Találatok a következő kifejezésre: A manuális vizsgálat (11 db)

Ajánlott-e a manuális vizsgálat a 22-ik héten? (Méhszájvizsgálatra is gondolok) Ez fáj-e? Esetleg valamilyen fertőzéssel jár? !

Tudniillik,amióta állapotos vagyok,egyszer sem vizsgált a doki,csakis hasi ultrahangon!A teherbeesés elött 1 hónappal végzett ráksz?rést.A véd?n?m az Sztk.-ba irányított,hogy nézessem meg magam(más dokival)Mit javasoltok?

Legjobb válasz: Én hálás voltam érte a 21. héten, mert ha nem vizsgál meg, akkor nem derül ki hogy elkezdett kinyílni a méhszájam és vígan dolgoztam volna 11 órában álló munkát. De így hogy megvizsgált, azonnal állományba zavart és nem kellett összevarrni. Mindenképpen érdemes csináltatni fõleg ha még nem is volt.

Én hálás voltam érte a 21. héten, mert ha nem vizsgál meg, akkor nem derül ki hogy elkezdett kinyílni a méhszájam és vígan dolgoztam volna 11 órában álló munkát. De így hogy megvizsgált, azonnal állományba zavart és nem kellett összevarrni. Mindenképpen érdemes csináltatni fõleg ha még nem is volt.
Én 23 hetes vok, de még nekem se volt méhszájvizsgálat. Igaz nem magán dokihoz járok. Viszont minden hónapban van UH és ott látják a méhszáj állapotát is (ezt olvastam), ezért nincs szükség manuális vizsgálatra, ha nincs gond.
Engem is minden alkalommal megvizsgál kézzel is. A méhszáj állapotát - szerintem - feltétlen ellenõrizni kell, különben honnan venné észre, ha esetleg kinyílna? A helyedben megnézetném magam mindenképpen. Fertõzést nem lenne szabad elkapni, ugyanis gumikesztyûvel vizsgál orvosi rendelõben. Minden jót.
Hogy hogy nem vizsgált meg a doki?? nekem minden kontroll alkalával nézte az orvosom a méhsza´jat.Kenetet is vett 2x. miért járna fertözéssel??az orvos gumikesztyüt hazna´l!!!! Ès meg is kell, hogy nézzék a méhsáj állapotát amit csak az újjával tud. Nekem nem fájt csak volt amikor kellemetlen volt egy kicsit.
Az elsõ 2 hónapban magán dokihoz jártam(de nem voltam megelégedve vele havi 6000ért), majd elmentem az Sztk.-ba.Ahhoz, akihez területileg tartozom, Mondanom se kell, hogy szinte mindig más(3 ember váltotta egymást)vizsgált meg.Az egész terhesség alatt csak 3x NEM vizsgáltak meg "manuálisan".Sose szedtem össze semmit, és nem kellemetlenebb mint egy átlagos nõgyógyászati vizsgálat.Hidd el õk se akarnak ártani nektek-olyan óvatosak voltak velem, mint a hímes tojással.Szerintem ha mész az orvosodhoz, kérd meg nézzen meg lent/bent is.
Én magándokihoz járok, aki nagyon alapos. Minden alkalommal megvizsgál kézzel, közben a másik kezével a pocimat nyomkodja, utána jön az UH, ahol min. 5 percig nagyon alaposan nézi, hogy jól van-e a baba, közben persze én és a férjem is élvezzük a "mozit" :) Szerintem keress egy másik, alaposabb dokit! Üdv: 16 hetes babós
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon köszönöm a válaszotokat!Õ nem fizetõs doki, de én elvbõl nem is adnék!22 hetesek vagyunk és eddig ultrahangozott csak, meg írta a beutalókat...Gondolom-szalagmunkának-nézi a kismamikat.....De elmegyek mielõbb erre a vizsgálatra, köszi mégegyszer a biztatásokat!
Én 16 hetes vagyok, 2hetente járok az Sztk-s orvoshoz mivel táppénzen tart.Minden alkalommal megvizsgál és megnézi a méhszájat.
Szerintem kell, mert akkor hogyan állapítják meg, hogy a méhszáj zárt? És hogy uh n lássák?? Ezt nem értem. Ott a babád nézik és a lepényed állapotát. Nem látják a méhszájad, fizikailag is lehetetlen, hogy hasi uh on lássák a méhszájad. Hüvelyi uh.t meg csak a 23. hétig szabad. De akkor is indokolt esetben. 35. héten vagyok, de kézzel mindig megnéznek, sõt a pocilakóm helyzetét is így határozzák meg, kézzel. Amúgy nekem már fáj, de lehet azért mert 1 ujjnyira nyitva vagyok és görcsizni is szoktam.
Én is a 22.hétben vagyok, de még nekem se nézte a méhszájat soha.Rákszürést se csinállt, pedig amikor teherbe estem akkor volt kb.1éve az utolso rákszürésem.
Hihetetlen, hogy egyáltalán van ilyen orvos!!! És még pénzt is elkér? Akkor mit szokott csinálni? Az én dokim minden alkalommal megnézi, és inkább az uh-t kell nála kérnem, hgoy csináljon már. (mert az ami nem annyira fontos, mármint a vizsgálás szempontjából, nekem meg az) Rákszûrést meg félévente ajánlott csináltatni. TEhát terhesség alatt is fognak egyszer (bár ha ilyen a doki, a kkor nem biztos.)
Így igaz, fertõzéstõl nem a vizsgálat miatt kell tartanod, hanem akkor, ha ki lennél nyílva, és nem tudnál róla. Engem is havonta megvizsgált a doki, én örültem neki, h' tudom mi a helyzet.
Nem olyan nagy baj, ha eddig nem nézte a méhszájad, de ezután már figyelnie kell! Az uh-nak az én SZTK-s dokim sem híve, de a kötelezõket megcsinálja! Eleinte féltem kicsit, hogy kevés vizsgálatot csinál, de már sûrûbben megyek:s Nekem a karácsony miatt elcsúszott a 22.heti vizsgálat, de azóta nézi a méhszájat mindig. Nem fáj, talán kicsit kellemetlen. Rákszûrést nekem nem csinált már a terhesség elején, azt mondta, ilyenkor az már nem jó, és még érvényes az elõzõm. Majd meglátom, hogy a 36.hetin mit csinál... Ha téged megnyugtat, menj el másik dokihoz, megvizsgál és aztán meglátod, melyik a jobb doki!

Normális, ha az ember kicsit kinyílt méhszájjal enyhén vérzik a manuális vizsgálat után?

A doki szerint igen, de kiváncsi vagyok, hogy nektek is volt-e ilyen?

Legjobb válasz: Nekem barnás folyás szerüségem volt. Szerintem normális, hisz mégiscsak megvizsgál. Elvileg pár órán belül elkell múlnia. Ha nem fáj, nincs semmi méhösszehúzodásod, akkor nincs baj. Kitartás! 11 hónapos kislány anyukája

Nekem barnás folyás szerüségem volt. Szerintem normális, hisz mégiscsak megvizsgál. Elvileg pár órán belül elkell múlnia. Ha nem fáj, nincs semmi méhösszehúzodásod, akkor nincs baj. Kitartás! 11 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi :-) gatula a babóhoz!

A terhes állományba vétel a manuális vizsgálat után is megtörténhet, vagy csak UH után?

A 7. héten kell visszamennem a dokihoz, de az elsõ UH csak a 8. héten lesz

Legjobb válasz: Hivatalosan akkor ismerik el a terhességet az orvosok ha szívhangot is lehet hallani.

Hivatalosan akkor ismerik el a terhességet az orvosok ha szívhangot is lehet hallani.
Ha a manuális vizsgálat már megvolt, és kaptál leletet arról, hogy "terhesség igazolt" - és szerintem ezt már a manuális vizsgálat alapján is kiadhatta a dokid, akkor azzal már mehetsz a védõnõhöz kiskönyvért. Ezt érted állományba vétel alatt? De azt nem értem, miért hív vissza egy hét különbséggel, miért nem hívott eleve csak a 8. hétre vagy miért nem csinálja meg az UH-t már a 7. héten?
A kérdező hozzászólása: Elõször túl korán mentem: 5. héten, még csak a terhesség gyanúja szerepel a papíron, ezért rendelt vissza a 7. hétre. Jobban örültem volna, ha elõbb UH is van, de gondolom drága a vizsgálat, és biztosra akarnak menni, hogy a 8. héten már szívhang is van. Nekem a táppénz miatt lenne fontos, mert "gáz" a munkahelyem.
Addig irasd ki magad a háziorvossal, egy-két hétre akármilyen "betegséggel" kiírhat.
Hát, nem tudom, lehet, hogy nem a legjobb felszerelésû dokihoz jársz, én már háromszor is kaptam olyan "igazolt terhesség" papírt 5 hét akárhány naposan, és mindháromnál látszott már ép petezsák, benne sejthetõ szikhólyag, és a manuális vizsgálat alapján puha uterus és a többi, amihez nem értek. De azzal már mehettem védõnõhöz terheskönyvért. (Tehát nálam nem állt az a kitétel, hogy már látszódjon a szívverés, amúgy az egyik terhességnél sajnos nem is indult be, de ez nem ide tartozik.) Sõt, mikor az elsõ terhességemnél 7 hetesen visszarendeltek és még nem volt terheskönyvem (meg akartam várni annak a vizsgálatnak az eredményét, hogy van-e szívverés), majdnem hogy leszidott a doki, hogy még miért nincs kiskönyvem, most õ nem tudja beírni a vizsgálatot... Szóval ha ennél a dokinál nem megy, akkor próbálj másikat minél hamarabb, mert az "akármilyen táppénzt" 15 nap betegszabi elõzi meg, amit ugye még teljes mértékben a munkáltatód fizet, és ha amúgy is gázosak, valószínûleg még kevésbé fognak szeretni. Ha veszélyeztetett terhességi táppénzre tudsz menni, akkor nincs elõtte betegszabi, egybõl táppénz. Igaz, a betegszabi a béred 70%-áról indul, de ugyanúgy vonnak belõle járulékokat, mint a sima béredbõl, a táppénz pedig az átlagkereseted 60%-a, de abból már csak szja-t vonnak, így a nettó táppénz több is lehet a nettó betegszabis pénznél.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!


Ultrahangon láthatja az orvos, hogy kinyílt-e a méhszáj? Vagy csak manuális vizsgálattal?

Legjobb válasz: Hasi ultrahangon nem, hüvelyi ultrahangon igen. De amúgy manuális vizsgálattal szokták megnézni, hogy nyitva van-e a méhszáj.

Hasi ultrahangon nem, hüvelyi ultrahangon igen. De amúgy manuális vizsgálattal szokták megnézni, hogy nyitva van-e a méhszáj.
Belsõ méhszájat igen. Hasin is.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, pont erre gondoltam, valahol olvastam és nem voltam biztos benne. Köszi szépen!

Az orvos manuális vizsgálattal érezheti a petefészekben lévő cisztákat?

Eléggé hitetlenül állok ez el?tt. Az orvos nem csinált uh-t csak manuálisan vizsgált meg és kijelentette, nincsenek cisztáim. Én nem érzem, de persze ? a szakember, viszont ezt azért nem tudom elhinni.

Legjobb válasz: szia! hmmm... manuális vizsgálattal egy tapasztalt orvos elég sok mindent meg tud állapítani... véleményem szerint azonban a kisebb cisztákat nem érzi.. ha nagyobb van, azt igen, de kisebbeket nem hinném azonban, ha nincsenek panaszaid ne parázz, bár nem értem, miért nem végzett ultrahangos vizsgálatot. mondjuk azt sem, hogy miért mentél. az éves szûrésen szokás az ultrahang végzése... http://fru.szimpatikus.hu

szia! hmmm... manuális vizsgálattal egy tapasztalt orvos elég sok mindent meg tud állapítani... véleményem szerint azonban a kisebb cisztákat nem érzi.. ha nagyobb van, azt igen, de kisebbeket nem hinném azonban, ha nincsenek panaszaid ne parázz, bár nem értem, miért nem végzett ultrahangos vizsgálatot. mondjuk azt sem, hogy miért mentél. az éves szûrésen szokás az ultrahang végzése... http://fru.szimpatikus.hu
nekem nem mondott semmit hogy érez-e cisztát, hanem mikor mondtam h rendszertelen a ciklusom, egybõl leküldött laborra(vérvétel, vizelet), aztán még beutalót is adott uh-ra... ki is derült, hogy pcos vagyok, ami ugye azt jelenti hogy sok kis ciszta van a petefészkembe... szerintem keress egy másik dokit, vagy mondd meg ennek, hogy szeretnél uh-ot csináltatni, ha köcsögösködik, akkor meg tényleg menj máshoz. ne halogasd, én azt tettem, de nem érdemes ilyenen idegeskedni. ha meg kiderül hogy pcos vagy, nem kell kétségbeesni, tabival rendszerezhetõ, igaz, véglegesen nem gyógyítható...sok ilyen nõ van, nem kell megijedni. szóval érdemes az uh. de remélem nincs ilyen bajod, mert azért szar érzés, mikor megtudod hogy nehezen vagy nem eshetsz teherbe...:( jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Érzem a petefészkeimet, rendszertelen a ciklusom. Nem csinált uh-ot, csak kézzel vizsgált. Hormonokat nézett még, de azok rendben vannak.
Ez engem is érdekelne, mert nekem ugyanezek a problémáim. Manuálisan vizsgált csak meg, ultrahangot nekem sem volt hajlandó csinálni. Azt mondta, hogy nem nõi eredetûek a fájdalmaim. Pedig biztos vagyok benne, hogy én is a petefészkeimet érzem fájdalmasnak. A hormonok szintén rendben vannak...
A kisebb cisztákat nem, de nagyobbakat érezheti. Azért érdemes lenne egy másik szakembert is felkeresned, nehogy mégis baj legyen. Tudod, jobb félni...
ja, 18/L vagyok, elõzõ.
Engem is szintúgy érdekelne ez, azért is keresgélek most itt. Napról napra jobban fáj, nekem is a petefészkem, mensim szinte már nincs is nyár eleje óta, hasi uh-val aug elején nézték akkor volt cisztám erre az orvos csak manuálisan vizsgált, és azt mondta hogy nincs, de nekem akkor is fáj.

Meg lehet uh-gal állapítani a méhnyakrövidülést vagy manuális vizsgálat szükséges hozzá? Kérem, csak azok válaszoljanak, aki értenek hozzá!

Köszönöm

Legjobb válasz: Meg. Én csütörtökre voltam kiírva s pénteken vizsgált meg az orvosom s mondta teljesen zárt vagyok. Ezután elküldött ultrahangra, ahol a hölgy egybõl mondta, hogy teljesen zárt vagyok és még a méhszáj sincs megrövidülve.

Meg. Én csütörtökre voltam kiírva s pénteken vizsgált meg az orvosom s mondta teljesen zárt vagyok. Ezután elküldött ultrahangra, ahol a hölgy egybõl mondta, hogy teljesen zárt vagyok és még a méhszáj sincs megrövidülve.
A kérdező hozzászólása: Hálásan köszönöm a választ! Minden jót kívánok neked!
Nincs mit. Köszi.

A 18 hetes genetikai ultrahang az hasi vagy hüvelyi vizsgálat? Csak ultrahang vagy manuális vizsgálat is?

Legjobb válasz: Szia.Csak uh-á,és hasi,ilyenkor szerintem már nincs is hüvelyi uh-á :) Minden jót:) 34hetes kismama

Szia.Csak uh-á, és hasi, ilyenkor szerintem már nincs is hüvelyi uh-á :) Minden jót:) 34hetes kismama
Szia! Nekem is csak hasi uh volt és egy hatalmas élmény volt. Ne izgulj más vizsgálatot nem végeznek csak ha baj van, de biztos vagyok benne, hogy minden oké. Szép babavárást. 21 hetes "babamegõrzõ"
A kérdező hozzászólása: köszi azért kérdeztem mert veszélyeztetett terhes vagyok és nem szeretném ha összenyomkodnának, és nálunk a genetikai 18 hetes uh-t nem a saját dokim végzi.megvan szabva mikor mehetsz.
A 18. heti már hasi, elõtte van hüvelyi, vizsgállatot nem végeznek. Ha problémát észlelnek, szükség lehet a hüvelyire is, de csak ha valamit nem látnak jól, vagy félreérthetõ. Az uh doki ad egy papírt róla, amit majd a saját dokid megnéz, a további vizsgálatokat õ írja elõ. Le sem kell vetkõzni! Nálnk apa is bejöhetett.
asszem 9. hét után már csak hasi van :D
Hasi, hüvelyit ilyenkor már nem csinálnak, mert hasin is jól látható. 22 hetes kismama

A manuális méhszáj vizsgálat kötelező?

Én a 18. hetemben vagyok, és nekem senki nem mondta, hogy ilyen vizsgálatra mennem kellene.Voltam a 12. heti nyaki red?n és most várom a 19. heti genetikait.Baj, ha nem voltam méhszájvizsgálaton?

Legjobb válasz: A doki akinél vagy úgyis megcsinálja,nem kell külön menni,elvileg minden alkalommal illene ellenõrizni a kismama méhszájának állapotát, de dokifüggõ.

A doki akinél vagy úgyis megcsinálja, nem kell külön menni, elvileg minden alkalommal illene ellenõrizni a kismama méhszájának állapotát, de dokifüggõ.
Ha mész nõgyógyászatra, megnézik. A nõdiki tudja mikor hívjon vissza, de kb havonta kell menni. Külön kérni nem kell. Orvosa válogatja, van aki mindig megnézi, van aki csak akkor, ha panaszaid vannak. De 4X nézik a terhesség alatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, kicsit aggaszt, jhogy nekem még soha nem nézte.Mindenesetre majd 21.-án rákérdezek...
én kb. havonta járok nõgyógyászhoz, ott mindig megvizsgál, ellenõrzi a méhszájat, méhemet. ezt kérés nélkül kellene megcsinálni minden dokinak!!!
a kiskönyvedben van egy olyan oszlop, hogy méhszáj állapota, oda írja be a doki, hogy zárt.
A kérdező hozzászólása: Nekem még nem nézte soha..Rossz ezt megtudni, mert azt hittem, hogy teljesen körültekintõ szülészem van.
Nekem se neztek soha....23 hetes vagyok!
A kérdező hozzászólása: Beszéltem a védõnõvel és azt mondta, hogy orvosa válogatja de a 30. héttõl szokták nézni.

Mit vehet észre a nőgyógyász manuális vizsgálattal?

Amikor 1 ujjal felnyúl,a másik kezével a hasat nyomkodja.

Legjobb válasz: Elemeli a méhtestet, és a méhszáj egyik oldalának "megnyomásával" terhességi gyanújelet keres. Ezenkívül a méh méretét is ellenõrizni tudja.

Elemeli a méhtestet, és a méhszáj egyik oldalának "megnyomásával" terhességi gyanújelet keres. Ezenkívül a méh méretét is ellenõrizni tudja.
Méh mérete, helyzete, méhszáj állapota (keménysége, állása), és figyeli a fájdalom jeleket, amiket a mozdulatokra adhatsz, mert akkor gyulladásra is utalhat. A környezõ szövetek tapintásával (amikor oldalra is kitér) a tömörebb szöveteket keresi, daganatokat, elváltozásokat. (ehhez már nem kell a hasi nyomás)

A mammográfián a gépi vizsgálat iszonyuan fájt, majd a manuális vizsg. Után két hétig kék foltok maradtak a mellemen. Ez nem okozhat rákot?

Legjobb válasz: Nem valószínû - de mitõl fájt ennyire? Ehhez legalábbis az kellett, hogy megragadják a melled, és annál fogva vonszoljanak métereket. Jó: néhány orvoshoz jobban illene a hentesbárd - de ennyire?

Nem valószínû - de mitõl fájt ennyire? Ehhez legalábbis az kellett, hogy megragadják a melled, és annál fogva vonszoljanak métereket. Jó: néhány orvoshoz jobban illene a hentesbárd - de ennyire?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!