Találatok a következő kifejezésre: A megtermekenyités hany (8 db)

A menstruáció előtt, hány nappal kell történnie a megtermékenyítésnek, hogy az elmaradjon?

Úgy értem, hogy pl.: a menstruáció el?tt egy héttel csináltuk, attól még megjöhet? vagy mondjuk el?tte három nappal; akkor?

Legjobb válasz: A ciklus közepén van a peteérés. A két menstruáció között fél úton, függõen, hogy hány napra szokott megjönni. Ilyenkor a legesélyesebb a teherbe esés. De azért ezt min. illõ lenne tudni. Persze esélyed van úgy is teherbe esni, hogy nem peteéréskor szeretkeztek, de sokkal kisebb.

A ciklus közepén van a peteérés. A két menstruáció között fél úton, függõen, hogy hány napra szokott megjönni. Ilyenkor a legesélyesebb a teherbe esés. De azért ezt min. illõ lenne tudni. Persze esélyed van úgy is teherbe esni, hogy nem peteéréskor szeretkeztek, de sokkal kisebb.
Elviekben a peteéréskor, tehát úgy kb 13-16 nappal a menstruáció elõtt, 28 napos ciklusnál. Na persze ez csak a nagykönyv.
Igaza van az elõttem szólónak, általában a 2 ciklus közepén van a legnagyobb esély a teherbe esésre, de ezek a napok korábban és késõbb is eljöhetnek. Ha biztos szeretnél lenni, hogy mikor a legaktuálisabb, akkor kezd el mérni a reggeli ébredési hõmérsékleted és amikor hirtelen növekedést észlelsz akkor pontosan tudod mikor van peteérésed! Így betájolhatod nagyjából, hogy neked mikor van a legnagyobb esélyed a teherbe esésre! És ha sikerült megtermékenyíteni a petesejtet, mindegy hogy a mensi elõtt egy héttel vagy 3 nappal, akkor nem fog megjönni...kis pecsételõ vérzés vagy barnás folyás lehet, de ugyebár a normális, átlagos vérzés az kimarad! Minden jót ha babát szeretnétek, akkor az a legjobb, ha minden este megszeretgetitek egymást :) !
De a nõgyógyász Uh vizsgálat során megmondja. Én tegnap voltam doktorbácsinál. Nagyon kedves volt megvizsgált rákszûrést csinált és Uh is. A következõ mensimnél el kell kezdenem mérni a hõmet. Megmondta melyik nap menjek hozzá hormonvizsgálatra és uh ra a ciklus alatt, hogy legyen egy kép mire a baba projekt beindul. Õ tegnap azt látta 2 nap múlva lesz igazán peteérés. Így már tudom miért szokott úgy fájni a hasam néha és azt is hogy ha olyankor szeretkezünk a párommal olyankor olyan furcsán fáj és húzódik a hasam alja... Menj el dokibácsihoz és Õ segít neked ebben... Én se hittem volna hogy ez így megy :) Májusban szeretnénk próbálkozni addig szedem a folsavat és majd áprilistól az elevitet is :) megalapozom a babám jövõjét. Már most terhesnek érzem magam :)
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy peteérésnél, [is]; csak az érdekelt, mi a helyzet más estben.->[amiben leírtam]. ui.:Köszönöm a hasznos válaszokat, és jó babázást :) sok egészséget:) .
A megtermékenyített petesejt pár nap alatt ér le a méhbe, ahol beágyazódik, a 7-10 napon. Szerintem, hogyha menzikor még nincs a méhben, akkor meg fog jönni, és ha utána talál még magának beágyazódásra alkalmas helyet, akkor be is ágyazódik. De azért kisebb az esély a teherbeesésre félidõn kívül, mert: 1. általában egy hónapban 1 petesejt érik meg, a ciklus 14 napján (mondom, általában, de lehet kivétel, hogy nem a 14 napon) 2. menzesz után vékony a nyálkahártya, és nincs hova befúródni a petesejtnek. Persze, mindkét dolgot meghazudtoló esetek vannak, és valóban, lehet terhes maradni menzi elõtt 1-2 nappal, ha a fent említett 2 dolog bejön, mégis. Azt hiszem erre vonatkozott a kérdésed.
én megértelek éni igy vagyok ciklus 14napján volt ovuláciom ll tesz poszitiv lement a höm majd másnap felment a baj az hogy a cikluso ora müpontosággal 23napos.ijenkor mi van ha nem tankönyvszerü?
ovu után még kb 24 óra
A kérdező hozzászólása: Akkor miért írja pl. a ciklus.hu, hogy ovuláció után 4 napig a fiú gyermeknek nagyobb a valószínûsége??
Szia! Az csak egy számított ovu, nem biztos, hogy tényleg akkor van. Tuti boztosra nem lehet elõre megmondani, hogy mikor lesz, a ciklus.hu a mensid elsõ napjától számolja ki az átlagos ciklushosszból. Ovuteszttel rásegíthetsz erre, a hõmérõzéssel pedig utólag lehet megmondani, hogy mikor volt. Már ha van rá lehetõséged és türelmed. :-)
Amit ezek a kalkulátorok mondanak egy nagy b.romság! Ne foglalkozz vele, úgyis az lesz amit a gyõztes spermium akar! :D
Szia. Én úgy tudom, hogy 4-10 napra. :)
3 napra semmikepp sem. Min 4 nap, de akar 12-13 napig is eltarthat.
Így van, 7-12 nap, de akár többet is igénybe vehet egy kicsivel!
Szerintem próbáld ki a Gabriell tesztet, az tuti jó.
Én a Medi-Lab teszttel csináltam a múlt héten, még a menszesz elõtt.A megtermékenyítés pontos idejét nem tudom, mert nem bíztuk a véletlenre így......
Éppen nemrég olvastam egy doktornõ cikkét, hogy sajnos azért van mostanában nagyon sok álpozitív teszt, mert egyre érzékenyebb tesztek vannak forgalomban, és nem biztos hogy egy terhesség van a háttérben.
De ha ki bírod várni, akkor inkább várj :) úgy a biztosabb.Én éreztem hogy baba van, és az ovumikroszkópom már hamarabb mutatta.
Kérdés: A terhességi gyorstesztek közül melyik a legpontosabb, és melyikkel lehet a leghamarabb megállapítani a terhességet leghamarabb? Válasz: A legpontosabb terhességi "teszt" az ultrahanggal kimutatott terhesség. Amit kérdez, az maga a paradoxon: ha egy terhességi teszt nagyon kis mennyiségû terhességi hormonra (HCG) érzékeny, akkor megnõ a téves pozitív esetek aránya is. A patikai tesztek éppen ezért átlagban minden 7-8. esetben félrevezetõ eredményt adnak. A tesztek biztos pozitivitását reggeli elsõ vizeletbõl és (bárki vagy bármely reklám állít is mást) a vérzés elmaradása után legalább 4-5 nappal lehet kimondani. Pár napra rá az ultrahang is kimutatja a gyanújeleket. Ráadásul azt is, hogy jó helyen van-e: merthogy a vizelet-teszt ugyanazt mutatja egy méhenkívüli terhesség (szerencsére ritka) esetében is... Dr. Nagy László Bocs, elírtam, pasi volt :p
Szia! Én azért vissza-vissza nézek, van-e valami fejlemény?! Remélem még nem jött meg.....de ha bármi van, írd meg!
Szia! Megint én :) még várj a teszttel nyugodtan.A menszesz elõtt 1-2 nappal megpróbálhatod, de ha akkor negatív még az sem elveszett dolog :) )
Egyébként nálunk is mindegyik összejött elsõre, dehogy miért minden 2. terhesség marad(t) meg......na ez jó kérdés.Én most is csak amolyan kipróbálásképpen vettem pl ovumikroszkópot.
A kérdező hozzászólása: Kipróbáltam újra a mikroszkópot, de sokkal több nyállal, mint szoktam. Páfrányos!!!!!!
Már csak 4 nappal vagy elõbb mint a menszeszed, jelezheti már a babát a mikroszkóp, nekem ugyanígy volt.Reggeli elsõ vizeletbõl csinálj egy tesztet, ha kíváncsi vagy :) ) Sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Ma reggel is páfrányos a mikroszkóp félig. :) De azért még nem élem bele magam semmibe, hétvégéig várok a teszttel. Köszi a válaszokat!!!
Szia! A gyakorlott anyuka vagyok, gondoltam benézek van-e vmi újabb fejlemény?
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi az érdeklõdést. Ma alig-alig láttam a páfrányokat. Ez mit jelenthet szerinted? Lehet, hogy semmi sincs? Elkeseredni azért nem fogok, még úgyis a babaprogram elején vagyunk..
Szia! A lényeg, hogy még vannak ;) teszteltél már? Lassan esedékes lesz, de ha lehetõség van, reggeli elsõbõl :) )
A kérdező hozzászólása: Szia! Tegnap megjött. De nem keseredtem el, majd ha eljön az ideje, úgyis jön a baba. Drukkolok neked, hogy minden rendben legyen! :)
A kérdező hozzászólása: Szia "gyakorlott anyuka"! Tegnap teszteltem reggel, Medi-labbal negatív. Egy hét múlva úgyis kiderül, mi van. Neked boldog babavárást!! :) )))
Szia! Köszi, eddig minden rendben.Jövõhéten megyek uh-ra, remélem akkor már szívhang is lesz :) ) Nekem is félig-meddig páfrányos volt egy pár napig, és utána csináltam tesztet, de még a menszesz elõtt.Az is lehet hogy még alacsony a HCG a vizeletedben, és a Lilly állítólag nem a legérzékenyebb teszt.Nálam a Medi-Lab, Pregimax, illetve a Gravi hcg jött be.Ha pár nap múlva még mindig nincs vérzés, akkor sztem egy újabb próba. A tüneteid szuperek!! ui:a remény hal meg utoljára...... :) )
A kérdező hozzászólása: Szia! Nálad minden rendben a babával? Nekem még mindig nem jött meg, émelyegni is szoktam, a mikroszkóp félig-meddig (nem erõsen) páfrányos azóta is. Viszont van 3 negatív tesztem, az utolsó ma reggeli Lily...
A kérdező hozzászólása: Igen, november.
A kérdező hozzászólása: Akkor te már rutinos anyuka vagy! :) Mi még csak most kezdtünk próbálkozni, meg is lepõdnék, ha elsõre összejönne. Csak a tünetek miatt gyanakodtam. De megpróbálok türelmesen várni...
A 9. és 16. dátumok novemberre vonatkoznak ugye? Mert ha igen, akkor még korai a teszt sztem.
Ja és reggeli elsõ vizeletbõl :) ) Te esetleg csináltál ma?vagy csak tervben van?
A kérdező hozzászólása: Még nem csináltam, szerintem korai, de nagyon kíváncsi vagyok. A menzeszig kb. 5 nap van még. Te hány nappal elõtte próbáltad?
29. napon, és 33-35 napos ciklusaim voltak.
A kérdező hozzászólása: A Gabriell érzékenyebb, mint a Medi-Lab(ez 25-ös) ? Korábban kimutatná?
A kérdező hozzászólása: Én is éreztem szokatlan tüneteket, de nem tudom, bebeszélem-e... A mikroszkópot egy hónapja használom, csak egyszer mutatott páfrányt félidõben, másfél hete. Nem nagyon bízom benne.
A kérdező hozzászólása: Köszi a cikket, ezt én is olvastam. (sajnos)
Egy órán belül ettél, ittál vmit?Mert ha nem, akkor akár most is nyalhatsz egyet a mikroszkópra...egy próbát megér.Nálam tény és való, hogy egész nap, akármikor csináltam mindig páfrányt mutatott(vegyesen).Elõtte pedig csak peteéréskor :) ) Várd meg, hogy jó alaposan megszáradjon.
Háát ezért mentem én is el ma uh-ra mert így a legbiztosabb.Ilyen cikkek után.....
A kérdező hozzászólása: Minden reggel ébredés után kipróbálom a mikroszkópot, semmi. Napközben is szoktam, ha 2 órát kibírok evés-ivás nélkül. 9.-én du. volt páfrányos, meg 16.-án félig néhány óra múlva. Mostanában már félre szoktam tenni 1-2 órára. 9.-e körül fájt a petefészkem, szerintem a peteérés miatt. Remélem, nem velem van a baj!
A kérdező hozzászólása: Minden rendben volt az uh.-on? Gratulálok a babádhoz!!!!!! :)
Nekem reggel csak pé-kor volt 1x páfrányos...utána akármikor néztem amõbás.A múlthéten hétfõn reggel is, meg egész nap, és kedden is, és szerdán is.....elmentem venni egy tesztet.Halványan +.Így másnap megint csináltam egyet, de azt már reggeli elsõ vizeletbõl, és az egyértelmû volt.
Ja és sosem vártam 2 órát, max 1-t.
Eddig minden rendben, és köszi, bár ebbõl a szempontból (gratulálás)kicsit tartok, mert 3 vetélésem volt :(( de emellett szerencsére van 2 manócskám is :) )ami azért sokat jelent.

Ha az egyutlet a tuszorepedes elott egy- ket nappal tortenik letrejohet e a terhesseg? A spermium hany napig kepes a megtermekenyitesre

Legjobb válasz: Igen létrejöhet terhesség, a hímivarsejtek 2-3 napig maradnak életképessek bár esetenként ennél lényegesen hosszabb túlélés is feltételezhetõ.Szülész tanárom szerint ilyenkor nagy valószínüséggel kislány születik ha a tüszõérés mindíg pontos.

Igen létrejöhet terhesség, a hímivarsejtek 2-3 napig maradnak életképessek bár esetenként ennél lényegesen hosszabb túlélés is feltételezhetõ.Szülész tanárom szerint ilyenkor nagy valószínüséggel kislány születik ha a tüszõérés mindíg pontos.

A megtermekenyités utan hany héttel lehet észlelni az esetleges tuneteket terhesség eseteben?

Hànyinger,szèdules,stb...Az utolso menstruaciom junius 15 en jott meg.Tehat most julius 15-e korul kell megjonnie,de piszok furcsan erzem magam,vagy lehet a melegtol?!és a terhessègi teszt amit a gyogyszertàrban arulnak mennyi ido utan mutat ki valamit???

Legjobb válasz: A tünetek megjelenésével a teszt már kimutatja a terhességet, mert a HCG hormonok termelõdnek. A megtermékenyülés után kb 2 héttel jelentkezhetnek az elsõ gyanú jelek, ugyanis ekkor ágyazódik be az embrió a méhbe. Szerintem tesztelj, már ki kell mutatnia ha terhes vagy.

A tünetek megjelenésével a teszt már kimutatja a terhességet, mert a HCG hormonok termelõdnek. A megtermékenyülés után kb 2 héttel jelentkezhetnek az elsõ gyanú jelek, ugyanis ekkor ágyazódik be az embrió a méhbe. Szerintem tesztelj, már ki kell mutatnia ha terhes vagy.
A teszt már az elmaradt menszi napján kimutatja, ha plusssos vagy. Tesztelj, és írd meg! Sok sikert! :)
Én nem sejtettem, hogy babás vagyok, de a menzi nem várt ideje elõtt, délutánonként, nagyon álmos és fáradt voltam, és edzéseknél is kényelmetlen volt maga a meleg elviselése. Mikkor elmaradt a menzim már 5 napja akkor csináltam tesztet, és nekem halvány lett. Tehát a HCG szintem még kicsi volt, rá 4 napra, peddig olyan erõs két csík, hogy csak mosolyogtam rajta. Volt mikkor beképzeltem, hogy babás vagyok és minden tünetet produkáltam, hát most nem képzelem be, de a tüneteket csak most a 6 hétben kezdtem el erõsebben érezni. Ha bizonytalan vagy, a menzi nem várt napján csinálj reggeli vizeletbõl, ha nem jön meg és nem mutat pozit, akkor ismételd meg 2 naponta. És ne izgulj, légy türelmes. 7 hetes babás.

Egy 10-es erősségű tesztet a vélhető megtermékenyítés után hány nappal érdemes megcsinálni? 10. nnapon délutániból is meg lehet csinánálni?

Legjobb válasz: Én az aktus után pont a 14. napon teszteltem egy 10-es erõsségû teszttel és akkor is csak halvány pozitív lett. Másnap már sokkal erõsebb volt. A 10-es tesztek tájékoztatóinak nagy részére az van írva, hogy a nem várt menzesz után egy nappal érdemes elvégezni, bár nem tudom mennyire mérvadó ez mindenkinél, de nálam az volt. :) Drukkolok!

Én az aktus után pont a 14. napon teszteltem egy 10-es erõsségû teszttel és akkor is csak halvány pozitív lett. Másnap már sokkal erõsebb volt. A 10-es tesztek tájékoztatóinak nagy részére az van írva, hogy a nem várt menzesz után egy nappal érdemes elvégezni, bár nem tudom mennyire mérvadó ez mindenkinél, de nálam az volt. :) Drukkolok!
Próbálj várni reggelig, sokkal jobb.Ha elõzõ este keveset iszol, koncentráltabb lesz a vizelet, és nagyobb eséllyel kimutatja.
Én anno peteérés utáni 10.napon teszteltem délután egy szép pozitívat.Most 14 hónapos a kislányom:) ))Sok sikert!!!:)
A kérdező hozzászólása: Erõs leszek, hetfõnél hamarabb nem tesztelek. Úgy is hajnalban megyek dolgozni a hétvégén, így nem igazán lesz türelmem a teszthez meg ha megint csalodok legalabb otthon eltok bújni a paplan alá. Meg kb. hétfõre nem várom :)
Szia, megírod, mi lett? Van valami tüneted? Én is mára nem vártam, semmi elõjele eddig, de a reggeli teszt negatív lett, igaz régen lejárt már, nem tudom, így mennyire hihetek neki...?
A kérdező hozzászólása: Sajnos tegnap hajnalbab megött. De nem adjuk fel, tovább próbálkozunk :--)
sajnálom... nekem is megjött ma végül :( Legközelebb mindkettõnknek sikerül! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!