Találatok a következő kifejezésre: A melegtől vagy (50 db)

Pici babám 6hetes, és a nyakán illetve a nyaka alatt nagyon piros vörös csik van, olyan mintha a melegtől vagy izzadságtól lenne. Holnap viszem az orvoshoz, de nagyon meg vagyok ijedve mert csúnya. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Szia. Azért van, mert izzad a nyaka, biztos husika õ is vagy legalábbis van egy kis tokája. Hintõporral, vagy a popsikenõccsel próbáld helyre hozni. Üdv, 5,5 hónapos kislány anyukája

Szia. Azért van, mert izzad a nyaka, biztos husika õ is vagy legalábbis van egy kis tokája. Hintõporral, vagy a popsikenõccsel próbáld helyre hozni. Üdv, 5, 5 hónapos kislány anyukája
Kend be egy kis neogranormonnal(naponta 2x) és amikor már helyrejött, akkor minden este fürdetés elött olajozd be, fürdetés után hintõporozd!
Ne sírj emiatt, ez legyen a legnagyobb baja :) a neoranormonos
ne aggódj, nem olyan nagy gond ez.Nekünk még vérzett is, persze én is megijedtem, de a hintõpor nagyon jó rá, vagy egy kis Canestent is kenhetsz rá, de mivel kicsi még a baba a popsi kenõccsel keverd össze fele fele arányban.Gyorsan meg fog gyógyulni hidd el.
az enyém három hónapos neki is lett... mi is azt sejtjük hogy összedörzsõlõdött a bõr és attól. Behintõporoztuk de csak kissé javult próbáljuk mindig szárazon tartani. szóval az összefekvõ bõrfelületek egymáshoz tapadása miatt alakulhat ki.
ezt a választ én is köszönöm kipróbáljuk a popsikenõcsöt rá!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, már sirtam is miatta mert elég csúnya piros neki, és ahogy a hintõport rászórtam azt hittem ahogy beitta magát, hogy gennyes is, de nem az csak a hintõpor volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mégegyszer a válaszokat, csak azért sirtam mert csúnya neki, és mivel az elsõ kicsikém még tapasztalatlan vagyok.De nem hinném, hogy fájna neki, mert hintõporozom és nem sir közben, meg egyébként sem..

Lehet a melegtől, vagy a megeröltetéstől sárgásabb a folyás? 8 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Inkább valami fertõzéstõl.Ilyen melegben könnyen össze lehet szedni bármit.

Inkább valami fertõzéstõl.Ilyen melegben könnyen össze lehet szedni bármit.

7 hónapos babán arcán apró pöttyök jelentek meg lehet a melegtől vagy nézessem meg orvossal?

olyasmi mint a pattanás

Legjobb válasz: Ha a melegtõl van, az magától elmúlik, amint hûvösebb helyre viszed a kicsit. Ha nem múlik el, mutasd meg dokinak!

Ha a melegtõl van, az magától elmúlik, amint hûvösebb helyre viszed a kicsit. Ha nem múlik el, mutasd meg dokinak!
A kérdező hozzászólása: 2-3 napja vettem észre :S jo akkor holnap viszem
Nekem akkor jött ki ilyen rajta, ha elõzõ nap olyat ettem amihez nem szokott hozzá és a tejjel bekerült a szervezetébe. (pl. mogyorókrém)
Megnézetheted, de szerintem melegkiütés. Kislányomnak folyékony hintõportól hamar elmúlt.

Mitől pattog ki? A melegtől? Vagy anyatejtől? Kap azt is meg pótlásként tápot.

3 hetes kisbabám arca kivan pattogva, mit?l lehet? Tegnap este volt egy kis h?emelkedése, 37 ez lehet attól hogy esetleg tulvolt öltöztetve?

Legjobb válasz: Lehet a melegtõl, de lehet, hogy a tejed erõs neki. Az én babáimnak is mindig pöttyös az arcuk a tejtõl. Viszont híztak, hízik is rendesen. A hõemelkedés, ha vetkõztetés után visszaállt a hõje, lehet a melegtõl, mert még nem tudják hûteni magukat, nem izzadnak.

Lehet a melegtõl, de lehet, hogy a tejed erõs neki. Az én babáimnak is mindig pöttyös az arcuk a tejtõl. Viszont híztak, hízik is rendesen. A hõemelkedés, ha vetkõztetés után visszaállt a hõje, lehet a melegtõl, mert még nem tudják hûteni magukat, nem izzadnak.
MINDEN gyerek arca kipattoghat, és álltalában ki is szokott egy picit, van akinek nagyon. Mind anyatej mind a tápszertöl. EZ egy fehérje lebontás miatt van. Addig normál míg a feje, tarkoja és a mellkasa ilyen, lejebb már nem lehet. valakinek hetekig eltart, van akinek csak pár napig, vagy max egy két pötty lesz. A kislányomnak a homlokán kezdödött nem volt sok de végig ment az egész arcán lassan. A 37 fok fenékben mérve a legtökéletesebb hö mind egy baba mind egy felnöttnek. ez nem höemelkedés, ez egy teljesen átlag hömérséklet. ha hónajban mérted akkor az fenékben kb 37, 5 de még az is csak éppen höemelkedés, láz csak 38, 5-nél kezdödik.

4hetes kislányom nagyön pöttyös. Lehet a melegtől vagy az anyatejtől?

Arcán,nyakán nagyon.

Legjobb válasz: Ne aggódj, ez csak tejkiütés. Ijesztõnek tûnik, de valóban ártalmatlan. Itt egy cikk, hogy valóban mi is a tejkiütés: Kiscsecsemõk arcán jelenik meg legtöbb esetben. Pirosas, hasonlít a kamaszkori pattanásokhoz. Ijesztõ, de semmi ok az aggodalomra. A gyermekorvos által kiírt bõrnyugtató krémmel ápolható, hatásos lehet, ha a szoptató anyuka diétája allergénmentes. A késõbbiek folyamán gyakrabban fordulnak elõ allergiás megbetegedések. A hozzátáplálás elkezdése után erre figyelni kell.

Ne aggódj, ez csak tejkiütés. Ijesztõnek tûnik, de valóban ártalmatlan. Itt egy cikk, hogy valóban mi is a tejkiütés: Kiscsecsemõk arcán jelenik meg legtöbb esetben. Pirosas, hasonlít a kamaszkori pattanásokhoz. Ijesztõ, de semmi ok az aggodalomra. A gyermekorvos által kiírt bõrnyugtató krémmel ápolható, hatásos lehet, ha a szoptató anyuka diétája allergénmentes. A késõbbiek folyamán gyakrabban fordulnak elõ allergiás megbetegedések. A hozzátáplálás elkezdése után erre figyelni kell.

Levert vagyok és étvágyam sincs, lehet a melegtől?

Legjobb válasz: lehet,én is így vagyok

lehet, én is így vagyok

Kicsit meg vagyok ijedve? Lehet ilyen a melegtol?

Szoval a kutyam a melegben napkozbe rengeteget fekszik. Tehat igy kidol es csak fekszik es bagyadt meg kedvetlen. Ha szolok neki felemeli a fejet majd visszaalszik.. Ha jonnek pl. Vendegek akkor korulugralja okett majd megint fekszik. Este pedig mikor setalunk es jatszunk akkor fel van porogve. Ez termeszetes ilyen melegbe? Inni iszik, utalja a vizet, de le szoktam pocsolni. Etvagya is van, a szeklete normalis.. Este jokedve van.

Legjobb válasz: Szia kedves kérdezõ. én azt mondanám hogy ez teljesen normális, nekem is van kutyám és hasonlóan viselkedik. esetleg ha van módod rá, mondjuk van medencétek és szeret úszni, hadd hûtse le magát. :)

Szia kedves kérdezõ. én azt mondanám hogy ez teljesen normális, nekem is van kutyám és hasonlóan viselkedik. esetleg ha van módod rá, mondjuk van medencétek és szeret úszni, hadd hûtse le magát. :)
Nálunk is ez van.Szerintem a melegtõl.Amikor hûl a levegõ akkor játszok velük.Nagyon melegük van ezért fekhetnek, nem találják a helyüket.Van egy szerszámosunk árnyékosra van megcsinálva, jó hideg ott a beton nekik.Gyakrabban fürdetek csak sima vízbe.Így könnyebben elviselik.
Az én kutyáim is fekszenek. Mondjuk ha kimegyek, akkor beindulnak, de amúgy fekszenek egész nap, reggel és este mozgékonyak.
3as vagyok. Arra azért figyelj oda, hogy ne a hátát, vagy a fejét vizezd, hanem inkább a hasát, mert az nagyon nem jó, ha a fejét vizezed!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! Most pl. Itt ugral korulottem, de mar kezd hulni a levego. A labat meg a hasat vizezem altalaban. Furdeni utal, pedig itt van nem messze a to, ahova beengedhetnem. De sehogy nem lehet behivni a vizbe. Mind1, ha nem hat nem...nem eroltetem:)
Esetleg egy babafürdetõ kis kádat kicsit süllyesztve leásva, félig töltve vízzel? Nálunk beleállnak a kutyák, és a mellsõ lábukkal kaparják a vizet, csapják fel a hasukra, és nagy-nagy rohangászást rendeznek, miután lehûtötték magukat. Egyébként tényleg csak reggel és este pörögnek, nap közben pihi az árnyékban.
Citromozd le az arcodat, ha zavar, mert az halványít. Szerintem naptól lehet.
A kérdező hozzászólása: a kezemen is van, a hasamon is.arra gondoltam gogy lehet hogy a szoláriumtol is kijöhet!? (havonta csak 1-2 -szer szoktam menni, mert nem vagyok fehér bõrü)
Lehet szoláriumtól is, esetleg cseréltek mostanában csöveket a szoliban? Lehet attól. Ha nem cseréltek, akkor meg ha már máskor is szoliztál és akkor nem lettél pöttyös, akkor nem a szoli.
A goa'uldok voltak!!!! Mindenrõl õk tehetnek!

Szerintetek terhes lehet a barátnőm vagy csak melegtől lehetett rosszul, vagy egyébb női dolog?

A barátn?mnek ma a városba többször is megfájdult a hasa.Volt amikor a padon pihentünk akkor is , és kés?bb egy séta közbe is megfájdult a hasa, de annyira h teljesen ki is fehéredett az arca s azt mondta h szédült s hányingere volt.Leültünk egy legközelebbi helyre majd amikor felált megint elkezdett rosszul lenni, majd megint leültünk vhova s hoztam neki egy palackozott vizet.Kis pihenés után s egy kis víz után nagyjából helyrejött de még mindig fájt a hasa s láttam h még akkorsem volt teljesen jól, de haza tudtunk érni.Állítólag többször is szokott fájni a hasa , de ilyen még nem volt h hányingere is legyen s szédüljön.

Legjobb válasz: ja és augusztusi hónap elején kell neki megjöjjön.

A kérdező hozzászólása: ja és augusztusi hónap elején kell neki megjöjjön.
Ne aggódj ettõl nagyon minimális az esélye, hogy terhes a barátnõd. Én is rosszul voltam nagyon tegnap kb ugyanolyan tüneteim voltak mint a barátnõdnek és nem vagyok terhes:) nekem a nagy meleg miatt volt.20L
A terhességi tünetek nem is jelentkeznének ilyen hamar. De amúgy sem valószínû, hogy az.
Nos, elõször is, ne szórakozzatok így, hogy odateszem, benyomom, de csak kicsit stb. mert utána jön a para..Használjatok óvszert! A terhesség tünetei nem jönnek elõ ilyen hamar. Ezek a hányingeres hasfájós dolgok lehettek a melegtõl is, vagy lehet reflux tünet, vagy millió más ok van rá.(azért a refluxot hozom, mert én voltam az, meg is mûtöttek, ugyanilyen tüneteket is produkál, mint amit leírtál) A barátnõd nem hinném, hogy terhes, ne aggódjatok. 17/L
Ilyen melegben ki nincs rosszul? Szinte természetes, no para :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!