Találatok a következő kifejezésre: A mellső hátsó (31 db)

A mellső fali placenta okoz valami gondot? 12 hetesen hátsó fali volt, most 16-ikban már mellső fali! A doki nem mondott semmit, csak most nézem a papíron!

Legjobb válasz: Nekem is így volt. A 12. heti uh-on hátsó fali volt, 18. héten 4d-n mellsõ fali. Jövõ héten megyek genetikai uh-ra, kiváncsi leszek, akkor hol lesz. Nekem sem mondták, hogy baj lenne. 19 hetes kismama

Nekem is így volt. A 12. heti uh-on hátsó fali volt, 18. héten 4d-n mellsõ fali. Jövõ héten megyek genetikai uh-ra, kiváncsi leszek, akkor hol lesz. Nekem sem mondták, hogy baj lenne. 19 hetes kismama
Szia! Elõfordulhat, hogy vándorol :o) Nekem mindkettõvel mellsõ fali volt, nõvéremnek hátsó. Mindketten simán szültünk. Boldog babavárást! :o)

21 hetes kismami vagyok, mellső fali a méhlepény! Már 3 hete érzem a mozgásokat, minden nap, de nem olyan erősen, és nem olyan nagyok. A fiammal hátsó fali volt és ilyenkor már jó nagyokat rugott. Ez a lepény miatt van? Másnak is volt így?

Legjobb válasz: nincs két egyforma terhesség a kislányommal mellsõ falon tapadt,a 14 héttõl éreztem a mocorgását a kisfiammal hátsó falon tapadt,a 11 hét végétõl jelentkezett be..

nincs két egyforma terhesség a kislányommal mellsõ falon tapadt, a 14 héttõl éreztem a mocorgását a kisfiammal hátsó falon tapadt, a 11 hét végétõl jelentkezett be..
3. Babankat várom és en is ot érzem a legkevésbé. Szerintem is a lepenyem miatt.szerintem valamennyire felfogja a mozgást. Gondolom a 3.trimedzterben ez már nem fog számítani.
A kérdező hozzászólása: köszönöm második válaszoló, teljesen más mint a hátsó fali lepény, szerintem :)

Hogy lehet az hogy a terhesség elején a mellső falon tapad a méhlepény, és a 32. és 36. heti uh. Leletemen már az szerepel, hogy a hátsó falon tapad a lepény?

Csak itthon vettem ezt észre, így nem tudtam megkérdezni. Létezik ez, vagy a szonográfus nézett el valamit?

Legjobb válasz: Benézte a doki. Nekem is ez volt. 12. héten mellsõ falit mondott, 20.-on már hátsót. :)

Benézte a doki. Nekem is ez volt. 12. héten mellsõ falit mondott, 20.-on már hátsót. :)
úgy, hogy ahogy növekszik a méhed, úgy változik a méhlepény helye is. A mellsõ és elülsõ fali méhlepény fogalma mást takar.


Kinek hol helyezkedik a placenta hátsó vagy mellső fali? Aki tudja a baba nemét az írja oda terhességi idő placenta helyzete baba neme

Legjobb válasz: Én 27 +4 napos vagyok placenta a mellsõ falon a baba nemét nem tudjuk- Ez 1 teszt kíváncsi vagyok az eredményre:-)

A kérdező hozzászólása: Én 27 +4 napos vagyok placenta a mellsõ falon a baba nemét nem tudjuk- Ez 1 teszt kíváncsi vagyok az eredményre:-)
A jól olvastam itt mindenkinek kukis babája lett mellsõ falival , bár biztosan véletlen de akk is ..:D
24 hetes vagyok, a mellsõ falon tapad és már 15 hetesen megmondták, hogy kisfiú lesz.
23 hetes vagyok, hátsó fali a méhlepény és kislányom lesz. Van egy fiam vele a mellsõ falon tapadt.
20+1, kislány, hátsófali lepény, jó helyen. Fiammal mellsõ fali volt.
az esetek 85-90% elso fali a placenta, csak 10-15% tapad hatso falon(az orvosin tanultam), nincs osszefugges a nemek es a tapadas helye kozott. egyebkent a lanyomnal hatso fali, fiamnal mellso fali volt a tapadas.
Hatsofali, kisfiu, 18 hetes
19 hetes hátsó fali és kislány lesz :)
24hetes vagyok hátsó fali kislány:)
Mindkét alkalommal hátsófali, elsõ baba kislány, második fiú.
Két babát szültem. Egyiknél elsõ falon, másiknál hátsó falon tapadt. Mindkettõ kisfiú.
Kerek 23hetes vagyok. Hátsó fali lepény, kislányom lesz.
Nekem a mellsõ falon mélyen helyezkedett a legutóbbi uh-n. Kisfiú lesz és 26hetes és 2 naposak vagyunk. :)
elsõ fali, 18 hetes, kisfiú :)

Melyik a jobb, ha a méhlepény a méh hátsó falán vagy a mellső falán tapad? Valamelyik okoz valamilyen problémát vagy nincs ennek jelentősége?

Legjobb válasz: Szia. Az mindegy, hogy elsõ, vagy hátsó fali, az számít, hogy jó helyen tapadjon, tehát ne lent, mélyen, vagy a méhszájon. Nekem a melsõfalon tapad, de jó helyen így nincs vele semmi gond.

Szia. Az mindegy, hogy elsõ, vagy hátsó fali, az számít, hogy jó helyen tapadjon, tehát ne lent, mélyen, vagy a méhszájon. Nekem a melsõfalon tapad, de jó helyen így nincs vele semmi gond.
Ha a mellsõ falon tapad, mégha jó helyen is - esetleges császármetszés esetén kell majd figyelniük az orvosoknak, nehogy belevágjanak. A hátsó falinak és a fundusban tapadtnak nincs hátránya.
Nekem mellsõ falon tapad, dokim szerint ez az ideális. Viszont, ha császárra kerül a sor, akkor jobban oda kell figyelni. Mellsõ fali tapadásnál késõbb lehet látni a pocakot, és egy picit késõbb is lehet érezni a kicsit. Hátsó fali tapadásnál a pocakot hamarabb lehet látni és a kicsit is hamarabb lehet érezni. Ami nem mindegy az az, hogy milyen mélyen tapad a lepény, legyen akárhol, mert ebbõl probléma lehet.
Nekem meg pont azt mondta a dokim, hogy a hátsó falinál lehet késõbb látni a pocakot, és ott kisebb is, mivel a lepény gyakorlatilag befelé nõ.

Hogy érzi azt az ember, hogy a ló jobban terhel a mellső lábaira, mint a hátsókra?

Legjobb válasz: Botladozik,vagy ha sántít az elejére akkor bólint .

Botladozik, vagy ha sántít az elejére akkor bólint .
Felépítésébõl adódóan minden ló, amelyik nincs összeszedett állapotban, az elejét jobban terheli, mint a hátulját, tehát ezen a napi munka során dolgoznia kell a lovasnak, fel kell építeni az összeszedettséget, a súlyt hátra kell helyezni. Ha többet érzel a kezedben, mint a csizmádban, tehát a ló hátulja elmarad, inaktív, ha úgy érzed, hogy "nincs elõtted a ló" - mind érzésben (tehát a csizma mögött van), illetve látszatra, a mozgása lapos, a ló nincs öntartásban, alacsonyan támaszkodik akkor egészen biztosan az elejére van esve.
Nekem volt egy ilyen lovam, akit egy lovasiskolából szedtem ki.Ugyebár ott magára volt hagyva így a hátsó lábait nem használta.Ügetésben is könnyen észrevehetõ mivel dobál, húzza a szárat, illetve tanügetni is képtelenség rajta.Ezt hamar helyre lehet hozni.Alig 1hónap úgy hogy csak gyakorlott, határozott lovas lovagolja és hozzászokik :)

Befolyásol valamit, hogy a hátsó vagy a mellső falon tapad meg a méhlepény?

Csak kíváncsi vagyok rá:) az els? terhességemnél hátul tapadt meg most meg elöl.

Legjobb válasz: Nekem volt mindegyik,de nem volt külömbség a terhességeim alatt.Igy hát fogalmam sincs

Nekem volt mindegyik, de nem volt külömbség a terhességeim alatt.Igy hát fogalmam sincs
Elsõ nekem is hátul tapadt, második elöl. Semmit nem befolyásolt nálam.
Én is így vagyok. Sok mindent, és annak az ellenkezõjét is olvastam ezzel kapcsolatban. PL: hogy hátrány császárnál, meg hogy nem is az. Talán késõbb érzed a babát mozogni. Állítólag többször elõfordul, hogy vérezgetsz, valaki szerint tornázni sem lehet vele. De kb mindegyik megállapítás olyan lehet, mint a csúcsos has fiút jelent....
A kérdező hozzászólása: Köszi:) !!
barátnõmnek elsõ fali volt, és neki azt mondta a doki, hogy nagyon vigyázzon, nehogy megüsse a hasát, mert bevérzik a méhlepény, és megfullad a baba. gondolhatod milyen ideg lett, mikor 8 hónaposan az öregasszony nem bírta kivárni a buszon, amíg megveszi a barátnõm a jegyet, és szó szerint a sofõrre lökte õt, mert el akart menni mögötte.
De azért azt ne felejtsük, hogy a mellsõfali, meg az elõl fekvõ messzirõl nem ugyanaz!
nem tudtam, hogy van különbség, bocsánat. nekem hátsó fali volt.

Hogy lehet az, hogy a 31. hétig a lepény mindig hátsó falon tapadt, most meg a mellső falon?

Az eddigi összes ultrahangon hátsófali volt a lepény. Lehet, hogy elírták? Ilyenkor már nem vándorol nem?

Legjobb válasz: Most vagyok 36 hetes.

A kérdező hozzászólása: Most vagyok 36 hetes.
Igen, elírták. Ez ilyen szintem nem vándorol max. feljebb tud menni.
Nekem a 12 hetes uhg-on azt mondták hogy a méhnyakon van de nyugodjak meg mert a 20.-ik hétig ez változik. Aztán már nem. Szerencsére változott is. De azt hogy hátsófalibol mellsõfali legyen az érdekes...De sztem aggodalomra nincs okod, még így is jó helyen van:D Boldog babavárást:D

A mellső és hátsó fal között amnioszalaglefűződés látható a lepényben. El fog ez tűnni valamikor? Nagy veszélyt jelenthet ez a babára?

A 20. hétben járunk és észrevettek egy amnioszalaglef?z?dést a lepény mells? és hátsó fala között. Nagyon félek. Lehet ebb?l valami nagy baj?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!