Találatok a következő kifejezésre: A mellrák éves (21 db)

Mik lehetnek a mellrak tunetei? 16 evesen lehet valaki mellrakos? Mindket mellevel? Koszonom elore a valaszokat!

Legjobb válasz: 1. 16 éves korban valószínûtlen a mellrák, majdhogynem 0%. 2. Mindkét mellben egyszerre szintén valószínûtlen a mellrák. Szimplán a mirigyeket érzed a melledben. Menzesz elõtt meg szoktak duzzadni, és fájhatnak is. Sõt, akár az ovuláció környékén is. Azt meg nem tudom értelmezni, hogy a mellbimbód nem a "legjobb".

1. 16 éves korban valószínûtlen a mellrák, majdhogynem 0%. 2. Mindkét mellben egyszerre szintén valószínûtlen a mellrák. Szimplán a mirigyeket érzed a melledben. Menzesz elõtt meg szoktak duzzadni, és fájhatnak is. Sõt, akár az ovuláció környékén is. Azt meg nem tudom értelmezni, hogy a mellbimbód nem a "legjobb".
Ha bármilyen elváltozást észlelsz a melleiden, azonnal orvos, lehet, hogy nem is rák, jobb hamar kideríteni. Sajnos bármikor lehet bármilyen rákod, mindennap keletkeznek az emberben rákos sejtek, csak normál esetben az immunrendszer kiszûri ezeket. De az biztos, hogy ilyen fiatalaon kisebb az esélye, a kor elõrehaladtával pedig nõ. Ha a családban elõfordult már, akkor nagyobb a valószínûsége.
Ha a mell önvizsgálata során bárki csomót tapint ki a mellében vagy a hónalja közelében, azonnal érdemes orvoshoz fordulni, aki ezek után elküldi a megfelelõ vizsgálatokra. És igen, 16 évesen is lehet valakinek mellrákja. Igazából a rák nem korfüggõ, csak az idõsebbekre nézve mindig nagyobb a kockázata. De fiatal korban is kialakulhat.
Mint minden, természetesen ez is elõfordulhat, de elenyészõ az esélye, hogy valódi rosszindulatú legyen a rák. Fiatalabb korban inkább egy kis jóindulatú kötõszövetes csomó szokott elõfordulni, amit egy egyszerû mûtéttel el tudnak távolítani. Ennek- és a legtöbb rosszindulatú ráknak- a tünete általában egy csomó a mellben. Ha fáj, váladékozik, az mástól is elõfordulhat, vagy nagyon elõrehaladott mellrák esetén lehet ilyen, de az ilyen elõrehaladott rák miatt 16 évesen teljesen fölösleges aggódni. Mindkét mellben pedig egyszerre szintén nagyon ritka. Mi a baj a melleddel?
A kérdező hozzászólása: Mind a két mellemben találtam egy-egy nagyobb csomót, ami csak néha szokott fájni. A mellbimbóim nem a legjobbak, és ezért félek, hogy mellrák lehet. Ennyi a tünete...
Akkor a legtisztább dolog, ha elmész egy nõgyógyászhoz, és megmutatod neki.
Ngayon minimális aze sély rá. de nem is a korod miatt hanem mert olyan nincs hogy midnkettõben van. Viszont tini korban gyakran van ilyen csomó amikor nõ. bár nekem a legelején volt kb 10 évesen, de van akinek még nõ 16 évesen is. Szóval szinte biztos neked is errõl van szó. Rák nincs mindekttöben egyszerre ugyanott.
Ne gondolj egybõl a legrosszabbra, de menj orvoshoz, mert csak õ tud biztosat mondani. :)

S. O. S A bal mellemben nagy csomót érzek a másik "tiszta". Hány éves kortól alakulhat ki a mellrák?

szerintetek? 13/L

Legjobb válasz: Én hallottam olyan esetrõl, hogy 10 éves kislánynak volt mellrákja. Amikor 14 voltam, egy osztálytársam már túl volt rajta. Ne pánikolj, bármitõl lehet, menj vele orvoshoz!

Én hallottam olyan esetrõl, hogy 10 éves kislánynak volt mellrákja. Amikor 14 voltam, egy osztálytársam már túl volt rajta. Ne pánikolj, bármitõl lehet, menj vele orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: köszi
fáj a melled? duzzadtnak érzed?
A kérdező hozzászólása: nem fáj de valamivel nagyobb mint a másik és érezhetõ a különbség ha megfogom
mindenképp menj el nõgyógyászhoz, de ne ijedj meg, nem feltétlenül mellrák, sõt, valószínûleg nem az. ezer más oka is lehet. a te korodban sokkal valószínûbb, h a serdülõkorban megváltozott hormonháztartásod áll a háttérben (nekem is)
A kérdező hozzászólása: huh köszi , nagyon megijedtem ahogy így elkezdetem olvasni dologról . de mindenképpen elmegyek orvoshoz :)
Szia! :) Ne gondolj rögtön a legrosszabbra, de mindenképpen menj orvoshoz, mert biztosat, csak õ tud mondani!!! :) Minden elképzelhetõ jót kívánok Neked!!! :)

Kb. hány éves korban jellemző a mellrák? Az lehet, hogy 18 évesen az van?

Legjobb válasz: Elvileg elöfordulhat, de nem jellemzö, inkább 30 fölött gyakoribb. Mi a bajod, fáj valahol?

Elvileg elöfordulhat, de nem jellemzö, inkább 30 fölött gyakoribb. Mi a bajod, fáj valahol?
Kemény csomót találtál a melledben? Mutasd meg egy nõgyógyásznak
Nem, ez szinte teljesen kizárt!
Ilyen fiatalon nagyon csekély rá az esély. Van bármilyen tüneted? Vagy volt a közeli családodban?
A kérdező hozzászólása: Hát van amikor fáj a mellem, de csak az egyik, tegnap pl magától fájt...meg ha megnyomkodom akkor is egy picit fáj...nem tudok róla, hogy családban lett volna vkinek..
ha csak fáj, az biztos nem rák mellfájdalom rák esetén csak utolsó stádiumban van, és ha ott lennél, már ezernyi jel lett volna amibõl észrevették volna, szal nyugi egyedül akkor van gubanc, ha csomót észlelsz a melledben, ami addig nem volt, vagy a melled elszínezõdik, megkeményszik, ilyesmi ami fájdalmad van, az valószínûbb, hogy csak attól van, hogy nõ a melled, vagy esetleg valami hormonszint magas picit

A mellrák hány éves kortól tud kialakulni?

Mert valahol azt olvastam, hogy csak 30 év felett, de nem tudom, hogy ennek mi a valóságalapja. Fáj a hónaljam és mintha csomó lenne ott, és nem akar elmúlni. Ennek lehet köze a mellrákhoz?

Legjobb válasz: Szerintem csak a nyirokcsomó nagyobbodott meg, de a biztonság kedvéért menj el orvoshoz.

Szerintem csak a nyirokcsomó nagyobbodott meg, de a biztonság kedvéért menj el orvoshoz.
valószínûleg semmi köze a mellrákhoz, de ahelyett, hogy ide irogatsz menjél inkább orvoshoz hétfõn egybõl. egyébként nem akarlak elkesegíteni, de mellrák a pubertás elött is kialakulhat, csak nem jellemzõ.
Dagantok már az anyaméhen belül is kialakulhatnak, csak a kialakulás esélye kisebb.
Szia.A barátnõmnek 18 évesen volt egy mellrákja.De már jól van.Nekem is a hónaljamban volt anno egy kis csomó de elmúlt.Szerintem is a nyirokcsomó nagyobbodott meg.Menj dokihoz, õ majd megnyugtat.

12 éves vagyok és egy csomó szerüséget éreztem a bimbómban Ez lehet mellrák?

Legjobb válasz: mekkora a melled 12 évesen?az a csomó szerûség nem mellrákra utal hanem arra hogy most kezd fejlõdni a melled!

mekkora a melled 12 évesen?az a csomó szerûség nem mellrákra utal hanem arra hogy most kezd fejlõdni a melled!
A kérdező hozzászólása: De csak az egyik mellemben van csomó.
Ha a mellrák ilyen egyszerûen kitapintható lenne, akkor nem okozna annyi tragédiát amennyit okoz.
A kérdező hozzászólása: Szóval meggyugothatok hogy nem az?
ez a serdulessel fugg ossze mindenkinenek ilyen egy ideig

14 éves vagyok, és a mellbimbóudvaromon van egy pattanás. Nagyon félek! Ugye nem lehet ez mellrák?

vagy nem tudom mi ez...a családban már volt mellrák (nagymamám) és nagyon félek,hogy mi lehet ez....

Legjobb válasz: Szia! Azonnal szólj anyukádnak,õ tudni fogja,kihez fordulj. Nem,ez nem valószínû,hogy mellrák,akkor a melledben éreznél egy csomót,és nem kivül. De! Bõrrák lehetne, bár minimális az esélye.Inkább egy begyulladt szõrtüszõre hasonlít,vagy tényleg egy pattanás. De mióta van ez neked? Jön belõle valami?

Szia! Azonnal szólj anyukádnak, õ tudni fogja, kihez fordulj. Nem, ez nem valószínû, hogy mellrák, akkor a melledben éreznél egy csomót, és nem kivül. De! Bõrrák lehetne, bár minimális az esélye.Inkább egy begyulladt szõrtüszõre hasonlít, vagy tényleg egy pattanás. De mióta van ez neked? Jön belõle valami?
Jajj, de csinos vagy :-) Ne idegesekedj - nem kellett volna nyomogatni, attól lett ilyen. De egyelõre nem veszélyes, csak menj el orvoshoz. Õ majd ad valami krémet, ami leviszi ezt a gyulladást. Addig meg ne piszkáld.
Sima pattanás. Hát, nekem is szokott lenni, de nem nyomogatom meg semmi, így hamarabb elmúlik. Ne aggódj, ez biztosan nem mellrák!
Tévedés, hogy a mellrák kívül nem látszódhat!!!!!! A csomó feletti bõrfelület is megváltozik. A betegség elõrehaladtával nagyon is csúnyán (visszataszítóan) néz ki. Sajnos amikor látszik kívülrõl akkor sem mennek el vele orvoshoz. :((((( Nem vagyok orvos, csak sejtem, hogy ez egy egyszerû bõrprobléma. Még 14 évesen (késõbb is) jelenhet meg rajtad anyajegy, szemölcs. Ajánlom, hogy menj el orvoshoz (bõrgyógyász) és nézesd meg! Egyáltalán: szokd meg, hogy nem parázni kell meg neten kérdezgetni, hanem 1. szólni anyunak és 2. orvoshoz menni!!!! Pont azért, hogy késõbb is idõben kerülj orvoshoz, ne akkor amikor már lerohad valamid! :((((
A kérdező hozzászólása: egy hete kb, vagy több..kinyomtam..vagyis aztvhiszem, akkor ilyen fehér genny jöttvki belõle:S azóta ilyen pirosas..

Tisztelt Doktor Úr! 60 éves vagyok, két éve műtöttek mellrákkal és azóta kell szednem a Tamoxifen hormonszabályozó tablettát. Előtte teljesen rendben volt a hüvelyflórám, de azóta – egyéb más klimaxos tünetekkel együtt- nagyfokú szárazság jelentkezik. Súl

Tisztelt Doktor Úr! 60 éves vagyok, két éve műtöttek mellrákkal és azóta kell szednem a Tamoxifen hormonszabályozó tablettát. Előtte teljesen rendben volt a hüvelyflórám, de azóta – egyéb más klimaxos tünetekkel együtt- nagyfokú szárazság jelentkezik. Súlyosbítja a helyzetet, hogy ízületi betegségem miatt gyakran járok gyógyfürdőbe. Legutóbb, valószínűleg klórosabb volt a víz, vagy hosszabb ideig tartózkodtam benne és emiatt mindenem begyulladt: hüvely, húgycső, aranyér. Egyébként rendszeresen használom a Cikatridina kúpot, de most az sem segített. Kérdésem: fürdő előtt milyen krémet lehet az intim területekre használni, hogy minél kevésbé “lúgozzon” ki? Vagy elképzelhető, hogy kaptam egy enyhe herpeszfertőzést, mert igen makacsul tartja magát a gyulladás. És ha herpesz, mivel lehet a tüneteket megszüntetni? Segítségét előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Sajnos így, az interneten keresztül nem tudom megmondani, hogy van-e fertőzés – ehhez személyes találkozó lenne szükséges. A mellrák kezelése kapcsán alkalmazott hormonkezelés okozta tüneteket azonban igen hatékonyan tudja kezelni a Cikatridina kúp, amelyet azonban folyamatosan kell alkalmazni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Sajnos így, az interneten keresztül nem tudom megmondani, hogy van-e fertőzés – ehhez személyes találkozó lenne szükséges. A mellrák kezelése kapcsán alkalmazott hormonkezelés okozta tüneteket azonban igen hatékonyan tudja kezelni a Cikatridina kúp, amelyet azonban folyamatosan kell alkalmazni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 60 éves vagyok, két éve műtöttek mellrákkal és azóta kell szednem a Tamoxifen hormonszabályozó tablettát. Előtte teljesen rendben volt a hüvelyflórám, de azóta – egyéb más klimaxos tünetekkel együtt- nagyfokú szárazság jelentkezik. Súl

Tisztelt Doktor Úr! 60 éves vagyok, két éve műtöttek mellrákkal és azóta kell szednem a Tamoxifen hormonszabályozó tablettát. Előtte teljesen rendben volt a hüvelyflórám, de azóta – egyéb más klimaxos tünetekkel együtt- nagyfokú szárazság jelentkezik. Súlyosbítja a helyzetet, hogy ízületi betegségem miatt gyakran járok gyógyfürdőbe. Legutóbb, valószínűleg klórosabb volt a víz, vagy hosszabb ideig tartózkodtam benne és emiatt mindenem begyulladt: hüvely, húgycső, aranyér. Egyébként rendszeresen használom a Cikatridina kúpot, de most az sem segített. Kérdésem: fürdő előtt milyen krémet lehet az intim területekre használni, hogy minél kevésbé “lúgozzon” ki? Vagy elképzelhető, hogy kaptam egy enyhe herpeszfertőzést, mert igen makacsul tartja magát a gyulladás. És ha herpesz, mivel lehet a tüneteket megszüntetni? Segítségét előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Sajnos így, az interneten keresztül nem tudom megmondani, hogy van-e fertőzés – ehhez személyes találkozó lenne szükséges. A mellrák kezelése kapcsán alkalmazott hormonkezelés okozta tüneteket azonban igen hatékonyan tudja kezelni a Cikatridina kúp, amelyet azonban folyamatosan kell alkalmazni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Sajnos így, az interneten keresztül nem tudom megmondani, hogy van-e fertőzés – ehhez személyes találkozó lenne szükséges. A mellrák kezelése kapcsán alkalmazott hormonkezelés okozta tüneteket azonban igen hatékonyan tudja kezelni a Cikatridina kúp, amelyet azonban folyamatosan kell alkalmazni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Egy 14 éves lánynak lehet mellrákja? Vagy mitől lehet az, hogy csomó van a mellemben?

Nagyon félek,hogy mellrákos vagyok.Csomót érzek a bal mellemben.De miel?tt a csomó megjelent volna egy rovar csípett meg.Abban reménykedem,hogy attól van és el fog múlni.Írjatok,hogy mit?l lehet,mert nagyon félek.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem kell beleélned magad abba, hogy mellrákod van. Menstruálsz már? Mert a ciklusod alatt mindig más és más a melled állapota... lehet tejmirigy, vagy akár a bogárcsípés is. Ne ijedj meg. Várj vele, hátha elmúlik (ha csak a rovar miatt van, el fog múlni hamar- mondjuk szerintem annak a bõrödön látható jelei is lennének, mondjuk pirosodás vagy ilyesmi) ha nem múlik el akkor azért menj el orvoshoz.

Egyáltalán nem kell beleélned magad abba, hogy mellrákod van. Menstruálsz már? Mert a ciklusod alatt mindig más és más a melled állapota... lehet tejmirigy, vagy akár a bogárcsípés is. Ne ijedj meg. Várj vele, hátha elmúlik (ha csak a rovar miatt van, el fog múlni hamar- mondjuk szerintem annak a bõrödön látható jelei is lennének, mondjuk pirosodás vagy ilyesmi) ha nem múlik el akkor azért menj el orvoshoz.
Lehet hogy csak egy zsírcsomó, egyik ismerosomnek is az volt. De inkább keress fel egy orvost, és ne kockáztass.
A mell állandóan változásban van, nõ, és amúgy is tele van mirigyekkel, amiket nagyon szépen ki lehet tapintani. Kisebb-nagyobb csomók mindig vannak benne, a rákos csomónak viszont teljesen más tapintata van, sokkal kifejezõbb, kitapinthatóbb, mintha egy borsó lenne a bõr alatt, vagy belül és lehet mozgatni is. A növési, normál csomókat nem lehet körültapintani, és nagyobbak is. És a rákos csomó nem fáj, csak komolyabb stádiumokban. Amúgy is ritka lenne 14 évesen. Nyugodj meg, csak nõnek a melleid, ne pánikolj. Ha nagyon félsz, nézesd meg, de szerintem felesleges.
rosszindulatu csomot nem lehet mozgatni
Nyugi, ez szerintem is csak egy zsírcsomó, vagy növõgörcs, ahogy ez nagymamám hívta. Nekem is, a hugomnak is voltak ilyenek. Magától elmúlik, ne izgulj! Bár egy nõgyógyászati vizsgálat nem árthat.

14 éves vagyok és a bal mellem 2x akkora mint a másik, lehet mellrák vagy ilyesmi végett ez?

a bal mellem 2x nagyobb mint a jobb és nagyon félek , hogy mellrák miatt.

Legjobb válasz: ez természetes, nem mellrák. az inkább a 40 év fölötti nöknél alakul ki, de ritka, te fiatal vagy, nem is szültél még, dohányozni sem dohányzol intenzíven gondolom és ha a rokonaidnál amúgy sem gyakori a rákos beteg, nem kell megijedni. A rákosoknál elõfordul hogy a mellükbõl váladék jön. Egy mell rákos tinirõl sem hallottam még, max agydaganatosról.

ez természetes, nem mellrák. az inkább a 40 év fölötti nöknél alakul ki, de ritka, te fiatal vagy, nem is szültél még, dohányozni sem dohányzol intenzíven gondolom és ha a rokonaidnál amúgy sem gyakori a rákos beteg, nem kell megijedni. A rákosoknál elõfordul hogy a mellükbõl váladék jön. Egy mell rákos tinirõl sem hallottam még, max agydaganatosról.
dehogyvan nekemis egyik duplája a másiknak majdnem :S:S pedig 18 vagyok
Neked most nõ a melled, senkinek sem ugyanakkora a kettõ.
Ezt ajánlom elolvasni: http://www.daganatok.hu/osszeallitas-a-szurovizsgalatokrol/e.. Ha mégis bizonytalan vagy, akkor látogasd meg a dokit. Még egy cikk: http://www.joomla.csakmiketten.hu/index.php?option=com_conte..
A mellrák nem úgy néz ki, hogy a melled nagyobb lesz tõle. Vizsgáld át a melleidet, hogy nem találsz-e bennük érzéketlen, kemény kis csomókat. Nekem ugyanis azt tanították, hogy a rák kemény csomók formájában jelentkezik, ami nem fáj, tehát ha olyan csomót találok, ami nyomásra érzékeny, az szinte kizárt, hogy rákos daganat legyen. Tarts rendszeresen mellvizsgálatot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kicsit megnyugtattál:) Csak nem elég , hogy igy is "csunya" hogy eggyik 2x akkora mint a másik még félek is hogy mellrákom van :(
Szia! Igen nekem is nagyobb az egyik mint a másik, de ez természetes. ez olyan mint hogy nem egyforma a 2 szemed, 2 füled:) amibõl kettõ van az sose egyforma:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!