Találatok a következő kifejezésre: A mellső placenta (25 db)

A placenta a mellső falon tapad, a méh fundusában. Ez mit jelent? Ez jó vagy nem? Eddig mindíg csak az volt írva hogy a mellső falon tapad.36hkm

Legjobb válasz: A még fundusa, az nem más, mint a méh teteje (ami a mellkasod alatt van). Ha a fundusban tapad, az a legjobb. Ha tisztán a mellsõ falon, az császármetszésnél nem szerencsés, mert ugyebár ki kell kerülni ahhoz, hogy a babához hozzáférhessenek. A tied ezek szerint részben elõl, részben felül van. Ez így teljesen oké. A legproblémásabb, ha elzárja a méhszájat, azaz elõl fekszik. Ilyen esetben császármetszést kell végrehajtani, mert nem tud a méhszájon keresztül kijönni a baba. De ez nem azonos a mellsõ fekvéssel!! Szóval nyugi, teljesen jó helyen van.

A még fundusa, az nem más, mint a méh teteje (ami a mellkasod alatt van). Ha a fundusban tapad, az a legjobb. Ha tisztán a mellsõ falon, az császármetszésnél nem szerencsés, mert ugyebár ki kell kerülni ahhoz, hogy a babához hozzáférhessenek. A tied ezek szerint részben elõl, részben felül van. Ez így teljesen oké. A legproblémásabb, ha elzárja a méhszájat, azaz elõl fekszik. Ilyen esetben császármetszést kell végrehajtani, mert nem tud a méhszájon keresztül kijönni a baba. De ez nem azonos a mellsõ fekvéssel!! Szóval nyugi, teljesen jó helyen van.
Fundus=méh teteje, a legjobb hely:) . Mellsõ fal= hasfal felõl "A mellsõ fali tapadás egyetlen hátránya, hogy ha császármetszésre kerül a sor, akkor a sebésznek oda kell rá figyelni, hogy bele ne vágjon a lepénybe a mûtét során."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindkét választ, nagyon hasznos volt, elméletileg rendes szülésem lesz. :)

A mellső fali placenta okoz valami gondot? 12 hetesen hátsó fali volt, most 16-ikban már mellső fali! A doki nem mondott semmit, csak most nézem a papíron!

Legjobb válasz: Nekem is így volt. A 12. heti uh-on hátsó fali volt, 18. héten 4d-n mellsõ fali. Jövõ héten megyek genetikai uh-ra, kiváncsi leszek, akkor hol lesz. Nekem sem mondták, hogy baj lenne. 19 hetes kismama

Nekem is így volt. A 12. heti uh-on hátsó fali volt, 18. héten 4d-n mellsõ fali. Jövõ héten megyek genetikai uh-ra, kiváncsi leszek, akkor hol lesz. Nekem sem mondták, hogy baj lenne. 19 hetes kismama
Szia! Elõfordulhat, hogy vándorol :o) Nekem mindkettõvel mellsõ fali volt, nõvéremnek hátsó. Mindketten simán szültünk. Boldog babavárást! :o)

Ki tudja biztosan azt, hogy ha a mellső falon helyezkedik el a placenta, az sokkal veszélyesebb lehet, mintha hátul, vagy oldalt? Koraszülés veszélye.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ha nem tapad közel a méhszájhoz, vagy nem magán a méhszájon van semmi jelentõsége nincs, hogy a lepény mellsõ vagy hátsó fali.

Én úgy tudom, hogy ha nem tapad közel a méhszájhoz, vagy nem magán a méhszájon van semmi jelentõsége nincs, hogy a lepény mellsõ vagy hátsó fali.
Én biztosan tudom, hogy semmi jelentõsége. Ahogy az elõttem szúlú is írta, az lehet probléma ha mélyen tapad takarva a méhszájat vagy akár csa egy részét de ez ritka. Nekem is mélyen volt de feljebb ment. Kb a 20. héten már nem volt lent. 5 hós anyuka
Jól írták a többiek.Nekem mind a 3 gyerek mellsõ fali volt és semmit nem jelent.Max.nagyobb lesz a hasad.:D
nekem is mellsõ fali, annyit mondtak, hogy nagyobb lesz a hasam, meg késõbb érzem meg a pici mozgását.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is a választ. Ezt sem tudtam. Bár én a 14. héten éreztem elõször finom csiklandozást a hasamban, azóta erõsödött. Igaz, hogy a 3. babát várom.
Hát nekem is a melsõ falon van, semmi gond nincs vele, csak a 4D ultrahangon mindíg belelógott a képbe, és nem lehetett jól látni. Ja és az igaz hogy késõbb éreztem a babót, a 22 héten elõször, elsõ baba. 28+6 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a válaszotokat! Nem érinti a méhszájat, csak elöl van. Azért kérdeztem, mert azt olvastam róla, hogy nagyobb a koraszülés veszélye azoknál, akiknél elöl helyezkedik el.
Szia!Abszolút semmi jelentõsége, hogy hol tapad meg.Elöl, hátul, oldalt... Itt egy link ezen jól leír mindent. http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is, megnéztem a linket nagyon sokat tanultam belõle, sok jó dolog található ott.

A placenta a mellső falon tapad! Ez rosszat jelent? Mire kell figyelnem? 20 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nem jelent semmi rosszat! Tapadhat hatso, mellso falon, sot meg fundusban is, a kicsit problemasabb helyzet csak akkor van, ha kozel van a mehszajhoz, vagy ralog. De azt mondtak volna! Minden okes, ne aggodj :) 29 hetes kismami

Nem jelent semmi rosszat! Tapadhat hatso, mellso falon, sot meg fundusban is, a kicsit problemasabb helyzet csak akkor van, ha kozel van a mehszajhoz, vagy ralog. De azt mondtak volna! Minden okes, ne aggodj :) 29 hetes kismami
Egyetértek az elõttem szólókkal. + még annyit, hogy a placenta "vándorol" a terhesség során a méhben, elõfordulhat, hogy mire szülsz, már máshol fog tapadni.
Azt mondják a legjobb tapadási hely a hátsó fal. De a mellsõvel sincs semmi baj.

Jelenthet valami rosszat, ha a placenta a mellső falon tapadt meg?

Harmadik gyermekemet várom, de most a placenta a mells? falon tapadt meg. A dokim azt mondta, hogy nagyon vigyázzak magamra. A véd?n? pedig k?kemény fekvést mondott a terhesség végére. Szerintetek mi lesz? Volt már valaki hasonló helyzetben? Aki igen, kérem segítsen!

Legjobb válasz: Szia! Nem értem. Nekem mindkét gyerkõccel mellsõ fali volt, és nem mondták, hogy ez gond lenne. Vigyázni meg pihenni pláne nem tudtam volna. 10 hós volt a nagyobb, amikor terhes lettem. Egyedül voltam a babával, soha nem volt senkinél. Végig emelgettem, játszótér, stb (tudod te azt). 1 nappal ugyan, de a picurkát túlhordtam. Semmi gondom nem volt a terhességem alatt. Boldog babavárást! :o)

Szia! Nem értem. Nekem mindkét gyerkõccel mellsõ fali volt, és nem mondták, hogy ez gond lenne. Vigyázni meg pihenni pláne nem tudtam volna. 10 hós volt a nagyobb, amikor terhes lettem. Egyedül voltam a babával, soha nem volt senkinél. Végig emelgettem, játszótér, stb (tudod te azt). 1 nappal ugyan, de a picurkát túlhordtam. Semmi gondom nem volt a terhességem alatt. Boldog babavárást! :o)
Én sem értem. Nekem is ott tapad, a dokim engedélyezte a tornát, futást. Nem kell feküdnöm. Úgy tudom, csak az gond, ha a méhszájhoz közel tapad. Hogy mellsõ v. hátsó falon az mindegy.
A mellsõ fali tapadád a tökéletes, ott a helye. nem értem a dokidat és a védõnõdet. FEküdni akkor kell, ha lent van a méhlepény, még ha nemis takarja a méhszájat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat, csak a dokitól a vizsgálaton elfelejtettem megkérdezni, gondoltam, hogy itt kapok segítséget tõletek. Mégegyszer nagyon köszönöm!!!

Mit jelent az, hogy:a placenta a mellső falon tapad, homogén?

Legjobb válasz: A mellsõ fal az a méhed hasad felõli, elülsõ része. Az enyém is ott tapad. A homogén pedig egynemût jelent, tehát nincs göbösödés, csomó, vérzés stb. benne. A lehetõ legjobb értékek:) Gratulálok:) 12 hetes kismama

A mellsõ fal az a méhed hasad felõli, elülsõ része. Az enyém is ott tapad. A homogén pedig egynemût jelent, tehát nincs göbösödés, csomó, vérzés stb. benne. A lehetõ legjobb értékek:) Gratulálok:) 12 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm.Én is gratulálok neked!Jó egészséget!

Okozhat e gondot, hogy a placenta a mellső falon van?

A 13.heti ultrahang kimutatta, hogy a placenta a mells? falon van. Okozhat- e ez gongot a terhesség, illetve a szülés alatt?

Legjobb válasz: A mellsõ fal nem gond, mert úgy nem takarja a méhszájat.

A mellsõ fal nem gond, mert úgy nem takarja a méhszájat.
Nekem is mellsõ fali a placentám és a barátnõmnek is aki nem rég szült és azt mondta hogy õ is hogy nem okoz gondot. üdv 28hetes kismami
Nem okoz semmi gondot. Annyi, hogy mellsõ falon tapadó méhlepénynél késõbb érzed meg a babád mozgását.

Ez mit jelent, jó helyen van a placenta? "A placenta a mellsõ falon, mélyen, a belsõ méhszájat fedi"

Legjobb válasz: Ha fedi a méhszájat, az nem túl jó! De ahogy nõ a magzat, úgy változhat! Szóval még akár természetesen is szülhetsz, ha a méhszájról elhúzódik!

Ha fedi a méhszájat, az nem túl jó! De ahogy nõ a magzat, úgy változhat! Szóval még akár természetesen is szülhetsz, ha a méhszájról elhúzódik!
Nekem is mellsõ fali és 16. hétig mélyen tapadó volt. Nekem azt mondták hogy nem kell túl aggódni, de azért vigyázni kell.A mellsõ falon azt jelenti hogy a hasfal felöl van megtapadva. Ettõl talán késõbb érzed a magzatmozgást de nincs vele baj.Mélyen tapadó, hogy lentebb van a kelleténél. Pihenj sokat, ne cipelj és én a sexet is kerülném.
Nekem polcolni kellet a fenekemet ·hátha lemászik a méhszájról" A placenta, mert az nem jó ha a méhszájon van.
Kora terhességben még teljesen normális ha a belsõ méhszájat fedi. Azt sem befolyásolja sokban hogy ettõl mikor fogod elõször érezni a mozgásokat, hanem a hasad mérete, a gyerek habitusa és hogy mennyire lesz idõd napközben is pihenni és csak magadra figyelni. Ha az orvos külön nem tért ki rá, hogy extra odafigyelést igényel pl. kórelõzmény miatt akkor csak nyugi és élvezd ezt az idõszakot!
Ahogy írták, a placenta a hasfal felõl tapad, viszont mélyen van és fedi a méhszájat, de ahogy a méh növekszik a terhesség alatt, feljebb szokott kerülni. Érdemes azért vigyázni egy kicsit, sokaknál nem okoz gondod az ha mélyen van, de pl nekem okozott kisebb vérzést. Mert ha eléri/fedi a méhszájat, ott sérülékenyebb.Ezért az orvos pihenést javasolt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.13 hetes voltam tegnap.az egész napos pihi megvan, mert 9.héttõl hematómàm volt, most meg felmaródás van a méhszáj felett és vérzek.szóval fekszem egész nap.
Ez nem túl jó, bár még simán elmozdulhat feljebb. Nekem is mélyen tapadó, belsõ méhszájat fedõ méhlepényem volt, csak hátsó fali. Ágynyugalomra voltam ítélve és gyógyszereket is kellett szednem a 26. héttõl. Sajnos a lepény nem ment feljebb, és minden igyekezet ellenére idõ elõtt le is vált.
biztos... de miért nem kérdezted meg az orvost???
Teljesen normális minden, megnyugodhatsz.Nekem is hasonló adataim voltak. Dia - 6 hónapos, egészséges, gyönyörû kislány anyukája
Igen!Ne aggódj!Minden renben van a pócaklakoddal:) Nem sokára elkezd majd neked kopogtatni a pocakodból.Szóval nyugi, szép, erõs kisbabád lesz!Üdv:Zsuzsa 24 hetes pócakos:)

Ma voltam AFP utáni UH-on, és leletre azt írták: placenta a mellső falon, "0" típusú. Ez utóbbi mit jelent?

Legjobb válasz: 0 fokban erett ,azaz szupi :) A lepeny lehet 0,1,2,3 fokban erett, minel erettebb, annal meszesebb, annak rosszabbul latja el a babat.

0 fokban erett , azaz szupi :) A lepeny lehet 0, 1, 2, 3 fokban erett, minel erettebb, annal meszesebb, annak rosszabbul latja el a babat.
Szerintem a méhlepény érettségét jelentheti. Szüléskor 3-as érettségü.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a nagyon gyors válaszokat!!! Boldog babavárást!!! :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!