Találatok a következő kifejezésre: A megszáradt mi (44 db)

Ha sárga folt van a bugyimon az mi lehet? Egy kis folyás de nem darabos egyből megszárad? Mi ez?

Legjobb válasz: fertõzés, felfázás, gomba....stb! az "egy kis folyás" még teljesen normális is lehetne, ha nem lenne sárga színe! most észlelted ezt elõször?

fertõzés, felfázás, gomba....stb! az "egy kis folyás" még teljesen normális is lehetne, ha nem lenne sárga színe! most észlelted ezt elõször?

A csempét mivel mossátok fel, hogy ne legyen csíkos és foltos, ha megszárad?

Legjobb válasz: Miután lemosod és rögtön áttörlöd száraz ronggyal vagy újságpapírral akkor nem marad foltos

Miután lemosod és rögtön áttörlöd száraz ronggyal vagy újságpapírral akkor nem marad foltos
ecetes víz
Mogogatószeres vizzel utána lespriccelem ablak tisztitoval és 1 törölközõvel szárazra törlöm és csak ugy csillog villog
A kérdező hozzászólása: Egy héten minimum kétszer felmosom.
Tényleg lehet, hogy azért foltos, mert nem tiszta. Nálam az ecet tökéletesen simává teszi..semmi csík, csak csillogás. Viszont, mikor elkészült a csempézés, akkor bizony át kellett takarítani nagyon alaposan párszor, hogy ilyen legyen, mert nagyon megölt rajta a kosz. Nekem azt mondta a burkolónk, hogy a legjobb, amit tehetsz csempéiddel és a járólapoddal, hogy hetente egyszer átmosod/törlöd ecetes vízzel. Ez nem marja ki úgy a fuga színét, mint pl a domestos, és egyéb más vegyszerek, illetve a fuga elszínezõdését elsõsorban nem penész okozza, hanem a vízkõ. Ha minden héten átmosod ecetes vízzel, szép marad. Én így tettem, és tényleg nagyon szép! Hibátlan fuga, csillogó csempék.
Sima samponnal. Amúgy talán a gyakoribb felmosás segít. Azért foltos, mert nem tiszta.
az enyém greslap, és nem szokott foltos lenni. domestos, mosogatószer, zsíroldó megy a forró vízbe, felmosok, és kész.
Én mindig szoktam a felmosóvízbe tenni olyan Szavó-s fertõtleníítõt + egy kevés mosogató. Az enyém nem szokott foltos lenni....
A kérdező hozzászólása: Az ecetes víz nem segít rajta. :( Arra meg nincs lehetõségem, hogy még át is töröljem száraz ronggyal.
Ablaktisztító
Ecetes víz :) ) Én minden csempét/járólapot ezzel törölgetek/mosok fel.
Oké, de heti két felmosás is bõven lehet, hogy kevés. Anyukámnál hófehér csempe van a konyhában, azon nagyon látszik minden. Ott például naponta kétszer kell felmosni, ha azt akarja, hogy normálisan nézzen ki.. Érdemes egyszer rászánni az idõt és felmosni sokszor-sokszor. Ha már teljesen tiszta lesz, akkor maximum egy kicsi vízkõ van rajta, ami alig látszik, illetve azt az utolsó vízbe ha ecetet raksz, eltünteti. De addig tökmindegy, mit csinálsz, csíkos lesz.

A megszáradt pillanatragasztót mi oldja fel?

Legjobb válasz: Na ezt honnan ollóztad ki édes barátom?:D

Na ezt honnan ollóztad ki édes barátom?:D
Tegyél rá textil zsebkendõt, és vasald meg. Ha vasalható, valószínû rá fog ragadni.
A szemembe ment nagyon sokat segítettél köszönöm szépen
Nekem egy cd-re ment rá.Onnan hogy tudom leszedni?Ha lehet azzal a feltétellel hogy ne sérüljön a cd.Elõre is köszi


Mitől lesznek apró buborékok a körmömre felkent körömlakkon, mikor megszárad? Mit tegyek ellene?

Legjobb válasz: Attól lehet, ha felrázod a lakkot használat elõtt, vagy ha fújod, hogy gyorsabban száradjon.

Attól lehet, ha felrázod a lakkot használat elõtt, vagy ha fújod, hogy gyorsabban száradjon.
Ha vastagon van felhordva a körömlakk, attól is lehet buborékos. Ha egy rétegben nem fed rendesen a körömlakk, akkor több vékony rétegben hord fel, de arra ügyelj, hogy a legfelsõ réteg mindig meg legyen száradva, és csak ezután kend fel a következõ réteget. Remélem tudtam segíteni =)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindkettõtöknek!:)

Hogyan/mivel takarítsam le a megszáradt pasztát?

Vettem egy spire nevű hűtőpasztát, amivel a régit szeretném lecserélni.. nos, a régit mivel szedjem le? Gondolom acetonos körömlakklemosó nem jó, alkoholom nincs sajnos.

Legjobb válasz: Ha meg kell tisztítani , használjunk fülpiszkálót és tömény alkoholt is. A hûtõre száradt esetleges maradványokat késsel óvatosan távolítsuk el, majd alkohollal tisztítsuk meg

Ha meg kell tisztítani , használjunk fülpiszkálót és tömény alkoholt is. A hûtõre száradt esetleges maradványokat késsel óvatosan távolítsuk el, majd alkohollal tisztítsuk meg
A kérdező hozzászólása: Danke! :)

A megszáradt zsemlét és kenyeret fasirton kívül még mihez tudom felhasználni?

Ledarálni nem tudom, nincs darálóm.

Legjobb válasz: Ha már bundás-kenyér-koron is túl van, és nincs darálód, az sem baj. Egy részét felkockázod, tepsiben sütõben megpirítod, jó lesz rántott levesbe. A többit felszeled, tepsiben sütõben megpirítod, belerakod soronként egy neylon-zacsiba, és apróra klopfolod. Jó lesz, akár panírozáshoz, akár pirított állapotban prézlis-tésztának (+lekvár)!

Ha már bundás-kenyér-koron is túl van, és nincs darálód, az sem baj. Egy részét felkockázod, tepsiben sütõben megpirítod, jó lesz rántott levesbe. A többit felszeled, tepsiben sütõben megpirítod, belerakod soronként egy neylon-zacsiba, és apróra klopfolod. Jó lesz, akár panírozáshoz, akár pirított állapotban prézlis-tésztának (+lekvár)!
Nem feltétlenül kell daráló : Késes robot gépbe és turmix gépbe is tudsz zsemlemorzsát csinálni : Amire felhasználhatod : Meleg szendvics Kruton levesekbe salátákba fasirthoz májas töltelékhez De itt talász még 1-2 ötletet http://fozzkeveremkavarom.network.hu/blog/keverem-kavarom-hi..
Sima sajtreszelon is le lehet reszelni panirnak.
én is reszelni szoktam, nem darálni. kicsit fáradalmasabb, de megéri :)
levesbe jó. ha pedig kiflid lenne, az mákos gubának.

Polisztirol akváriumháttér: az első réteg csemperagasztó megszáradt, de körömmel simán lekaparható a polisztirolról. Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Nem tudom, de több réteget kell felvinni. Egyébként csak flexibilis ragasztót használj, a többi megreped.

Nem tudom, de több réteget kell felvinni. Egyébként csak flexibilis ragasztót használj, a többi megreped.
Ha a ragasztót jóval korábban megbontották, akkor hajlamos nem megkötni rendesen.

A megszáradt eper foltot mivel lehet kiszedni a fehér pólóból?

Legjobb válasz: A szódabikarbóna is kiszedi.

A szódabikarbóna is kiszedi.
Van ilyen mosószappan, ami direkt az ilyesmi filtokra van, h fû, gyümölcs, vér ilyesmi. Avval hideg víz alatt avval jól bedörzsölöd, aztán hideg vízbe áztatod és szórsz bele egy marék mosószert. Hagyod ázni egy napot, kijön szépen magától. Mosógépben mosd át egyszer azért, a többi fehér ruhával együtt.
Bekened mosogatószerrel, picit állnihagyod, majd kimosod a szokásos módon (mosószerrel mosógépben vagy áztatod még mosószeres vízben). Pont tegnap és ma mostam így a kisfiam pólóiból az eperfoltot. Tökéletesen kijött :-)

20. napján vagyok a 26napos ciklusomnak. Már egy hete átlátszó folyásom van, ami hamar megszárad a bugyimon és ilyenkor kicsit ragacsosnak tünik kis fehér sürü "darabkák" vannak benne, de tegnap még vizes volt a széle. Mit jelenthet ez? Mensit?

Tegnap este óta feszes a mellem.

Legjobb válasz: Ebbõl nem lehet megmondani mit jelent, mert semmit, viszont az hogy darabkák vannak benne lehet valami fertõzés miatt, így szerintem menj el a nõgyógyászhoz. A menzidig majdnem egy hét van, ha baba is lenne, még csak most kezdene el beágyazódni így tõle még nem fájhat a melled, viszont a peteérést követõen az újabb ösztrogén hullám kiválthat ilyet, nekem is mindig fájt a cicim menzi elõtt. Minden jót és remélem nincs gond hanem baba lesz ezektõl függetlenül.

Ebbõl nem lehet megmondani mit jelent, mert semmit, viszont az hogy darabkák vannak benne lehet valami fertõzés miatt, így szerintem menj el a nõgyógyászhoz. A menzidig majdnem egy hét van, ha baba is lenne, még csak most kezdene el beágyazódni így tõle még nem fájhat a melled, viszont a peteérést követõen az újabb ösztrogén hullám kiválthat ilyet, nekem is mindig fájt a cicim menzi elõtt. Minden jót és remélem nincs gond hanem baba lesz ezektõl függetlenül.
A kérdező hozzászólása: Csak már eltelt az a 2hét ami a beágyazódásig kell.
Akkor kb 4 nappal menzid után volt a peteérés? Biztos ez? Miért nem csinálsz tesztet ha már eltelt 2 hét? Ilyenkor már általában kimutatja a babát. De a darabos folyás miatt mindenképp orvost ajánlok.
A kérdező hozzászólása: Megvárom megjön-e a mensim.Jövö szerdán max.jövö pénteken(Pénteken telik le a 28 nap).
Szerintem mensid lesz. Ha csak a vizes folyást nézzük is. :(

Minden nap tiszta nedves a bugyim, mikor megszárad, fehér. A hüvelyemből jön. Miért van ez a váladék?

14 éves vagyok, még nem jött meg a mensesem, nincs szaga, semmi, nem is fáj, csak mindig nedves a bugyim és ez nagyon idegesít. Kb. ez 1 éve van. Azt is hallottam, hogy ha ez a váladék bebarnul, onnantól nemsoká megjön a mensi. Ez igaz? Vagy nem is ez miatt van?

Legjobb válasz: tisztasági betétet kelene hordani

tisztasági betétet kelene hordani
Teljesen természetes élettani folyamat, amit leírsz: az, hogy bebarnul a folyás, no, az viszont minden, csak nem egészséges... A folyás már magában azt jelzi, hogy nemsokára meg fog jönni, általában egy-két éven belül. Nekem mondjuk már kilenc évesen volt folyásom, mégis csak 12 évesen jött meg, ehhez képest teljesen egészséges vagyok... Szóval nem kell törõdni vele: ha nagyon zavar, hogy nedves lesz a bugyid, betehetsz tisztasági betétet, bár személy szerint nekem a nõgyógyász azt mondta, hogy a tisztasági betét többet árt, mint használ, mégpedig mert szinte "szállítja" a baktériumokat a végbélnyílástól a hüvelyig, így akár nõgyógyászati betegségeid is lehetnek tõle a késõbbiekben.
ez teljesen természetes. Én is mindig tisztasági betét hordok, mert különben elázna a bugyim.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!