Találatok a következő kifejezésre: A megszáradt mi oldja (3 db)

Azt akarom megtudni a tisztelt kémiában jártas vagy ebben gyakorlatias valakiktől Mi oldja a megszáradt növényieredetű olajokat pl "burgonyasütő v az ilyen olajjal kent-hűtött szerszámgépet? A) kíméletesen? B) kis erőszakkal?

Legjobb válasz: Hát a szerszámgépet amennyiben vas akkor sósav oldja :D De te szerintem az olajra gondolsz. Próbálkozhatsz vmilyen szerves oldószerrel (a verzió), de én ezt nem javasolom pl.: terpentin , benzin stb. Vagy pedig az ajánlott hogy szerezz be valamilyen lúgot (NaOH lúgkõ ,KOH marókáli) és abból készíts PÁR SZÁZALÉKOS oldatot!

Hát a szerszámgépet amennyiben vas akkor sósav oldja :D De te szerintem az olajra gondolsz. Próbálkozhatsz vmilyen szerves oldószerrel (a verzió), de én ezt nem javasolom pl.: terpentin , benzin stb. Vagy pedig az ajánlott hogy szerezz be valamilyen lúgot (NaOH lúgkõ , KOH marókáli) és abból készíts PÁR SZÁZALÉKOS oldatot!
AZ elõzõ vagyok Ha jól tudom egyébként a 'Hideg zsíroldó' Kálium-hidroxid oldat. Azért ezt (pl.:egy burgonyasütõ ahol lehetnek pl.: alumínium részek) nem árt felhígítani!
a növényi eredetû beszáradt, odaégett olajokat a hideg zsíroldó szerek oldják (nátrium-hidroxid és kálium-hidroxid keverékének vizes oldata díszdobozos kiszerelésben). Ezek az anyagok az olajokat, zsírokat elszappanosítják, és a szappanszerû anyag már vízben oldható lesz. Arra viszont ügyelni kell, hogy az erõs lúgok (az NaOH és a KOH is ugyancsak az) foltokat hagyhatnak a fémfelületek felszínén. Erõszak alkalmazásával a forró szappanos víz és a gyökérkefe is jó szolgálatot tehet (a hideg zsíroldónak is lehet kefével segíteni). Én már pucoltam tisztára tûzhelyet évtizedes kosztól ilyen módon.
A megszáradt olajat kromofággal lehet legkönnyebben eltávolítani.

A megszáradt pillanatragasztót mi oldja fel?

Legjobb válasz: Na ezt honnan ollóztad ki édes barátom?:D

Na ezt honnan ollóztad ki édes barátom?:D
Tegyél rá textil zsebkendõt, és vasald meg. Ha vasalható, valószínû rá fog ragadni.
A szemembe ment nagyon sokat segítettél köszönöm szépen
Nekem egy cd-re ment rá.Onnan hogy tudom leszedni?Ha lehet azzal a feltétellel hogy ne sérüljön a cd.Elõre is köszi

Megszáradt trinát festéket mivel lehetne leoldani alufelniről, műanyag gumialkatrészekről? Pl brigéciol kromofág jó? A trinát higító nem oldja már meg.

Legjobb válasz: Millió dolog alkalmas rá,pl :egy rongyot fogsz amire egy pici benzin ,és lefogja vinni. Annó ,nagy simsonos korszakomban,2 havonta fújtam újra ,mert nem tetszett,és a tankor 2-3deci benzin és egy rongy segítségével festéktõl szûzzé tettem.

Millió dolog alkalmas rá, pl :egy rongyot fogsz amire egy pici benzin , és lefogja vinni. Annó , nagy simsonos korszakomban, 2 havonta fújtam újra , mert nem tetszett, és a tankor 2-3deci benzin és egy rongy segítségével festéktõl szûzzé tettem.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezexerint a lakkbenzin higító is jó lenne?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!