Találatok a következő kifejezésre: A meghajtóm óta (29 db)

Próbáld újraindítani, majd Sajátgép/Kezelés/Lemezkezelés...itt a meghajtón jobb gomb és formázás.
Ha már beléptél csökkentettbe, utána simán újraindítás, és betölt rendesen az opr.
A kérdező hozzászólása: na én ne értek hozzá, nem merem, esc ki tudok simán lépni? még a végé jobban elkutyulok valamit, már így is elég fura a gép.
Elõfordulhat, hogy a csökkentett mód segít. Vírustól függ (és hogy mennyire kaptad be) Csökkentett mód: Amikor elindítod a gépet, a POST után (amikor a memóriát is számolja a gép) nyomkodd az F8-as gombot (Még a Windows betöltésének indulása elõtt) Így be fog jönni egy menü, amibõl kiválaszthatod a csökkentett módot is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. a csökkentett üzemmódban való elindítás virusírtó telepítésére adhat megoldást?
Le kell választani elõször. http://windowshelp.microsoft.com/Windows/hu-HU/help/434766b0.. Utána formázz.
A kérdező hozzászólása: azt hogy kell csinálni? vezérlõpultban valahol átállítom és újraindítom?
csökkentett módban indítva a gépet is próbáltad?
Akkor már javasoltuk többször pl a memtestet és felületellenõrzést? Azokon túl vagy?
A kérdező hozzászólása: rengeteg kérdést tettem már itt fel, elég hosszú a dolog, viruírtó nincs a gépen, emrt enmtom feltelepíteni rá. Nagy rejtély mi vana géppel, xpsp2 simán feltelepül, csak utána a virusírtó nem megy fel rá. tegnap az avast pl. amikor telepíteni akatram kikapcsolt folyamatosan a gép. vagyis ujraíndította magát. mondtak oylat lehet vmi progi zavar, na ezt próbálom eltüntetni, és írtam ugye h az f-rõl nem megy. amúgy mi az az index?
Kapcsold ki rajta a rendszervisszaállítást. A formázás idejére a vírusirtót is kikapcsolhatod, sõt az indexelést is ki kéne kapcsolni addig. Ezek futhatnak róla.
A kérdező hozzászólása: ezt már próbáltam, nem megy. újratelepítés és partíciózás?
Nagyon egyszerû a dolog. Ne használj window$-t mert $zar :D Töltsd le az Ubuntut ( http://www.ubuntu.hu ) Itt az oldalon megtalálsz mindent hogyan kell telepíteni. A winyót tuti le fogod tudni formázni vírusírtóval meg nem kell többet tökölnöd, mert erre nem kell. A beépített tûzfala olyan biztonságos hogy az idei hekker versenyen nem bírtak vele. ( http://news.softpedia.com/news/Mac-OS-X-Hacked-Vista-SP1-Hac.. )(angolul van a cikk) Ha állandóan játszol a gépen az sem gond, mert elmegy rajta a COD4, San Andreas, Pro Street, szinte az összes játék. Viszont ha már kinõtted ezeket akkor gratulálok ez a rendszer Neked van kitalálva. Gyors, stabil, nincs vírus és még szép is :)

A meghajtóm tegnap óta nem olvassa be a CD lemezt. Mik lehetnek az okai?

A DVD lemezt simán viszi de a CD-re sem írni nem lkehet se halgatni mert meg sem találja.Csináltam egy rendszervisszaállítást,hátha valamit töröltem vagy elnyomtam de ez se segített.Reggel annyi történt hogy újraírható CD-t töröltem de jött egy áramszünet.Mikor visszajött az áram utánna egyéb elfoglaltság miatt már nem foglalkoztam vele.Este már nem olvasta be.

Legjobb válasz: Szerintem hardverhiba. Biztosan az áramszünet adott a meghajtónak. Ha garanciális, vidd vissza és ne szólj az áramszünetrõl csak cseréltesd ki.

Szerintem hardverhiba. Biztosan az áramszünet adott a meghajtónak. Ha garanciális, vidd vissza és ne szólj az áramszünetrõl csak cseréltesd ki.


Miert van az hogy amikor kiakarok csomagolni 7, 3GB ot megakad 7%-nal es azt irja ki h nincs eleg hely a meghajton pedig 10GB helyet mutat, de mikor neki allok csomagolni a masik patriciora ahol 7, 5gb van oda kiengedi csomagolni?

Legjobb válasz: Függhet a kicsomagoló programtól és hogy melyik partíció melyik a leírásodban. Elõfordulhat hogy a kicsomagolásnál elõször a C-re akarja tenni ideiglenesen a fájlokat hogy aztán csak átmásolja a D-re ahova indítottad a kicsomagolást. Ekkor a C-n is kell ideiglenesen 7,5 giga hely meg a D-n is ahova majd odamásolódik. Viszont ha a C-re indítod a kicsomagolást akkor ott 15 giga helynek kéne lenni hogy elõször kicsomagolja az ideiglenes mappába majd átmásolja a véglegesbe...

Függhet a kicsomagoló programtól és hogy melyik partíció melyik a leírásodban. Elõfordulhat hogy a kicsomagolásnál elõször a C-re akarja tenni ideiglenesen a fájlokat hogy aztán csak átmásolja a D-re ahova indítottad a kicsomagolást. Ekkor a C-n is kell ideiglenesen 7, 5 giga hely meg a D-n is ahova majd odamásolódik. Viszont ha a C-re indítod a kicsomagolást akkor ott 15 giga helynek kéne lenni hogy elõször kicsomagolja az ideiglenes mappába majd átmásolja a véglegesbe...
A kérdező hozzászólása: igen ez volt a baj ....h a c-n nem volt eleg hely koszi a segitseged nagyon

Jó megoldás, ha win7 home premium-ot 120GB-os ssd-t megosztva egyik particióra teszem? Így más nem lesz azon a meghajtón.

Legjobb válasz: akarod mondani azon a partíción nem lesz más. igen jó, a másik felére lehet rakni egyéb cuccokat.

akarod mondani azon a partíción nem lesz más. igen jó, a másik felére lehet rakni egyéb cuccokat.
A kérdező hozzászólása: Igen-igen arra gondoltam. Nem lesz kevés windows-nak a maradék hely a partíción? 25 Gb kb.
25giga nagyon kevés lesz a win7nek és a programjaidnak, fõleg akkor, ha komolyabb játékaid is vannak. Sztem 50giga legyen a min. a c:-nek.
A kérdező hozzászólása: Félreértetted. Az ssd egyik partícióján csak a windows van, és ezen a windows által elfoglalt helyen kívül marad 25 GB. Erre vonatkozott a kérdés. Elég ez a hely windows-nak?
Egy 32 bites win 7 40GB-on elfér. A 64-esnek pár GB-al több kell.
A kérdező hozzászólása: 64 bites van rajt, és a partíción 25 Gb szabad helyet ír. Fele-fele arányban lett megosztva. Tehát a windows 35 Gb helyet foglal kb. Elég neki a szabad 25 Gb? Arra gondolok, h megfelelõen tud mûködni? Gyorsítótár stb. Nem lesz más ezen a partíción.
Egy kis irodalom: http://www.nazca.hu/2012/01/14/felhasznalo-mappak-athelyezes.. Amiatt írom, mert a windows hosszú távon hajlamos felduzzadni ilyenektõl mint, felhasználói adatok, programadatok, win-frissítés biztonsági mentése, stb. Érdemes legalább megismerni az eljárást.
hogyne lenne elég 25GB szabad hely. Igazából még sok is, mert csak kihasználatlan hely lesz, a játékokat gondolom nem ide rakod :)
A kérdező hozzászólása: nem-nem direkt csak a windows-nak tartom fenn ezt a partíciót.

A laptopom-ba van egy 1TB-os SSHD, itt van külön meghajtó amire a windows-ot kell rakni?

Lenovo g700 Elvileg 1 TB + 8GB SSD te a win 8 telepítésekor nem találkoztam külön 8GB-os meghajtóval csak az 1 TB-al! Akkor most hogy is van ez?

Legjobb válasz: Az SSHD-ba integrált SSD-t te nem éred el külön, õ maga gazdálkodik vele. Simán hozz létre egy partíciót a vindóznak (én 40-50 gigát szoktam), és telepítsd fel, ahogy normálisan tennéd. Kis idõ után alkalmazkodni fog hozzá, és áthelyezi az SSD-re a gyakran használt fájlokat, neked semmi teendõd nincs vele.

Az SSHD-ba integrált SSD-t te nem éred el külön, õ maga gazdálkodik vele. Simán hozz létre egy partíciót a vindóznak (én 40-50 gigát szoktam), és telepítsd fel, ahogy normálisan tennéd. Kis idõ után alkalmazkodni fog hozzá, és áthelyezi az SSD-re a gyakran használt fájlokat, neked semmi teendõd nincs vele.
Ebbe nem is írnak SSD-t. Az a RAM mérete lesz, de ha volna is benne ekkora SSD nem volna értelme egy ilyen kicsi partícióra oprendszert tenni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Miért van az, hogy ha bedugom a pendrive-ot a laptopomba, és küldenék a pendrive-ra egy mappát, akkor sem az F meghajtóra nem tudom küldeni, sem a G-re?

Azt írja ki, hogy helyezzen be egy lemezt a köv. meghajtóba: F/G.... Pedig ha egy másik pendrive-ra küldeném a mappát, akkor úgy minden stimmel... nem értem... Előre is köszönöm :)

Legjobb válasz: Miért érzem azt, hogy még a hiba üzeneteket se érted?

Miért érzem azt, hogy még a hiba üzeneteket se érted?
A kérdező hozzászólása: mmmmmmivan?
rossz az a pendrive

Smart Defrag v2.3 program feltudja fedezni a töredezett fájlokat is és azt törli. Azon a meghajtón, ahol a Windows van, ott is lehet törölni a töredezett fájlokat, vagy nem ajánlatos?

Mert nekem 3 meghajtóm van, és mindegyik meghajtórol törölje töredezett fájlokat? Pontosan, hogyan és mi módon keletkeznek a töredezett fájlok, miért jó ha töröljük?

Legjobb válasz: Hát az szép lenne, ha csak úgy törölgetné, te meg szentségelnél hogy hova tûnnek az adataid! Átmásolja õket olyan helyre, ahol egészben is elférnek. Mindehol lehet. Úgy hogy ahova éppen ír, nem fér el az egész fájl. Ha a szabad hely végére ért, folytatni kénytelen máshol. Így különbözõ helyen töredékekre darabolva van eltárolva az adott fájl. Visszaolvasásnál ez fölösleges fejmozgással (idõ, energia, elhasználódás) jár.

Hát az szép lenne, ha csak úgy törölgetné, te meg szentségelnél hogy hova tûnnek az adataid! Átmásolja õket olyan helyre, ahol egészben is elférnek. Mindehol lehet. Úgy hogy ahova éppen ír, nem fér el az egész fájl. Ha a szabad hely végére ért, folytatni kénytelen máshol. Így különbözõ helyen töredékekre darabolva van eltárolva az adott fájl. Visszaolvasásnál ez fölösleges fejmozgással (idõ, energia, elhasználódás) jár.
A kérdező hozzászólása: Érdemes törölni vagy inkább hagyjam úgy ahogy van?
Mit?
A kérdező hozzászólása: Törött fájlokat.
Ha már nincs szükséged rájuk...

Valamiért a laptopom csak a C meghajtót látja, és nem találok rajta második meghajtót.320GB volt a gépen, most viszont a C-n csak 105GB-ot lát, semmi mást. Hogy tudnám visszaállítani a másik meghajtót is?

Legjobb válasz: http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/easeus-partition-manage.. Én ezzel futnék neki. Ez elvileg látni fogja, csak "le kell particionálnod", aztán leformázod és kész.

http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/easeus-partition-manage.. Én ezzel futnék neki. Ez elvileg látni fogja, csak "le kell particionálnod", aztán leformázod és kész.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!

A D: meghajtón 354 GB szabad hely van és a C: meghajtón pedig csak 4, 56 GB. Hogyan tudnék áthelyezni a D:-ról mondjuk 50 GB-ot a C:-re?

Legjobb válasz: Pl ezzel: http://download.cnet.com/MiniTool-Partition-Wizard-Home-Edit.. Egy kicsit kockázatos, mint minden partíciómûvelet, ezt azért tudd. Klikk a "D"-re, move/resize és itt a "C"-hez közelebbi oldalt méretezd át, majd klikk a "C"-re és szintén resize... Ha közben lefagy a gép vagy áramszünet lenne vagy van rossz szektor a vinyón akkor mind a két partíciót elbukhatod... Átméretezés csak akkor lehet ha mindkét partíció egymás mellett van egy vinyón...

Pl ezzel: http://download.cnet.com/MiniTool-Partition-Wizard-Home-Edit.. Egy kicsit kockázatos, mint minden partíciómûvelet, ezt azért tudd. Klikk a "D"-re, move/resize és itt a "C"-hez közelebbi oldalt méretezd át, majd klikk a "C"-re és szintén resize... Ha közben lefagy a gép vagy áramszünet lenne vagy van rossz szektor a vinyón akkor mind a két partíciót elbukhatod... Átméretezés csak akkor lehet ha mindkét partíció egymás mellett van egy vinyón...
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!!!!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!