Találatok a következő kifejezésre: A mellfeszülésnek lehet (71 db)

A mellfeszülés lehet az eseményutáni tabletta mellékhatása?

A menszeszem kezdete el?tt alapjáraton szokott fájni a mellem,de most még nincs itt az ideje,h megjöjjön, azonban szombaton tablettára volt szükségem.Okozhatja ezt a tünetet a tabletta,vagy esetleg másra gyanakodjam?Ilyen hamar ugye nem vszín? h a terhesség egyik tünete?

Legjobb válasz: Persze hogy okozhatja. Olyan mennyiségû hormon van benne, ami egy lovat is kiüt, attól simán fájhat a melled.

Persze hogy okozhatja. Olyan mennyiségû hormon van benne, ami egy lovat is kiüt, attól simán fájhat a melled.
A kérdező hozzászólása: Sajna volt már rá alkalom, h szükség volt a tablettára, de akkor nem volt ilyen mellékhatás...ezért merült fel bennem a kérdés... Köszönöm a választ!
Igen, nekem is ez volt az egyik mellékhatása.
Minél többször veszel be ilyet, annál nagyobb az esélye hogy egyre több vagy maradandó mellékhatása lesz. Ebben több hónapi hormon van egyszerre, nem rendszeres szedésre találták ki.
Igen, okozhatja, emellett még émelygés, fáradtság, fejfájás, gyengeség érzet, és még sok más mellékhatás, ami mind benne kell legyen a betegtájékoztatóban:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A mellfeszülés nem volt a tájékoztatóban, csak az hogy esetleg ezt tapasztalom akkor az a terhesség egyik jele lehet, ezért paráztam be egy kicsit!Azóta azonban úgy érzem, h határozottan mérséklõdött a fájdalom! Tudom, h nem rendszeres szedésre találták ki, az elõzõ alkalom már több éve volt! Még egyszer köszönöm a megnyugtató válaszokat!

Mellfeszülés lehet a terhesség vagy a menstruáció előjele is? Mi a különbség a két mellfeszülés között? A terhességi mellfeszülés mikor jelentkezik?

Legjobb válasz: Ez mindenkinél más. Valakinél a melfleszülés a terhesség, valakinek a mensi jele. Ha pedig valakinek már mindkettõt jelezte, akkor sem hiszem, hogy le tudja írni a különbséget. Meg az sem biztos, hogy nálad is úgy lenne... Szóval ezt így nem lehet megmondani szerintem. Amúgy nem tudom, hogy mikor jelentkezik a terhességi mellfeszülés.

Ez mindenkinél más. Valakinél a melfleszülés a terhesség, valakinek a mensi jele. Ha pedig valakinek már mindkettõt jelezte, akkor sem hiszem, hogy le tudja írni a különbséget. Meg az sem biztos, hogy nálad is úgy lenne... Szóval ezt így nem lehet megmondani szerintem. Amúgy nem tudom, hogy mikor jelentkezik a terhességi mellfeszülés.

Ma arra figyelmem fel, hogy fokozatosan csökken a mellfeszülésem, aztán megszûnt.6. hét végén járok. Lehet, hogy elment a baba? Mikor szûnt meg a mellfeszülés akinek az elejétõl volt?

Az fogantatástól feszült a mellem. A TSH-m sajnos most felugrott ezért nagyon aggódok. Utrogestant kapok, így az késleltetheti a tüneteket.

Legjobb válasz: Nekem az elmaradt menzesz elõtti naptól kb. a 6. hétig tartott csak a mellfeszülés. Késõbb meg jött a szagérzékenység. Úgy emlékszem, szünet volt a kettõ közt.

Nekem az elmaradt menzesz elõtti naptól kb. a 6. hétig tartott csak a mellfeszülés. Késõbb meg jött a szagérzékenység. Úgy emlékszem, szünet volt a kettõ közt.
A kérdező hozzászólása: Mivel normál esetben a hõm 36, 2-36, 3 körül van. Így a jelenlegi mindenképpen magasabb, az elmúlt hetekben 36, 5-36, 9 között mozgott, és most is ennyi. A mellfeszülésem kicsit visszatért, de nem fáj olyan erõsen mint korábban. Csak bizakodni tudok.
Nyugi, a legfontosabb, hogy megnyugodj! Az Utro fent tartja a hõt, mivel progeszteront tartalmaz. Biztosat az UH fog tudni mondani, de szerintem semmi baj nincs, mert már mástól is hallottam ilyet. Nekem is rossz a TSH-m, tiroxint szedek rá, ne aggódj, attól még minden rendben lesz!
Ilyenkor a hõt reggel szabad csak megmérni, ébredés után, vagy a napközbeni is számít?
A kérdező hozzászólása: Csak a reggeli hõt mérd. Napközben változik.
Köszi. Minden rendben van, ugye?
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem. A mellfeszülés visszatért, de a mai UH szerint elhalt a terhesség. Lehet hogy ezt mégis a TSH okozta. Missed lesz.
Nagyon nagyon sajnálom :( Imádkozni fogok Értetek, hamarosan minden rendbe jön!
A kérdező hozzászólása: köszi! Nálad rendben minden?
Sajna én még babás sem voltam soha :( Egyik petevezetõm el van záródva, endometriózisom is volt :( Most várom a nemvárt napját, hátha végre nem jön meg. Mindenképpen imádkozni fogok Érted, és nem felejtem el, ígérem!
A kérdező hozzászólása: Köszi aranyos vagy, drukkolok neked, hogy sikerüljön. Nekem is el van záródva egyik és mégis összejött spontán, a lombikok nem sikerültek, és túl vagyok a 40-en, de hát eddig tartott
Én sajnos negatív példa vagyok. Nekem egyedüli terhes tünetem a mellfeszülés volt. Ami késõbb megszûnt, pedig a hõm magasan volt továbbra is. Missed ab lett a vége. :(( Szurkolok h Nálad ne legyen semmi baj.
Nekem is 36.5-7 volt a hõm terhesség alatt, most van egy egészséges 4 hónapos kisfiam.Én ennyire nem adnék a hõre! Szedd a gyógyszert!Jót tesz!Én is szedtem, csak Duphastont és 41 hétig hordtam a fiamat! :)
Mérd meg a hõmérsékletedet. Ha 37 vagy a fölötti 1-2 tizeddel, akkor nincs gond.
Nyugtatásul: a TSH-m nekem is felugrott a terhesség elején, 6, 2 lett az elsõ vérvételkor. (Aztán szépen lement, most már normális, 31 hetes vagyok.) A tünetek egyébként jönnek-mennek, ebbõl ne vonj le messzemenõ következtetéseket, de ha tudsz menj el a dokihoz 7-8. héten, hogy csekkolja.
Ha 36, 7 alatti akkor nem maradt meg a baba.
Szitem megnyugtató hogy utrogestant szedsz. Nekem is elmúlt a mellfeszülésem és a hányingerem kb. A 10. Héten. Kaptam a biztonsag kedveert utrogestant mert korabban volt egy missed abom. Es nekem is a terhesseg elejen jott ki a pm alulmukodesem. L thyroxint kaptam ra es vegig szedtem. Mai napig szedem. Kislanyom egy eves. Nyugodj meg de ha egy uh nyugtat meg igazan akkor menj el a dokidhoz. Ha normalis akkor meg fog erteni es megnezi a babot ;) A pm re tudok jo magan dokit aki vegig kontrollal de eleg draga es buapesten van Szolj ha erdekel Sok sikert es pihenj, lazits
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen aranyosak vagytok! Megpróbálok pihenni, a hõm 36, 7 (párszor megmértem, kb. ennyi szokott lenni), csak azt nem tudom, hogy az utrogestan nem tartja fenn a hõt? Most azt hiszem örülök, hogy használom az utrogestant, pedig a napokban azon rágódtam, hogy minek is, mert nem volt eddig semmi tünetem. Talán segít, hogy megmaradjon. A PM doki BP.-en messze van, de azért köszi, emeltem az adagomat, aztán hétfõn bekuncsorgok a rendelésre, úgy tudom terheseket fogadnak hamarabb, itt sajnos egyetlen magán endokrinolúgus sincs a környéken.
A kérdező hozzászólása: Ja és megpróbálok magán dokit keresni UH miatt (csak 2-nek van itt a városban), mert a rendelõintézetbe csak késõbbre van UH idõpontom.
Egy terhességhez minimum 36, 9-37 fok kell.Annál alább nincs terhesség.
doki mondta, ezért tudom.
Én ilyen szempontból sosem hõmérõztem, de betegség esetén két hõmérõ közt simán volt 2-3 tized különbség... Nem indulnék ki ebbõl.
Kivancsisagbol megmertem a hõm a terhessegem elejen, 36, 5-nel soha sem ment feljebb, 40+3 hetes vagyok masodik babaval...en sem vonnek mesdzemeno kovetkezteteseket a hõbõl..
Már ma este imádkozni fogok, meglátod, hamarosan eljön a mi idõnk :)

Nem várt előtt egy héttel mellfeszülés lehet a beágyazódás jele? Vagy ez csak a mensi előjele lenne?

Legjobb válasz: A beágyazódáshoz minimum 7-10 nap kell. Szóval beágyazódás inkább nem várt mensi elött pár nappal van nem egy héttel elötte.(hacsak nem volt irtó korai ovulációd) Mensi elõjele lehet de annak is korai a mellfeszülés. Miért kell egy héttel a nem várt elött "agyalni"? Ez még annyira bármi lehet.... 21 hetes km

A beágyazódáshoz minimum 7-10 nap kell. Szóval beágyazódás inkább nem várt mensi elött pár nappal van nem egy héttel elötte.(hacsak nem volt irtó korai ovulációd) Mensi elõjele lehet de annak is korai a mellfeszülés. Miért kell egy héttel a nem várt elött "agyalni"? Ez még annyira bármi lehet.... 21 hetes km
A mellfeszülés a terhesség korai szakaszában mutatkozik.Az egy hét tényleg korai.Várj még türelemmel.És ha nem jön meg akkor csinálj egy tesztet, hogy biztos legyél benne. De ne éld bele magad a baba témába, mert csalódhatsz is, és befolyásolhatja a havid is.(nem túl gyakori de elõfordult már.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Már nagyon szeretnénk babát, nyilván túlparázom a kérdést!
Próbálj meg ne nagyon ráfeszülni a dolgokra(tudom ez nehéz). De annál rosszabb, a csalódás.De szorítok neked!!!!

Mikor jelentkezik elöször a mellfeszülés, ha valaki lehet, hogy babás, de még nagyon az elején van?

Legjobb válasz: Szia!Én úgy tudom.hogy a mellfeszülés az elsõ jelek közé tartozik.Babára gyanakszol?

Szia!Én úgy tudom.hogy a mellfeszülés az elsõ jelek közé tartozik.Babára gyanakszol?
Szia! Nálam is pont ez van. Bár nekem jövõ szombaton kéne (ill. nem kéne!) megjönnie, viszont tegnap óta feszül a mellem. Én úgy tudom, hogy a peteérést (ill. megtermékenyítést) követõ 5. napon kezdõdik a beágyazódás, és 7 napig tart. Ennek is jele lehet a mellfeszülés. Neked mikorra lenne esedékes a mensid?
A kérdező hozzászólása: Igen, de nem feszül a mellem egyáltalán. A mensimnek máj.18-án kellett volna jönni, de azóta se jön, szerencsére. Asszem holnap reggel tesztelni kéne.
Drukkolok Neked nagyon! Olvastam már olyan válaszokat is, hogy egyáltalán semmit sem éreztek, és babásak lettek. Úgyhogy van remény:) Sok sikert!!
A kérdező hozzászólása: Köszi....drukkoljatok!!!!
Drukkk!!! És tényleg semmi változást nem észlelsz magadon semmit? Van ilyen mondjuk. Szokott máskor is késni a mensid?
Nekem egyik terhességemnél sem feszült a mellem. Tesztelj! Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Semmi különös érzés nincs, de a mensim még sose késett ennyit. A hangulatom változó, néha fura a hasam, talán kicsit ég a gyomrom. Pár napja volt, megjövös érzés, de csak gyengén.
Érdekes dolgok ezek. Nekem mindig feszül a mellem mensi elõtt, de most egyszerûen elmaradt :O De mégsem hiszem , hogy baba, semmi mást nem érzek bár nem is figyelem a jeleket, mensi elõtt 2 nappal azért mégis feltûnt hogy nem fáj a mellem :) Mégis nem merek reménykedni , mensire készülök. Neked megy a drukk :)

4-hetes terhesen a mellfeszülésen kívül semmilyen más tünetem nincs (hányás, émelygés stb... )! Ez lehet baj?

Mert az el?z? terhességem is ilyen volt, és 9-hetesen elvetéltem.

Legjobb válasz: Szia! Elõször is ne idegeskedj és fõ a nyugalom! Másodszor, nem baj hogy csak a mellfeszülésed van...az ismerõseimnek is csak az volt! Harmadszor,,biztos nem azért vetéltél el elõször! És a legfontosabb: Tényleg ne stresselj...nyugi..pihenj..vigyázz magatokra és nem lesz gondd!Minden a legnagyobb rendben lesz!Szurkolok nektek! Ha nem vagy nyugodt inkább konzultálj az orvosoddal, majd õ segít! Sok sikert!:-)

Szia! Elõször is ne idegeskedj és fõ a nyugalom! Másodszor, nem baj hogy csak a mellfeszülésed van...az ismerõseimnek is csak az volt! Harmadszor, , biztos nem azért vetéltél el elõször! És a legfontosabb: Tényleg ne stresselj...nyugi..pihenj..vigyázz magatokra és nem lesz gondd!Minden a legnagyobb rendben lesz!Szurkolok nektek! Ha nem vagy nyugodt inkább konzultálj az orvosoddal, majd õ segít! Sok sikert!:-)
Szia! Szerintem ez normális, nekem sem volt semmi más jele a terhességnek, csak a mellfeszülés. Örülj neki. Én is állandóan ezen paráztam, jajj biztos nincs valami rendben mert nem érzek semmit, biztos felszívódott stb. de nem éri meg az idegeskedés, az csak bajt okoz. Sok sikert! 16 hetes kismama
Nekem sem volt 4 hetesen a mellfeszülésen kivül semmi tünetem.Ilyenkor még nincs olyan sok hormon hogy felfétlen rosszul kell lenned.Van akinél már jelentkezik persze ilyenkor is, de nem mindenkinél! Ne hasonlitsd össze az elõzõ terhességeddel, mert mindegyik más.Nem lesz gond ne aggódj!
Szia! Szerintem semmi gond azzal, h nincsenek tüneteid! örülj neki, h nem "szenvedsz" reggelente stb. 4 hetesen nekem sem volt a mellfeszülésen kívül más tünetem. Üdv.: 10 hetes kismama
A vetélés nem ettõl volt és nincs is összefüggésben a kettõ. Nekem is tünetmentes volt a terhességem és eddig semmi probléma. 22 hetes kismama
Ne gondolj semmi ilyesmire, a baba jol van:) allandoan valtozni fog minden, ez egy ilyen allapot:)

Mi lehet a mellfeszulés oka terhességen kivul?

Màr majdnem 2 hete ugy fàjnak a melleim,hogy hason fekudni sem tudok,hozzàèrni is fàjdalmas kicsit.A mensim sajnos elèg rendszertelen,ez a ciklusom 44.napja.Ma teszteltem,negativ lett. Mi àllhat mèg a hàttèrben? Hormonproblèma esetleg?

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Mennyi ideje menstruálsz? Az elején még belefér ez a rendszertelenség, amúgy keress fel orvost. A mellfeszülés a PMSnek is a tünete, azzal nincs gond, a rendszertelenséggel már sokkal inkább.

Hány éves vagy? Mennyi ideje menstruálsz? Az elején még belefér ez a rendszertelenség, amúgy keress fel orvost. A mellfeszülés a PMSnek is a tünete, azzal nincs gond, a rendszertelenséggel már sokkal inkább.
A kérdező hozzászólása: 29 vagyok ès èn is azt gondolom, hogy orvos.A rendszertelensèg pàr honapja tart sajnos.Azt hittem csak àtmeneti, az idegessèg, stressz, stb...Sajnos nem.
Akkor valószínû hormonális oka van:/

Az együttlét után mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a terhesség tünetei jelentkezzenek? Lehet, hogy 1 hét uán a mellfeszülés már terhességre utaljon?

Legjobb válasz: Szia! A mellfeszülés sajna a mensi elõtt is szokott jelentkezni, legalábbis nálam igen. De amikor sikerült teherbe esnem akkor ez a fájdalom erõsebb volt, és már a mensi elõtt kb 1 héttel éreztem.

Szia! A mellfeszülés sajna a mensi elõtt is szokott jelentkezni, legalábbis nálam igen. De amikor sikerült teherbe esnem akkor ez a fájdalom erõsebb volt, és már a mensi elõtt kb 1 héttel éreztem.
Az elsö komment küldöjének:Szia!Én most ugyan igy vagyok ezzel, már 1hete fáj a mellem, de a nemvárt mensi csak 22-én lesz.Akkor ez most nekem is Baba?Émelygésem is van!Köszi elöre is a választ.
Szia! Szerintem is lehet jele a terhességnek a mellfeszülés, bár én vagyok az ellenpélda: kb. 4-5 hetes lehetek, és semmi tünet. A mellem meg abszolút nem fáj. Ez nem elkeserítés akar lenni, csak van ilyen is. Lehet késõbb még a falat is fogom vakarni:) )Ha nem jön meg tesztelj!!
Szia! En most vagyok az 5. het elejen es hasonloan az elottem szolohoz nem sok tunetem van, az is 1-2 hete kezdodott, hasszurkalas, hangulatvaltozasok, a legerosebb talan az aluszekonysagom, egyfolytaban tudnek aludni es mindig faradtnak erzem magam. :) Azt javaslom hogy azon a napom mikor meg kene jonnie probalj tesztelni (en elotte este csinaltam es azonnal pozitiv lett, azota se jott meg :) ), ha esetleg negativ, ne keseredj el, probald 4-5 nappal kesobb, persze ha nem jott meg. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Utóbb kiderült, hogy a mellfeszülés csak a mensi miatt volt, bár sokkal erõsebben éreztem, mint máskor és tovább is tartott, mint szokott.

Ha pár hetesen elhal a magzat, azt észte lehet venni? Ha a mellfeszülés folyamatosan megvan, néha erősebben, néha gyengébben akkor valószínüleg nincs baj?

Legjobb válasz: Szia! Ne is gondolj ilyesmire, hogy nincs jól! Minden rendben lesz, fontos a pozitiv gondolkodás! Azt, ha elhal a magzat, nem feltétlenül érzi meg az anyuka. A vetélés járhat görcsökkel, vérzéssel, de nem minden esetben. A mellfeszülést és a többi terhességi tünetet a hormonok okozzák, melyek még vetélés után napokig a szervezetben megtalálhatók. Csak válaszoltam a kérdéseidre, de szerintem NE gondolkodj ilyesmin! Csak arra gondolj, hogy minden a legnagyobb rendben van és rendben is lesz! Boldog babavárást kívánok!!

Szia! Ne is gondolj ilyesmire, hogy nincs jól! Minden rendben lesz, fontos a pozitiv gondolkodás! Azt, ha elhal a magzat, nem feltétlenül érzi meg az anyuka. A vetélés járhat görcsökkel, vérzéssel, de nem minden esetben. A mellfeszülést és a többi terhességi tünetet a hormonok okozzák, melyek még vetélés után napokig a szervezetben megtalálhatók. Csak válaszoltam a kérdéseidre, de szerintem NE gondolkodj ilyesmin! Csak arra gondolj, hogy minden a legnagyobb rendben van és rendben is lesz! Boldog babavárást kívánok!!
Én is görcsöltem ezen az elején... Úgy tudom, hogy nem feltétlenül derül ki, ahogy az elõzõ is írta, mert nem jár mindig vérzéssel vagy ilyesmivel. De ne idegeskedj ezen, a nyugalom az egyik legfontosabb dolog a babának és Neked is! Boldog babavárást kívánok Neked!
Én sajnos jártam ebben a cipõben. Minden terhességi tünetem megvolt. A melleim feszültek, a hányinger megvolt, mindennek furcsa ízét éreztem, ahogy az lenni szokott. Aztán a 10. héten mentem ultrahangra, és mint derült égbõl a villámcsapás, akkor derült ki, hogy elhalt a terhesség. De ezen ne gondolkozz, mert befolyásolni úgysem tudod a dolgot. Ha idegeskedsz, az meg csak árt a babának is. Tudom, nehéz nyugodtnak lenni, de próbáld meg. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!