Találatok a következő kifejezésre: A mell az egész terhesség (10 db)

A terhesség kezdetén hol érzékeny, fáj a mell? Az egész mell érzékennyé válik, vagy csak oldalt?

Szeretném fiatal terhesek véleményét kikérni,köszönöm.

Legjobb válasz: Szia! Nekem az egész mellem feszült és fájt a terhességem elején majd ez késõbb enyhült és akkor már csak oldalt mint amit te is írtál!

Szia! Nekem az egész mellem feszült és fájt a terhességem elején majd ez késõbb enyhült és akkor már csak oldalt mint amit te is írtál!
Nekem is fájt mindehol.Ha kordában voltak(melltartó :) )akkor elviselhetõ volt, de szabadon....nagyon fájt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat.És a peteéréstõl fájtak már, vagy csak a beágyazódás után?
nekem a peteérésko a hasam szúr.A cicim, viszont az elsõ hetekben azt hittem nem élem túl.És a dolog szépsége, hogy hasonalvó vagyok:) Azon gondolkodtam magamra íroma páromnak:Don't touch

Amikor valakinek terhesség miatt, feszül, fáj esetleg érzékeny a melle az egész nap egyfolytában vagy van idő mikor elmúlik?

Legjobb válasz: Az elejen fajt mindig ,most 18 hetes vagyok, mar nem annyira.Meg vannak duzzadva, nottek ,de nincs fajdalom.

Az elejen fajt mindig , most 18 hetes vagyok, mar nem annyira.Meg vannak duzzadva, nottek , de nincs fajdalom.
Az elején nekem is fájt mindig, modtam is a férjemnk hozzáérsz, eltöröm a kezed:-) Pár hét után elmúlt.
Minden nõnek más a szervezete, így mindenkinél másképp van. Nekem pl. idõközönként volt érzékeny, fõleg csak az elsõ trimeszterben, utána szinte elõ sem jött.

A mell feszülés az egész terhesség alatt lesz?

7hetes vagyok és nagyon feszülnek a melleim lesz ez még rosszabb is?

Legjobb válasz: Szia! Hasonló cipõben járok, nekem (is) a legkellemetlenebb tünetem a legelejétõl kezdve a mellfeszülés. Elõször csak dagadt-dagadt, és annyira nehézzé vált, hogy a férjem masszírozta át esténként a tartóizmokat, mert komolyan azt hittem, hogy leesnek :) Utána látványosan megjelentek rajtuk az erek, majd sajnos néhány hete be is striásodott az aljuk :( Viszonylagos megkönnyebbülést hozott, amikor elkezdett folyni az elõtejem úgy a 18-20. hét környékén, ez viszont az oldalon alvást teszi meglehetõsen kellemetlenné. Háton meg ugye nem nagyon illik aludni :)A kérdésedre visszatérve: igen, lehet még rosszabb is, de kívánom, hogy ne úgy legyen :) Üdv.: 25 hetes kismami

Szia! Hasonló cipõben járok, nekem (is) a legkellemetlenebb tünetem a legelejétõl kezdve a mellfeszülés. Elõször csak dagadt-dagadt, és annyira nehézzé vált, hogy a férjem masszírozta át esténként a tartóizmokat, mert komolyan azt hittem, hogy leesnek :) Utána látványosan megjelentek rajtuk az erek, majd sajnos néhány hete be is striásodott az aljuk :( Viszonylagos megkönnyebbülést hozott, amikor elkezdett folyni az elõtejem úgy a 18-20. hét környékén, ez viszont az oldalon alvást teszi meglehetõsen kellemetlenné. Háton meg ugye nem nagyon illik aludni :) A kérdésedre visszatérve: igen, lehet még rosszabb is, de kívánom, hogy ne úgy legyen :) Üdv.: 25 hetes kismami
Szia! Nekem az elsõ pár hétben, úgy a 14-15.hétig feszült csak kellemetlenül a mellem, mostanában már egyáltalán nem vészes.Persze nõni nõ mint a "kender", de már közel sem feszül úgy, mint az elején.De gondolom ezt is egyéne válogatja. 22 hetes kismama
Eleinte nekem is megdagadt, aztán már kellemetlenül fájni is kezdett. Még most is nagyon rossz oldalt aludni éjszaka, olyan érzés mintha le akarnának szakadni. Én azt csináltam, hogy éjszaka is melltartóban aludtam. Nem tudom ez mennyire jó, de így jobb aludni, kevésbé fáj.
Teljesen periódikus, készül a mellünk a suzoptatásra, de nem konstansan, neki is kell egy kis nyugi......nekem nagyon periódikus volt, még most is hetente bedurran, aztán abbamarad. 18 hetes kismama, jó babavárást!

Terhesség kezdetén az egész mell fáj vagy csak a bimbók érzékenyek?

Nekem duzzadt a mellem,de csak a mellbimbóim érzékenyek!Azok se durván,de érzem ha nyomom vagy valami jobban hozzá ér!

Legjobb válasz: Nekem egyáltalán nem voltak érzékenyek a melleim terhesség elején. Úgyhogy teljesen egyénfüggõ.

Nekem egyáltalán nem voltak érzékenyek a melleim terhesség elején. Úgyhogy teljesen egyénfüggõ.
Nekem is csak a mellbimboim voltak érzékenyek de azok nagyon..
Nekem csak a mellem alja fáj. Leginkább lefekvéskor, amikor leveszem a melltartót. Akkor már nincs ami tartja és jobban érezhetõ a fájdalom. Azt mondták úgy fog fájni és égni, hogy nagyon! Tényleg egyénfüggõ!
Sztem ez is valtozo, en 15 hetes vagyok de mar az elso hetektol rettento erzekeny a mellbimbom es a mellem is annyira feszul h nem tudok rafekudni..!
Én 17 hetes vagyok és még csak mostanában kezdett érzékeny lenni a mellbimbóm és nõni a mellem.Az elején semmit nem éreztem.
Hát pont így fáj! :) ) Jó babavárást!
Nekem teljesen máshogy fájt, mint menszi elõtt.De kb a 7. héttõl kezdõdött, és olyan mintha le akarna szakadni.Fõleg reggel pihenés után rossz nagyon, meg kell fognom annyira fáj.15 hetes km
A kérdező hozzászólása: Hát majd kiderül ! 30-ra nem várom.
Baba lett? Így semmit nem ér ez az oldal. Olyan sokat segítene, ha kiderülnének a tanulságok is.

Hajszálerek jelentek meg a mellemen oldalt, sokat járok pisilni, át tudnám aludni az egész napot. Utalhat ez terhességre?

Csak a tesztet ne emlitsétek mert belölem élnek a gyárak. Még 3nap a bossziig.

Legjobb válasz: Szia! Ezt egy honlapról másoltam: Valószínûségi jelek: A mell megnõ, esetleg bizsereg, viszket, és igen érzékennyé válik. Az érzés hasonlít a menstruációt megelõzõ tünetekhez, sokszor erõsebb is annál. Megfigyelhetõ még a mellbimbó elsötétedõ udvara és kiemelkedõ apró mirigyek a bimbó körül, ezt azonban hormonzavar is okozhatja. Megfigyelhetõ még, hogy a mellen elõtûnnek a vérerek kék csíkjai (késõbb a hasfalon is), mellbimbón a bõr szárazzá válik, valamint a mellbimbó körüli terület, az anyajegyek sötétebbé válhatnak. Egyes esetekben elõfordulhat elõtej szivárgás is. Nem tudom, de szerintem nem hajszálérrõl beszélnek. De mindenki más! Ki fog derülni, szurkolok!

Szia! Ezt egy honlapról másoltam: Valószínûségi jelek: A mell megnõ, esetleg bizsereg, viszket, és igen érzékennyé válik. Az érzés hasonlít a menstruációt megelõzõ tünetekhez, sokszor erõsebb is annál. Megfigyelhetõ még a mellbimbó elsötétedõ udvara és kiemelkedõ apró mirigyek a bimbó körül, ezt azonban hormonzavar is okozhatja. Megfigyelhetõ még, hogy a mellen elõtûnnek a vérerek kék csíkjai (késõbb a hasfalon is), mellbimbón a bõr szárazzá válik, valamint a mellbimbó körüli terület, az anyajegyek sötétebbé válhatnak. Egyes esetekben elõfordulhat elõtej szivárgás is. Nem tudom, de szerintem nem hajszálérrõl beszélnek. De mindenki más! Ki fog derülni, szurkolok!
Tüneteid alapján akár baba is lehet! Csak gyõzd kivárni mig bebizonyosodik! Sok sikert!
lehet baba, de lehet egyeb is.ha a teszt negativ lesz azert ismeteld meg par nap mulva(min2-3 napot varj )
szia! ezek a tünetek a menstruáció közeledtét is jelezhetik, legalábbis nálam is ilyesmi szokott lenni.a menszesz közeledtével vastagszik a méhnyálkahártyád ezért is pisilhetsz gyakran....de a biztos vegyél egy HCG tesztet..szorítok!!

Utalhat terhességre, ha mind a két mellem fáj, de nem az egész csak oldalt? Nem kell a cigi már 6 napja nem is gyujtottam rá, meg állandóan telitettség érzésem van, akkor is ha meg eszek egy fél kiwit!

Mindig valami hideg gyümölcsöt akarok enni vagyis csak 1-2hete!

Legjobb válasz: És mikor kellett volna megjönnie???? A cigiundor és a mellfájdalom utalhat terhességre.

És mikor kellett volna megjönnie???? A cigiundor és a mellfájdalom utalhat terhességre.
Igen.Nekem oldalt a szoptatás idején fájt a mellem, amikor megteltek a tejcsatornák, így lehet neked ezt a terh. okozza.Az elsõ 3-4 hónapban csak zöldséget és gyümölcsöt tudtam enni, a hústartalmú dolgoktól felfordult a gyomrom.Csinálj 1 teszet.
Nekem is oldalt fajt a mellem, es barmicske kajatol jol laktam, illetve emelyegtem. Szerintem is tesztelj. 6 heteske

Ha csak a mellbimbom érzékeny és fáj ha hozzáérek akkor ez csak menstruácios tünet? Mert itt az olvastam hogy terhesség alatt az egész mell megduzzad és fájhat? ! Amugy ma-holnap kellene nem megjönnie csak e miatt aggodom kicsit, reggel tesztelek

Legjobb válasz: örlnék ha irnátook tapasztalatokat mert eléggé el vagyok kenõdve hogy most sem sikerül pedig mindent megtettünk hogy összejöjjön egy baba,tudom hogy ti nem tudjátok megmondani hogy terhes vagyok e vagy sem de olyan állapotos nõket kérdezek akiknek van ezzel kapcsolatos tapaasztalatuk,elõre is köszi

A kérdező hozzászólása: örlnék ha irnátook tapasztalatokat mert eléggé el vagyok kenõdve hogy most sem sikerül pedig mindent megtettünk hogy összejöjjön egy baba, tudom hogy ti nem tudjátok megmondani hogy terhes vagyok e vagy sem de olyan állapotos nõket kérdezek akiknek van ezzel kapcsolatos tapaasztalatuk, elõre is köszi
szia. erre tényleg ne alapozz. én az elsõ babámmal enyhe mellbimbóérzékenységet tapasztaltam, sose fájt a mellem terhesség alatt, ettõl függetlenül szuperül ment a szoptatás. Ma viszont detto hasonló tünetek és megjött a mensim :-(, reménykedtem hogy baba van újra. egy tezst többet mond.
nekem egyáltalán nem volt érzékeny a mellem és nem is duzzadt meg terhesség alatt szal alkati dolog de biztos van olyan akinek még fáj is
Ugyan úgy fájt az egész mellem mint mielõtt meg kellett jönnie, csak nem jött meg. Semmilyen tünet nem utalt arra hogy terhes vagyok. De sztem itt ahány válasz annyi féle lesz, mivel ez nagyon alkati dolog. Ebbõl nem lehet terhességre következtetni, de kizárni sem lehet azt persze. Drukkolok Neked, tünetekre pedig nem szabad alapozni...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat tesztelni reggel fogok elsõ pisibõl, nem akartam ma megcsinálni mert akkor bennem lett volna hogy mi van ha azért negativ mert nem reggeli elsõ vizeletbõl csináltam, szoval majd holnap kiderül!
A kérdező hozzászólása: teszteltem, babás vagyok :) és iszonyatosan boldog!!!!
Jajjjjj nagy GRATUUUULLLAAAA!!!!! Boldog babavárást és könnyû szülést :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Majd szülés után beindul a tej.Nekem is így volt.
Nyugi, az én melleim sem nöttek semmit a terhesség alatt, söt még a szoptatás alat is alig és mégis 1 éve szoptatom a fiamat.
Semmit nem jelent. A terhesség alatt igazából nincs tejtermelés. A tej a szülés után 3-7 nappal kezd termelõdni. Elõtte zsíros elõtej van, ami olyan mintha nem is lenne. Legalább is mennyiségre, mert a babának éppen elég. Terhesség alatt meg nem mindenkinek van tejcsorgás. Nekem egyik gyerekemnél sem volt tejcsorgásom terhesség alatt és nem is duzzadtak meg a melleim. Viszont négy gyermekembõl négyet szoptattam. picike cicijeim ellenére.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor remélem menni fog.
Óh, nekem nõtt, volt egy csomó elõtejem, aztán a 3. naptól kezdve semmi... Egy tályogszerû valamin kívül a mellemben, meg 40 fokos láz... Gennyen kívül más nem jött belõle. A mellettem fekvõ anyukának egy csepp elõteje nem volt, semmit nem változott a melle, a babája pedig 200 grammal volt több, amikor hazamentek, annyi teje volt. :)
Semmit nem jelent ne aggódj! Az idegeskedés többet árt. Ha megszületett a pici fõ a nyugalom, rengeteg folyadék, egészséges vegyes táplálkozás. :) Nekem ikreim vannak kettõnek is volt elég. Mondjuk ittam is gazdagon... és minden szoptatás után még fejtem, mert akkor több termelõdik.
Nincs egyértelmû összefüggés a kettõ között. De, azért néminemû odafigyelésre szükség lehet a részedrõl, mert igen ritka(!) esetben ez azért problémát sejtethet. Viszont elõre ne aggódj ezen, mert ha mégis baj van, az csakis menet közben derülhet ki és alapból kicsi rá az esély. Az, hogy hogyan tudsz majd szoptatni, sokkal inkább a helyes szoptatási gyakorlattól függ majd, mint a mellméret alakulásától, ezt jól jegyezd meg! Bízz magadban és csakis a pozitív dolgokra fókuszálj. :)
Szia! Az nagyon fontos, hogy mindig adj a babának, amikor szopni kér, akármilyen gyakran, éjjel-nappal. Az is nagyon fontos, hogy se cumit, se cumsüveget ne kapjon soha, még a kórházban sem, akkor mindig annyi lesz a tejed, mint a baba igénye. Érdemes tájékozódni, hogy mi a kórházi gyakorlat, ahol szülsz majd, mert a kisbabát egy percre sem lenne szabad elszeparálni az anyától, olyankor sajnos nem tudhatod, hogy mit kap.
azért nem baj ha picit több tej van mint amennyit a baba kér... gondoljunk a kedves papára is:P

Sokszor olvasom azt hogy mellfeszülés a terhesség jele? De, mit is kell érezni hogy azt mondjam feszül, nekem furcsák a melleim meg fájnak is, egész napos szédülés van rajtam! Mi lehet?

Legjobb válasz: Tesztet még nem vettél,hogy bebizonyosodjon,hogy babás vagy?Mellfeszülés meg olyan mindha például: a lufiba levegõt fújnak és csak fújják és nem hagynák abba.Na ez is ilyen csak neked érzékeny is.

Tesztet még nem vettél, hogy bebizonyosodjon, hogy babás vagy?Mellfeszülés meg olyan mindha például: a lufiba levegõt fújnak és csak fújják és nem hagynák abba.Na ez is ilyen csak neked érzékeny is.
mindenkinél más. nekem negativ teszt utan pár nappal hihetetlen erzekeny lett a cicim, de annyira, hogy majd belediliztem, sportmelltartóban aludtam. en mondtam a páromnak, hogy terhes vagyok, de nem tudtam tesztelni, kulfoldon voltunk, o meg mondta, hogy negativ a teszt. szedultem, gyenge voltam, nyugoske is voltam, a parom azzal magyarazta, hogy napszurast kaptam :) )) holott nekem mar egyertelmu volt (negativ teszt ide vagy oda) szerintem érdemes tesztelned, mert hasonlóak a tuneteid (bar mindenkinel mas, azert vannak átfedések)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!