Találatok a következő kifejezésre: A meggyfáink a (18 db)

Mikor is ültessük azt a meggyfát?

Legjobb válasz: Nálunk a helyi faiskolában okt. 15.-én érkeznek meg a szabadgyökerû csemeték. Elmegyek értük, majd másnap elültetem õket. :) (A meggyfát is)

Nálunk a helyi faiskolában okt. 15.-én érkeznek meg a szabadgyökerû csemeték. Elmegyek értük, majd másnap elültetem õket. :) (A meggyfát is)
Így van. Ültetni késõbb is lehet fagymentes idõben.

Ez a meggyfa még megnõhet?

Az iskolám elkezdet ültetni növényeket.Már hoztam be növényeket.Találtam ma a péksüteményemben egy meggyfa magot és szeretném kicsíráztatni,hogy biztosan kinõjön.Már bele tetem egy vizes zsebkendõbe aztán egy pohár vízbe.Mennyi az esélye,hogy kicsírázok és mit lehet azért tenni?

Legjobb válasz: Szerintem ha meg van sütve, akkor nemigen fog kicsírázni.

Szerintem ha meg van sütve, akkor nemigen fog kicsírázni.
Esély sincs rá .
70-80 celsius fok fölött már 99%-ban csírátlanodik minden élõlény. A sütés meg olyan 200 fokon történik.
..ezért nem fog a pörkölt tökmag, pisztácia, szotyi sem csírázásnak indulni.
várj júliusig akkor tedd félre és februárban kezd el csíráztatni. neveld otthon 1-2 évig és utána ültesd ki
#5 úgy értem hogy júliusban lesz meggy, akkor tegyél félre magokat

Mi lehet a meggyfám betegsége?

Rengeteg termése van, de nem nőnek a levelei. Mit lehetne vele tenni?


Dagadt moncsicsiket mivel lehet kihúzni a meggyfa alól?

már mindent próbáltam,a vaníliás kekszre sem jönnek el?.ki kell ?ket szednem miel?tt elkezdenék a téli álmukat,segítsen valaki nagyon fontos!

Legjobb válasz: Dagadt-moncscicsi-meggyfaalól-kihúzóval

Dagadt-moncscicsi-meggyfaalól-kihúzóval
Jajj hát ott is bemásztak a meggyfa alá azok a kis dögök? Itt is és én megpróbáltam a 3d aerodinamikai úton létrejövõ fizika atomgenerátort és arra elõjöttek! Sok szerencsét!
A kérdező hozzászólása: köszönöm, akkor megpróbálom én is.
Hát ezt nem tudom. De mivel lehet elkapni a kipumadarat? Kipufogóval!

Lehet-e metszeni a meggyfát? Ha igen akkor mikor és hogy?

Legjobb válasz: Lehet, tavasszal, virágzás elõtt. Azt, hogy hogyan az attól is függ, hogy milyen állapotban van a fa. Lehet egészen rövid gallyakat is vágni egy gyümölcsfának, ha beteg.

Lehet, tavasszal, virágzás elõtt. Azt, hogy hogyan az attól is függ, hogy milyen állapotban van a fa. Lehet egészen rövid gallyakat is vágni egy gyümölcsfának, ha beteg.
Tavasszal metszed, de arra figyelj, hogy ha olyan ágakat, gallyakat, vesszõket találsz amely mintha meglenne pezselve, a gyümölcs és a levél rászáradt, akkor azokat el kell távolítani teljes métékben. Akkor csinálod jól ha a metszet közepén nem látsz barnulást ( a fát ne sajnáld ilyenkor).
Általában a meggynél a beteg, sérült, nagyon befelé növõ, sûrûsítõ ágakat illetve gallyakat távolítják el metszéskor. Ha a meggyfád nagyon sok ostoros ágat nevelt azokból is kurtíthatsz nyugodtan. A szép vastagon termõboggal és bokrétás termõrüggyel berakódott ágakat csak módjával metszd mert abból lesz a termésed. Ha nagyobb metszési felületet csinálsz pl. fûrésszel fontos a sebkezelés fasebkezelõ géllel a gombás fertõzések miatt mert a meggy erre nagyon fogékony. Valamint érdemes tavasszal lemosópermetezést is beiktatni, aztán bimbófakadás elõtt monilia elleni szerrel kezelni a fát, illetve un teljes virágzáskor, mert kétféle monilia van, az egyik a gyümölcsöt támadja meg virágzáskor a bibén keresztül, a másik a növény többi részét támadja a sebeken át. Ha leszedted a meggyet, utána ismét érdemes permetezni. Használhatsz bio illetve zöld szereket, ezek kevésbé károsítják a környezetet.

Meddig lehet a meggyfát metszeni?

Már túl van a rügyfakadáson, érdemes-e még metszeni, vagy már csak kárt okozok vele?

Legjobb válasz: A vékony megnyúlt ágakat levághatod.Legalább berakódik a csupasz rész is .

A vékony megnyúlt ágakat levághatod.Legalább berakódik a csupasz rész is .

Mi lehet a meggyfám baja?

Rengeteg termése van, de levele viszont alig van.

Legjobb válasz: Talán a rengeteg termés .Elvitte az energiát a levélzettõl .

Talán a rengeteg termés .Elvitte az energiát a levélzettõl .
vagy pedig monília

Lehet-e még most hétvégén csinálni a meggyfák lemosó permetezését?

Legjobb válasz: Ha még teljesen zárt a rügy akkor lehet!H látszik a virág szirma akkor nem!

Ha még teljesen zárt a rügy akkor lehet!H látszik a virág szirma akkor nem!

Mikor lehet átültetni a meggyfát?

Legjobb válasz: Lombhullástól rügyfakadásig terjedõ idõszakban. Tehát õsztõl tavaszig. És ez vonatkozik minden lombhullató fára és cserjére egyaránt. Szükség szerint a tél folyamán is megejthetõ, feltéve hogy a föld nem fagyott.

Lombhullástól rügyfakadásig terjedõ idõszakban. Tehát õsztõl tavaszig. És ez vonatkozik minden lombhullató fára és cserjére egyaránt. Szükség szerint a tél folyamán is megejthetõ, feltéve hogy a föld nem fagyott.
A kérdező hozzászólása: Köszi:)
Ha nagy föld labdával ülteted át és elársztod vízzel akkor szinte bármikor.Én virágzáskor ültettem át egy kis megy fát , mert útban volt és nemlehetett várni vele õszig, semmi baja nincs. nem hozott termést az igaz, de szépen nõ tovább. úgy hogy sok, sok víz és hajrá.
De a meggyfa virágzás idején még alig rendelkezik lombbal, ergo párologtatási felülettel, arról nem beszélve, hogy ekkor még a hõmérséklet is sokkal humánusabb. Most viszont a termésérlelés folyamata zajlik gõzerõvel, valamint az asszimiláció mértéke is olyan szinten van, hogy a fa aligha lenne képes túlélni, vagy csak nagyon sokára térne magához. És hiába veszi ki nagy gyökérlabdával, a bizonyos fokú sérülés elkerülhetetlen, és ebben az idõszakban a gyökérzet regenerációja annyi energiát elvonna a növénytõl, ami akár a pusztulását is okozhatja. Én már mindenképp várnék vele õszig, és nem hiába nem szoktak ebben az idõszakban fásszárúakat ültetni és forgalmazni, szabad gyökérrel.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnénk, hogy meghaljon, alig van fa az udvarunkon. Ezek szerint idén még a mostani helyén lesz. :)
Figyelj, én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy õsszel helyezd át, amikor az eredési arány szinte 100%. :) Sok sikert a majdani átültetéshez, és fa eredéséhez! ;)

Már lehet permetezni a meggyfát és a cseresznyefát gomba illetve rovar ellen?

Még félig virágzik a fa és attól lehet permetezni?Milyen permetszert használjak?

Legjobb válasz: Már kellett volna a tavaszi lemosópermetezés, virágzás kezdetekor monília elleni védekezés, de még most is le kellene permetezni, mondjuk Topas-sal. Én rovarölõt csak a cseresznyefa fekete levéltetvei ellen használtam.

Már kellett volna a tavaszi lemosópermetezés, virágzás kezdetekor monília elleni védekezés, de még most is le kellene permetezni, mondjuk Topas-sal. Én rovarölõt csak a cseresznyefa fekete levéltetvei ellen használtam.
A kérdező hozzászólása: A lemosó permetezést tudtam. De jönnek a kis mocskos cserebogarak és szeretik a levelet megpocsékolni. Ezért gondoltam, hogy lehetne-e rovarölõvel védekezni? És nem ártok-e vele a fának? Amúgy köszi a választ! :)
Ilyen problémám nem volt. Mármint cserebogár. A monília nálam a nagy gond. A Topas szokott segíteni, virágzáskor háromszor szoktam.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a segítséget! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!