Találatok a következő kifejezésre: A meleg lehet, hogy a baba (9 db)

Ha a baba höje 37, az lehet attól is, hogy meleg van a szobában, vagy az már höemelkedés?

Legjobb válasz: Hol mérted a hõjét, popsiban, szájban mért hõbõl öt tizedet le kell vonni, egyébként a 37 egy kisbabánál normálisnak számít, az õ testhõmérsékletük kicsi magasabb normál estben is mint a felnõtteké, és igen a melegtõl is lehet, mert nem tud a pici testük még rendesen hõszabályozni, a túlmelegedésre ügyelni kell, mert bajt okozhat, nézd meg nem szomjas-e,(ha a kutacs kissé be van esve ez annak a jele)ill. ha a tarkója nedves, nyirkos akkor biztos melege van, az arc is kipirul ilyenkor.

Hol mérted a hõjét, popsiban, szájban mért hõbõl öt tizedet le kell vonni, egyébként a 37 egy kisbabánál normálisnak számít, az õ testhõmérsékletük kicsi magasabb normál estben is mint a felnõtteké, és igen a melegtõl is lehet, mert nem tud a pici testük még rendesen hõszabályozni, a túlmelegedésre ügyelni kell, mert bajt okozhat, nézd meg nem szomjas-e, (ha a kutacs kissé be van esve ez annak a jele)ill. ha a tarkója nedves, nyirkos akkor biztos melege van, az arc is kipirul ilyenkor.
Az elõzõhöz annyit, hogy akár sírástól is felmehet kissé a hõmérséklete! Mérd meg fél óra múlva is.
Nekem a doki azt mondta, hogy öt tizedet kell levonni belõle. 37 felett van hõemelkedés, tehát ha pont 37, akkor az még nem az.

Üdv! Nyáron megcsináltam 70ccm-re a simsonomat. én saját kézzel raktam össze. Most csak annyi gond van vele, hogy melegen gyengül a teljesítménye. Mi lehet a baja?

nem hörög meg nem fullad csak gyengébb lesz. Hidegen, kb 20mpet szivatózom, akkor ha elengedem még fulladozik (mert hideg) és ha akkor szivatóval indulok el akkor lehet érezni hogy 70es a henger. Ha bemelegszik akkor a fene se mondja meg hogy 70es mert gyenge lesz. Házi rezóvan rajta 5000nél kezd el dolgozni azt hidegen nagyon lehet érezni, melegen egyáltalán nem. Alapjárat tökéletes.

Legjobb válasz: nem biztos de a leirtak alapján hogy hidegen jó és melegen már nem annyira és most lett megcsinálva 70 ccm re és lehet hogy tulhevül mert nem birja ..lehet több mindent ki kellene cserélni benne erõsebbre..ez csak 1 tipp

nem biztos de a leirtak alapján hogy hidegen jó és melegen már nem annyira és most lett megcsinálva 70 ccm re és lehet hogy tulhevül mert nem birja ..lehet több mindent ki kellene cserélni benne erõsebbre..ez csak 1 tipp
A kérdező hozzászólása: Igen, erre én is gondoltam. Méghozzá arra, hogy a karburátor nagyon melegszik. Ezért tettem oda jó sok papírt(tömítés) most már üzemi hõmérsékleten is megfogható. Régen annyira meleg volt hogy szó szerint sütött. 2felömlõs és valami gagyi henger lehet. nem hiszem hogy a nagy kompresszió miatt, de bármi elõfordulhat.
Meleg miatt simán lehet! Sodu-krémet nagyon dicsérik, bepanthen, neogranormon...
Nekem textilpelenka alá csak a Naturlandos csukamájolajos vált be, de az nagyon! Próbáld ki, azt hiszem 250 ft felíratva, de vény nélkül is kiadják. Alig használ valaki ilyet, de tényleg jó! Jobb mint a divatos Sudo és társai!
valóban lehet popsikrémtõl is, nekünk a babylove saját márkás rendszeresen (pár alkalommal próbáltam, aztán továbbadtam a krémet) nagyon csúnyán kiütötte. azóta rendezõdik a dolog egyébként?
Szió, én nem a pelusban keresném a hibát. Nem lehet, hogy olyan mosószert használtál, ami kiváltotta ezt a reakciót? Vagy a popsikenõcs... én kipróbáltam egy jó párat (sudokém és társai) de nekem egyik sem jött be. Helyettük neten találtam Frezyderm babakrémet, mi már azt használjuk egy ideje, szerencsére midnen rendben van azóta. :)
ha még gyereked sincs, akkor ez valóban részletkérdés, de legalább felkészült leszel :) én kakifogó betétbõl is moshatót használok, ami elsõ hallásra hülyeségnek tûnik, de nem az: két funkciója van egyben a kakifogó betétnek, elsõ, amit a neve is takar, a második a baba popsijának szárazontartása. Kakifogónak azért jó, mert könnyen legördül róla a kaki. Ezt a két tulajdonságát nagyon tudományosan elõ lehet adni, ha pl. webáruházban találkozol ilyennel, de ez nem más, mint egy vékony polár anyagdarab méretre vágva. Mindenképp ajánlatos otthon készíteni. Törlõkendõbõl is moshatót használok. Ugyanúgy lehajtogatom õket, mint a nedves eldobható változatát és egy régi adagolódobozba rakom õket, vizet öntök rá. Kérdezz még nyugodtan. Talán babákkal foglalkozol a szakmádban? Vagy esetleg még tanulsz?
5#: köszönöm! :) utolso: és akkor hogyan, ha nem papírral, ujjal lepöccinted, vagy rámarkolsz? :D Vagy mi? -bocs a buta kérdésért... ebbõl talán kiderül nincs gyerekem, de érdekel ez a téma.. ha egyszer lesz akkor ezt már tudjam -álítolag moshatoban hamarabb lesznek szobatiszták is...:)
14 hónapos a babám, fél éve kezdtük. Igazából mindegy mikor kezditek, mert az anyatejes kakit könnyebb az anyagból kimosni, viszont a hozzátápláltat meg a legtöbb esetben le lehet gördíteni. Néha gusztustalan, nem mondom, ezt el kell ismerni :) de erre egy kis segítség lehet a kakifogó papír, bár én anélkül is jól megvagyok
offhoz: megéri-e? megéri, csak nem kell bedõlni a márkás pelusok reklámjának és lehet találni olcsó, vagy ha saját készítésû, akkor akár 0 Ft ráfordításos megoldást is. mennyire van szükség? nekünk nappalra 5, estére 2 nedvszívó pelus kell, tehát 30-35 db, ha 4 naponként mosok. Peluskülsõbõl a pelenkatípusától és a szokásaitok tól függõ mennyiség kell. Viszont azt javaslom, hogy amíg valaki csak ismerkedik a mosható pelusokkal, addig elég kevesebbre beruházni. Konkrétan én elõször 2! db-ot vettem. egyik a babán volt, a másikat kimostam kézzel és ment a radiátorra :) Pár nap alatt kiderült, hogy tetszik a dolog mindkettõnknek és fokozatosan bõvítettem a készletet
elvileg a moshatóban kevésbé pöttyösödik, ezért én is fogzásra tippelnék. azért próbáld gyakrabban cserélni. más ötlet? öblítõt nem tettél a mosásba, ugye? vagy nagyon erõs mosószert, fehérítõt? (mi is moshatózunk, összesen 20 pelus szükséges, 3 naponta mosom. kb. ugyanannyiba került a mosható készlet+mosás, mint 9 hónapnyi papír pelus. tehát 1 éven belül behozza az árát.-ez jó minõségû bambusz pelussal számolva. egyszerûbb elõbb is megtérül. valóban gyakrabban kell cserélni kb.2, 5 óránként, de ez a baba elõnyére válik. tisztább, bõrének jobb, a környezetet sem terhelem vele, és még olcsóbb is. viszont több macera a mosás, sûrûbb csere.)
meleg miatt, fogzás miatt, fertõzés miatt :(, stb. ugyanúgy sok oka lehet, mint eldobhatóban. van a pelusban valamilyen szárazontartó réteg?
Nálunk nem jött be a mosható, sokkal gyakrabban kell cserélni mint a papírpelenkát, és kevésbé szívja magába a pisit, jobban érintkezik a baba bõrével. Az én babámét nagyon irritálta. Hogy mennyi kell egy nap, az attól is függ mekkora a baba, ha még pici akkor kellhet 10 is akár, ha már nagyobb 1 év körüli, akkor szerintem elég 4-6, de babafüggõ is.
off: megkérdezhetem, hogy menniyre éri meg, illetve hány pelust használtok el egy nap és mennyi idõs a pici?
Én is azt használok :) egy ideig sudocremeztünk, de most visszatértünk a jó régi gyógyszertárihoz. tényleg jó. viszont ha igazán gyulladt a popsi, akkor nekünk a bepanthen az ami egy éjszaka alatt rendbe rakja. az elég drága, de jó ha van ilyen esetekre.
Pont ez a probléma nálunk is. Szerintem a melegtõl van. Én is erre gondoltam.
keltsd fel... én nem tudnám egy órán keresztül szoptatni a babámat... :S
Nálunk ugyanez van. Szerintem is a meleg miatt van. Akármilyen éhesen is kezd el szopizni, néhány perc alatt bealszik, hiába noszogatom :-)

Hogyan lehet védeni a mászó baba térdét? Ebben a melegben nem húzok rá nadrágot, harisnyát. Akkor hogyan?

Legjobb válasz: nem értem minek védeni, nem fog maradni semmi nyom. tapasztalat:)

Szerintem se aggódj ez miatt...
Az én fiam is mászik, állandóan piros a térde.Én a következõt csináltam:vettem vastag(téli) baba zoknit(a Tescoban most fél áron adják)a lábánál kicsit nagyobb méretût, (h ne szorítsa a combját)levágtam az orr részét, és úgy húzom fel a térdére, h a sarok rész legyen a térdén...tökéletesen bevált.2 van neki, ha elkoszolja sincs gond.Tudom, h nem marad nyoma és a pirosság is elmúlik, de az én fiam a kertben nem a füvön közlekedik, hanem a járdán, és az autó felhajtón, így volt már, h kisebesedett a térde.Így nyugodt a lelkem.
nem értem minek védeni, nem fog maradni semmi nyom. tapasztalat:)
Nem lesz semmi baja ettõl, ne aggódj! Lesznek ennél még nagyobb "sérülései" is.
Nyugi, nem lesz nyoma. A lányom betonon is mászott.és semmi nem látstik a térdén.
Az én kislányom 18 hónapos, tegnap valami megvágta a lábujját a játszótéren, de nem is szólt. Ezek apróságok, a hiszti majd késõbb jön, amikor eltanulják egymástól...hagyd szabadon a lábát nyugodtan.
Szia! Nyugi, nem marad nyoma, és neki nem fáj. Pirosnak piros, de nem fáj neki. Az õ térdük, bõrük, még nem olyan, mint a tied:) Sokkal strapabíróbb:) Az én fiam már jár, szaladgál, de huncutkodni, bújócskázni, menekülni még mászva szokott. Én meg utána mászok és hihetetlenül fáj a térdem a mászástól:)
Sehogy, ez neki így jó.
A kérdező hozzászólása: köszi, aranyosak vagytok! csak azért kételkedtem, mert a férjem, meg anyukám folyton azzal nyaggat, hogy húzzak rá nadrágot. de könyörgöm, ebben a melegben? ráadásul lakásban lakunk, 26 fok van bent. nincs szíveam nadrággal kínozni. és ugye egész nap jön-meyg, ettõl még pluszban is megizzad. köszi a válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: egész nap mászik a lakásban (parketta, szõnyeg). elég piros lett a térde. nem panaszkodik, nem fáj neki, de félek, hogy maradandó nyom marad a bõrén.
A kérdező hozzászólása: köszi, jó ötlet.

Mi lehet a bajuk? Lehet, hogy a meleg miatt viselkednek így?

40 literes akváriumban van 3 plattim és 2 guppim. Egész nap a vízfelszín közelében úszkálnak, mintha meg lennének kergülve. Szűrő, levegőztető megy, heti 30%-os vízcserét szoktam csinálni. Arra gondoltam, hogy talán az időjárás miatt viselkednek így, bár nem vagyok benne biztos, mert a víz 26 fokos.

Legjobb válasz: A guppy az a víz felsõ rétegeiben mozog azért a plattit meg nem tudom de 50l a minimum neki asszem!

A guppy az a víz felsõ rétegeiben mozog azért a plattit meg nem tudom de 50l a minimum neki asszem!
A kérdező hozzászólása: 54 literesben voltak eredetileg, csak hát eresztett az akvárium, így most ebbe kerültek át ideiglenesen. Eddig nem volt velük semmi probléma, csak ma voltak ilyen furcsák.
Nem tudom, de nekik elég a 24 fok is. Nem kell fûteni. Vagy a lámpa fûti?
A kérdező hozzászólása: Most nincs világítva rájuk. Akkor megpróbálom, hogy kikapcsolom a fûtõt, hátha csak ez a bajuk. Mindenesetre furcsa, mert eddig nem volt ilyen probléma.
Minél melegebb a víz, annál kevesebb benne az oldott oxigén, de ha közben a levegõztetõ nyomja a bubikat, akkor ez nem lehet probléma, azért nem tudok mit mondani igazán. Hát próbáld meg, talán lenyugszanak. Majd kiderül.
Az is lehet, hogy csak megszokták a nagyobb akváriumot, és most mérgelõdnek. Kitudja :)
Tényleg lehet az akvárium csere miatt beduzzogtak de ha nem megy nekik a fûtõ akkor nem lehet hogy valami bajuk van? Betegek vagy valami?
lehet az idõjárás miatt, a pontyok is a tavakban úgy vannak, hogy ha más a légnyomás másholúsznak
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a hozzászólást, kiderült, hogy valószínûleg tényleg az idõjárás miatt volt. Azt elfelejtettem írni, hogy néhány garnéla is van a halak mellett, volt amelyik félig kint volt a vízbõl, ezért gondoltam arra, hogy a meleg miatt lehetett. Csak furcsa, mert a hõmérõn 26 fok volt, viszont a leszívott víz meg szabályosan meleg volt. Most annyit csináltam még, hogy kiiktattam a fûtést, azt hiszem mostanában nem lesz rá szükség. Azóta folyamatosan ellenõrzöm a hõmérsékletet, most 23-24 fok körül van.

Van egy Vaillant thermoTop pro fali cirkóm és az a baj vele hogy amikor folyik a meleg víz akkor ki be kapcsolgatnak a lámpák, mi lehet a baja?

Legjobb válasz: a használati útmutatóban részletesen le van írva, a folyamatokhoz tartozó led-villogások jelentése. Kéretik elolvasni... (biztonsági szempontból a többi is FONTOS, ami le van írva benne) ...és betartani a benne foglaltakat.

a használati útmutatóban részletesen le van írva, a folyamatokhoz tartozó led-villogások jelentése. Kéretik elolvasni... (biztonsági szempontból a többi is FONTOS, ami le van írva benne) ...és betartani a benne foglaltakat.
A kérdező hozzászólása: már több szõr is el olvastam és nincs ilyenrõl szó

Ha óvszert hordok a táskámban nap mint nap, mert nem tudhatom, hogy mikor alakul úgy, hogy lesz vmi a bnőmmel, akkor annak lehet vmi baja? (nyomódik a könyvektől, meleg/hideg van kint stb)

Legjobb válasz: nincs olyan meleg/hideg h a táskádban baja lenne tõle a dörzsöléstõl/pontszerû nyomástól károsodhat (elvékonyodik, kiszakad), amikor felhúzod vizsgáld meg alaposan

nincs olyan meleg/hideg h a táskádban baja lenne tõle a dörzsöléstõl/pontszerû nyomástól károsodhat (elvékonyodik, kiszakad), amikor felhúzod vizsgáld meg alaposan
Tedd a taskádba olyan helyre ahol nem tartassz mást akkor nem sérülhet meg.
Teszteltél már???
Gratulálok! Vigyázzatok magatokra!
A legjobbakat kívánom! Üdv! 17 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Koszike.Ma voltam dokinal.Es baba van.De meg nagyon pici.Szeptember 23-ara rendelt vissza, kivizsgalasokra es a terheskonyvert.Ugy orulok.Koszonom a tamogatasotokat es a valaszokat.Udv.
Pici mozgását mindenki máskor érzékeli, akinek vékony a hasfala ill. többször szült az már 12 hetesen érezheti, de általában 16hét körül lehet érezni. Vitaminok szedése szerintem vagy az Elevit vagy a Gravida legjobb ilyenkor.
Ha volt pozitív teszted is, és negatív is, akkor én a helyedben a pozitívnak hinnék, az nagyon ritkán téved, ellentétben a negatívval. A tüneteid is babára utalnak! Valamilyen terhesvitamint és folsavat, szerintem, mindenképpen szedjél, és vigyázz magadra! Szorítok, hogy minden rendben legyen a dokinál!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszi.Es a melleid neked mikor kezdtek fajdigalni?Nekem csak most e heten.Holnap megyek dokihoz, aztan meglassuk.De oszinten mondva nagyon felek.Mar nagyon reg szeretnenk babat.
Szia! Csatlakozom az elõttem szólokhoz, hogy tesztelj, vagy irány a doki. UH-val ilyenkor már szívhang is van. Vitamint már lehet a terhesség elõtt is szedni, én Elevitet szedek, hallottam már jót is rosszat is róla, elsõ babámnál is ezt szedtem, nem lett se elefánt baba, se szorulásom nem volt (megfelelõ étrend a titka) Most sincs problémám az emésztésse, és a baba is normális nagyságú (eddig). A pici mozgását mindenki máshogy érzi, és máskor. A 9-10. héttõl mocorog a baba, de ez nem azt jelenti, hogy rögtön érzed!! Van egy barátnõm, aki esküszik, hogy a 11. héttõl érezte a babát, én csa a 13-14 héten éreztem valamit, és a 15. héten mertem azt mondani, hogy ez a baba! Az elsõ terheséggemnél a 16 héten voltam tuti! Szóval én úgy gondolom, hogy Te még nem érezheted! Üdv: 25 hetes kismami (2. babás :) )
A kérdező hozzászólása: Irjatok legyszi vissza.Elore is nagy koszonet.
A kérdező hozzászólása: Ha ugy van hogy lessz baba mijen vitaminokat ajanlanatok?Koszi
A kérdező hozzászólása: Hat igen most augusztus 27-en lesz 2 honap hogy nincs meg.Mikor ereztetek a pici pocaklakot?
Elég nagy esélyed van arra, hogy terhes vagy, hisz akkor már lassan kimarad a 2. mensid is.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat.Es akkor hogy van ez?Ha baba lessz akkor hanyadik hetben vagyok?Mert a szules kalkulator 6.hetet jelez.Lehetseges?Es ugy egy hete abba maradt a derkam is fajdigalni.Holnap megyek dokihoz.Tik mikor ereztetek hogy baba lessz?A teszt tevedhet?Koszike.
Szia! junius 27-e már nagyon régen volt!nagy valószinûséggel terhes vagy !én a helyedben még ma csinálnék egy ujabb tesztet szerintem pozitiv lesz!üdv:30 hetes kismama
Nagy valószínüséggel lehet baba a dologból.Mindenképpen tesztelj és keress orvost, mert van egy pár vizsgálat amit lassan el kell végezni.
A kérdező hozzászólása: Igen teszteltem, de volt pozitiv es negativ teszt is.Total hanyingerem van es a mellbimbok most kezdtek el fajni igazan.
Ha az utolsó mensid június 27-e volt akkor a héten pénteken leszel 9 hetes terhes. Sürgõsen tesztelj és keress fel egy nõdokit.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszi mindenkinek.Sokat segitettetek.Megegyszer koszi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!