Találatok a következő kifejezésre: A mellek Ha valaki babát (3 db)

A mellek belázasadhatnak? Ha valaki babát vár, ugyanúgy fáj a melle mint mensi előtt?

2 nap mulva esedékes a mesis, tegnap óta azt vettem észre mintha égnének este a melleim. Ez nem olyan mint az általános mell feszülés sokkal jobban fáj még érintés nélkül is.

Legjobb válasz: Nem,nekem sokkal jobban fajt,es meg mindig faj is,igaz kis idore abba maradt,akkor meg is ilyedtem,mert olvastam itt,h ha hirtelen megszunnek a panaszok akkor lehet,h baj van.De szerencsere semmi baj nem volt,csak nem torvenyszeru,h vegig szenvedjuk ezt a 9 honapot. Csinlaj tesztet,es majd irj,h mi lett az eredmeny. Kivanom,h az legyen amit szeretnel. 10 hetes kismama

Nem, nekem sokkal jobban fajt, es meg mindig faj is, igaz kis idore abba maradt, akkor meg is ilyedtem, mert olvastam itt, h ha hirtelen megszunnek a panaszok akkor lehet, h baj van.De szerencsere semmi baj nem volt, csak nem torvenyszeru, h vegig szenvedjuk ezt a 9 honapot. Csinlaj tesztet, es majd irj, h mi lett az eredmeny. Kivanom, h az legyen amit szeretnel. 10 hetes kismama
Nekem is sokkal jobban fájtak , olyan mintha be lenne gyulladva én 6hetesen a mellfájdalom által tudtam meg a babát, meg akkor már kb 3 napot késett, de folyamatosan fáj, kicsit enyhültek de ha hozzáérek még most is fáj.Vannak napok, hogy iszonyatoosan vannak, hogy kevésbé.És totál megnõttek...stb. Engem még a melltartó is zavart amikor fájt.De én a helyedben megvárnám, hogy késsen a mensid egy pár napot és utánna csinálnék tesztet, mert lehet, h.ez csak a mensitõl van.
Nekem még 4 nap mensiig, de már két-három napja nekem is nagyon fájnak a melleim, sokka jobban mint máskor mensi elõtt.Megjelent néhány kék ér is a melleimen, érintés nélkül is fáj, valóban mintha lázasak lennének! Szerintem babásak vagyunk! üdv

8 hetes állapotos vagyok Aggódom, mert a melleim nem feszülnek úgy, mint idáig Egyébként is kicsik a melleim, de idegesít, hogy most miért nem feszül annyira. Ha elmúlik, vagy minimálissá válik a mellfeszülés attól még lehet minden rendben a babával?

Tegnap voltam UH-n, a babának van szívverése, közel 14 mm-es. Az émelygés megvan. Ennek ellenére aggódom.

Legjobb válasz: Szia! Ezen ne aggódj,ettõl még a babával minden rendben. Nem elõírás hogy egyáltalán érezz valamit is a melleden. Én is igy kezdtem az elején hogy hol feszült meg fájt mintha le akarna szakadni,aztán átváltott és semmit nem éreztem. Nálam mintha hullámokban jönne a mellnövekedés. Mostmár 20 hetes vagyok és a duplájára nõttek pedig én is kis mellû vagyok. Ugyhogy ne aggódj majd beindulnak.

Szia! Ezen ne aggódj, ettõl még a babával minden rendben. Nem elõírás hogy egyáltalán érezz valamit is a melleden. Én is igy kezdtem az elején hogy hol feszült meg fájt mintha le akarna szakadni, aztán átváltott és semmit nem éreztem. Nálam mintha hullámokban jönne a mellnövekedés. Mostmár 20 hetes vagyok és a duplájára nõttek pedig én is kis mellû vagyok. Ugyhogy ne aggódj majd beindulnak.
Minden rendben , emiatt ne aggódj. A mellfeszülés elmúlik, majd késõbb visszajön. Nyugalom! 22 hetes kismama
szia! A cicifeszülés nem kell, hogy állandó legyen. Nekem annyira nem is feszült. Mikor a doki elõször megviszgált , úgy 8 hetes lehettem. Közölte , hogy jók a sejtéseim: terhes vagyok. Erre az asszisztens belekotyogott, hogy milyen tünetei vannak? soroltam , hogy ez meg ez és jött az a kérdés, hogy ..."és mellfeszülés"? Ja, mondom , igen , az is. Tehát nem olyan nagy gond , ha nem mindennap van.Az émelygés se kell, hogy állandó legyen. Én pl. nagyon rosszul voltam az elsõ három hónapban és már örültem neki, ha 1-2 napot "alábbhagyott" a dolog :) Összefoglalva. Nyugi!! :) ) 25 hetes kismami
Ne aggódj! Ha a többi tünet megvan, és tegnap az uh-n is minden rendben volt, akkor nincs gond! Nekem is van hogy egyik nap alig fáj, vagy nem fáj a cicim, a másik nap meg megõrülök! :) Csak jóra gondolj, bár elhiszem hogy idegeskedsz, de az csak árt! Sok boldogságot! 16 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :-) most már nyugodtabb vagyok!
Nekem is kicsik a melleim.Szültem kétszer, (most tervezzük a 3-ik babát).A szülére akkorák lettek a melleim, hogy a tükörbe csodálkoztam is magamon!!!A tejtemelõdésed ha folyamatos és rendszeres lesz, akkor melátod, hogy kár volt izgulnod! Amúgy meg lécci ne idegeskedj ezen a semmiségen, mertazzal még a babának is ártasz! Kellemes babavárást!

Egyik mellemben sokkal kevesebb a tej. Ha rámérek a babára pl. :bal mellemből kb 70-80-at tud szopizni, a jobból meg 110-130-at is. Van még valaki így? Valami jó praktika, hogy a másikban is megnövekedjen a tej mennyisége? Most 2 hetes a kisfiam.

Legjobb válasz: Szia! Azzal a mellel kezd a szopiztatást, amelyikben úgy érzed, hogy kevesebb van! Egyébként, pedig minden szopit felváltott cicivel kell kezdeni, ha pl. jobb cicibõl evett a baba utoljára, akkor a ballal kezd a következõ etetést, és ürítse ki rendesen a tejcsit a babád!

Szia! Azzal a mellel kezd a szopiztatást, amelyikben úgy érzed, hogy kevesebb van! Egyébként, pedig minden szopit felváltott cicivel kell kezdeni, ha pl. jobb cicibõl evett a baba utoljára, akkor a ballal kezd a következõ etetést, és ürítse ki rendesen a tejcsit a babád!
Ez szinte mindenkinél így van. Én is két mellbõl etetek, egyel nem lakik jól. Ja, és mellé még kap 5-bõl 2x tápot is. Kipróbáltam mindent. Ittam teát, sört, szedtem tejserkentõ kapszulát (ez egy darabig hatott is, de csak egy darabig), megittam napi 4-5 liter folyadékot, fejtem minden evést követõ 1, 5-2 órában, de annyira nagyon nem segítettek. Ne idegeskedj rajta, mert az is ronthat a helyzeten. Mi annyit költöttünk a különbözõ tejserkentõ módszerekre, h most már azt mondom jobb lett volna hamarabb nyúlni a táphoz. Semmi baja sincs tõle, és így meg nem is ordít. Persze amíg tudom, addig az anyatejet sem hagyom el!
Szia, Nálam is ugyanez a helyzet, abal mellembõl 50 et, mig a jobból 110-120-at szopik ki. 4 és fél hónapos koráig egy etetésnél csak az egyikbõl szoptattam, viszont mikor a gyengébbik került sorra, akkor hamarabb megéhezett és ujra a gyengébb mellemet kináltam, de 4 hónapos kora után mar túl hamar éhezett meg újra, ezért akkortól már 2 mellbõl szoptatok. Nekem a balban van kevesebb.
Szia! nekem sem egyforma a két mellemben a tejtermelés, sõt látványra is nagyobb lett az egyik. 2 mellgyulladásom volt azzal amellemmel, így azt mindig jobban fejtem és mindig azt adtam elöször a kislányomnak, így most ott tartunk, hogy abban sokkal több a tej. Én is azt mondom a másikkal kezd a szoptatást mindig, ill. fejj is belõle és akkor többet fog termelni.
Nálam is ez van. Nekem a jobb a gyengébb mell, azzal kezdem mindig a szopit. Abból megeszik 50-et, míg a bal cicibõl 110-eket. Ha a ballal kezdeném, sokszor nem kéne neki a jobb... 3 hetes a fiam.
szia, az elején a balból alig tudtam szopttani, mertt iszonyú sebes lett...emiatt abban sosem volt sok, sõt kifejezetten kevés. ennek ellenére 6 hsó koráig csak anyatejet kapott, és 12 hós koráig az volt a fõ kajája, és még most is szopik (bár már alig van mit :) ), 18 hós. én mindig a rossz mellemmel kezdtem, utána adtam a jót. ez valamenynit segített, de nem sokat.
Nekem 30-100 az arány.(11hetes a kisfiam, és elejétõl van különbség)Remélem megnyugodtál! :) )))
Teljesen egyforma szinte sosem lesz. Nekem a balban volt jóval több. A gyengébb cicimmel szoptattam más pozícióban is (hónaljtartás, fekvés) és az megnyitott plusz csatornákat, így több lett benne a tej. Próbáld ki!
Csak a szokásos tejn9elõ praktikák. De ne várd el, hogy ugyanannyi legyen mindkét melledben. Egyik páros szervünk sem szimmetrikus. Nekem is több van a jobb cicimben, mint a balban.
A lányom a jobb mellemet szerette, így abból jött több tej, a fiam a balt, és így a jobban szépen csökkent a mennyiség. Lehet, hogy egyikbõl jobban jön és könnyebb belõle enni, vagy lehet, hogy e tejleadó reflex az egyiknél jóval bõségesebb tejcsit termel és azt nem kedveli. Az biztos, hogy mindig váltott cicivel szoptass, amúgy meg felesleges rajta parázni, és percenként méregetni. Ha éhes úgyis eszik, annyit ami jól esik, az a lényeg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!