Találatok a következő kifejezésre: A megvonásos miben (17 db)

Mi az a megvonásos vérzés és miért ez a neve?

Legjobb válasz: Nem menstruációnak számító vérzés. Ezért kellett feltalálni a kétkomponensû fog.gátló tabit. Ugyanis a sárgatest-komponens mellé be kellett tenni a tablettába a tüszõhormont (az ún. ösztrogént) is, mivel ennek szakaszos (pl. 21 napon át történõ) szedését követõen, abbahagyásakor méhvérzés jelentkezik. Ez nem havi vérzés (csak a nõk hiszik annak), hanem a tüszõhormon-hatás megszûnése miatti „megvonásos” vérzés. Ezért megvonásos, mivel megvonódik a szervezettõl az ösztrogén.

Nem menstruációnak számító vérzés. Ezért kellett feltalálni a kétkomponensû fog.gátló tabit. Ugyanis a sárgatest-komponens mellé be kellett tenni a tablettába a tüszõhormont (az ún. ösztrogént) is, mivel ennek szakaszos (pl. 21 napon át történõ) szedését követõen, abbahagyásakor méhvérzés jelentkezik. Ez nem havi vérzés (csak a nõk hiszik annak), hanem a tüszõhormon-hatás megszûnése miatti „megvonásos” vérzés. Ezért megvonásos, mivel megvonódik a szervezettõl az ösztrogén.
Én többször elolvastam az elõzõ választ, de nem értem: tehát azoknak a nõknek, akik fogamzásgátlót szednek, nem ugyanolyan vérzésük van, mint azoknak, akik nem szednek? Bocsánat, lehet, hogy nagyon egyértelmû mindenkinek, csak nekem nem, de érdekelne, és megköszönném, ha mégegyszer leírnád másképp... :)
Más a vérzése a fogamzásgáltlót szedõ nõknek. Gondolkozz logikusan: akkor termékeny egy nõ, ha ciklusosan jelentkezik nála havi vérzés, azaz egy beágyazódott megtermékenyítetlen petesejt kiszakad. Na most, a fog.gátlós nem akar teherbe esni, így a tabletta hatására nem is lesz olyan a vérzése, mint a tablettát nem szedõ nõknek. Így érthetõbb egy fokkal?
Így van, más vérzése van a fog.gátlót szedõ nõknek. Nem mensi, hanem ez a bizonyos megvonásos vérzés.
Igen, köszi!!

A megvonásos vérzés miben különbözik a rendes menstruációtól? (gondolok itt mondjuk időre, vagy ilyesmi)

Legjobb válasz: A megvonásos vérzés nem menstruáció,nem véletlenül ez a neve:megvonásos! Egyértlmûen kevesebb vérzést jelent!

A megvonásos vérzés nem menstruáció, nem véletlenül ez a neve:megvonásos! Egyértlmûen kevesebb vérzést jelent!
A megvonásos vérzés kevesebb mennyiséget jelent, ill.tarthat rövidebb ideig is mint a mensi.
Így van, sokkal gyengébb vérzés és rövidebb. Nekem a 72 órás tabletta után fordult elõ, pedig az általában áttöréses-sokkal erõsebb vérzést- okoz.
A megvonásos vérzés a menstruáció.
Kevesebb, nem fáj a hasad közben, viszonylag pontosan jelentkezik.

Az új levélből problémák miatt csak 7 szemet vettem be, mikor jön a megvonásos vérzésem? Vagy ennyi után már lesz peteérés és rendes mensi lesz?

Legjobb válasz: A szokásos idõben, amikor levél után meg szokott jönni, mivel még megvonásos lesz. Majd azután lesz a rendes mensi, ha lesz.

A szokásos idõben, amikor levél után meg szokott jönni, mivel még megvonásos lesz. Majd azután lesz a rendes mensi, ha lesz.

Anyukák akik fogamzásgátló mellett estek teherbe, mikor vettétek észre? Elmaradt a megvonásos? Ha nem akkor miből jöttetek rá? Mit szedtetek? Mennyire rendszeresen?

Legjobb válasz: bocsi, de megkérdezhetném hogy te milyen fogamzásgátló gyógyszert szedsz(tél). Mert én az Azáliát szedem és már 4 napot késik, már 14 hetes a kislányom. szeretnénk babát, igaz kicsit késõbb, holnap fogok tesztelni.

bocsi, de megkérdezhetném hogy te milyen fogamzásgátló gyógyszert szedsz(tél). Mert én az Azáliát szedem és már 4 napot késik, már 14 hetes a kislányom. szeretnénk babát, igaz kicsit késõbb, holnap fogok tesztelni.
ja és azt elfelejtettem, hogy ugyanazok a tüneteim jelentkeztek, mint a kislányomnál, vagyis: fáradékonyság, barnás, majd rózsaszines váladék, fejfájás, gyakori vizelés (felfázás ki van zárva) üdv: babybogyo87
Babybogyó! Az Azália mellett ne számíts rendszeres mensire, nekem 1 évig nem volt tõle. Bele ne éld magad a kistesóba, mert szerintem koppanni fogsz. Nekem a dokim azt mondta valaki 2 hetente vérzik tõle, valaki meg soha.
fogamzásgátló szedése mellett úgy tudom, bizonyos idõközönként kell csinálni tesztet. nem akarok hülyeséget mondani, de így hallottam. biztos, ami biztos, csinálj egyet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, én Yaz!-t szedek, ami a yasminelle újabb fajtája nekem nem késett és nem volt más mint szokott, csak aggódom... azért érdeklõdök tapasztalok után
A kérdező hozzászólása: és tünetem sincs. csak az a fránya félsz:(
A Yaz és a Yasminelle nagyon megbízható, azt mondják a legjobb és legmegbízhatóbb gyógyszerek egyike. Szerintem, ha rendesen szedted, akkor minimális az esély a babára. Még nem hallottam senkirõl, aki a Yaz vagy Yasminelle mellett lett volna babás. Persze, kivétel erõsítheti a szabályt.

Hasmenésem volt, bevettem még egy tabit, vagyis 27 napig szedtem, most mikor kell jelentkezzen a megvonásos vérzés?

Legjobb válasz: inkább hívd fel az orvosod és kérdezz meg egy szakembert szerintem

inkább hívd fel az orvosod és kérdezz meg egy szakembert szerintem
semmi közük egymáshoz.
a menstruáció havonta jön az fix kb. a megvonásos pedig bármikor
Ezek a tabletták általában 21 darabos kiszerelésben kaphatók: három hétig tartó szedést követ egy olyan hét, amikor nem kell szedni a tablettát. Ekkor zajlik az ún. megvonásos vérzés, ami nem azonos a menstruációval, mert a távozó váladék nem tartalmaz petesejtet - hiszen nem is volt érett petesejt - csupán a lelökõdött méhnyálkahártyát. A mindennapi élet szempontjából a megvonásos vérzés természetesen a szabályos menstruációhoz hasonlóan zajlik, azonban nem árt tisztában lenni azzal az elvi különbséggel, miszerint biológiai értelemben a tablettát szedõ nõnek a szedés tartama alatt, akár évekig is, szünetel a menstruációs ciklusa.
A kérdező hozzászólása: Lenne még egy kérdésem..h a pecsételõ vérzés pedig mikor van és miért?:)

Aki fogamzásgátlót szed annak a gyógyszermentes egy hétben mikor jön meg a megvonásos vérzése?

Legjobb válasz: Az egyénfüggõ.Tablettánál az a lényeg hogy megjöjjön lényegtelen hogy a szünet utolsó napján vagy az elsõn:)Nekem mostanság azon a napon jön meg rendszerint mikor már este a fehér tablettát kellesz bevennem és az orvos szerint még ez is rendben van,mikor ezt felhoztam mindig azt javasolták hogy nyugodjak meg csak akkor van baj ha tényleg nem volt... addig nem szabad semmi rosszra gondolni:)

Az egyénfüggõ.Tablettánál az a lényeg hogy megjöjjön lényegtelen hogy a szünet utolsó napján vagy az elsõn:) Nekem mostanság azon a napon jön meg rendszerint mikor már este a fehér tablettát kellesz bevennem és az orvos szerint még ez is rendben van, mikor ezt felhoztam mindig azt javasolták hogy nyugodjak meg csak akkor van baj ha tényleg nem volt... addig nem szabad semmi rosszra gondolni:)
én pl. este :) mert pl, ha suliban vagyok de. vagy du., az kicsit necces lenne.
A kérdező hozzászólása: És ti mikor szeditek? melyik napszakban?
nekem is általában a 3. napon szokott.
Általában a 3.gyógyszermentes napon szokott .
Szerda este veszem be az utolsót (lefekvés elõtt, kb. 10 körül), és vasárnap délelõtt jön meg.
kedd este 7kor kezdem, hétfõn este 7kor fejezem be ugye és csütörtök délután szokott jelentkezni. de volt már péntek is
Hát nyilván van összefüggés.... Gondolj bele, egy hét szüneted van, 3 hétig szeded a cuccot persze hogy más lesz az eredmény ha reggel 8-kor vagy este 8kor szeded be....
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem baj, nem is erre irányult a kérdésem, pusztán csak érdekel, hogy kinek hányadik napon jelentkezik. De ez érdekes, ami második te írsz! Lehet, hogy összefüggésben van, hogy melyik napszakban veszed meg és mikor jön meg? Én este 7kor veszem be és a 7ik napon reggel jön meg!
Ha egy hónapban dél körül vettem be akkor kb 3. napon, ha 2 óra körül vettem be akkor kb. 4. napon este 22-23 köröl vettem be, akkor kb 5.-6. napon....
Általában este , de volt már rá példa, hogy pl. délután vettem be .

Fogamzásgátló szedők! Kinek mennyit tart a megvonásos a gyógyszer mellett, hány napig, mennyire erős, és mit szedsz?

Egy sima felmérés, hogy kinek milyen lett a megvonásos, ahhoz képest miel?tt elkezdte szedni. azoknak, akik felteszik ezt a kérdést, ezerszer, gy?jtsük össze az infót:p

Legjobb válasz: Gyógyszer elõtt: Gyógyszer után: - 7 nap - 6 nap - nagyon erõs görcsök elsõ - 1. nap tûrhetõ fájás 2 nap -3. napig erõs vérzés - 2. napig erõs vérzés -pontatlan - pontos Szóval nálam elég minimális a különbség,hirtelen ennyit tudtam összeszedni

Gyógyszer elõtt: Gyógyszer után: - 7 nap - 6 nap - nagyon erõs görcsök elsõ - 1. nap tûrhetõ fájás 2 nap -3. napig erõs vérzés - 2. napig erõs vérzés -pontatlan - pontos Szóval nálam elég minimális a különbség, hirtelen ennyit tudtam összeszedni
Cypromix: Elõtte: pontatlan, késõn jövõ vérzés, 7 nap, erõs görcsök 1-4 napig, elsõ 3 nap nagyon erõs vérzés, 4-5. közepes, 6-7 gyenge Utána: pontosan jön meg, 5-6 nap, görcs maradt(ami nem normális), 2. nap legerõsebb, többi jóval gyengébb. Egyéb: a bõröm miatt kaptam, a pattanásokra, amit teljesen megszüntetett
Cypromixot szedek, abbahagyása után a 7.napon, nincsenek görcseim, de fáj a hasam, (nem görcs szerû) nekem a mellem se feszül, és nem olyan erös a vérzésem, mint a gyógyszer szedése elõtt volt.nekem sokkal jobb..:)
Szia! Tabi elõtt 6-7 nap, erõs vérzés görcsös fájdalom, néha még a gyógyszer sem hatott és ki kellett hívni a háziorvost, aki fájdalomcsillapító injekciót adott be. Tabi után kb. 4 nap, a hasam csak az elején fáj, azért mert nehezen válik le a méhnyálkahártya. Cypromixet szedek. 21L
Lindynette 20-at szedek. Tabiszedés elõtt- 6 nap, erõs vérzés, görcsök hányással, hasmenéssel, sírógörcsökkel egybekötve, halálsápadtan(napi 5 Cataflam nem használt) Tabiszedés közben- 5 nap, közepes vérzés, épphogy csak megérzem, hogy megjött :) 1, 5 éve szedem.
Melianet szedek Gyógyszer elõtt: 7-8 nap, baromi erõs görcsök (ügyeleten kaptam a görcsoldó injekciókat), ájulás, hányás Gyógyszer mellett: 4, max 5 nap, szinte teljesen fájdalom nélkül
Nekem ugyanúgy mint gyógyszer elõtt, már 1 héttel korábban elkezd feszülni a mellem. De 4 napra csökkentette a vérzést, ebbõl az elsõ nap a legrosszabb akkor görcsölök is rendesen, 2. nap kicsit jobb, de akkor is erõs még a vérzés, és a 3-4 nap már jó, 4. nap már tisztasági is elég. Lindynettte 20-at szedek 1 éve.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, fejtegetem:p asszem rájöttem a logikára:)
Jaj, bocsi, nem küldte el oylan szépen rendezetten, de remélem érthetõ, amúgy Laurinát szedek, ez lemaradt!
Elõtte: 7-8 nap közepes, normál mennyiség, néha tûrhetõ fájdalom Minervával: 5 nap, iszonyat erõs vérzés, nagy görcsökkel :(

Mit gondoltok? Szept-ben abbahagytam a fog. Gátlót. Meg is jött a megvonásos. Októberben 31napra. Most meg 1héttel előbb, mint kellett volna, de alig van vmi, és egyáltalán nem görcslök meg semmi. Ez normális?

Legjobb válasz: Fogamzásgátló után gyakori, hogy nem jön meg rendesen, felborult a hormonháztartásod, vissza kell szoknia a régi kerékvágásba.

Fogamzásgátló után gyakori, hogy nem jön meg rendesen, felborult a hormonháztartásod, vissza kell szoknia a régi kerékvágásba.
A kérdező hozzászólása: Köszi:) És mennyi idõ míg visszaáll..?vagy ez mindenkinél más?

Nem jött meg a megvonásos vérzés, mi lehet a baj?

Tapasztalt valaki ilyet? Regulont szedek és ezúttal nem jött meg a tablettamentes 3. napon ahogy szokott... 7. napnál tartok, holnap kéne újra elkezdenem a tablettát, de így nem merem... Tegnap már csináltam egy Lily tesztet is, hogy kizárjam a terhességet, az negatív lett... Nem hagytam ki egy szemet sem...

Legjobb válasz: Olykor elõfordul. De látogasd meg a nõgyógyászodat, a bizonyosság kedvéért... Ja és addig ne szedd a tabit. Ha netán mégis terhes lettél (amire ugye 0,1% esély van tabi mellett) akkor árthat a babának. Szóval nõdoki amint lehet...

Olykor elõfordul. De látogasd meg a nõgyógyászodat, a bizonyosság kedvéért... Ja és addig ne szedd a tabit. Ha netán mégis terhes lettél (amire ugye 0, 1% esély van tabi mellett) akkor árthat a babának. Szóval nõdoki amint lehet...
A kérdező hozzászólása: Hát ha nem jön meg mindenképpen elmegyek... Azért remélem nem terhesség mert a két kicsi fiam mellé most nem várunk újabb babát... :/

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!