Találatok a következő kifejezésre: A mellső hátsó fal (26 db)

21 hetes kismami vagyok, mellső fali a méhlepény! Már 3 hete érzem a mozgásokat, minden nap, de nem olyan erősen, és nem olyan nagyok. A fiammal hátsó fali volt és ilyenkor már jó nagyokat rugott. Ez a lepény miatt van? Másnak is volt így?

Legjobb válasz: nincs két egyforma terhesség a kislányommal mellsõ falon tapadt,a 14 héttõl éreztem a mocorgását a kisfiammal hátsó falon tapadt,a 11 hét végétõl jelentkezett be..

nincs két egyforma terhesség a kislányommal mellsõ falon tapadt, a 14 héttõl éreztem a mocorgását a kisfiammal hátsó falon tapadt, a 11 hét végétõl jelentkezett be..
3. Babankat várom és en is ot érzem a legkevésbé. Szerintem is a lepenyem miatt.szerintem valamennyire felfogja a mozgást. Gondolom a 3.trimedzterben ez már nem fog számítani.
A kérdező hozzászólása: köszönöm második válaszoló, teljesen más mint a hátsó fali lepény, szerintem :)

Melyik a jobb, ha a méhlepény a méh hátsó falán vagy a mellső falán tapad? Valamelyik okoz valamilyen problémát vagy nincs ennek jelentősége?

Legjobb válasz: Szia. Az mindegy, hogy elsõ, vagy hátsó fali, az számít, hogy jó helyen tapadjon, tehát ne lent, mélyen, vagy a méhszájon. Nekem a melsõfalon tapad, de jó helyen így nincs vele semmi gond.

Szia. Az mindegy, hogy elsõ, vagy hátsó fali, az számít, hogy jó helyen tapadjon, tehát ne lent, mélyen, vagy a méhszájon. Nekem a melsõfalon tapad, de jó helyen így nincs vele semmi gond.
Ha a mellsõ falon tapad, mégha jó helyen is - esetleges császármetszés esetén kell majd figyelniük az orvosoknak, nehogy belevágjanak. A hátsó falinak és a fundusban tapadtnak nincs hátránya.
Nekem mellsõ falon tapad, dokim szerint ez az ideális. Viszont, ha császárra kerül a sor, akkor jobban oda kell figyelni. Mellsõ fali tapadásnál késõbb lehet látni a pocakot, és egy picit késõbb is lehet érezni a kicsit. Hátsó fali tapadásnál a pocakot hamarabb lehet látni és a kicsit is hamarabb lehet érezni. Ami nem mindegy az az, hogy milyen mélyen tapad a lepény, legyen akárhol, mert ebbõl probléma lehet.
Nekem meg pont azt mondta a dokim, hogy a hátsó falinál lehet késõbb látni a pocakot, és ott kisebb is, mivel a lepény gyakorlatilag befelé nõ.

Mit jelent az, hogy a méhlepény mellső-hátsó fali, gyűrűszerű? Jelenthet ez gondot a babámnak?

Legjobb válasz: Szerintem nem arthat a picinek ha artana biztos te is erezned de remelem te jol vagy? 35hetes kismama

Szerintem nem arthat a picinek ha artana biztos te is erezned de remelem te jol vagy? 35hetes kismama


Mit szóltok ehhez? 18. héten lepénytapadás:mellső-, hátsó falon+takarja a méhszájat a genetikai uh-on mondta a doki, és h nem fog már változni, ágynyugalom.

..ma 21.héten az orvosom azt mondta,h a mells? falon+fundusban tapad a lepény,és h nem tudja mit látott a másik doki.Mindkett? igen elismert személy.Attól félek,h a kórházi uh-gondolom én-komolyabb gép,mint a dokimé.Kérdeztem,h 2-3 hét alatt ennyit változhat?Azt mondta nem,és h -diplomatikusan-? nem láthat a másik doki szemével.+ h semmi eltiltás,tehát szex,túrázás,terhestorna is mehet.Kinek hinnétek?

Legjobb válasz: Én is jártam így. A 4D uh-n azt mondta a doki, hogy elöl tapad a lepény. Se elõtte, se utána nem mondtak ilyet sem a kórházban, sem a dokim. Azt hiszem, én a helyedben elmennék egy harmadik helyre.

Én is jártam így. A 4D uh-n azt mondta a doki, hogy elöl tapad a lepény. Se elõtte, se utána nem mondtak ilyet sem a kórházban, sem a dokim. Azt hiszem, én a helyedben elmennék egy harmadik helyre.
Szia nagyon nehéz helyzet. Én elmennék egy harmadik orvoshoz, fizetõs UH-ra, pl. a Magzati Diagnosztikai Kpba, az az ország egyik legjobb masinája.
Hát amit a 18 hetesen mondott a doki, tnéyleg sántít, pedig azért a gen.Uh-on nem szoktak béna dokik lenni...hogy lehet egyszerre a mellsõ, és hátsó falon is, és még a méhszájat is takarja???? Ez nekem magas... Szerintem is menj el egy 3-dik Uh-ra! Minden jót!
Szia!Én ma voltam dokinál, mert kevés vér jött belõle.Az ultrahangos papíromra ezt írta:Plac.tap:mellsõ-hátsófal bal oldal és méhszájban. Táppénzre kellett mennem, mert csak feküdnöm szabad.Azt mondta 2 hónapig is eltarthat ez az állapot.És amit én is furcsállottam, hogy egy hete ebbõl semmit nem látott.Mindentõl tiltva vagyok, nem emelhetek, nem hajolgathatok, semmi sex csak fekvés.Most nagyon megvagyok ijedve.Elsõ baba és 6 évet vártunk rá. Minden jót és pihenj nagyon sokat! 14 hetes km.
A kérdező hozzászólása: köszi a hszólásokat
Szia!Utolsón vagyok!Csak érdeklõdnék, hogy voltál e már másik orvosnál, ha igen mit mondott?

A mellső fali placenta okoz valami gondot? 12 hetesen hátsó fali volt, most 16-ikban már mellső fali! A doki nem mondott semmit, csak most nézem a papíron!

Legjobb válasz: Nekem is így volt. A 12. heti uh-on hátsó fali volt, 18. héten 4d-n mellsõ fali. Jövõ héten megyek genetikai uh-ra, kiváncsi leszek, akkor hol lesz. Nekem sem mondták, hogy baj lenne. 19 hetes kismama

Nekem is így volt. A 12. heti uh-on hátsó fali volt, 18. héten 4d-n mellsõ fali. Jövõ héten megyek genetikai uh-ra, kiváncsi leszek, akkor hol lesz. Nekem sem mondták, hogy baj lenne. 19 hetes kismama
Szia! Elõfordulhat, hogy vándorol :o) Nekem mindkettõvel mellsõ fali volt, nõvéremnek hátsó. Mindketten simán szültünk. Boldog babavárást! :o)

Mit jelent az, hogy mellső fali, vagy hátsó fali a lepény? Attól függ, hogy mikor kezd látszani a pocak?

Legjobb válasz: Azt mondja meg, h a méh falán hol helyezkedik, hol tapadt meg a lepény. Szerintem a has nagyságához nincs köze.Csak h neked elöl (mellsõ), vagy hátul(hátsó) tapadt.Ha mellsõ talán jobban tapintható.

Azt mondja meg, h a méh falán hol helyezkedik, hol tapadt meg a lepény. Szerintem a has nagyságához nincs köze.Csak h neked elöl (mellsõ), vagy hátul(hátsó) tapadt.Ha mellsõ talán jobban tapintható.
Állítólag hamarabb látszik a pocak, ha mellsõ fali.
A tapadás helyét jelenti. Hátsó falinál a méhed gerinced, mellsõ falinál a hasad felõli oldalán tapad. A tapadás helye igazából nem befolyásol semmit, a mélyen tapadó lepény (méhszájhoz közel) okozhat gondot. Szoktak olyat mondani, hogy a mellsõ falinál késõbb lehet érezni a magzat mozgást illetve hamarabb látszódhat a has. Ha ez igaz is, akkor sem hetekben mérhetõ a lepény tapadási helyével összefüggésbe hozható különbség.
Szia. Semmit nem befolyásol, csak ne fedje a méhszájat. Igaz hogy azt mondják hogy a mellsõ falinál elõbb látszik a has, és késõbb érezni a magzatmozgást, hát nekem mellsõ fali lepény van, a pocakom tényleg szépen kerekedik már a 14. héttõl, de a magzatmozgást már a 15. héten éreztem, bár még nagyon enyhén és még nem voltam benne biztos hogy Õt érzem, de egy hétre rá már biztos voltam és a dokim is azt mondta hogy lehetséges. Mára már szépen rugdos. 19 hetes kismami Nóra

Hogy létezik, hogy eddig hátsó fali volt a méhlepény, most pedig mellső fali?

A dokim nem mondta, hogy gond lenne.

Legjobb válasz: nekem meg pont fordítva van: elõször volt mellsõ fali (12 hetesen), utána meg 21 hetesen hátsó fali. állítólag ez nem baj, csak ne fedje a méhszájat.

nekem meg pont fordítva van: elõször volt mellsõ fali (12 hetesen), utána meg 21 hetesen hátsó fali. állítólag ez nem baj, csak ne fedje a méhszájat.
Nekem is az elején mellsõfali volt aztán meg hátsófali lett.Csak akkor baj, ha elfedi a méhszájat.Attól csúszhat hátrébb, hogy elkezdett nõni nagyon a méhed.
A méhlepény nem "vándorol", hanem ahogy a méh tágul, növekszik, a helye megváltozik a méhlepénynek. Pl vegyél egy lufit, fujd fel egy körte nagyságúra. Rajzolj rá egy nagy pöttyöt valahova. Aztán fújd tovább, míg egészen nagy nem lesz. A pötty nõtt is és máshol is van a korábbi állapothoz képest.
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy, kedves utolsó válaszoló! Szerintem nagyon jó, ha ilyen régi kérdésekre is érkezik új és jó válasz, mert így a mostani kismamáknak is érdemes megnézegetni a régi kérdéseket, mielõtt újra meg újra kiírnák ugyanazt. Azóta nekem már 13, 5 hónapos a kisfiam.

Hogy lehet az hogy a terhesség elején a mellső falon tapad a méhlepény, és a 32. és 36. heti uh. Leletemen már az szerepel, hogy a hátsó falon tapad a lepény?

Csak itthon vettem ezt észre, így nem tudtam megkérdezni. Létezik ez, vagy a szonográfus nézett el valamit?

Legjobb válasz: Benézte a doki. Nekem is ez volt. 12. héten mellsõ falit mondott, 20.-on már hátsót. :)

Benézte a doki. Nekem is ez volt. 12. héten mellsõ falit mondott, 20.-on már hátsót. :)
úgy, hogy ahogy növekszik a méhed, úgy változik a méhlepény helye is. A mellsõ és elülsõ fali méhlepény fogalma mást takar.

Mikor lehet hamarabb érezni hogy megmozdul a baba, ha hátsó fali a lepény vagy ha mellső fali?

Nem tudom hogy honnan jutott most ez eszembe de mintha valami olyasmi rémlene hogy hátsófalinál hamarabb meglehet érezni hogy megmozdult a baba mint mells?falinál.Szerintetek?Esetleg tapasztalatok?

Legjobb válasz: A mellsõfali tompít az érzeten. Bár én így is elég korán éreztem a kisfiam.

A mellsõfali tompít az érzeten. Bár én így is elég korán éreztem a kisfiam.
Már 3 napja minden nap érzem a babámat, 15 hetes vagyok, és mellsõ fali a lepény.
tavaly a kislányommal hátsófali volt a méhlepény tapadása, már a 16. héttõl kezdve elég intenzíven éreztem a mozgását. Most a kisfiammal mellsõ fali, most vagyunk a 23. hétben, de nem nagyon érzem a mocorgását, csak egy-két bokszolást naponta.
Nekem a 15. het kornyeken volt eloszor olyan erzesem, hogy mocorog a babam es azota naponta erzem, amugy a mellso falon tapad a lepeny.Mar varjuk, hogy apa is erezze. 17 hetes pocis
Szia! Nekem is hátsó fali és nekem is kereken a 16 hétben mozdult meg.:) Ugy mint Neked:) ! Csodálkozik is az egész family fõleg anyu, Õ szerinte elõrébb vagyok mint ahogy számolnak. Kellemes babamozgás várást:) ! Üdv 26 hetes pocis
nekem mellsõ fali volt, elsõ baba, és én csak 21-22 héten kezdtem érezni a mozgást, már mindenki paráztatott is, dehát nem éreztem addig semmit
1. vagyok, nálunk apa is érezte és csodálkozott is, hogy ez már az? Nem jegyeztem fel, de kb. 16-18. hét között éreztem.
A kérdező hozzászólása: Hát kíváncsi leszek mert a fiammal hátsó fali volt és kereken amikor betöltöttük a 16. hetet akkor volt az elsõ mozgása. Most a másodikkal 15 hetes vagyok mellsõ fali a lepény és a 16. hetet 4 nap múlva töltjük és akkorra már várom az elsõ mocorgásokat és bízom benne hogy meg is fog történni.Na de ki tudja.
Elvileg ha mellsõfali a méhlepény akkor apa érzi késõbb a mozgást. Te attól még ugyan úgy érzed belül. Nekem így mondták.
Mellsõ fali volt, 15 hetesen éreztem elõször.

Mi a jelentősége annak, hogy mellső v hátsó falon tapadt meg a lepény? Ez változhat még a terhesség folyamán?

Az els? kérdésnél arra gondolok, hogy pl. mells? lepénynél jobban (korábban) látszódik-e a has, vagy kés?bb lehet-e érezni a baba mozgását, stb.

Legjobb válasz: Nincs túl sok jelentõsége a lepény tapadásának ilyen esetben. Csak akkor ha császárra kerül a sor, mert a mellsõnél jobban kell majd vigyáznia a dokinak a vágásnál. Annyira nem vándorol a lepény, ahogy nõ a terhesség egyre jobban felhúzódik a lepény. Nem lesz nagyobb a hasad és nem fogod elõbb v. késõbb érezni a mozgást. Nekem mellsõ falon tapadt, kicsi volt végig a hasam és már a 17. héten éreztem a mozgást.

Nincs túl sok jelentõsége a lepény tapadásának ilyen esetben. Csak akkor ha császárra kerül a sor, mert a mellsõnél jobban kell majd vigyáznia a dokinak a vágásnál. Annyira nem vándorol a lepény, ahogy nõ a terhesség egyre jobban felhúzódik a lepény. Nem lesz nagyobb a hasad és nem fogod elõbb v. késõbb érezni a mozgást. Nekem mellsõ falon tapadt, kicsi volt végig a hasam és már a 17. héten éreztem a mozgást.
Az elõzõekhez kiegészítésként írnám, hogy még annyit befolyásol (a császáron kívül) az elõl fekvõ lepény, hogy pl 4D ultrahangon nehezebb látni a babát, mert könnyen elbújik a lepény mögé, illetve késõbb a ctg vizsgálatoknál is nehezebb esetleg megtalálni a szívhangot. Egyébként a lepény nem igazán vándorol (max millimétereket), ha nagyon vándorol akkor ott már gond van. Üdv
A többiek hozzászólását csak annyival egészíteném ki a vándorlással kapcsolatosan hogy van ilyen, de nem úgy hogy mellsõbõl hátsófali lesz vagy éppen fordítva, hanem pl. nekem a 12. uh-on mondták, hogy mellsõ fali és mélyen tapadt akkor a 18. héten már jó helyen tapadt.
Nekem mellsõ falon tapadt, a pocakom 13-14 hetesen kezdett el nõni, 14 hetesen vettem kismamaruhát. 15 hetesen éreztem elõször a magzatmozgást pedig elsõ baba! Nem befolyásol semmit hogy hol tapadt, a lényeg hogy ne fedje a méhszájat. Minden jót.
Szia.Nekem is elõl fekszik a méhlepény, a doki szerint mind1 hol fekszik, annyi, hogy ha császárra kerülne a sor akkor nekik jobban oda kell figyelni.Egyébként jól tudod, hamarabb látszik a poci az elõl fekvõ méhlepénynél:) Boldog babavárást.33hetes km.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, mindenki válasza nagyon hasznos volt, sokat segítettek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!