Találatok a következő kifejezésre: A meddőségi hogyan (67 db)

Hogyan lehet feldolgozni a meddőséget? Hogyan legyen kitartó az ember több évi próbálkozás után?

Legjobb válasz: Egy spontan veteles utan 7 evig nem estem teherbe, de epp tegnap volt 1 eves a kicsim. Nem szabad sem ragorcsolni, sem feladni.

Egy spontan veteles utan 7 evig nem estem teherbe, de epp tegnap volt 1 eves a kicsim. Nem szabad sem ragorcsolni, sem feladni.
Szerintem nem feldolgozni kell, hanem mindent megtenni ellene.
Nem szabad feladni a harcot! Tavaly márciusban megállapították, hogy mindkét petevezetékem teljesen el van záródva, azonnal bejelentkeztünk a Kaáli Intézetbe, és idén márciusban már a 3. hónapban jártam a babócámmal. Elõször persze sokkolt a hír, hogy csak mesterséges úton eshetek teherbe, de azóta már látom az elõnyeit is: pontosan tudtuk, hogy mi a baj, és el tudtunk indulni a helyes úton, nem kellett felesleges köröket futnunk vagy pl. soha többé nem kell védekeznünk a férjemmel. :) Nagyon nehéz kitartónak lenni, én 2, 5 évig reménykedtem hátha sikerül, és csak ezután kezdtük el a kivizsgálásokat. Ti túl vagytok már a kivizsgálásokon? Melyikõtökkel van a probléma? 36 hetes lombikos kismama

A meddőségin hogy kezelik a PCO-t? Felismerik és gyógyszer, vagy inszemináció? Mi a BMC-be járunk, megállapították, kaptam gyógyszert, de vajon mi a következő lépés?

Legjobb válasz: ha pco-d van, akkor igenis van hormonproblémád. én endokrinológushoz mentem, mivel a nõdokik mindig csak ki akartak tisztitani a petefeszkem, meg gyogyszereket felirni, de az csak tuneti kezelés (bar teny, hogy eredményes lehet). az endokrinologus irt fel merkformint (met keszitmeny), ami szépen el is mulasztotta a hormonzavart (a pco eleg sunyi, sok hormont borogat fel, a ciszta ennek a mellékterméke).

ha pco-d van, akkor igenis van hormonproblémád. én endokrinológushoz mentem, mivel a nõdokik mindig csak ki akartak tisztitani a petefeszkem, meg gyogyszereket felirni, de az csak tuneti kezelés (bar teny, hogy eredményes lehet). az endokrinologus irt fel merkformint (met keszitmeny), ami szépen el is mulasztotta a hormonzavart (a pco eleg sunyi, sok hormont borogat fel, a ciszta ennek a mellékterméke).
elõzõ vagyok: nekem is volt menzim, rendszeres, órát tudtam volna hozzá igazítani :)
Szia, bocs, hogy nem valaszolok, de ez engem is erdekel:-). Most megyunk a meddosegibe, mar tudjuk, hogy nekem PCOS-m van, ferjemmel semmi gond. Kivancsi vagyok, hogy mit lesz a lepes, nagyon szeretnenk mar babat, egy eve probalkozunk. Nekem sajnos meg menzim sincs egy eve mar lassan, a PCOS miatt. Szoval aggodok. De sok sikert. Te mikor kezdted a meddosegit?
A kérdező hozzászólása: Novemberben kerültünk oda, ott derült ki minden. Mivel nincs hormonbajom és rendszeres a vérzésem, és nagyon magas az inzulinom megállapították, hogy emiatt nem reped meg a tüszõ és emiatt maradnak vissza cisztaként a tüszõim.Kaptam gyógyszert. Közben láttak valamit a méhemben, amirõl kiderült vaklárma, így a teljes negatív leleteimmel megyek vissza, hogy "csináljanak" nekünk egy babát :)
A kérdező hozzászólása: Én is Merckformint kaptam, de azokkal a hormonokkal, amik a ciklust irányítják nincs semmi probléma. Vagyis egy ideig, merthogy a pete megérik, de nem reped meg a tüszõ. Aztán megint megy minden a maga útján, vagyis ott is rendben van minden. Már bocs, de a meddõségin, ahol a legtapasztaltabb szakemberek, nõgyógyászok, endokrinológusok, onkológusok, biológusok mondják, hogy nem a hormonprobléma okozza a pco-t elhiszem nekik. Nálam csak az inzulinrezisztencia ami minden baj okozója.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó "és azelõtti" :) Hol tartokotok? És mi volt a következõ lépés a merckformin után?

Ha egy párnál a meddőségi központban ismeretlen eredetű meddőséget állapítanak meg, akkor csak haza küldik őket, hogy tovább próbálkozzanak és kész?

"Ok" nélkül nem csinálnak lombikot vagy inszeminációt?

Legjobb válasz: Nálunk is ismeretlen eredetû meddõséget diagnosztizáltak és kedden vagy szerdán lesz az elsõ inszeminációm.

Nálunk is ismeretlen eredetû meddõséget diagnosztizáltak és kedden vagy szerdán lesz az elsõ inszeminációm.
De igen, ugyanúgy megpróbálják. :-) Ha pedig nagyon nem akar sikerülni, akkor további vizsgálatokat is kérhetnek, amibõl esetleg kiderül, mi a gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam.
Szia! Ismeretlen eredetû meddõséggel túl vagyunk két inszemináción és most kezdjük az elsõ lombikunkat. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

A meddőségi vizsgálatok hogyan követik egymást? Pl. Mennyi idő után csinálnak hormonvizsgálatot, átjárhatóságit, stb. Magándokinál kezdenék, nem meddőségi központban egyelőre.

Legjobb válasz: Én másfél év sikertelenség után mentem orvoshoz. Alap vizsgálatot, plusz rákszûrést csinált, és elküldött hormonvizsgálatra. Amikor annak jó lett az eredménye, a férjemnek kellett spermavizsgálatra mennie. Még innen fél évig próbálkoztunk, akkor jött a petevezeték-mûtét (egyáltalán nem fájt, semmi gondom nem volt vele), persze átjárható voltam. Inszemináció mellett döntöttünk, de mire mentünk volna, spontán összejött. Igaz, hogy 3 év után. most vagyok 8 hetes. Sok sikert!

Én másfél év sikertelenség után mentem orvoshoz. Alap vizsgálatot, plusz rákszûrést csinált, és elküldött hormonvizsgálatra. Amikor annak jó lett az eredménye, a férjemnek kellett spermavizsgálatra mennie. Még innen fél évig próbálkoztunk, akkor jött a petevezeték-mûtét (egyáltalán nem fájt, semmi gondom nem volt vele), persze átjárható voltam. Inszemináció mellett döntöttünk, de mire mentünk volna, spontán összejött. Igaz, hogy 3 év után. most vagyok 8 hetes. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Gratulálok! Boldog babavárást!
Én 1 év után mentem el a dokimhoz. Elõször E vitaminnal (sejtépítõ) próbálkoztunk, majd Clostylbegit-tel (peteérlelõ) 3 hónapig. Azután jöttek a kivizsgálások. Elküldtem a férjemet andrológia vizsgálatra, nekem pedig hormon és petevezeték-átjárhatósági vizsgálatot csináltak. Mivel mindkettõnkkel minden rendben volt, mentünk a Kaáliba. Ott kértek még Clamidya és hüvelyváladékvizsg-ot, valamint UH-gal megnézték a tüszõérésemet. Ezek kellettek az inszeminációhoz, a lombikhoz kicsit több vizsgálat kell.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. Ezek szerint, ha el is kezdenek vizsgálódni, az inszeminációig még hosszú hónapoknak kell eltelni.
21:56-os vagyok. Nem feltétlenül. Én például októberben voltam a Kaáliban konzultáción, és decemberben már meg is csinálták az inszemet. Persze a konzultációra már vittem a vizsgálati eredményeimet (átjárhatósági, hormon), mert a fél évnél nem idõsebbeket elfogadják. A köztes idõben pedig megcsináltattam azokat, amik nem voltak meg.
Vagy "lejártak".
A kérdező hozzászólása: köszönöm. Ha úgymomd 'lejártak', akkor azt simán újra meg lehet csináltatni tb-re?
Nekem ingyen csinálták!

SOS! Akik meddőségibe járnak, hogy intézik a munkahelyen a rengeteg hiányzást? A meddőségiben adnak igazolást?

Legjobb válasz: Szia! Én elvileg úgy hallottam, hogy aki lombik kezelésre járnak, azokat nem rúghatják ki, és a munkáltató köteles a kezelésekre elengedni.De nézz útána, ez törvinyeleg asszem megvan határozva.

Szia! Én elvileg úgy hallottam, hogy aki lombik kezelésre járnak, azokat nem rúghatják ki, és a munkáltató köteles a kezelésekre elengedni.De nézz útána, ez törvinyeleg asszem megvan határozva.
A kérdező hozzászólása: Ezt én is hallottam, vagy valami ilyesmit.. De hogy igazolom nap mint nap, hogy ott voltam és nem mondjuk a kocsmában?
A kérdező hozzászólása: Huh.. szóval ha jól értettem, fizetetlen szabadság jár arra az idõre. Az igazolást minden egyes alkalommal a meddõségibõl kell vinni? Vagy aki ezt csinálja a gyakorlatban? Senki nincs olyan?
Én csináltam és igen, igazolást kérsz minden alkalommal és annyi. Amikor terhes vagy, akkor pedig az orvosi vizsgálatok idejére FIZETETT távollét jár, ezt sokan nem tudják... Majd ha már sikerült neked is, mert nemsokára úgyis sikerülni fog :-))
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Hogyan lehet a meddőséget megelőzni?

Legjobb válasz: laza boxer rendszeres hoki legalább 2naponta, sportolás cigi melõzése enyi :D

laza boxer rendszeres hoki legalább 2naponta, sportolás cigi melõzése enyi :D
A kérdező hozzászólása: Ennyi és nem leszek nemzõképtelen?

Hogy/hol vizsgálható a meddőség?

A barátom egyik nap megkért hogy nézzek utána,hogy hol lehet kivizsgáltatni azt hogy valakinek lehet-e gyereke vagy esetleg medd?,és én is elgondolkodtam rajta,hogy én is kíváncsi lennék rá nem csak Õ,mármint hogy nekem lehet-e gyerekem.

Legjobb válasz: pasiknál spermavizsgálat.Az megmutatja mennyi van,milyen minõségû... nõknél összetettebb:hormonvizsg.,nõgyógyászati vizsg,UH,ha valami van,akkor HSG,elzáródás esetén akár laparaszkópia

pasiknál spermavizsgálat.Az megmutatja mennyi van, milyen minõségû... nõknél összetettebb:hormonvizsg., nõgyógyászati vizsg, UH, ha valami van, akkor HSG, elzáródás esetén akár laparaszkópia
Kezdetnek apajelöltnek spermaviszgálat, anyajelöltnek hormonvizsgálat (vérvételbõl), citológia, és ultrahang. :)
A kérdező hozzászólása: De akkor is el lehet menni ilyen vizsgálatra ha mi csak kiváncsiak vagyunk hogy lehet e majd a késõbbiekben (évek múlva)babánk...? És legelõször milyen dokihoz kell menni mondjuk a barátomnak? Nekem gondolom nõgyógyászhoz...
A kérdező hozzászólása: és köszi az eddigieket is :)
2. vagyok. Az sztk-s dokik általában ilyennel nem foglalkoznak. 1 éve kéne már ahhoz próbálkozni, hogy komolyan vegyék az embert! Nyilván a magándokik között találsz olyat, aki foglalkozik veletek. Te elmész a nõdokidhoz, és õ ad beutalót az andrológia-urológiára a párodnak. Mi is így voltunk, aztán kiderült, hogy 2 hónap múlva tudnák fogadni, és még 1 hónap az eredmény (Fejér megye). És mivel mi ekkor már 6 hónapja próbálkoztunk, magánhoz fordultunk. Itt jártunk: http://www.potenciaklinika.hu Az ország 2 legjobb andrológusa dolgozik itt. Igaz, 20e ft volt, de vittük az "anyagot", volt kézi vizsgálat (kb 1 perc, hogy a herék a helyükön vannak-e, nincs-e gyanú heresérvre), és 1 óra múlva készen volt a spermaanalízis eredménye! Nyilván, ha ti ráértek, mehet az olcsóbb verzó is, csak, mint lehetõséget írtam.
Ha Veszprém megyeik vagytok, jó szívvel ajánlom a tapolcai Pannon Reprodukciós Intézetet, nagyon jó hírû intézmény, jó sikerszázalékkal. Ja, és a várakozás: gyerekemnek ott csináltak spermavizsgálatot (más okból), másnap megvolt az eredmény. Sok sikert!

Miért vannak olyan sokan az ellen, hogy elmenjenek a meddőségire? Hiszen ha máshol nem is, de ott segítenek.

Sok olyat hallani, olvasni, hogy így nem, meg úgy nem, mert futószalag szer? és csak megviszgálnak és nem ápolgatják a lelkivilágunkat...

Legjobb válasz: szia, nem tudom, de akinek szüksége van rá szerintem mindenképp érdemes elmenni, és teljesen igazad van én is így gondolom

szia, nem tudom, de akinek szüksége van rá szerintem mindenképp érdemes elmenni, és teljesen igazad van én is így gondolom
szerintem kb 80%-ban
Orvosok úgy általában nem nagyon. Nõgyógyászoknál már jobb az arány, de legjobb speciálisan meddõséggel foglalkozó orvoshoz, centrumhoz fordulni, itt az arány 90% felett van.Ez lerövidíti az okok felderítéséhez és az eredményes kezeléshez szükséges idõt.

Hogyan működik a meddőségi központba való beutalás?

Már ha egyáltalán kell beutaló. Ha kell kitől? Háziorvos, nőgyógyász? vagy csak felhívom és időpontot kérek? Hány év sikertelen próbàlkozás után állnak szóba az emberrel? (2 éve próbálkozunk. Én 22 vagyok, férjem 26) mit vizsgálnak? Pénzért vagy tb-s? És egy ilyen központban mindenféleképp a lombik , beültetés a megoldás? Bocsi a sok kérdésért, de semmit nem tzdok erről...

Legjobb válasz: Kérem hogy csak olyanok írjanak akik átestek ezen... tapasztalatok érdekelnek inkább.

A kérdező hozzászólása: Kérem hogy csak olyanok írjanak akik átestek ezen... tapasztalatok érdekelnek inkább.
Szia! Egy év sikertelen próbálkozás után már foglalkoznak veletek. Beutaló nem kell, legalábbis a magánintézetekbe nem, a teljesen tb-s központokat nem tudom. Mi a nõdokimnál kezdtünk, õ csinálta meg az alapvizsgálatokat, de így utólag azt gondolom, jobban jártunk volna, ha rögtön a meddõségi intézethez fordulunk, mert õk sokkal gyorsabbak. Ha nõdokihoz mész elõször, akkor az elsõ lépés a párodnak egy andrológiai vizsgálat, neked hormonlabor, ha ezek rendben, átjárhatósági vizsgálat. Ha találnak valami problémát, akkor addig nem mennek tovább a kivizsgálással, amíg az nincs rendben, majd némi várakozás, hátha sikerül a baba. Ha igen, akkor minden szép, ha nem akkor jön a sorban következõ vizsgálat. Ez így olcsó a tb-nek, de idõben nagyon sok lehet. Hónapok, évek mehetnek erre rá sajnos. Ha most kezdeném el, elõször endokrinológushoz mennék, lehetõleg olyanhoz, aki kimondottan meddõségi problémákra szakosodott. Õ a hormonszakértõ, hiába adhat beutalót a nõdoki hormonlaborra, a felét nem kérheti a szükséges dolgoknak, és értékelni sem tudja rendesen a kapott eredményt. Amint megvan az eredmény, bejelentkeznék egy meddõségi központba, és a további vizsgálatokat velük csináltatnám meg. Az, hogy rögtön beültetés, vagy elõbb megpróbálják az inszeminációt, az attól függ, milyen problémát találtak. Rögtön csak abban az esetben javasolják a lombikot, ha egyik petevezeték sem átjárható, vagy a párodnak annyira rossz az eredménye, hogy semmi más nem jöhet szóba. Mi a Kaáliba mentünk. 5 lombik ugyanúgy tb támogatott, mint máshol, az elõzetes vizsgálatok és az inszemináció fizetõs. Az árlistát itt megtalálhatod ha érdekel: http://kaali.hu/arlista/ Én nagyon meg voltam velük elégedve.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!