Találatok a következő kifejezésre: A mellemben csomot hogy (85 db)

Szoptatok, tele van a mellem csomókkal, hogyan kell kimasszírozni?

Legjobb válasz: Nekem is voltak ilyen gondjaim, nekem ráadásul rettentõen fájt is, meg be is lázasodtam. Mindenféleképpen szüntesd meg, mert nagyon kellemetlen. De lehet neked csak nagyon tele van a melled. Körkörösen kell masszírozni az a legjobb ha elõtte beolajozod a kezed mert akkor nem fáj. Utána meg közbe folyamatosan fejni kell és akkor 1-2 nap alatt elmúlik, de lehet hogy elég egy alkalom is. Attól függ mennyire csomós.

Nekem is voltak ilyen gondjaim, nekem ráadásul rettentõen fájt is, meg be is lázasodtam. Mindenféleképpen szüntesd meg, mert nagyon kellemetlen. De lehet neked csak nagyon tele van a melled. Körkörösen kell masszírozni az a legjobb ha elõtte beolajozod a kezed mert akkor nem fáj. Utána meg közbe folyamatosan fejni kell és akkor 1-2 nap alatt elmúlik, de lehet hogy elég egy alkalom is. Attól függ mennyire csomós.
Mikor mész fürdeni, vagy zuhanyozni, melegvízzel áztasd egy kicsit, az fellazítja, és az újjbegyeddel körkörösen maszírozd a csomókat!Egyébként ha szoptatá elõtt megmaszírozod ugyan így egy jó 5-10 percig, jobban kifogja szívni a babád, és nem marad olyan csomós sem!sok sikert!És szopiztatás után fejd ki a maradékot, akkor sem lesz csomós!
Nekem a gyermekem segített a legtöbbet. Szoptatással értük el az eredményt. Addig próbálkoztam fejéssel, de azzal nem jött semmi. Forró zuhannyal, ami azért valamit segített. S ami sokat segített az a dunsztkötés a cicire körömvirággal és Svédcseppel. Egész éjszaka be volt bugyolálva a cicim, és másnapra szépen fellazult, s a gyerkõc ki tudta szívni szépen.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló!Leírnád nekem, hogyan csináltad pontosan a dunsztkötést?köszönöm
Nálam is a svédcsepp segített csak.Amire cak lehet, azt használok, imádom!

Van egy csomó a mellemben, amit nem tudok kimaszírozni és 4 hete baci is az anyatejben ami antibiotikum mellett sem múlik. Lehet, hogy fel kell nyitni a mellem. Megírnátok, hogy mégis mivel jár és hogy mennyire fog fájni?

Legjobb válasz: Szia! A fejéssel csak serkented a tejtermelés, ez a Te esetedben azt jelenti, hogy még rosszabb lesz a helyzet. Próbáld meg a babát úgy mellre tenni, hogy az álla a csomó felé nézzen. Ha nagyon bedurran a cici, kõkeményre és a kicsi nehezen tudja bevenni a didi, fejjél le belõle egy kicsit, de csak annyit hogy a bimbóudvar összenyomható legyen. A babának úgy tudsz segíteni a csomó fellazításában és kiszívásában, hogy jó forró víz sugárral masszírozod vagy borogatod a melled. Ha van még kérdésed ezzel kapcsolatban, írj privit! 5 hetes anyuka

Szia! A fejéssel csak serkented a tejtermelés, ez a Te esetedben azt jelenti, hogy még rosszabb lesz a helyzet. Próbáld meg a babát úgy mellre tenni, hogy az álla a csomó felé nézzen. Ha nagyon bedurran a cici, kõkeményre és a kicsi nehezen tudja bevenni a didi, fejjél le belõle egy kicsit, de csak annyit hogy a bimbóudvar összenyomható legyen. A babának úgy tudsz segíteni a csomó fellazításában és kiszívásában, hogy jó forró víz sugárral masszírozod vagy borogatod a melled. Ha van még kérdésed ezzel kapcsolatban, írj privit! 5 hetes anyuka
gyakran elõ fordul szoptató anyáknál.és ennek örülj, mert ez azt jelenti, hogy sok tejed van. a legjobb ha sokat szoptatsz, vagy fejd ki, utána vagy elõtte masszírozd ki.nekem most múlt el két napja, és baromira fájt...
Nekem a barátnõm járt így, a kisfia nem tudott szopizni, lusta volt, csak cuclizott rajta, viszont vmi baci bekerült neki, 40 fokos láz, ami nem múlt el, és a végén felvágták a cicijét, tele volt már gennyel :(( sajnos utána õ már nem is szoptathatott volna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, holnap megyek orvoshoz, meglátjuk mit fog mondani.

Ameddig nő a mellem normális, hogy vannak benne csomók?

Vagy ez már rák??? Csak mert most hallottam err?l és tisztára fosok :/

Legjobb válasz: Milyen csomókra gondolsz?

Milyen csomókra gondolsz?
Lehet, hogy csak tejmirigyek. Én azért paráztam, mert egyik mellem nagyobb egy kicsivel, mint a másik. Én is féltem, hogy rákos vagyok :)
Menstruációs ciklus különbözõ szakaszaiban különbözõ mértékben lehet érezni, kitapintani õket. Nem kell megijedni. Mostantól 3 naponta vizsgáld, írd, hogy mennyire változik a mérete.
A kérdező hozzászólása: Milyen csomók? Nem tom elmondani így...ez képtelenség! Csak amikor megfogom néha kicsit erõsebben akkor van benne valami! Szval hát jó nem tom leírni! Köszi a válaszokat! (próbálok megnyugodni)
Ha mindkét melledben érzed a csomókat, akkor normális.
A kérdező hozzászólása: Oké vizsgálni fogom!! : ) Am igen mindkettõben van! Huh... Köszi Nektek is!!

Medig szabad hogy a mellbe csomo legyen?

En 12et eves vagyok mostvan az 1.menstruaciom!!!es meg mindig van a mellem kozepen csomo!!!

Legjobb válasz: Az ott is lesz mindig.

Az ott is lesz mindig.
A kérdező hozzászólása: MIert az baj?
Nem. Nyugodj meg! Mármint ezt távolról nehéz pontosan értelmezni, de nagyon valószínû, hogy nem baj!
azon gondolkodom, hogy mi lenne, ha elmennel egy nogyogyaszhoz?
Ezzel mindenképpen keressél fen AZONNAL egy nõgyógyászt!

Most olvastam hogy a fogamzásgátló okozhat csomót a mellben. Hogyan kell végezni a mell önvizsgálatát?

Legjobb válasz: Tussolas utan feküdjel hanyatt, es az egyik kezedet emeld hátra. a szabad kezeddel végezz körkörös mozdulatokat a melleiden. de sztem inkabb nõgyogyasz nezze meg. nem érdemes otthon, mert ha véletlenül talalsz vmi kisebb csomot, vagy akarmit, akkor mindjart bepanikolsz, es az nem egeszseges. amugy a tablettarol sok tévhit is kering. nem hinném h csomot okozna.

Tussolas utan feküdjel hanyatt, es az egyik kezedet emeld hátra. a szabad kezeddel végezz körkörös mozdulatokat a melleiden. de sztem inkabb nõgyogyasz nezze meg. nem érdemes otthon, mert ha véletlenül talalsz vmi kisebb csomot, vagy akarmit, akkor mindjart bepanikolsz, es az nem egeszseges. amugy a tablettarol sok tévhit is kering. nem hinném h csomot okozna.
nem tevhit!!!! a tajekoztatoban is benne van. es sajnos en vagyok az elo pelda ra h okozhat.... :( ne csak a melleid tapogasd ki hanem a honalj kornyeket is. fekvo helyzet, fej fole emelt kez. a mell amugyus kicist "darabos" szoval nem kell megijedni. a csomok mire kezzel erzodnek sjanos mar eleg nagyocskak ugyh azonnal fordulj orvoshoz mert 1 ponttol tovafele ecponencialisan kezd el novekedni. illetve jo ha periodikusan jarsz mell ekografiara ellenoriztetni. a nogyogyaszoknak rendszerint nem olyan ultrahangjuk van ami a puha szoveteken jol hasznalhato ugyh specialistahoz kell menni. fiataloknak nem is csinalnak mamografiat es az amugyis fajdalmasabb. az eko nem faj, nyugi. szerintem jobb felni mint megijedni. ritka h cosmot okoz de nem art ha fel vagy keszulve.
bocs h elirtam par dolgot, faradt voltam

Hogyan zajlik az, ha találnak a mellemben egy borsónyi csomót, és elmegyek vele orvoshoz. Hogy történik a kivizsgálás? Hova fognak küldeni?

Legjobb válasz: Pontosan nem tudom mi történne. Én úgy voltam,hogy fájt a mellem és én éreztem benne egy kis csomót.Elmentem nõgyógyászhoz,õ megvizsgált jó alaposan.Azt mondta,õ is érez valamit és azért,hogy megnyugodjak menjek el ultrahangra,ami pontosan meg tudja állapítani,hogy mi is az a csomó.El is mentem még aznap magánrendelésre,szerencsére az ultrahang szerint csak valami mirigy volt megnagyobbodva,de ok volt minden. Ha baj lett volna nem tudom még hová kellett volna elmenni. Remélem te sem tudod meg soha! :-)

Pontosan nem tudom mi történne. Én úgy voltam, hogy fájt a mellem és én éreztem benne egy kis csomót.Elmentem nõgyógyászhoz, õ megvizsgált jó alaposan.Azt mondta, õ is érez valamit és azért, hogy megnyugodjak menjek el ultrahangra, ami pontosan meg tudja állapítani, hogy mi is az a csomó.El is mentem még aznap magánrendelésre, szerencsére az ultrahang szerint csak valami mirigy volt megnagyobbodva, de ok volt minden. Ha baj lett volna nem tudom még hová kellett volna elmenni. Remélem te sem tudod meg soha! :-)
Valószínûleg mammográfiára fognak küldeni, ne engedd hogy mammográfia nélkül szövettant vegyenek. Biztos hogy neked is csak valami nyirokcsomó duzzanat, próbálj meg nyugodt maradni. Ha még kérdésed van priviben megtalálsz.

4 hónapos a kisfiam, még mindig szopizik. Az elején begyulladt a mellem és van egy csomó amit a kezdetektől nem tudok elmaszírozni. Félek, nehogy más miatt legyen a csomó. Elképzelhető, hogy tejcsomó, és magától el fog múlni?

El?fordult másnál is hasonló?

Legjobb válasz: Érdekes, nekem is a bal mellemben ott van egy csomó. Próbáltam én is masszírozni, de állítólag nem szabad. Én inkább nem piszkálom.

Érdekes, nekem is a bal mellemben ott van egy csomó. Próbáltam én is masszírozni, de állítólag nem szabad. Én inkább nem piszkálom.
A kérdező hozzászólása: Nekem is a bal mellemben van és én sem piszkálom, igazából nem fáj, semmi problémát nem okoz, csak idegesít hogy ott van. Köszi a válaszod és bizzunk benne, hogy elmúlik!
Nem idegesiteni akarlak:( de a bnõm is szoptat, 3 hónapos a gyereke, és neki is van csomó a mellében.Azt hitte hogy tejmirigy, majd kiderült hogy ciszta, bár szerencsére nem kell vele semmit csinálni.. azért jobb félni mint megijedni..
Nekem is vannak csomók a bal mellemben - ciszták, már 10 éve felfedezték õket, nem csinálnak semmi bajt. Ha a tej csomósodik be, azt ált 2-3 nap alatt ki lehet masszírozni. Szerintem kérj idõpontot ultrahangra.
szia! nekem is volt.a jobb mellembe. maszíroztam és kiderült hogy nem is jól maszíroztam. egy masszõr megmutatta hogy hogy kell. de nem sokat segített. a nõgyógyászom mondta hogy valószínû eldugult a tejcsatornám és azért. adott egy oxitocin injekciót meg felírt egy egész dobozzal. anyukám tíz napon kereszül adott egy injekciót minden nap. két hét múlva eltûnt a csomó.

A mellemben kialakult csomot hogy lehet eltüntetni? Fejek, maszirozom és meleg vizes borogatást is tettem rá. De nem használ. Még valamit leht tenni vagy ez igy marad?

Legjobb válasz: Változtasd a szoptatási pózokat. Én az ágyon fekvõ gyerek feje mögé térdeltem és "belógattam" a mellemet, ilyenkor a mell alsó részérõl ürül a tej. Elég bizarr látványt nyújtottunk...Egy pár fajta póz létezik még. Kérj tanácsot az LLL.hu-n. Semmiképp ne hagyd a csomókat, nehogy begyulladjanak.

Változtasd a szoptatási pózokat. Én az ágyon fekvõ gyerek feje mögé térdeltem és "belógattam" a mellemet, ilyenkor a mell alsó részérõl ürül a tej. Elég bizarr látványt nyújtottunk...Egy pár fajta póz létezik még. Kérj tanácsot az LLL.hu-n. Semmiképp ne hagyd a csomókat, nehogy begyulladjanak.
Szia! Az általad leírtakon kívül még teheted a következõket.Úgy masszírozd. hogy az kellemes legyen. íbimbód felé képzeletbeli vonalat húzva a csomo alatt is masszírozd óvatosan.Olyan pózban szoptass, hogy a baba álla a csomó környékén legyen. Szopcsi közben is masszírozhatod. Ha fáj is naponta 1x tehetsz rá jeges borogatást-egy összehajtott vizes pelenka lefagyaszva vagy fél liter fagyasztott tej illetve 40 dkg fagyasztott zöldség pelenkába tekerve- csak felengedésig és szigorúan a fájdalmas csomóra!!!! Fejés, gyakori szoptatás!!! Ha 2-3 nap alatt nem javul, kérd védõnõd vagy nõgyógyászod segítségét. Utóirat: a zöldséget ne dobd ki, fõzd meg.
Szia!Azt is kiprobálhatod, hogy szopizás elött zuhanyzás közben a víz sugárral maszíroztatod a göböket a melledben (megpuhítja és könnyebben ürül ki a tejcsi)Remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Már kisebb a lett a csomo a meleg zuhany segitett lehet.

Lehet, hogy nem is csomó van a mellemben, hanem csak a tejmirigyek duzzadtak?

5 hós a babám, csak anyatejes. Mind2 cicimben ugyan ott kicsit kemény a cicim. Nem kimondottan csomó, hanem kemény. Lehet az, hogy meg van duzzadva a tejmirigy, és azt érzem?

Legjobb válasz: Szerintem igen....én 13 hónapja szoptatok, és tök más a mellem mint mielõtt szoptattam, mintha tele lenne csomóval. Én nem fogdosom, nem birizgálom, anyukám 5 gyereket szoptatott, azt mondta teljesen normális, hiszen tényleg van mikor csak néhány tejmirigyben van tej, van hogy mindegyikben, ezt nem lehet tudni.

Szerintem igen....én 13 hónapja szoptatok, és tök más a mellem mint mielõtt szoptattam, mintha tele lenne csomóval. Én nem fogdosom, nem birizgálom, anyukám 5 gyereket szoptatott, azt mondta teljesen normális, hiszen tényleg van mikor csak néhány tejmirigyben van tej, van hogy mindegyikben, ezt nem lehet tudni.
Próbáld ki ezt: a kemény csomós részt kezd el masszírozni, "fejés-szerû" mozdulatokkal, a mellbimbó felé dörzsölni. Ha tejmirigy van duzzadva, akkor megindul a tej.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!