Találatok a következő kifejezésre: A matematikában a különbség (5 db)

Mi a különbség a budapesti Szent István Gimnázium (Ajtósi D. sor) hatévfolyamos spec. Matematika tagozata és természettudományos tagozata között?

Szeretnénk jelentkezni, de tanácstalanok vagyunk melyik tagozat lenne a jobb.

Legjobb válasz: Szia:) idejárok suliba.:) A kettõ között az a különbség h a spec. matekban azt hiszem heti 6 matek órád van.De lehet több...A lényeg az h több óraszambán és emelten tanulják a matekot. A természet tudományiban pedig heti 3 biosz,kémiafizika.Ott a ezekbõl a tantárgyakból van több óraszám és ezáltal magasabb emeltebb oktatás. Szerintem a matekoktatás alapvetõen az egész suliban erõs és minden tagozaton jól megtanítják a matekot...Talán annyi h a spec. matekosok tapasztaltabbak meg gyakorlottabbak... Igen tanítanak,és valószínû h 9.ben választhatnak spanyolt.

Szia:) idejárok suliba.:) A kettõ között az a különbség h a spec. matekban azt hiszem heti 6 matek órád van.De lehet több...A lényeg az h több óraszambán és emelten tanulják a matekot. A természet tudományiban pedig heti 3 biosz, kémiafizika.Ott a ezekbõl a tantárgyakból van több óraszám és ezáltal magasabb emeltebb oktatás. Szerintem a matekoktatás alapvetõen az egész suliban erõs és minden tagozaton jól megtanítják a matekot...Talán annyi h a spec. matekosok tapasztaltabbak meg gyakorlottabbak... Igen tanítanak, és valószínû h 9.ben választhatnak spanyolt.
Én matekra járok (viszont én meg a természet tudományosról nem tudok semmit). Pontosan nem emlékszem, de talán elsõ két vagy egy évben szerintem csak 5 óránk volt, de utána volt, hogy 7 óránk is volt (Szerintem 2 évig), most 12-dikben csak 6 van. Van spanyol tanár, de mi évfolyamunkban az volt az alapötlet, hogy mindenkitõl megkérzdezték, hogy mit akar tanulni és a 2 legkedveltebb nyelvbõl indultak órák (így volt aki pl. olaszt akart, de franciára kellett mennie). Mondjunk nálunk az infósok és matekosok második nyelvóráikat egybevonták, így négy nyelv csoport indult el (francia, spanyol, német kezdõ és haladó). Szerintem minden tagozaton erõs, (bár ott valószínûleg matek faktra is kell menned), de ugyebár ez minden iskolában erõsen tanár függõ is.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy válaszoltatok. Még azt szeretném kérdezni, hogy milyen az iskola légköre, szerettek oda járni? A tavalyi bizim kitûnõ volt, remélem a félévi is az lesz. Nehéz volt a szóbeli felvételi ? Protekció nélkül be lehet jutni? Igaz az, hogy fél nyolckor kezdõdik a tanítás mindennap? A nyelvoktatás heti hány órában mûködik?
A kérdező hozzászólása: Köszi a tájékoztatást. További jó tanulást Neked!
A kérdező hozzászólása: További jó tanulást Nektek !
én viszont természet tudomány tagozatos vok :) az a lényehg hogy az adott szakon heti +1 órát szentelnek a tárgynak , pl term.en mi 7 edikben hamarabb kezdtük a bioszt mint az a
az lg a 10-es alapú logaritmus.
lg(x) = log(x)/log(10) a log az mindegy milyen alapu, lehet ln is. Szoval mindegy milyen logaritmus van a gepeden. A google az eleve 10-es alpot szamol. Szoval ha a google-be irod be, akkor egyszeruen csak log(x).

A matematikában mi a különbség az elsőfokú egyenlet és az elsőfokú függvény illetve másodfokú egyenlet és függvény között?

Legjobb válasz: Az egyenletek ax+b=c alakúak, ahol a, b és c számok. A függvények f(x)=ax+b alakúak. És az egyenletet meg lehet oldani algebrai (számolással) és geometriai (függvényábrázolással) úton.

Az egyenletek ax+b=c alakúak, ahol a, b és c számok. A függvények f(x)=ax+b alakúak. És az egyenletet meg lehet oldani algebrai (számolással) és geometriai (függvényábrázolással) úton.
Hümm... van az elsõfokú ugyenleted: pl. ax+b=c Itt ha a, b és c számok, akkor meg tudod mondani x-et számolással. Viszont ha x-et belehelyezed egy értelmezési tartományba (mondjuk azt mondod, hogy x vegye fel minden pozitív egész értékét, vagy x vegye fel minden valós szám értékét), akkor az ax+b egyenlet értéke mindig más lesz, és ezt nevezzük a függvény értékének adott x helyen. Tehát ax+b=f(x), itt az f(5) értéke annyi, amennyi akkor jön ki, ha x helyére 5-öt írsz. És ha szépen beírkálod az értelmezési tartomány sok elemét a függvénybe, és ezeket ábrázolod koordinátarendszerben (x;f(x)) pontok, akkor észreveszed, hogy elsõfokú függvény esetében egy szép kis egyenest kapsz. :) A másodfokúval ugyanez, csak annak parabola a képe.
az elsõfokú egyenletben az ismeretlen, vagy ismeretlenek csak az elsõ hatványon vannak jelen. azaz csak a*x és/vagy b*y és/vagy c*z stb. alakban. a másodfokúban az ismeretlen vagy ismeretlenek négyzete is szerepel.


Mi a különbség a matek és a matematika között?

Legjobb válasz: Nevetni fogsz, de az elsõ a rövidítése a másodiknak. Jó mi? Milyen furcsa is a világ.

Nevetni fogsz, de az elsõ a rövidítése a másodiknak. Jó mi? Milyen furcsa is a világ.
A matematika formálisabb.
most ez komoly??
öcsém...

Közép és az emelt szintű matematika érettségi között mennyi a nehézségbeli különbség?

Matek középszint? érettségim idén 94% lett. 1-1,5 év múlva emelt szint? érettségire szeretnék menni bel?le /jelenleg OKJ-n tanulok/.

Legjobb válasz: emelten, ha jól tudom van integrálás, deriválás és határérték számítás is. szóval több a témakör, nem a középszintû témák nehezednek, hanem ezek jönnek be pluszban.

emelten, ha jól tudom van integrálás, deriválás és határérték számítás is. szóval több a témakör, nem a középszintû témák nehezednek, hanem ezek jönnek be pluszban.
igen, valóban nagyon eltérõek úh sztem nézz meg régebbi feladatlapokat ott nagyjából láthatod, h mit várnak el ja, és emelt szinten van szóbeli rész is http://oh.gov.hu/kozoktatas/korabbi-erettsegi/korabbi-eretts..
összehasonlíthatatlan. nem csak hogy ugyanaz a témakör sokkal nehezebb feladattal van, hanem teljesen más is tartozik oda, amit nem is tanítanak "normál" matekórán.
nincs sok különbség.
Elsõ nem tudom, hogy mit akart a nincs sok különbséggel. Szerintem totál más a kettõ, közepeztem elõrehozottan 95% lett, 12. év végén meg emelteztem, és csak néztem egy-két feladatnál, hogy mi van, könnyek szöktek a szememben, amikor láttam, hogy ripsz-ropsz hullajtom a tíz pontokat. Ha nem jártál faktra akkor szerintem keress egy magántanárt mert valóban ég-és föld a kettõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Persze mindenképpen magántanárra gondoltam. Heti 2-3 óra elég lesz?:)
Szerintem elég, de nem vagyok tisztában a képességeiddel:)
Elég sok a különbség a 2 között. A középszintûhöz képest nagy az ugrás az emeltig. A feladatok is sokkalta nehezebbek, ráadásul szóbelizni is kell. Mindemellett meg lehet csinálni, csak nagyon sokat kell rá gyakorolnod magadtól is, nem elég ha csak a tanárral készülsz, mennél több feladattípussal találkozol, annál könnyebben fog menni. Vannak nagyon jó gyakorlófüzetek megoldásokkal, mindenképp ruházz be párra. Itt pedig találsz kidolgozott szóbeli tételeket: http://www.lovassy.hu/online/hirek/emelt_matek/ Emellett ott helyben is meg kell oldanod az adott tételhez tartozó feladatot, de az már nem olyan bonyolult, csak egy rutinpélda. Sok sikert és kitartást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!