Találatok a következő kifejezésre: A mellemben csomot (319 db)

Lányok! Miért vannak a mellemben csomók? (lent)

14L vagyok

Legjobb válasz: Ha tényleg csomó van a melledben,azonnal fordulj orvoshoz.Majd õ meg mondja mitõl van.Ez nem normális,hogy ott csomó van!

Ha tényleg csomó van a melledben, azonnal fordulj orvoshoz.Majd õ meg mondja mitõl van.Ez nem normális, hogy ott csomó van!
A kérdező hozzászólása: köszi a válasz már 3éve ott vannak, és úgyérzem ettõl nõ lassan a mellem. Vgay lehet túlreagálom, és természetes?
Nem feltétlen kell aggódni az úgynevezett csomóktól, alapban kitapintatoak kisebb csomok(mirigyek).Arra kell figyelni hogy ezek a csomok tapintásra ne fájjanak, a mell ne váladékozzon.Persze akkor sem biztos h baj van ha fáj mivel lehet h csak éppen nöl(te korodban)vagy éppen nöi baj közeledik(feltéve ha már van). Itt egy link : http://www.webbeteg.hu/orvos_valaszol_orvos_valasz/mellrak/6.. (Amúgy a googleba beirod h mellfájdalom okai és kidob sok magyarázatot olvazsd el és akkor eldöntheted h mi a teendõ). Ui:ha nagyon aggódsz és nagyon ugyérzed h nem múlik a fájdalom szerintem menj el orvoshoz, az a biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! sokat segítettél amúgy tapintásra érzékeny egy kicsit most(most van menszesz) de általában, úgy esténként mikor megtapintom, akkor jobban fáj.
Eszembe jutot még valami, nemrég fájt nekem is a mellem felett kicsit, nem tudtam h miért gondolkodtam h mi is lehet és egyszercsak beugrott, a párom párnájának a csücske pont ott nyomta egyik este és akkor jöttem rá h valószinû arra feküdtem rá s amiatt fájt, el is mult.Amúgy küzdõsportra járok és ott is elöszeretettel megszokták rúgni, vettem is egy mellvédöt.Figyeld hogy ha elmulik a menzi akkor is fáj e, és ne nyomogazsd erõsen ha megvizsgálod mert sokszor szerintem az a baj h valaki görcsösen nézegeti és persze h fáj neki ha össze vissza nyomogatja nap mint nap.Ha nem mulik el ugyérzed menj el nyugodtan dokihoz, mert legalább megnyugszol.Szép napot!
A kérdező hozzászólása: köszi4 és ha hamarosan nem fog elmulni, el is megyek dokihoz... neked is szép napot :D

A mellemben csómó van, baj ha igen mit csináljak? 12 éves lány

Legjobb válasz: Ne aggódj! Ez gyakori. Ha nagyon zavar menj el nõgyógyászhoz és õ elmondja, hogy ebben a korban még nem lehet daganat de lehet zsírcsomó, vagy a hormonoktól pl menszesz elõtt a legtöbb nõnek tele van görccsel csomókkal a melle.

Ne aggódj! Ez gyakori. Ha nagyon zavar menj el nõgyógyászhoz és õ elmondja, hogy ebben a korban még nem lehet daganat de lehet zsírcsomó, vagy a hormonoktól pl menszesz elõtt a legtöbb nõnek tele van görccsel csomókkal a melle.
nekem is volt, azt jelenti, hogy nõ a melled. nekem nagyon fájt is akkoriban, de idõvel elmúlik. azért szólj édesanyádnak, hátha õ úgy gondolja, hogy orvoshoz visz, de tényleg nem kell aggódni, ez természetes.
Szia! Feltétlenül szóljál anyukádnak, aki elvisz orvoshoz vagy gyermeknõgyógyászhoz, háziorvoshoz. Nem feltétlenül kell rosszra gondolni, lehet hogy csak zsírcsomó de mindenféleképpen szólj és beszélj róla .
nincs baj. ez azt jelenti hogy nõ a melled.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, most már nem agódok, sõt még örülök is hogy nõ a mellem. :-)
Emlékszem én is tapasztaltam ilyet annyi idõsen mint te, és én is nagyon berezeltem.De csak elkezdtek nõni a melleim.De azért mutasd meg anyukádnak.
nõ a melled és tejmirigyek vannak benne.ne izgulj természetes.

1hete szültem (császár), nagyon kemények a melleim, csomók is vannak benne (szerintem). Babó még se tudja kiszippantani. Gondolom kevésnek találja, bedühödik rajta. Ettől a mennyiségtől ilyen kemény? Mit tudok tenni?

Elektromos mellszívó is csak egy nap alatt 30ml-et.

Legjobb válasz: Azért kemény, mert tele van tejjel... A baba meg azért dühös, mert nem tudja ilyenkor kiszívni a tejet. Próbálj meg fejni szoptatás elõtt, hogy puhább legyen a melled, és be bírja kapni rendesen. A csomókat meg masszírozd ki teljesen. Az elektromos mellszívót hagyd a csudába, legalábbis egy idõre, és kézzel próbáld fejni. Gondolom mutatta a kórházban a védõnõ, hogy hogy kell csinálni.

Azért kemény, mert tele van tejjel... A baba meg azért dühös, mert nem tudja ilyenkor kiszívni a tejet. Próbálj meg fejni szoptatás elõtt, hogy puhább legyen a melled, és be bírja kapni rendesen. A csomókat meg masszírozd ki teljesen. Az elektromos mellszívót hagyd a csudába, legalábbis egy idõre, és kézzel próbáld fejni. Gondolom mutatta a kórházban a védõnõ, hogy hogy kell csinálni.
Lehet, hogy tejcsatorna elzáródás okozza. Nem tud ürülni rendesen a mell. A csomókkal vigyázz, nehogy begyulladjon a pangó tej. Nekem a legjobb a szoptatás elõtti meleg, majdnem forró vizes zuhany masszírozással, vagy borogatás (egy kisebb törölközõt áztass be forró vízbe, majd tedd a melledre egy pár percre, majd ha átmelegedett kezd el masszírozni a melledet. Nagyon sok hasznos tanács van a neten LLL.hu honlapján pl. A legjobb lenne, ha tudnál olyan szoptatási tanácsadóval találkozni személyesen, aki megmutatja a helyes masszírozási/fejési technikát. Sok sikert!
Szia.Mindenképpen melegvizes borogatás maszírozás.Nekem nagyon jó volt az avent kézi mellszívója.Tudom kicsit drága de megéri.Minden szopi elõtt picit ki kell fejni hogy a baba be tudja kapni és utánna is fejd le a maradék tejet hogy teljesen kiürüljön a mell mert csak így termelõdik rendesen újra minél jobban ürûl annál több lessz.Elõfordulhat hogy éjszaka is fel kell kelned lefejni de idõvel beáll a mennyiség és annyi fog termelõdni amennyire a babádnak szüksége van.Ha mégis ennél több van azt fagyaszd le.Mind a két mellbõl szoptass.
Szia!Segíthet a meleg zuhany.A szoptatás elõtt zuhanyoztasd le a melledet körkörös masszírozással ez segít könnyebben kiürülni a tejnek.A csomokat gyengéden ki kellene masszírozni nehogy begyúladjanak.Nekem is az AVENT ISIS kézi mellszívó segített.
Szia!Én teljesen más véleményen vagyok mint elõttem szóló társaim, de elhiszem amit írnak.Nekem az volt, hogy majdnem elapadt a tejem miután beindult , mert nem hagytam abba a homeos bogyók szedését-nem tudtam meddig kell szedjem, szerencsére itt volt anyum és van egy elektromos mellszívóm is, na meg egy avent isis is van nálam kölcsönbe..a lényeg vigyázz, mérd a babádat, hogy nehogy ne kapjon elég tejet ha csak szoptatod, mert mi így jártunk, hogy nem mértük azt hittem van elég tejem mire már totál vissza fogyott és rengeteget aludt, nem reklamált, hogy éhes a drágám, ekkor jöttünk rá, hogy baj van és kevés a tejem-ekkor jött anyum és mondta mit tegyek.3óránként szigorúan kajcsi volt akár milyen nehéz, utánna fejés, de nekem annyira mélyen vannak a mirigyek, hogy az aventossal ki sem jött egy csepp sem-máig sem, pedig van tejem már rendesen, viszont az elektromos bevált.nem tagadom néha nagyon fájt meg fáj mai napig is a fejés, de a kézi sztem pont ezért nem praktikus.., mert akkor nem szívatod annyira a fájdalom miatt, pedig most nemszabad hagynod-fõleg a csomókat nem!!az be fog gyulladni nagyon nagy lázad lehet és majd a védõnõd fogja maszírozgatni a melled vagy a dokid-gondolom ezt te sem akarod!Szval kaja után fejjél mint "állat"egyed a köményes levest, igyál rengeteget-nekem bejött az alkohol menetes sör, egy nap egyet megiszok, jó hatással van és egyél rendesen pihenj sokat!!Ez nem vicc, mert ha te is dolgozgatsz otthon energiát von el és neked most energia kell a tej termeléshez!!!Hidd el, még idõben vagy most még elkaphatod a dolgot nekem is egy hét után volt ez!!Ha tudok segítek írj privit. Jah kézzel én sem tudok fejni, meg sem indul a tejem de agép szépen kiszívja persze masszírozgatni kell közben-kézinél ez nem lehetséget.A melegvízes cicimosás szopi elõtt tényleg jó. amirigyeket megindítja!!!4hetes baba mamája-szintén császáros:D
A kérdező hozzászólása: köszi a tippeket, de sajna napi 40ml-nél több nem jön össze.kézi mellszívóval ki se jön.az elektromos szippant ki ennyit.már nem keményk, nincsenek csomók, szerintem elfog apadni teljesen.de addig is oda adom babónak ami van.

Szoptatok, tele van a mellem csomókkal, hogyan kell kimasszírozni?

Legjobb válasz: Nekem is voltak ilyen gondjaim, nekem ráadásul rettentõen fájt is, meg be is lázasodtam. Mindenféleképpen szüntesd meg, mert nagyon kellemetlen. De lehet neked csak nagyon tele van a melled. Körkörösen kell masszírozni az a legjobb ha elõtte beolajozod a kezed mert akkor nem fáj. Utána meg közbe folyamatosan fejni kell és akkor 1-2 nap alatt elmúlik, de lehet hogy elég egy alkalom is. Attól függ mennyire csomós.

Nekem is voltak ilyen gondjaim, nekem ráadásul rettentõen fájt is, meg be is lázasodtam. Mindenféleképpen szüntesd meg, mert nagyon kellemetlen. De lehet neked csak nagyon tele van a melled. Körkörösen kell masszírozni az a legjobb ha elõtte beolajozod a kezed mert akkor nem fáj. Utána meg közbe folyamatosan fejni kell és akkor 1-2 nap alatt elmúlik, de lehet hogy elég egy alkalom is. Attól függ mennyire csomós.
Mikor mész fürdeni, vagy zuhanyozni, melegvízzel áztasd egy kicsit, az fellazítja, és az újjbegyeddel körkörösen maszírozd a csomókat!Egyébként ha szoptatá elõtt megmaszírozod ugyan így egy jó 5-10 percig, jobban kifogja szívni a babád, és nem marad olyan csomós sem!sok sikert!És szopiztatás után fejd ki a maradékot, akkor sem lesz csomós!
Nekem a gyermekem segített a legtöbbet. Szoptatással értük el az eredményt. Addig próbálkoztam fejéssel, de azzal nem jött semmi. Forró zuhannyal, ami azért valamit segített. S ami sokat segített az a dunsztkötés a cicire körömvirággal és Svédcseppel. Egész éjszaka be volt bugyolálva a cicim, és másnapra szépen fellazult, s a gyerkõc ki tudta szívni szépen.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló!Leírnád nekem, hogyan csináltad pontosan a dunsztkötést?köszönöm
Nálam is a svédcsepp segített csak.Amire cak lehet, azt használok, imádom!

Medig szabad hogy a mellbe csomo legyen?

En 12et eves vagyok mostvan az 1.menstruaciom!!!es meg mindig van a mellem kozepen csomo!!!

Legjobb válasz: Az ott is lesz mindig.

Az ott is lesz mindig.
A kérdező hozzászólása: MIert az baj?
Nem. Nyugodj meg! Mármint ezt távolról nehéz pontosan értelmezni, de nagyon valószínû, hogy nem baj!

Terhesség és szoptatás alatt kialakulhat a mellben csomó v. daganat?

Mikor terhes lettem, megvizsgálták a mellemet és nem találtak semmit. Már 7 hónapja szoptatok, és fejés közben kb 1 hete felfedeztem egy borsónyi csomót a mellem alsó felén a b?r alatt pár cm-re a mellbimbótól. Mi lehet ez? Mit gondoltok, lehet ez kóros? Úgy hallottam, hogy ez szoptatás és terhesség alatt nem alakulhat ki... :(

Legjobb válasz: Nem lehet csak a tejmirigy?!

Nem lehet csak a tejmirigy?!
A kérdező hozzászólása: Lehet a tejmirigy borsónyi? És csak egy? Én is ebben reménykedem...
Végül mi volt az a borsónyi csomó? Én 5 hónapja szoptatok és nekem is ez van, pont úgy ahogy neked volt...írj légyszi.
azon gondolkodom, hogy mi lenne, ha elmennel egy nogyogyaszhoz?
Ezzel mindenképpen keressél fen AZONNAL egy nõgyógyászt!

Akinek apasztás alatt volt probléma a mellével (csomó, gyulladás), annak mi volt a konkrét tünete és mit csinált?

Legjobb válasz: most kaptam mellgyulladást. :(( iszonyúan fáj nagyon bekeményedett, még kiürített állapotban is volt egy kemény terület, és egy forró vörös folt indult el a bimbóudvar felett fölfelé, lázam is volt most borogatom és penicillint szedek

most kaptam mellgyulladást. :(( iszonyúan fáj nagyon bekeményedett, még kiürített állapotban is volt egy kemény terület, és egy forró vörös folt indult el a bimbóudvar felett fölfelé, lázam is volt most borogatom és penicillint szedek
Mielõbb menj orvoshoz. Lehet rák, de lehet jóindulatú ciszta is.
Azért a legrosszabbra ne gondolj rögtön, de a biztonság kedvéért tényleg az a legjobb ha orvoshoz mész, hiszen csak õ tud biztosat mondani!
Ne ijedj meg!Egy rákos daganat a mellben nem egyszerre mind a kettõben sok csomóval jelentkezik.Ezek valószínûleg cysták. Az erek pedig- alkatilag- jobban látszanak, mint általában.De tényleg menj el orvoshoz, kortól, panasztól függõen szükség van UH-ra, esetleg mammographiára. És bizony évente ellenõrzésre kell járni.
Mennyi idõs vagy?
semmiképpen sem rák az erek láthatósága. Ha a csomók mindkét mellben vannak, akkor az sem valószínûsít rosszindulatú csomúkat.
Nem tudom mennyi idõs vagy, ha 18 alatt, akkor lehet növekedéstõl, ha csak ideiglenesen van akkor lehet, hogy a ciklusodtól, ami a menses után 4-5 nappal majd elmúlik, egyébként pedig ne izgulj, mert mindkét mellben egyszerre nem valószínû, hogy kialakulna valamiféle rosszindulatú daganat, de biztos, ami biztos, érdemes lenne megmutatnod egy nõgyógyásznak.
Minden nõnek vannak ártalmatlan ciszták a mellében. Kinek több kinek kevesebb. Föleg menzesz elött. Ha menzesz után is ott vannak még akkor menj orvoshoz. Az erek teljesen normálisak. valószínüleg a csomók is ártalmatlanok. Föleg hogy több van.
A kérdező hozzászólása: 16 eves vagyok! a csomok pedig elmozdithatok, de azert felek...mar kb. 5 eve megvannak a csomok, de kb. 1 eve kezdtek el fajni.
Ne félj! A fájdalom függ a menstruációs ciklustól.Menses után legkisebb a szervezetben a hormonok hatása, akkor nézd meg fájnak-e. Ha mégis aggódsz menj el orvoshoz, de szerintem felesleged.

Elozo terhessegemkor a jobb mellemben belso oldalt ereztem egy kis csomot. ez volt a gyanujelem. Most ugyanaz a mellem faj ugyanolyan csomocskat erzek benne de kivul a honalj feloli oldalon. Lehet ez daganat, vagy ujra baba jon?

ma kellett volna megjonnie ez ugyan nem szamit kesesnek,de megcsak olyan erzesem sincs h meg fog jonni.kb egy hete igy ereztem de semmi,csak a folyasom lett kicsit tobb.ezt mi okkozhatja:terhesseg v vmi betegseg?

Legjobb válasz: Szia, nekem az elsõ terhességemkor a hónaljamban nõtt egy jól kitapintható, fájdalmas csomó, ami 9 hónapig nõtt, aztán elmúlt. A doki azt mondta, hogy a szervezet ezzel védekezik az "idegen anyag" (gyermek) ellen,ez egyfajta védekezési reakció, mert ugye nem tudja, mi az ami benned fejlõdik. Mindenképp nézesd meg!! (endokrinológussal) A bnõm mellében viszont szülés után nõtt a mellében jóindulatú pici csomó (2x is), ami viszont nem volt fájdalmas, viszont azonnal eltávolították, a szövõdmények elkerülése végett. Mindenképp gyanús ha csomód van, az nem odavaló!

Szia, nekem az elsõ terhességemkor a hónaljamban nõtt egy jól kitapintható, fájdalmas csomó, ami 9 hónapig nõtt, aztán elmúlt. A doki azt mondta, hogy a szervezet ezzel védekezik az "idegen anyag" (gyermek) ellen, ez egyfajta védekezési reakció, mert ugye nem tudja, mi az ami benned fejlõdik. Mindenképp nézesd meg!! (endokrinológussal) A bnõm mellében viszont szülés után nõtt a mellében jóindulatú pici csomó (2x is), ami viszont nem volt fájdalmas, viszont azonnal eltávolították, a szövõdmények elkerülése végett. Mindenképp gyanús ha csomód van, az nem odavaló!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!