Találatok a következő kifejezésre: A mellszívó fontos (2 db)

A mellszívó megvétele fontos?

Mert a véd?n? azt mondta, hogy vegyem meg, de én meg úgy gondolom rá ér ha szükség van rá. Igazam van vagy nem!

Legjobb válasz: Én sem vettem meg szülés elõtt, mert nem tudtam, hogy lesz-e tejem. A férjemmel megbeszéltük, hogy ha szükség lesz rá, elmegy õ a boltba és megveszi, így is tettünk. Így nem volt felesleges kiadás:-)

Én sem vettem meg szülés elõtt, mert nem tudtam, hogy lesz-e tejem. A férjemmel megbeszéltük, hogy ha szükség lesz rá, elmegy õ a boltba és megveszi, így is tettünk. Így nem volt felesleges kiadás:-)
Szerintem sem fontos elõre megvenni, nekem is "felírta" a védõnõ, de nem vettem meg (39 hetes vagyok!.Nem tudni, hogy tényleg lesz-e tejem vagy sem.Van egy barátnõm, bármit csináltak, nem jött a teje, így felesleges pénzkiadás volt csak.Ha szükség lesz rá, a párom fogja nekem is megvenni.
Teljesen felesleges, én egyszer használtam csak. Felesleges pénzkidobás volt, kézzel egyébként is könnyebb.
Igazad van. Lehet hogy könnyen ki tudod majd fejni kézzel is és akkor teljesen felesleges megvenni. De ha macerás a kézi fejés akkor még mindig ott a lehetõség. Jó babázást.:) )))
Igazad van, mi is kinéztük, h melyiket vennénk, és ha szükség lesz rá azt a férjem egyedül is meg tudja venni. A szülésznõm viszont azt mondta, arra ne gondoljunk, h nem lesz tejünk... Úgyhogy anyukák! Lesz tejünk, és lesz mellszívónk is :) Egyelõre kézzel fejünk, vagy kölcsöngéppel :) ha beválik, nem dobunk ki feleslegesen. puszi mindenkinek 37 hetes kismama
Szia!Nekem csak pozitív tapasztalatom van mellsz.-val kapcsolatban.Éjjel mikor a baba jóllakott , de még mindig kemény a cici, nem túl kellemes kézzel még egy órát szöszölni.Én az elsõ hetekben ezt tettem, és aztán vettem egy avent szívót.SOKKAL több tejet fejtem ki és percek alatt kész voltam.Én 7 hónapig fejtem , és máig azt gondolom a szívó segített hogy ennyi tejem legyen.2és fél évig szopiztattam.Próbáltam a tesóm chicco-sát is de messze sem volt olyan jó mint az avent.Nem muszály venni, kérdezd meg a védõnõt nincs e kölcsönzési lehetõség a környéken.Jó babázást és hosszú ciciztetést kívánok!
Én olyat fogok venni ami mellszívó és orrszívó egyben.A pesztonkának van ilyen, sokan dícsérik és ha nem is kell az orrszívót biztos használod belõle.Olyan 10-12ezer körül van, attól függ hol veszed meg, de a lehel u-i babadiszkontban 9500ha jól tudom.Én a biztonság kedvéért veszek, mert sosem tudhatom, hol durran be a mellem, mivan ha nem vagyunk itthon hanem elutazunk vidékre és ott tuti nem tudunk rögtön hozzá jutni, de ezt neked kell érezni mennyire vagy bebiztosító tipus.mi szeretnénk még babát és úgy vagyok vele, ez a dolog jó lesz akkor is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Majd a férjem megveszi ha kell!!

Mindenki vesz mellszivot? Az mért fontos? Pl. Ha pont elég lesz a tejem, akkor is kell?

Legjobb válasz: Én azt mondtam, hogy nem veszek. Aztán a kórházban, a 3. napon úgy bedurrant a mellem, hogy az ottani mellszíívót voltam kénytelen hasznélni, hogy ne gyulladjon be. Rögtön szóltam a férjemnek, hogy vegyen egyet mire hazamegyünk mert kézzel nem akartam fejni. 3 hétig fejtem, szépen elraktam az adagokat fagyni, azóta megynyugtat, hogy van tartalék. Aztán beállt a kereslet-kínálat, azóta a szekrényben a mellszívó.

Én azt mondtam, hogy nem veszek. Aztán a kórházban, a 3. napon úgy bedurrant a mellem, hogy az ottani mellszíívót voltam kénytelen hasznélni, hogy ne gyulladjon be. Rögtön szóltam a férjemnek, hogy vegyen egyet mire hazamegyünk mert kézzel nem akartam fejni. 3 hétig fejtem, szépen elraktam az adagokat fagyni, azóta megynyugtat, hogy van tartalék. Aztán beállt a kereslet-kínálat, azóta a szekrényben a mellszívó.
Én használtan vettem egy nagyon jó állapotban lévõt kb. ezer Ft-ért(vákumos, Babynova), majd szépen kifõzöm. Ha kell, akkor van, ha nagyon kell, akkor lehet, hogy veszek valami márkásabbat (Avent), ha nem kell, akkor meg nem sajnáltam rá ennyi pénzt.
én nem vetem, nem is kellett. már 6 hós a lányom és még mindig szopizik.csak akkor fejtem (kézzel), ha elmentünk valahova és nem lehetett megoldani a szopit és üvegben vittem a tejet. ez 2x volt. ha kellettvlna, akkor apa vett volna gyorsan egyet. nézd ki elõre melyik a szimpi, h apának meg tudd mondani, ha kell.
Én is venni fogok, illetve kapok egyet használtan. Állítólag jó, ha visszük a kórházba, mert kellhet a tej beindításához. Nem biztos, hogy szükség van rá, de lehetséges. Aztán otthon is jól jöhet, ha több tej van, mint amennyit a kicsi megeszik. El kell tenni a fagyóba, fél év alatt felhasználható. (28 hetes mami)
azért nagyon fontos, mert ha nincs rendesen kiszívva a tejci, akkor az nagyon begyulladhat és elég fájdalmas.A másik pozitívuma a mellszívónak, hogy minél jobban kiszívatod, annál több tejet termel.Akik szivatják a mellüket, sokkal tovább tudnak szoptatni (persze itt is vannak szerencsésebbek, akiknek a baba szorgalmasan kiüríti). Szerintem azon ne múljék, jobb egyet bekészíteni a bajt megelõzve


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!