, sõt kézi fejõvel sem, de vettünk elektromosat, az bevált.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!