Találatok a következő kifejezésre: A meleg mennyi idő (34 db)

A termosz mennyi ideig tartja melegen a meleg italt?

És a hideget hidegen tartja gondolom.

Legjobb válasz: Egy átlag termosz Pár oráig de biztos vannak hipersuper termoszok is az biztos tovább bírja. Hideget még nem próbáltam :-)

Egy átlag termosz Pár oráig de biztos vannak hipersuper termoszok is az biztos tovább bírja. Hideget még nem próbáltam :-)

Meleg gyerekek szülei! Ti mit tesztek a gyereketekkel, ha bevallja, hogy meleg? Mennyi idő míg elfogadjátok a gyereketek?

Te mit teszel a gyerekeddel, ha bevallja, hogy meleg?? Kérlek, meséljetek egy keveset, hogy mit éreztetek akkor mikor megtudtátok és hogy milyen volt az utána következő időszak. Együtt tudtok élni ezzel a gondolattal, vagy el is tudjátok fogadni a gyereketeket olyannak amilyen? Sajnos úgy érzem, hogy engem nem fogadnak el, csak együtt élnek ezzel a ''dologgal''. Szerintetek mennyi időbe telik, hogy ezt végképp elfogadják?? (anyukám két éve tudja, apám másfél éve)

Legjobb válasz: Ugyanannyira kínos volt a szüleidnek mint neked szerintem... Ráadásul sokkot kaptak a hirtelen hírre (valószínûleg). Ha engem kérdezel magukat hibáztatják szóval próbálj jó gyerek lenni...

Ugyanannyira kínos volt a szüleidnek mint neked szerintem... Ráadásul sokkot kaptak a hirtelen hírre (valószínûleg). Ha engem kérdezel magukat hibáztatják szóval próbálj jó gyerek lenni...
A normális az lenne, hogy a szülõ elfogadja a gyerekét, hiszen a gyereke. Az olyan családokban ahol csak megtûrik elõbb-utóbb felszínre tör a feszültség és sajnos nem happy end lesz belõle...
szerintem meg tudod a választ ha bele gondolsz az õ helyzetükbe

Ha a babám nyáron születik valszeg a legnagyobb melegben mennyi időt kell várnom, hogy kivihessem az utcára, stb, ?

Legjobb válasz: szia nekem augusztus elején fog születni a babám és azt mondták, ha nem lesz szeles az idõ 4-5naposan kilehet vinni elõszõr 5-10percre, majd fokozatosan több idõre. boldog babavárást

szia nekem augusztus elején fog születni a babám és azt mondták, ha nem lesz szeles az idõ 4-5naposan kilehet vinni elõszõr 5-10percre, majd fokozatosan több idõre. boldog babavárást
szia, én tavaj augusztusban szültem, hát volt nagy kánikula az tuti.. Én is fokozatosan szoktattam hozzá a kintléthez. A kórházból is haza kell jutni valahogy..:) 2 hetesen már vittünk magunka bevásárolni, 5 hetesen meg már elvittük nagyiékhoz 150 km-rre itthonról 2 napra, persze ott voltunk mi is:) Gratula a picihez
Az én babám júliusban jön és nekem is azt mondták, hogy néhány naposan már "kimehet" levegõzni.:) 31 hetes kismami

Melegek! Mennyi idő után mutattátok be a párotokat a szüleiteknek? Mit szóltak?

Konkrét történetekre vagyok kiváncsi, hogy ki hogy mutatta be a párját, mit szóltak hozzá, milyen volt, hogy telt, azóta is együtt vagytok-e még, kinek az ötlete volt el?ször, stb :) Negatív kommenteket nem kérek, köszönöm. :)

Legjobb válasz: Elsõ: szerintem úgy értette, hogy "te h*lye b*zi" és hasonló kommentekre nem kíváncsi, nem arra, ha a szülõk negatívan reagáltak valamelyik válaszadó párjára :)

Elsõ: szerintem úgy értette, hogy "te h*lye b*zi" és hasonló kommentekre nem kíváncsi, nem arra, ha a szülõk negatívan reagáltak valamelyik válaszadó párjára :)
Nem mutattam be, mert azt mondták, hogy nem akarnak tudni róla, így megértettem, hogy nem tudnak elfogadni, ezért megszakítottam velük minden kapcsolatot.
Sima barátként lett bemutatva nála is, nálunk is. Akkor még nagyon az elején voltunk a kapcsolatnak és a ráismerésnek, utána 1-2 év után szép lassan be lettek avatva, többség jól fogadta teljesen. Azóta is (3 éve) együtt vagyunk boldogan. :) 22/F
Csak pozitívumokra vagy kíváncsi? Minek kérdezed, ha nem írhatja le mindenki a tapasztalatát?
A kérdező hozzászólása: Második: Pontosan így értettem. :)
Nem merem nekik elmondani azt se hogy meleg vok, nemhogy azt h aktiv szerelmi eletet elek

Karamell kérdéseim:mennyi idõ alatt hül ki fõzés után? újramelegíthetõ, vagy melegen tartható folyamatosan? Meg tud romlani (pl penész) egy idõ után kemény alakban? 14 fokos vízben a kész karamell mennyi idõ alatt olvad szét?

sok tészta szerû gombócot akarnék bevonni,de egyedül vagyok rá,vagy újramelegíteném,vagy folyamatosan melegen tartanám bevonás közben,a másik,hogy ezeket a gombócokat úgy szeretném megalkotni,hogy vízben leoldódjon róluk a karamell,a segítségeteket kérném!

Legjobb válasz: Hogy készíted a karamellt? Mert az összetevõktõl nagyban függ az, hogy mennyi idõ alatt szilárdul meg. Újramelegíteni újralehet, akárhányszor. Szintén az összetevõktõl függ, hogy mennyire romlandó. Hogy mennyi idõ alatt olvad szét a karamell 14 fokos vízben hát arról fogalmam sincs :) Mit készítesz?

Hogy készíted a karamellt? Mert az összetevõktõl nagyban függ az, hogy mennyi idõ alatt szilárdul meg. Újramelegíteni újralehet, akárhányszor. Szintén az összetevõktõl függ, hogy mennyire romlandó. Hogy mennyi idõ alatt olvad szét a karamell 14 fokos vízben hát arról fogalmam sincs :) Mit készítesz?
14 fokos vízben az életében le nem olvad.....
A kérdező hozzászólása: összetevõn még nem gondolkoztam, tanácsokat várom...de a lényeg az lenne, hogy szilárdas legyen és tapadjon, na meg hogy akár olvadjon szét a vizben, ha 30 perc 1 óra után olvadna, az lenne a tökéletes kb. vékony bevonatra gondoltam, talán valami vajkaramella, vagy ilyesmi?glükóz sziruppal láttam hogy készítenek karamell cukorkát, ami formálható, de az nekem nagyon nyúlós, kicsit szilárdabb kellene

Egy kád csupán a meleg vizes csapból 20perc alatt telik meg, csak a hideg vizes csapból pedig 25perc alatt. Mennyi idő alatt telt meg a kád, ha a meleg vizes csap 4perccel kevesebb ideig volt nyitva, mint a hideg?

holnapra kellene köszönöm szépen a segítséget :):)

Legjobb válasz: v_m=kád/20 (kifolyási sebesség) v_h=kád/25 v_m*(t-4)+v_h*t=kád Három ismeretlen, három egyenlet. Az utolsóba helyettesítsd be és kijön a t idõ.

v_m=kád/20 (kifolyási sebesség) v_h=kád/25 v_m*(t-4)+v_h*t=kád Három ismeretlen, három egyenlet. Az utolsóba helyettesítsd be és kijön a t idõ.

Ha menstruáció alatt jó meleg vizes fürdőt veszek, akkor mennyi ideig lesz erősebb a vérzés? Előbb elmúlik?

Legjobb válasz: Mivel a melegnek értágító hatása van, nem ajánlatos a jó meleg vízben fürdés. 1 napig biztosan erõsebben fogsz vérezni.

Mivel a melegnek értágító hatása van, nem ajánlatos a jó meleg vízben fürdés. 1 napig biztosan erõsebben fogsz vérezni.
én alapból tusolok ha meg van, nem lenne gusztusom még a véres vizben ücsörögni is...
Szerintem tamponnal gondolta ezt a fürdõt. Tényleg nem ajánlatos különben, mert nemcsak a vérzést erõsítheti, de a görcsöket is. Utóbbinak addig jó, míg ülsz a meleg vízben, de mikor kijössz, még rosszabb, én így tapasztaltam.
Szia! Leírom saját tapasztalatomat, de elõre szólok, h minden ember más és más! Minden hatás mást és mást vált ki az emberbõl. Szóval. Nekem amikor nagyon erõs görcseim vannak, akkor nem gyógyszerezek, hanem egy jó meleg fürdõt veszek. Egy kis idõ után lehûtöm a vizet, majd újra csak meleget engedek. Amikor kijövök a kádból, akkor mintha nem is lett volna semmi fájdalmam. Ettõl függetlenül nem tart tovább a menszim, sõt! Talán még rövidebbnek is mondhatnám, mert nekem a 7 napból a 6. napon már alig folyik valami, a 7. napon pedig már tényleg csak pár cseppecske. Azt javaslom, hogy kísérletezz magadon. Ja! És menszi alatt vörösbort ne igyál, mert attól erõsebb lesz :D Viszont ha elõtte iszol, akkor hamarabb megjön... :)
fürdõt csak tamponnal vegyél, mert menstruáció közben nyitott a méhszáj, és komoly betegséget kaphatsz ha fürdõvízben ücsörögsz ha menstruációs görcsöket akarsz enyhíteni, akkor a hasadra folyass meleg tusvizet, és akkor nem kell a fürdõ meg a tampon az, hogy a vérzés mennyi ideig lesz erõsebb, teljesen egyénfüggõ, illetve attól függ, hogy mikor csinálod ezt, mármint hanyadik napon
Ha van elektromos melegítõpárnád, akkor azt tedd a derekadra, ez néha segít.
Elég nagy butaság tamponnal fürödni, ugyanis a zsinegen át teljesen megszívja magát vízzel !!!
Mivel a dokid tudja, hogy mekkora mûtéted volt, szerintem ezekkel a kérdésekkel hozzá fordulj!
én kb 1 percig szoktam de nekem nem használ :)
percenként kell de nem használ kipróbálhatod de nem lesz eredménye én 1, 5 hónapig csináltam de semmi

Egy műanyagpalackba hány fokos vizet önthetek, hogy meleg legyen, de ne olvadjon meg? Ez a hőmérsékletű víz 10 fokon mennyi idő alatt hül le pl.30 fokra? Ha törölközőbe csavarom, akkor mennyire melegíti ez a környezetet?

Legjobb válasz: Köszi :-) De ha meleg teát öntök a palackba, akkor kezd fehéres színe lenni a palacknak és melegebbnél szerintem olvad. (a tea nem 100 fokos). Matekból, fizikából jó vagyok, de mi a képlet amivel ki lehetne számítani?

A kérdező hozzászólása: Köszi :-) De ha meleg teát öntök a palackba, akkor kezd fehéres színe lenni a palacknak és melegebbnél szerintem olvad. (a tea nem 100 fokos). Matekból, fizikából jó vagyok, de mi a képlet amivel ki lehetne számítani?
gyakorlatilag nincs. elvileg lenne, de tudnod kellene hozzá: - tea-palack hõátadási együttható (plussz a tea belsõ mozgásából adódó eltérés) - palack pontos vastagsága, hõvezetési együtthatója - palack-levegõ hõátadás (plussz a levegõ sem mozdulatlan) ha még a törülközõ is rajtavan, akkor van még plussz két határfelületed, meg egy belsõ hõvezetésed. ráadásul ezek a képletek stacionárius állapotra vonatkoznak, neked meg egy dinamikus rendszered van. egyszerûbb kipróbálni.
Mivel rendes "földi nyomáson" a víz max. kb. 100 fokos lehet, ezért ennél melegebbet úgysem tudsz beletölteni, attól pedig nem olvad meg egy mûa. Palack. Számolni nicskedvem, függvénytábla -> számolgass.
A kérdező hozzászólása: Kipróbáltam elég meleg (talán 50 fokos) vízzel és nem olvadt meg. Túl meleg nem lesz tõle a környezet, de a kiskutyáknak tettem be és hozzábújnak és arra jó. Kb 1-2 óráig érezni, hogy meleg.
Jaj de aranyos vagy! A kutyusokat akarod melegíteni - miért nem ezt kérdezted? Azt javaslom, nagyobb hõtehetetlenségû közeggel próbáld, pl. samottégla, ennek hiányában sima tégla, vagy beton járólap. Kályhán megmelegíted, pokrócba tekerve, vagy szalma közé rakva nagyon jó, élvezni fogják a kutyusok.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi 3. válaszoló. De a téglát hogyan melegítsem fel? Van kazánunk, de abba nem rakhatom. Akkor mégis hogyan? De jó ötlet. Egyébként a palackos se rossz, mert mindig hozzábújnak, csak 1, 2 óránként cserélni kell a vizet.
Szia! A harmadik válaszoló vagyok, a "téglás". A legegyszerûbb sütõben megmelegíteni, (nem kell nagyon) de kályhán, sparherten is lehet, vagy a kazán tetején is felmelegszik 80-90 fokra. Vigyázz, ne égesd meg a kezed! Egyébként le a kalappal!!! Sok hozzád hasonló jólelkû, felelõséggel gondolkodó állattartóra lenne szükség! :) ))
A kérdező hozzászólása: Hidd el sokan nem ezt gondolják rólam. :-(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!