Találatok a következő kifejezésre: A mellbimbo szoptatas utan (13 db)

A mellbimbó a szülés/szoptatás után is sötét marad? Vagy visszaáll az eredeti színére?

24 hetes vagyok, a mellbimbóm mostanában majdnem fekete és ?szintén szólva elég visszataszítónak találom... :(

Legjobb válasz: A hormonok okozzák és valóban el fog múlni a szülés után.

A hormonok okozzák és valóban el fog múlni a szülés után.
hát az én fiam 8, 5 hónapos, még szoptatom, de ugyan ojan sötét, nagy mint a terhesség alatt!
Amikor már nem fogod szoptatni a babádat, akkor szépen visszanyeri az eredeti színét.
Visszanyeri az eredeti színét.Azért egyén függõ mert ki meddig szoptat.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint ez is, mint sok más teljesen egyén függõ lenne?
Én mátöbb hónapja nem szoptatok és ugyanolyan maradt :((( el is vagyok keseredve mert utálom h barna lett rózsaszin helyett :(((
Az enyém is borzasztóan nézett ki, de a szülés után pár héttel kezdett világosodni. Mostanra (kilenc hónapja szültem, durván két hete hagytam abba a szoptatást) inkább rózsaszín, mint barna. Engem az zavar a legjobban, h' a bimbóudvar és a mellbimbóm is óriási lett, és ez nyilván örökre így marad.

18 hónapja szoptatok, ma észrevettem, hogy véres a mellbimbóm (a jobb), szoptatás után. Ez mi lehet?

Pár napja érzékenyebb, fájdogált szoptatás közben, de ránézésre nem volt vele semmi. .

18 napos kisfiamat szoptatom es szoptatas utan ugy eg a mellbimbom, mitol lehet, mit tegyek?

Legjobb válasz: Lehet kapni szilikon bimbóvédõt az illatszerboltokban... A mellednek hozzá kell edzõdnie a rendszeres szopizáshoz, ezért hasznos, ha krémezed (szoptatás után, aztán szoptatás elõtt ezt mosd le!) és masszírozod...

Lehet kapni szilikon bimbóvédõt az illatszerboltokban... A mellednek hozzá kell edzõdnie a rendszeres szopizáshoz, ezért hasznos, ha krémezed (szoptatás után, aztán szoptatás elõtt ezt mosd le!) és masszírozod...
Használj garmastán kenõcsöt, nagyon jó!
NE vegyél rögtön védõt!!! Krémezheted is, de egyszerûen anyatejet is tehetsz rá. Hagyd rászáradni és lehetõleg sokat levegõztesd. Ha megy, mászkálj otthon félmeztelenül. Idõvel tényleg meg fog eddzõdni a bõröd, addig pedig így fog gyógyulni.


Nagyon jó a körömvirág krém a mellbimbó kezelésére.
Nekem a Garmastan krém volt jó, és az kifejezetten erre való. :)
Használd nyugodtan, benne van a használati útmutatójában, hogy mellbimbó kezelésére is alkalmazható, ráadásul nem is kell feltétlen lemosni. Én is ezt használtam és nagyon jó volt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!

Szoptatás abbahagyása után hónapokkal is még duzzadt, kemény mell? Volt valakinek még ilyen? Fõleg a mellbimbó udvar kemény, már a bimbóm sem tud kiállni.

4 hónapja hagytam abba a szoptatást, igaz, viszonylag hirtelen. Nem azonnal, és csak az egyik mellemen vettem észre, hogy kemény, csomós, fájni nem fáj. A mellbimbó is kemény, nem tudom mi lehet a baj, most ismét babát várok, nagyon kéne ezzel valamit kezdeni. Masszírozom, próbálom fejni, de nem jön belõle semmi.

Legjobb válasz: Én 1 hete hagytam abba a szoptatást, én is egyik napról a másikra. Nekem az elsõ nap volt nagyon kellemetlen, estére annyira tele volt a mellem, hogy hozzáérni sem lehetett, csillagokat láttam a fájdalomtól. A csomókat rendületlenül masszíroztam és fejtem is ki belõle. Ha Te ezeken túlvagy és nincs javulás, mást nem igazán tehetsz. Ha idõd engedi, szerintem keresd fel a nõdokid, majd Õ ad tanácsot. Egyébként nekem mostanra /tehát 1 hét alatt/ teljesen leeresztettek a melleim, mondhatni totál kiürültek. Ha megnyomom, még szivárog, de a tartásán már nem érezni, hogy 1 hete még tej termelõdött benne.

Én 1 hete hagytam abba a szoptatást, én is egyik napról a másikra. Nekem az elsõ nap volt nagyon kellemetlen, estére annyira tele volt a mellem, hogy hozzáérni sem lehetett, csillagokat láttam a fájdalomtól. A csomókat rendületlenül masszíroztam és fejtem is ki belõle. Ha Te ezeken túlvagy és nincs javulás, mást nem igazán tehetsz. Ha idõd engedi, szerintem keresd fel a nõdokid, majd Õ ad tanácsot. Egyébként nekem mostanra /tehát 1 hét alatt/ teljesen leeresztettek a melleim, mondhatni totál kiürültek. Ha megnyomom, még szivárog, de a tartásán már nem érezni, hogy 1 hete még tej termelõdött benne.
de jó de jóóóó :) gratula. remélem soha nem tér vissza!
A kérdező hozzászólása: Lányok, ha olvas még valaki: most voltam az aktuális negyedéves ellenõrzõ vizsgálatokon, minden eredményem SZUPER😊😊😊 Nemsoká 1 éves leszek!!!!
Örülök, hogy rendben zárult a dolog és jól vagy mostmár :) drukkoltam :)
1. vagyok. Nagyon jó ezt olvasni. Erõs, bátor vagy, a legszörnyûbb betegséget küzdötted le! Jó egészséget, sok boldogságot kívánok szívbõl!
A kérdező hozzászólása: Ha még visszanézel esetleg: kész vagyok a kezelésekkel, annyira szépek az eredményeim, hogy az orvosom szerint "itt már nem lesz semmi baj"😊
elõzõ vagyok. nagyon sajnálom :( Sok erõt és kitartást kívánok Neked! és természetesen nagyon drukkolok, hogy kilábalj belõle!De idõben elcsíptétek, így teljesen megtudsz gyógyulni belõle.
A kérdező hozzászólása: Az hogy rendben, az egy kicsit túlzás. Rosszindulatú volt a daganat, kaptam kemót, megvolt a mûtét, még 2 kezelésem lesz.Szépen haladok, úgyhogy ki fogok mászni belõle. Köszönöm, hogy gondoltál rám.
szia. nem tudom olvasod e még. mi lett a szövettan eredménye?minden rendben?
A kérdező hozzászólása: Fogalmam sincs, hogy a másik kérdést miért törölték. Várom a szövettan eredményét, legalább 2 hét. Nem jön a 7. baba sajnos, múlt héten volt missed ab - om a 10. héten. ...Kicsit összejöttek a dolgok...
Bocsi, most látom, hogy ezt ma írtad, hogy még vársz a szövettanra! Kitartást kìvánok neked!
Úgy látom, a másik kérdést törôlték, mert nem találom. Szóval megjött már a szövettan eredménye? És tényleg a 7. babát várod, vagy csak elírás volt? Nagyon szurkolok, hogy mielõbb meggyógyulj!
Nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen!
hú. hát remélem, nem súlyos, vagy ha igen, kezelhetõ.. sok sikert és kitartást, én szurkolok Neked :)
A kérdező hozzászólása: Hát ez sajnos daganat lett. most várok a szövettanra. Mindenki fogyeljen oda magára, én sem gondoltam volna erre, még csak 32 éves vagyok...
A kérdező hozzászólása: ÍGY LESZ!!!

A szoptatás abbahagyása után hogyan változott meg a melled? Elsősorban arra gondolok, hogy "visszaalakul-e" a mellbimbó az eredeti méretére! Mennyi idő elteltével alakult ki a végleges forma és méret?

Legjobb válasz: Nekem 75C-rõl nõtt a terhesség végére ill., szoptatás alatt 75E-re, a bimbó környéke nagyon sötétbarna és nagy lett. Sajnos csak 3,5 hónapig tudtam szoptatni, de utána néhány hét alatt pontosan ugyanakkorára ment vissza, mint amilyen elõtte volt. Azóta eltelt több mint fél év, és most már a bimbó is kisebb lett és világosodott, de azért nem ugyanolyan , mint elõtte. Szerencsére nem lett lógós a mellem, talán mert nem volt sosem túl nagy, de azért szerintem valahogy kicsit puhább lett, nem olyan feszes, mint a terhesség elõtt.

Nekem 75C-rõl nõtt a terhesség végére ill., szoptatás alatt 75E-re, a bimbó környéke nagyon sötétbarna és nagy lett. Sajnos csak 3, 5 hónapig tudtam szoptatni, de utána néhány hét alatt pontosan ugyanakkorára ment vissza, mint amilyen elõtte volt. Azóta eltelt több mint fél év, és most már a bimbó is kisebb lett és világosodott, de azért nem ugyanolyan , mint elõtte. Szerencsére nem lett lógós a mellem, talán mert nem volt sosem túl nagy, de azért szerintem valahogy kicsit puhább lett, nem olyan feszes, mint a terhesség elõtt.
nekem a két gyerek között év van az elsõ 8 hónapig cicizett, akkor megereszkedett a mellem és a mellbimbóm is megnõtt. Az év alatt így is maradt, úgyhogy én már voltam is plasztikai sebész konzin. Megbeszéltük hogy a második gyerek miután abbahagyta szopit azután fél évvel már lehet mûteni.a jó hír hogy a második után az állapot nem romlott tovább.
pont a lényeg maradt ki év van köztük
5
A kérdező hozzászólása: És a plasztikai sebész meg tudja oldani a "mellbimbó problémát" is?
igen lehet kisebbíteni bár igaz hogy nekem fel is lesz varrva és nem tudom hogy anélkül is lehet e.én erre nem is gondoltam õ mondta hogy akkor kisebbre vesszük a mellbimbót is.
A bimbóról spec. én se tudok, de egyébként a mellmérettel úgy van, ahogy az elsõ írta. Nem tudom, a sebészek önmagában csak ezt tudják-e kisebbíteni, de annyit érdemes tudni, hogy bármilyen kisebbítõ mûtét kockázatos lehet a késõbbi szoptatásra nézve (ha még szóba kerül). A felvarrás nem gond, de ha zsírszövetet vesznek ki, az kevésbé jó, mert a mirigyállományt is "megszabhatják", ha épp. (Erre nagyon oda kell figyelni.) Ha a bimbónál is analóg módon mûködik, akkor szerintem a itt is megeshet, hogy ha kisebbítik, akkor pl. elvágnak néhány idegszálat is, ami esetleg ronthatja az ingerátvitelt, tehát kevésbé lesz érzékeny a mell a szívásra. De pontosat nem tudok, szerintem erre szakembernél kell rákérdezni.
Nekem a mellbimbóm szinte semmit sem változott... Pedig a 2 baba között - amíg terhes voltam - nem szoptattam. Mondjuk nekem szoptatás alatt a hatalmas mellem is csak 75 B-s :) (amúgy 70-75 A)

Világos bőrű vagyok, és nagyon besötétedett a mellbimbóm. El fog múlni szülés után /vagy szoptatás után/?

Legjobb válasz: NEM VAGYIS AZ ENYÉM MÉG MINDIG BARNA NAGYON...15HÓS ANYUKÁJA

NEM VAGYIS AZ ENYÉM MÉG MINDIG BARNA NAGYON...15HÓS ANYUKÁJA
-Szia Nekem elmult eleg hamar, igaz mar 4 eve szultem de szules utan nekem kb 3 honapon belul elmult.Meg a koldokom is barna volt :)
Nekem 2 hónapos a babám és ahogy szopizik, napról-napra tûnt el, kb. 6 hetes volt a babám mire kivilágosodott. a hasról pedig fürdés közben enyhe dörzsöléssel eltüntethetõ.:) )
Mind a ket terhessegemnel igy volt nekem is, kb. 3 honap es kivilagosodott.
Én is nagyon világos bõrû vagyok és sötétbarnák lettek a mellbimbóim a terhesség alatt. Pár hónap alatt vissza állt az eredeti színük és a kis szemölcsök is eltûntek a környékérõl(nekem azok is kijöttek).
A kérdező hozzászólása: Jajj de jó, köszike :)

Mitől fáj négy hónapnyi szoptatás után most újra fáj a mellbimbóm?

kívülr?l nem látszik rajta semmi..

Legjobb válasz: Jaj, bocsánat, nem ebbe a rovatba szerettem volna írni...

A kérdező hozzászólása: Jaj, bocsánat, nem ebbe a rovatba szerettem volna írni...
Nekem is érzékenyebb lett, de én arra gondolok, hogy kisfiam már erõsebben szív esetleg jobban ráharaphat.
Én 9 hónapja szoptatok és most 1-2hete nekem is érzékenyebb, de nincs berepedve.

Szoptatás után kifehéredik és nagyon fáj a mellbimbóm. Miért van ez?

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszokat, megpróbálom.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megpróbálom.
Baromi egyszerû: a baba kiszívja..... De ne aggódj, idõvel megedzõdik, addig van egy kis gyötrelem. És tudod, mi rá a legjobb gyógyír? Vicces, de az anyatej.... Szoptatás után kend be egy pici anyatejjel, hagyd rászáradni. ( a köv. szopi elõtt persze mosd le ) Ha ez nem elég, tudom ajánlani az Avent bimbóvédõ krémet, drága, de nagyon jó.
Ha már nem eszik a babád csak játszik a bimbóddal +cuppogja akkor a nyálától is felmaródhat a bõröd, ha eleget evett vedd ki a szájából a cicit. Az anyatej tényleg jó rá!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!