Találatok a következő kifejezésre: A melegtől vagy inkább lelki (1 db)

A melegtől van, vagy inkább lelki okai lehetnek?

Költözés el?tt vagyok, költözöm a páromhoz, az ország másik felébe. Szóval meglehet?sen egyedül vagyok. Plusz félid?s várandós vagyok. A derekam már leszakad a pakolászástól, de nincs, aki segítene. De nem is nagyon er?ltetem meg magam, apránként csinálom. De el-elkap a sírógörcs, hogy az emlékeimet selejtezem... Enni alig bírok, ami lemegy, az épphogy nem jön vissza, de nagy undorral eszem. A kenyér megpenészedett, kidobtam. A tegnapi maradékot majdnem kihánytam. Érzem, hogy kéne enni valamit, de nem megy. Sok vizet iszom, mert izzadok is a pakolásban.

Legjobb válasz: A várandósság és a meleg is sok mindenre kihat, de én inkább a lelki okokra tippelek. Örülsz, hogy összeköltözöl a pároddal, de kötõdsz is a régi otthonodhoz. Én tavaly költöztem és mindenféle mondvacsinált okokkal huztam halasztottam a költözést. Sokkal jobb házba és jobb helyre költöztünk, de amikor valami miatt vissza kell mennem a régi házba, ugy érzem most vagyok otthon. Próbálj inkább elõre nézni, akkor könnyebb lesz, és a párod, no meg persze a baba majd feledteti a régi otthont. Meg aztán idõd sem lesz.

A várandósság és a meleg is sok mindenre kihat, de én inkább a lelki okokra tippelek. Örülsz, hogy összeköltözöl a pároddal, de kötõdsz is a régi otthonodhoz. Én tavaly költöztem és mindenféle mondvacsinált okokkal huztam halasztottam a költözést. Sokkal jobb házba és jobb helyre költöztünk, de amikor valami miatt vissza kell mennem a régi házba, ugy érzem most vagyok otthon. Próbálj inkább elõre nézni, akkor könnyebb lesz, és a párod, no meg persze a baba majd feledteti a régi otthont. Meg aztán idõd sem lesz.
Kedves Kismama, ne aggódj minden rendben van veled.Az áldott állapot alapjába véve érzékennyé tesz, az étvágytalanság a meleg róvására is irható. Normálisnak tekinthetõ az is, hogy amikor lezárod a múltadnak egy szakaszát lelkileg megvisel, hiszen emlékké égnek benned a tegnapok. Tudod mi a káprázatosan szép, hogy az újdonság varázsával érkeznek a holnapok. Adjon az Isten jó egészséget, sok boldogságot Nektek és a születendõ babátoknak!
Nyugodj meg, nincs semmi baj! Van az úgy, hogy az ember nagyon egyedül érzi magát, és látszólag nincs semmi oka...megesik, de el fog múlni, és sok új és jó dolog fog jönni! sajnos más tanácsot nem tudok írni, de akartam pár vigasztaló szót írni...ha akarsz, esetleg priviben is írhatsz, megpróbálok lelkileg segíteni!Nem vagy egyedül!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ez milyen betegség? Egyáltalán lehet betegségnek nevezni? Ellenkezésről van szó.

Apámról van szó. Annak idején 25 évvel ezelőtt becsukták 3 évre börtönbe, ezalatt jártam én gimnáziumba és mivel pénzt kellett keresnem, nem mentem el főiskolára. Aztán kijött a dutyiból és kijelentette, hogy ő a "rácsos akadémián" megtanulta, hogy semmi olyat nem tesz, ami másnak jó. Ezt be is tartja azóta. Mindent fordítva csinál, az tetszik neki, ami minket bosszant. Írok példákat. Egy ideig ott lakott a húgom náluk, apám minden hajnalban felkelt és addig ütögette a teáskanalat a csészéhez, amíg a húgom fel nem ébredt. Aztán rájött, hogy nem szeretjük a darazsakat, azóta direkt rothadó gyümölcsöket tesz ki a teraszra, amiket persze ellepnek a darazsak, még félbe is vágja neki, hogy még több jöjjön! Szereztem a kisfiamnak egy lábbal tekerős Moszkvicsot, azt eladta 1000 Ft-ért, mert az már úgyse kell! 9 éves kisfiam egy hétig sírt emiatt. Ja és a legfontosabb, hogy okosnak tartja magát, mert neki van 3 diplomája. Közben meg olyan hülyeségeket csinál, amit egy 6 általánost végzett nem csinálna. Hárman vagyunk testvérek és már mindenki elmenekült onnan, de ha visszamegyünk meglátogatni, akkor gondoskodik, hogy égnek álljon a hajunk.

10

Hogy tudnám, ezeket az öngyilkossági "rohamokat", gondolatokat megállítani magamban?

Kezd már egy kicsit eldurvulni, mert alapvetően szeretek élni, de ha már egy kis rossz is történik, akkor már azon vagyok, hogy mikor hogy, mivel nyírjam ki magamat. A párom is kicsit úgy érzem elhanyagol, meg ha összeveszünk, akkor dől bennem minden. Már december óta gyenge vagyok így, volt hogy szétvágtam a karomat is, bár azt más célból... próbáltam megfullasztani magamat, meg még volt egy pár...
Nem tudom magamat sokszor lenyugtatni, hogy majd lesz jobb, mert már nem hiszek benne, mert tudom, hogy jöhet egy rosszabb :(, most mindenki egy gyenge kis senkinek lát, tudom, de volt pár dolog ami miatt idekerültem...

5

Szerintem ez nem normális dolog. Mit kéne tennem?

nagyon remélem valami tanácsot tudnátok nekem adni mert már nem bírom tovább !:'/ kicsit hosszú lesz de nagyon megköszönném a válaszokat..
2 éve alakulhatott ki ez nálam, amikor szerettem valakit de muszáj volt elfelejtenem (most lehet nagyon hülyének fogtok nézni de ez egy sztár volt akit már betegessen szerettem, és gondoltam egyet,bemeséltem magamnak h muszáj elfelejtenem..)it alakulhatott ki valami mert ezóta van ezek a gondolatok nálam -> elkezdek állandóan,de tényleg folyamatosan gondolkozok és nem bírom abbahagyni olyanokon gondolkodok h így végig mondom magamban a tulajdonságaimat ,meg h kik azok akik vannak az életembe a legfontosabbakat,meg a zenéket h miket szeretek amiből alapból nagyon sok van..és állandóan eltervezem az összes napomat sőt még most csak egy plt mondok a 10évvel későbbi életemet is..és ha vmi nem ugy van ahogy tervezem akkor megint elkezdem, de ezeket folyamatosan mondom végig magamba, ha végig mondtam magamba akkorsem nyugszom meg elkezdem megint mondani,és ha mondjuk 10000en lennének körülöttem akkoris csak mondanám magamba folyamatosan :'// mintha ott se lennék..mintha lenne egy másik énem aki nem engedné h ne gondolkozzak!!!! és ezt nagyon nagyon nehezen leküzdöm ezt az egészet pár hónapig jol vagyok semmi de tényleg semmibajom nincsen és utánna ugyanigy visszajön..:'( utoljára akkor jött nagyon elő volt másfél évig egy barátom , de ez nagyon bonyolult nagyjábol leírom, ht nem vagyok rá büszke de 10hónapig együtt éltünk 16 éves létemre..ő volt az első szerelmem ugy mond,mindenbe ő volt az első és nagyon összevoltunk már nőve soha sehova nem mentünk el egymás nélkül,nagyon szerettem és ő is engem és egyszercsak nem keresett többet szo nélkül elhagyott és ekkor jött még nagyon nagyon elő ez a'betegség' rengeteget szenvedtem ő miatta, de közbe még előjött ez a dolog is.. de végülis olyan sokáig nem tart de ezt az érzést senkinek nem kívánom!!! azthittem beleőrülök, és visszajön ez a 'betegség' csak nem annyira durván vagy nemtudom h mondjam..:'// orvoshoz még mindig nem sikerült ezzel eljutnom sajnos anyuval nem tudok normálisan beszélgetni ,sőt valamikor 1 mondatot nemtudok neki elmondani tesóm miatt főleg!! de szerintem ez nem normális dolog..és nem kéne elhanyagolni... mert végülis mindig visszajön ez a dolog.. már 1000x átgondoltam.. és sztem a változásoknál jön elő ez a dolog amikor vmi sokáig van és hirtelen megváltozik.. a pánikbetegségre gondoltam szerintem az lehet... a barátnőm akivel ugyahogy még eltudok beszélgetni mindenféle dologról,ő is mondja h ez nem normális dolog! és most is nagyon nehezen tudtam leírni de sztem még ez is kevés!! és nagyjábol írtam le mindent.. ti mit gondoltok erről az egészről? :''((

8

Miért ilyen rossz a memóriám?

16 éves fiú vagyok, és azt vettem észre hogy nagyon rossz a memóriám. Például valamelyik nap egész este egy lánnyal voltam, és reggel nem tudtam felidézni az arcát, vagy ha a barátaimmal vagyok egész nap mire hazaérek azt se tudom meg mondani hogy milyen szinű ruha volt rajtuk vagy hasonló.. Ez miért van?

4

Szerintetek igaz az, hogy a lelki problémák rákot okoznak, és ha igen hány év szenvedés után?

8

Elmenjek avagy se?

Anyukámat tavaj felhívta az ofőm, hogy falcolok és, hogy ezt az osztálytársaim is észrevették. A szüleim beszéltek velem és arra jutottunk, hogy felhívnak 1 pszichológust, aki segített a barátunknak is. Õ azt mondta, hogy nem válal el és ajánlott mást. Nadebár a másik szakember kórházban dolgozik és én féltem attól, hogy továbbküld. Így beszéltem a szüleimmel, hogy nem lenne jobb a suli pszichológus és mondtam egy két dolgot, hogy aztmondják, jó. Ja és az sem maradhat ki, hogy az is benne volt az alkuban, hogyha nincsen semmi komoly és úgy érzem hogy nem kell több találkozó akkor nem kell mennem. Elmentem 5 alkalommal, a pszichológus úgy gondolta hogy kellene még több de én nem így nem mentem.
A falcolással nagyjábból le tudtam állni, de most megint erősödik a vágyam hogy megtegyem. És hát ott vannak még más dolgok is.
Anyukám újra elkezdte mondani hogy jó lenne ha elmennék a kórházas szakemberhez mert ő mégis tudja a dolgát. Ti mit ttennétek? Elmennétek hozzá vagy inkább csinálnátok mindent min eddig?

6

Folyton az az érzésem, hogy a tárgyaknak lelke van, nem tudom leküzdeni. Lehet vele valamit csinálni?

15 éves lány vagyok. Elég régen kezdődött ez a dolog, de most már egyre kellemetlenebb. Nem vagyok jó a fogalmazásban, ezért inkább példákat mondok: a legfrissebb félelmem az osztástól, kivonástól van. Olyan, mintha gyilkolnánk a számokat, ezért csak nagyon nehezen tudok rávenni magam, hogy elvégezzek egy ilyen műveletet, ami ugye kicsit zavaró pl. matekon. Számolás téren felosztom két csoportra a műveleteket: amik szeretnek és amik nem szeretnek. Amik nem szeretnek, azokkal tök mindegy, mit csinálok, nem fogom tudni kiszámolni őket. Aztán ott van az ajtóm is. Karistolja a földet, ezért igyekszem nem sokat csukogatni, mert fájhat a padlónak, este pedig amúgy sem szeretem piszkálni, mert valószínűleg már alszik. Táskákat nem dobálok, mert fájhat nekik. Az egeremmel viszont vannak problémáim, mert néha begorombul, azt nem kattint. Már volt problémám abból, hogy dolgozatírás közben a tollam felmondta a szolgálatot, én meg megpróbáltam jobb belátásra bírni. Azt hitték, puskázok. És a végtelenségig sorolhatnám, de azt hiszem, hogy itt most abbahagyom. Az osztálytársaim kezdenek az eddiginél is furábbnak tartani, ami kicsit feldühít, mert én nem tehetek erről. Ha valakinek megemlítettem valamilyen problémámat, rögtön betegnek hívott miatta, tehát ha legalább ezt meg tudnám oldani, örülnék. Bármilyen tippet szívesen fogadok! (Nem bármilyet, de elég széles körben.)

7

Anyukám 21 éve cukorbeteg, 2 éve majd hogy nem elviselhetetlen. Állandóan morog semmi nem jó és csak magában beszél. Mitől lehet ez?

Ha vendégségbe jön hozzánk valaki,hiába köszönnek neki nem köszön vissza,egésznap egyhelyben ül és kötekedik minek van ez minek van az...? Párbeszédet nem lehetet vele folytatni,mert bármit kérdezünk nem válaszol csak a saját dolgait ismételgeti. Csakodja az ajtót a fiókot és kñzben csúnyán beszél. Valaki találkozott már ilyesmi tünettel?

2

Mi van velem? Összetett probléma.

18 éves vagyok, fiú.
Mostanában szorongok, aggódok magam miatt.
Két éve rendszeresen más személyeknek adom ki magam, az internet segítségével. Sajnos olyan pontra értem ahonnan szerintem nincs nagyon visszaút. Függő lettem, nem tudok leállni a hazugságokkal. Ez végülis annyira nem zavarna.
De a probléma az, hogy elhiszem, hogy azok a személyek léteznek. Volt, hogy lánynak adtam ki magam, viccből. De ez bennem valahogy megmaradt, és nem tudok elszakadni ezektől. De nem csak pár személyiségről van szó, hanem már legalább 10ről, és ezek kapcsolódnak egymáshoz.
Ki szeretném zárni végleg ezeket a dolgokat a fejemből, de megy.
Össze-visszaságok szoktak csak úgy bevillanni, néha nem tudom, hogy ki vagyok. Már nem tudom, hogy kinek a fejével gondolkodok.
Leírni se tudom a problémám, pedig olvastam már a neten valami tanácsot, de egyszerűen semmi.
Mostanában nagyon rossz a hangulatom, legszívesebben valami kárt csinálnék magammal. Semmihez sincs kedvem, tanulni se szoktam már, ez meg is látszik. Kedvetlen vagyok.
Menjek orvoshoz? Szedjek gyógyszer? Mit csináljak?

7

Hangokat hallok, mi lehet ez?

Nem régen még úgy július közepén tovább fentmaradtam a szokásos 11-12 óránál. Hangokat kezdtem hallani az utcáról(utca felöli szobában alszom), hogy valaki be akar törni, a csatornát akarják leszedni. Felébresztettem az öcsémet, de ő nem hallott semmit. Kinéztem az ablakon, az erkélyen de semmit, senkit nem láttam, de ha lett volna is ott valami már eltűnt. Azóta néha-néha újra hallom, de nem törten be hozzánk, nem loptak el semmit. És én sajnos egyre jobban félek estelente az alvástól, de nem tudom mi lehet ez.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!