Találatok a következő kifejezésre: A mellek kezdenek el (8 db)

Ha 15 éves korban kezdek el push up-os melltartót hordani akkor idősebb koromban lógni fog a mellem?

vagy ah nem is hordok melltartók csak egy kis topot akkor??

Legjobb válasz: Mindenképpen hordjál melltartót nappal!! Akár push up-osat akár sima kosarasat! Ha nagy melleid vannak, akkor a top semmire se jó, na akkor fog csak lógni a melled!

Mindenképpen hordjál melltartót nappal!! Akár push up-osat akár sima kosarasat! Ha nagy melleid vannak, akkor a top semmire se jó, na akkor fog csak lógni a melled!
Ez hülyeség. Régen úgy gondolták, hogy minél korábban kezd valaki melltartót hordani, annál korábban fog megereszkedni a melle, mert úgy hitték, hogy a melleket izmok tartják (mamám is ebben a hitben él). Viszont ez nem így van. A mellet rugalmatlan szalagok (ún. Crupa szalagok) tartják, amik pont attól ereszkednek meg, ha nincs alátámasztás. Szóval pont a fordítottja igaz. Minél korábban kezdesz el melltartót hordani (persze akkor, amikor már van értelme), annál késõbb fognak lógni a melleid. Persze szülés után már megtörténhet, én hiába hordtam bitang jó szoptatós melltartót, mégis kicsit megereszkedtek (szerencsére nem nagyon), de amúgy ez tényleg így van, ahogy írtam. Ha egy lánynak már van melle (15 évesen már nyilván van neki), akkor nagyon is jól teszi, ha melltartót visel, méghozzá olyat, ami normálisan tart. És mindegy, hogy push-up vagy sem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenkinek!!!
Nem fog! Hord nyugodtan, csini lesz ;)
A kérdező hozzászólása: köszönöm.:)
én azért vitatkoznék azzal h ha nemhordasz melltartót akkor lógni fognak. én sosem hordtam, 22-23 éves ikoromban kezdtem csak el. most 24 vagyok, nincsen kicsi mellem, azért nemis hatalmas, de nem lóg, egy icipicit sem. éncsak top-okat hordtem fiatalként, meg tesiórán vmi eccerû 3szög melltartót.

Kislányom kezdi átaludni az éjszakákat, ezért kimarad egy szopi. Mit tegyek, hogy reggelre ne durranjon be a mellem és ne árasszam el az egész ágyat?

Eddig éjjel egyszer kelt, utána reggel, olyan 6-7 körül. Ez sem sok, de így pont okés volt a dolog. Most viszont 8-9-t?l van, hogy reggel 6-7-ig is egyfolytában alszik. Ez persze szupi jó, de nagyon kellemetlen a patakokban folyó mellem. Már néhányszor azt csináltam, hogy olyan 11 körül, miel?tt lefekszem, kifejem a mellem. Na de így csak többet csinálok, nem? Amúgy nem szoktam fejni, nincs túl sok tejem, annyi van, amennyi kell...

Legjobb válasz: Azt mondják az ,,okosok",hogy egy idõ után nem fog ennyi termelõdni reggelre. Be áll az igényeihez. DE én kifejtem üresre,mert baromira idegesített a folyó tej állandóan ragacsos volt a mellem, elegem lett.

Azt mondják az , , okosok", hogy egy idõ után nem fog ennyi termelõdni reggelre. Be áll az igényeihez. DE én kifejtem üresre, mert baromira idegesített a folyó tej állandóan ragacsos volt a mellem, elegem lett.
Én az "okosok" közé tartozom, mert nem fejtem le, néhány nap alatt tényleg beállt, hogy reggel nem úsztunk tejben. Volt néha egy-két nap, mikor már éjfél köröl majd szét robbant a cicim, na olyankor kifejtem, de egyébként nem foglalkoztam vele!
Nekem is bedurrantak reggelre, amikor ezt a korszakot éltük. De simán elég volt a kifolyó menyiség felfogására egy melltartó betét. Most is folyik egyébként valamennyi, pedig már 3 hónapos a picim, és szerintem ez így is marad, amíg szoptatok. Úgyhogy már belenyugodtam, hogy melltartóban alszok 1 évig.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtatok! Hát én ebben a melegben egyszerûen nem bírok melltartóban aludni, mellesleg a betét sem ér sokat, ugyanis reggelre az is teljesen átázik és ugyanúgy úszik minden, mintha fel sem vettem volna.
Ha azt akarod, hogy ne termelõdjön még több, de ne is feszüljön akkor csak egy kicsit fejj le hajnalban. Én sem bírom ki reggelig, este 10-kor kifejem teljesen és utánna hajnali 3-kor fel kell kelnem fejni, mert nem bírom tovább, én ilyenkor is kifejem teljesen mert én fejem a tejcsit és üvegbõl adom a lányomnak, de akkor Te ilyenkor csak annyit fejj le, hogy ne feszüljön és egy pár nap múlva már nem fog annyi termelõdni hajnalban.
Az utolsóval értek a legjobban egyet! A túltelítõdés (legalábbis ebben az idõszakban már) tényleg nem jó dolog, mert ha gyakran ismétlõdik, akkor tejcsatorna-elzáródást vagy rosszabb esetben mellgyulladást is okozhat, ami mindenképp kerülendõ. De tényleg van, hogy ez a túltelítõdés magától is megszûnik pár nap alatt, úgy is, ha az anyuka egyáltalán nem fej. (Nálam is így volt.) De a többségnél szükség lehet a fejésre. Ha ez ennyire kellemetlen neked és néhány nap után sem tapasztalsz javulást, akkor muszáj leszel néhányszor éjjel is fejni, de csakis egy kicsit!!! Csak annyit, hogy megszûnjön a feszülés, nem többet! (Ha teljesen kifejed, azzal valóban pont hogy fokozni fogod a termelést.)
Ebben az idõszakban én is csak annyit fejtem hogy ne feszüljön meg hogy ne folyjon!Így kb 1 hét alatt beállt! Gratulálok a nyugis éjszakákhoz! :) mi 12 hetesen kezdtük!Használd ki amíg nem jönnek a fogacskák! :) )))
A kérdező hozzászólása: Hát igen, olyan 6 hetesen már megtapasztaltunk egy jó kis mellgyuszit... ezt az éjszakai fejegetést kerülném el, de hát lehet, hogy ez nem fog menni... Akkor megpróbálom, hogy csak egy keveset fejek le... Szép napot mindenkinek!
Szia! Mi ugyanígy vagyunk, mint Te, és én is kiírtam akkor egy kérdést ezzel kapcsolatban, mikor a lányom elkezdte átaludni az éjszakákat. Annyi különbséggel, hogy én nem szeretném, hogy beálljon a tej mennyisége, és ne teljen túl a mellem, mert anyatej leadó vagyok. Szóval: Én kelek egyszer éjszaka, abban az idõpontban, amikor szoptattam. Kifejem mindkettõt teljesen, de még így is reggelre úgy nézek ki, mintha plasztikai sebésznél jártam volna. :) Ja, és ezzel legalább elkerülöm a mellgyulladást vagy a tejcsatornazáródást. Egyébként az én lányom este 8-kor szopizik utoljára, és reggel 5-ig durmol. Most 10 hetes, kb 3 hete alussza át az éjszakát.

A mellek mikortól kezdenek el feszülni?

A terhesség kezdetét?l (vagyis az els? hónapól) vagy fokozatosan kezd feszülni és nagyobbodni?

Legjobb válasz: Mindenkinél más de általában az elsõ tünetek között van és visszatér szülés elõtt. Én abból gondoltam hogy terhes vagyok egy reggel mellfeszülésre ébredtem 4 hetesen. De ha neked nem fáj, ne ilyedj meg, nem kötelezõ fájnia.

Mindenkinél más de általában az elsõ tünetek között van és visszatér szülés elõtt. Én abból gondoltam hogy terhes vagyok egy reggel mellfeszülésre ébredtem 4 hetesen. De ha neked nem fáj, ne ilyedj meg, nem kötelezõ fájnia.
Nekem mielõtt meg kellett volna jönnie a menszeszemnek elkezdett fájni a mellem a szokásos módon és most 11 hetes terhes múltam és még mindig fáj.
Nekem már a 3. héten elkezdett feszülni, kicsit meg is nõtt. Ez volt az elsõ jelem. De ne izgulj ha neked még nem, mert ez teljesen egyéni.
Nem, általában nagyobb lesz:D
A kérdező hozzászólása: 16/L
ez igaz elég rendesen elkezd tõle nõni..barátnõm is szedi és neki is ez lett belõle :D az én legnagyobb örömömre:P 19/f
Hát nem tom én mióta koplalok csak zsírból fogytam
A kérdező hozzászólása: ésakkor mongyuk hetente vehetem
A kérdező hozzászólása: szóval aztmondod a megengedett adagnál akkormég 4ser annyit tojjak be belõle
Jaja, utolsónál a pont. Te tudod mit eszel? táplálékKIEGÉSZÍTÕT! nem arra a kb 40gr fehérjére kell alapozni, hanem egy jól összedobott étrendre. Minimum fél kg csirkemell, kevés rizs, zöldségek, túró stb és utána a tápkieg... 1 év edzés után ez már kisujjban kéne, hogy legyen. Az utolsó által linkeltet olvasd el minimum.
napi 2x30g whey protein... na az aztán baromira elég :S Nem tudom, hogy az akkora vagy, mint a ház mit jelent, de testsúlykilogrammonként 2-3g fehérjét kell enni zsírcsökkentõ diétánál. 100 kg-s embernél ez 2-300 gramm naponta. ezt olvasd el végig, és akkor talán kicsit képben leszel http://body.builder.hu/cikkek.htm4?id=561
Igen, kb. ilyesmit egyél. Minden kajálásnál legyen elég fehérje, vagyis hús, hal, amiket írtál azok jók. Délig ehetsz zabpelyhet, kevés rizst, kevés teljes kiõrlésû kenyeret az étkezések mellé, de déltõl már inkább csak zöldség legyen a köret.
A kérdező hozzászólása: akkor magyarán csak olyan kaját egyek amibe fehérje van csirke pulyka hal ilyesmiket, és semmi szénhidrátot, semmi cukrosat, se üdítõket semmi ilyesmit
A kérdező hozzászólása: 100% whey protein-t szedek napi 2x30 grammot, úgyhogy a fehérjebevitellel nincs gond
hús, tojásfehérje és megint hús.
A kérdező hozzászólása: milyen kajába nincs sénhidrát, gondolom kenyér cukros ételek ilyesmi nem?
Ezek szerint te szálkásítani akarsz. Amikor testépítõk szálkásítanak, akkor nem koplalnak, ugyanis a napi fehérjét ugyanúgy megeszik! Csak a szénhidrátot csökkentik jelentõsen. Neked is ezt kéne tenned, és nem koplalnod.
A kérdező hozzászólása: értettem, köszönöm!
az elsõnapokban fogysz az izomból, utána a szervezet átáll a zsírbontásra. ez kb 4-7nap. De ezeknek a napoknak az izomvesztését is lehet csökkenteni, ha elég proteint eszel és edzel mellette. Tehátz nem kell kétségbeesni, vedd vissza a szénhidrátot és bekkeld ki az 1 hetet.
A kérdező hozzászólása: és nem a zsírból tényleg hanem az izomból?
Sajnos én se nagyon értem ezt a témát én inkább gyúrok mert nekem az alkatom jó hozzá szóval tudok rá építeni fogyókúra nélkül.
én ugytudom igen. valami olyasmit hallottam h ha nem eszel rendesen akkor a test nemjut elég tápanyaghoz. ezért egy idõ után az izomszöveteket kezdi lebontani további tápanyagért.
A kérdező hozzászólása: nagyon nem akarok izomból fogyni, ez valahogy elkerülhetõ lenne?
Nagyrésze izomból megy el az embereknek ezért nem tartósak a fogyásaik.
Nem te nyomi! :) Ne a tápkiegbõl egyél még 4-szer ennyit, hanem RENDES KAJÁBÓL!!! Most írta a kolléga, hogy napi fél kiló csirkemell!

A kötelező oltások mellé még milyen NEM kötelező, de ajánlott védőoltásokat adattatok be a babátoknak? A babám 2 hónapos, most kezdjük el.

A véd?n?m jópárat ajánlott, én be is adatnám, de nem tudom valóban érdemes-e mindet.

Legjobb válasz: Mi csak a Prevenart adattuk be. Nagyon szerettem volna a Rotát is, de ahogy utánanéztem, több rosszat, mint jót hallottam róla, így végül is nem adattuk be.

Mi csak a Prevenart adattuk be. Nagyon szerettem volna a Rotát is, de ahogy utánanéztem, több rosszat, mint jót hallottam róla, így végül is nem adattuk be.
Prevenar, Rotarix. Nagyon sok gyerkõc kerül kórházba rotavírus miatt. Ezt nem a reklámban elhangzottak miatt írom, hanem mert dolgoztam ÁNTSZ-nél és ott szembesültem a tényekkel, igaz, akkor még nem volt ellene oltás. Így nem volt kérdéses számomra, hogy beadatom. Már meg is kapta a picúrkám:)
Az én fiam iciként megkapta a prevenart és a rota ellenit is, semmilyen mellékhatása nem volt a rotarixnek sem, pedig neki elég érzékeny volt a pocija.Én azért adattam be, mert egy másik hasonló vírustól 3 hetesen a László Kórházban kötöttünk ki, és szörnyû volt az infúzió stb. Ott is azt mondták, hogy adassuk be az oltást, mert a rota még sokkal rosszabb.Az igaz viszont, hogy nagyon drága, és kell belõle még egy második oltás is. Egyévesen megkapta a meningococcus elleni oltást is (ez csak 2-3000 Ft és a gennyes agyhártyagyulladás ellen van). Most 15 hósan ajánlotta a doki a bárányhimlõ ellenit is, de ez is elég drága és szintén kettõ kell belõle. Ja és még ott van a kullancs elleni... Több gyerekorvost megkérdeztem és eddig még mindegyik ajánlotta az összes oltást, mert erõsíti az immunrendszerét a picinek. De természetesen az ajánlottakról minden szülõ úgy dönt, ahogy jónak látja.
Prevenart fogja megkapni hamarosan. Rotát mi sem adattuk be. 17 000 sok pénz, és úgy tudom kettõ kell belõle, szóval az már 34 000. Na de nem ezért nem kapta meg, addig-addig tanakodtunk, míg úgy döntöttünk, nincs nagyobb gyerek, aki az oviból hazahozhatna neki bármit is.
Csak prevenar. Rotát ennyi pénzért biztos nem, különben is van még sok ilyen betegség, azok ellen pedig nem véd. Ugyanannyi az esély rá, hogy azokat is elkapjuk. Persze ha már megvan, akkor adasd be.
Prevenár, Rotarix.Az utóbbitól nem volt mellékhatás.
prevenar. rotát nem kapott a fiam, én nagyon ellene vagyok... persze ha már kiváltottad, ne dobd a kukába a 17000 ft-ot.
Mi is csak a Prevenárt adattuk be, a Rotáról lebeszélt a Védõnõ, megy a gyermekorvosunk sem rajong érte. Nem bántam meg, hogy nem kapta meg.
Milyen mellékhatásoknak ½kellene½ jelentkezni a Rotarix beadása esetén?Én sem vettem észre egyet sem.
Sziasztok az én babám most volt 7 hónapos. Már megkapta a Prevenart és a két rota elleni oltást. nemsokára meg fogja kapni az agyhártyagyulladás ellenit. Bárányhimlõ elleni... hát azt nem is tudom. Miért kell az ellen oltás? Én úgy emlékszem, nem olyan súlyos, ha átesik rajta az ember.
A prevenar-t és a rotarix-et is megkapta a babám. Az én környezetemben sok gyerek van, és van köztük nem egy, akinél a rota vírus fél évenként jön, és kórházban vannak minimum 1 hétig. Nem tudom más helyett megítélni, nekem a 34 000 Ft olcsóbb mint félévenként kórházba járni, aggódni és fizetni az orvosoknak meg a nõvéreknek.
Mi nemcsak a választhatót nem adattuk be a kisfiúnknak, hanem a kötelezõk beadását sem engedtük!Olvasta valaha valamelyikõtök bármelyik oltóanyag betegtájékoztatóját(jogotokban áll ekérni, és elolvasni)?A mellékhatások, a segédanyagok..A DTPa-Hib pl.formaldehidet tartalmaz, keress rá a neten, veszélyes vegyi anyag és rákkeltõ, minden találat ezt fogja feldobni!Unió szerte be van tiltva rákkeltõ hatása miatt, csak nálunk nincs!A BCG betegtájékoztatójában le van írva, hogy súlyos mellékhatásként torok és nyak duzzanat, légzés nehézség és légzés leállás is felléphet.Épp emiatt Japánban a gyerekek 2 éves koruk után kapják, ezáltal 80-90 %-kal csökkent náluk a bölcsõhalál.Továbbá egyes oltóanyagokat majomvesén, csibe embrión és emberi abortumokon (a pápa kérte a katolikus hiveket, h az emberi abortumokon kísérletezett oltásokat ne adassák be gyerekeiknek)kísérletezik ki!Nem zárható ki teljességgel az állati szövetekbõl származó vírusok bejutása az oltóanyagba!Józan paraszti ésszel gondoljuk bele, hogy betegséget (a vakcina a vírus legyengített változatát tartalmazza)oltunk a gyerekünkbe, hogy egészséges legyen???Fiunk fél éves, makk egészséges (még náthás sem volt eddig, ellentétben kortársaival), mert nem lett az immunrendszere tönkretéve már 3 naposan (BCG és utána a többi).Kiegyensúlyozott, vidám baba, sírni sem hallottuk soha(nem küzködött a szervezte a belefecskendezett méreggel, nem fájt neki, a BCG gennyes, tályogos, megfakadó, gyulladt helye stb.)Kérlek titeket, gondolkozzatok el a leírtakon!

Mit kezdenek a bölcsiben az olyan babával, aki csak úgy alszik el, ha anya mellé fekszik?

Legjobb válasz: Jobb helyeken odamennek mellé, de láttam olyan nõszemélyt, aki rászólt többször, egyáltalán nem vigasztalt. Attól függ, milyen a gondozónõ, mennyire szereti a gyerekeket, ha szívvel-lélekkel csinálja, akkor akár fél óráig is mellette ül (láttam ilyet), de van olyan, aki tök hangosan rászól, amire persze más gyerek megébred..

Jobb helyeken odamennek mellé, de láttam olyan nõszemélyt, aki rászólt többször, egyáltalán nem vigasztalt. Attól függ, milyen a gondozónõ, mennyire szereti a gyerekeket, ha szívvel-lélekkel csinálja, akkor akár fél óráig is mellette ül (láttam ilyet), de van olyan, aki tök hangosan rászól, amire persze más gyerek megébred..
Az én fiam itthon csak mellettem hajlando elaludni. A bölcsiben eszébe se jutott, hogy hol vagyok. Az elsõ naptol annyira természetes volt neki, hogy a többi gyerekkel alszik el, hogy nem hianyolt. Persze hétvégén, otthon mar megint mellettem aludt el, és nem volt hajlando egyedül aludni :) . Nyugi, szerintem a te gyereked sem fog ebbõl problémat csinalni! Egyébként simogatjak õket, és énekelnek nekik. No meg a bölcsiben délre annyira lefaradnak, hogy szinte bezuhannak az agyba. Otthon soha nem tudtam úgy lefarasztani a gyereket, mint ahogy a bölcsiben lefaradt.
odaülni odaülünk, mellé, de leszoktatjuk róla, mert ha a több gyerek ellátja tõle, akkor õk is igénylik majd... de valószínû, h csak anyát akarja, és mást nem fogad el , és egyedül elalszik....
Teljesen más körülmények vannak, ott valószínû nem fogja igényelni. Ha mégis akkor valószínû odaülnek eleinte melléje. De mivel nem otthon lesz, te sem leszel ott nem fogja követelni ezt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!