Találatok a következő kifejezésre: A mellső hátsó (33 db)

A mellső fali placenta okoz valami gondot? 12 hetesen hátsó fali volt, most 16-ikban már mellső fali! A doki nem mondott semmit, csak most nézem a papíron!

Legjobb válasz: Nekem is így volt. A 12. heti uh-on hátsó fali volt, 18. héten 4d-n mellsõ fali. Jövõ héten megyek genetikai uh-ra, kiváncsi leszek, akkor hol lesz. Nekem sem mondták, hogy baj lenne. 19 hetes kismama

Nekem is így volt. A 12. heti uh-on hátsó fali volt, 18. héten 4d-n mellsõ fali. Jövõ héten megyek genetikai uh-ra, kiváncsi leszek, akkor hol lesz. Nekem sem mondták, hogy baj lenne. 19 hetes kismama
Szia! Elõfordulhat, hogy vándorol :o) Nekem mindkettõvel mellsõ fali volt, nõvéremnek hátsó. Mindketten simán szültünk. Boldog babavárást! :o)

21 hetes kismami vagyok, mellső fali a méhlepény! Már 3 hete érzem a mozgásokat, minden nap, de nem olyan erősen, és nem olyan nagyok. A fiammal hátsó fali volt és ilyenkor már jó nagyokat rugott. Ez a lepény miatt van? Másnak is volt így?

Legjobb válasz: nincs két egyforma terhesség a kislányommal mellsõ falon tapadt,a 14 héttõl éreztem a mocorgását a kisfiammal hátsó falon tapadt,a 11 hét végétõl jelentkezett be..

nincs két egyforma terhesség a kislányommal mellsõ falon tapadt, a 14 héttõl éreztem a mocorgását a kisfiammal hátsó falon tapadt, a 11 hét végétõl jelentkezett be..
3. Babankat várom és en is ot érzem a legkevésbé. Szerintem is a lepenyem miatt.szerintem valamennyire felfogja a mozgást. Gondolom a 3.trimedzterben ez már nem fog számítani.
A kérdező hozzászólása: köszönöm második válaszoló, teljesen más mint a hátsó fali lepény, szerintem :)

Hogy lehet az hogy a terhesség elején a mellső falon tapad a méhlepény, és a 32. és 36. heti uh. Leletemen már az szerepel, hogy a hátsó falon tapad a lepény?

Csak itthon vettem ezt észre, így nem tudtam megkérdezni. Létezik ez, vagy a szonográfus nézett el valamit?

Legjobb válasz: Benézte a doki. Nekem is ez volt. 12. héten mellsõ falit mondott, 20.-on már hátsót. :)

Benézte a doki. Nekem is ez volt. 12. héten mellsõ falit mondott, 20.-on már hátsót. :)
úgy, hogy ahogy növekszik a méhed, úgy változik a méhlepény helye is. A mellsõ és elülsõ fali méhlepény fogalma mást takar.


Kinek hol helyezkedik a placenta hátsó vagy mellső fali? Aki tudja a baba nemét az írja oda terhességi idő placenta helyzete baba neme

Legjobb válasz: Én 27 +4 napos vagyok placenta a mellsõ falon a baba nemét nem tudjuk- Ez 1 teszt kíváncsi vagyok az eredményre:-)

A kérdező hozzászólása: Én 27 +4 napos vagyok placenta a mellsõ falon a baba nemét nem tudjuk- Ez 1 teszt kíváncsi vagyok az eredményre:-)
A jól olvastam itt mindenkinek kukis babája lett mellsõ falival , bár biztosan véletlen de akk is ..:D
24 hetes vagyok, a mellsõ falon tapad és már 15 hetesen megmondták, hogy kisfiú lesz.
23 hetes vagyok, hátsó fali a méhlepény és kislányom lesz. Van egy fiam vele a mellsõ falon tapadt.
20+1, kislány, hátsófali lepény, jó helyen. Fiammal mellsõ fali volt.
az esetek 85-90% elso fali a placenta, csak 10-15% tapad hatso falon(az orvosin tanultam), nincs osszefugges a nemek es a tapadas helye kozott. egyebkent a lanyomnal hatso fali, fiamnal mellso fali volt a tapadas.
Hatsofali, kisfiu, 18 hetes
19 hetes hátsó fali és kislány lesz :)
24hetes vagyok hátsó fali kislány:)
Mindkét alkalommal hátsófali, elsõ baba kislány, második fiú.
Két babát szültem. Egyiknél elsõ falon, másiknál hátsó falon tapadt. Mindkettõ kisfiú.
Kerek 23hetes vagyok. Hátsó fali lepény, kislányom lesz.
Nekem a mellsõ falon mélyen helyezkedett a legutóbbi uh-n. Kisfiú lesz és 26hetes és 2 naposak vagyunk. :)
elsõ fali, 18 hetes, kisfiú :)

Melyik a jobb, ha a méhlepény a méh hátsó falán vagy a mellső falán tapad? Valamelyik okoz valamilyen problémát vagy nincs ennek jelentősége?

Legjobb válasz: Szia. Az mindegy, hogy elsõ, vagy hátsó fali, az számít, hogy jó helyen tapadjon, tehát ne lent, mélyen, vagy a méhszájon. Nekem a melsõfalon tapad, de jó helyen így nincs vele semmi gond.

Szia. Az mindegy, hogy elsõ, vagy hátsó fali, az számít, hogy jó helyen tapadjon, tehát ne lent, mélyen, vagy a méhszájon. Nekem a melsõfalon tapad, de jó helyen így nincs vele semmi gond.
Ha a mellsõ falon tapad, mégha jó helyen is - esetleges császármetszés esetén kell majd figyelniük az orvosoknak, nehogy belevágjanak. A hátsó falinak és a fundusban tapadtnak nincs hátránya.
Nekem mellsõ falon tapad, dokim szerint ez az ideális. Viszont, ha császárra kerül a sor, akkor jobban oda kell figyelni. Mellsõ fali tapadásnál késõbb lehet látni a pocakot, és egy picit késõbb is lehet érezni a kicsit. Hátsó fali tapadásnál a pocakot hamarabb lehet látni és a kicsit is hamarabb lehet érezni. Ami nem mindegy az az, hogy milyen mélyen tapad a lepény, legyen akárhol, mert ebbõl probléma lehet.
Nekem meg pont azt mondta a dokim, hogy a hátsó falinál lehet késõbb látni a pocakot, és ott kisebb is, mivel a lepény gyakorlatilag befelé nõ.

Hogy érzi azt az ember, hogy a ló jobban terhel a mellső lábaira, mint a hátsókra?

Legjobb válasz: Botladozik,vagy ha sántít az elejére akkor bólint .

Botladozik, vagy ha sántít az elejére akkor bólint .
Felépítésébõl adódóan minden ló, amelyik nincs összeszedett állapotban, az elejét jobban terheli, mint a hátulját, tehát ezen a napi munka során dolgoznia kell a lovasnak, fel kell építeni az összeszedettséget, a súlyt hátra kell helyezni. Ha többet érzel a kezedben, mint a csizmádban, tehát a ló hátulja elmarad, inaktív, ha úgy érzed, hogy "nincs elõtted a ló" - mind érzésben (tehát a csizma mögött van), illetve látszatra, a mozgása lapos, a ló nincs öntartásban, alacsonyan támaszkodik akkor egészen biztosan az elejére van esve.
Nekem volt egy ilyen lovam, akit egy lovasiskolából szedtem ki.Ugyebár ott magára volt hagyva így a hátsó lábait nem használta.Ügetésben is könnyen észrevehetõ mivel dobál, húzza a szárat, illetve tanügetni is képtelenség rajta.Ezt hamar helyre lehet hozni.Alig 1hónap úgy hogy csak gyakorlott, határozott lovas lovagolja és hozzászokik :)

A mellső és hátsó fal között amnioszalaglefűződés látható a lepényben. El fog ez tűnni valamikor? Nagy veszélyt jelenthet ez a babára?

A 20. hétben járunk és észrevettek egy amnioszalaglef?z?dést a lepény mells? és hátsó fala között. Nagyon félek. Lehet ebb?l valami nagy baj?

Mit jelent az, hogy a méhlepény mellső-hátsó fali, gyűrűszerű? Jelenthet ez gondot a babámnak?

Legjobb válasz: Szerintem nem arthat a picinek ha artana biztos te is erezned de remelem te jol vagy? 35hetes kismama

Szerintem nem arthat a picinek ha artana biztos te is erezned de remelem te jol vagy? 35hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Jah es az lemaradt, hogy 36+3 hetes kismama vagyok :)
ahogy nõ a méh, a lepény helyzete változhat, nekem végig hátsó falit mondtak, a 36 hetesen meg bal oldalt a méh fundusában.
A kérdező hozzászólása: Koszi a gyors valaszt :) kicsit megnyugodtam


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!