Találatok a következő kifejezésre: A malacom hete (9 db)

A malacom 1, 5 hete beteg először tüdőgyulladásal kezelték joban lett tnap 1 másik doki is +vizsgálta és azt mondta szívnagyobodása van? Írt fel gyógyszert, de 1 másik doki ismink azt mondta, hgy ne adjuk még amig ezt EKG nm támasztja alá mit tegyek?

(+hallgata a tüdejét és a szívét és +tapodata)

Legjobb válasz: ez igazi malac vagy csak vmi gubbadt tengeri? Miért érzem, hogy az összes állatorvos nyerészkedni akar rajtad? A vizsgálatok meg ez az amez simán túllépik egy ilyen kis vakarék értékét. EKG vizsgálat egy malacon loooool. Szívnagyobbodás... Tüdõgyulladás...

ez igazi malac vagy csak vmi gubbadt tengeri? Miért érzem, hogy az összes állatorvos nyerészkedni akar rajtad? A vizsgálatok meg ez az amez simán túllépik egy ilyen kis vakarék értékét. EKG vizsgálat egy malacon loooool. Szívnagyobbodás... Tüdõgyulladás...
Az elõzõ válaszolónak üzenem, hogy remélem legközelebb ilyen kis "gubbadt tengerinek", meg "vakaréknak" fog újjászületni!!! Miért ér kevesebbet egy állat, ha kistestû??? Aki ilyeneket ír, az nem is ismeri õket !!!Akkor meg minek szólsz bele a témába??? Azt hiszed, mert kicsi, akkor neki nem lehet ilyen betegsége?? Õ is emlõs, mint mi, te csoffadt!!! Az meg megint más, ha tényleg csak át akarták verni a gazdit. No de ha neked van kisállatod, fontos neked az egészsége és nem vagy orvos, akkor nem tehetsz mást, hanem megnézeted és hiszel dokiknak. A kérdezõnek: http://www.tengericoci.hu, http://www.tboe.hu Itt sztem tapasztaltabb gazdik vannak, õk talán segíthetnek. Gyógyulást kívánok!
Azt ne mondd már nekem, hogy te nem örülnél ha nyamvadt tengerimalcnak születnél újra és mindenféle helyes csajok pátyolgatnak ide-ode :)
nincs malacod... amugy meg vágd le..
ha tengeri malac akkor meg a tengerbe a helye...
annyira undokok vagytok......nem ti vagytok ilyen helyzteben, de akkor sem kéne parasztkodni!!nektek nincs tengerimalacotok ezért nem tudhatjátok mennyi szeretetet tud adni, egy ilyen kicsi állat is. Én azt ajánlom hogy ne hadjátok békén az állatorvost amig nem csinálja meg az EKG-t és meg nem mondja hogy mi a baja a malackádnak.

A malacom 1-2 hónapos, január 16-án vettem, tehát több, mint egy hete van itt. Mégis, úgy fél, mint az első napokban, mindentől megijed.Normális viselkedés ez fiatal tengerimalacnál?

HA megakarom simogatni,vagy csak ha hozzáérek,elugrik,elszalad. :( Valami ötlet?

Legjobb válasz: Gyakran eleve ilyen kis ijedõsek a malacok. Nagyon lassan, finoman nyúlj hozzá, ne akard még felemelni, csak egy ujjal simogatni. Talán majd akkor...

Gyakran eleve ilyen kis ijedõsek a malacok. Nagyon lassan, finoman nyúlj hozzá, ne akard még felemelni, csak egy ujjal simogatni. Talán majd akkor...
jajj emiatt ne aggódj:) Mikor én vettem malacomat azt mta a tenyésztõ h nagyon bizalmatlan kis állatok ELÕSZÖR és kell 1 hónap mire megszokja az új gazdiját, de aztán imádni fog, naon ragaszkodó!:) Én is 5 napja vettem:)
A kérdező hozzászólása: Ketrecben van, nem akváriumban. Az már jó jel, hogyha szagolgatni akarja a kezem?
A rágcsálók mint a tengerimalac is félénk állatok ne nyulj hozzá felülröl inkább tedd az alomba a kezed hagyd hogy õ találjon meg téged ne eröltesd mert különbenn soha nem lessz kezes!! Esetleg kis csemegével kedveskedj neki "ja és ne üveg falu terráriumba helyezd nekik sokkal jobb a rácsos. " Mert nagyobb a tüdeje és ezálltal sok levegõ kell neki!!!
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. válaszoló! Hiába nyúlok alá, elszalad! Hülye én sem vagyok, meg még olvasni is tudok. Azért kösz.
A kérdező hozzászólása: Kézbõl etetem, ha valami finomságot kap, akkor azt mindig kézbõl. Viszont, ha meglátja a kezem, kaja után kutat, elkezdi zaglászni. Ha rájön, hogy most nincs, akkor meg visít.:S Most , nem kaphat minden órában uborkát.
Teljesen természetes hogy ennyire fél, kerüld a hirtelen mozdulatokat a közelében, nyugodtan beszélj hozzá, minél többet hallja a hangod annál jobb. Ne próbáld erõszakkal kivenni, mert csak elnyújtod a megszokás idejét, illetve ha tudod, ne föntrõl közeledj hozzá, hanem oldalról. Ha már kevésbé fél, akkor próbálj meg kézbõl adni neki finomságokat (uborka, répa, alma, stb.). Hozzád fog szokni, csak türelem.
valahol 1-2 napja volt egy ilyen kérdés is itt, ott jól leírták. Keress rá! ("feneke alá" "kivenni" szavakra)
A kérdező hozzászólása: Mindennap sokat próbálom simogatni, néha még hagyja, hogy az oldalát is simogassam, de mikor alá nyúlok elszalad.
kicsi coca moca :)
ne erõltesd..nem szeret pórázon sétálni én is próbáltam már
A kérdező hozzászólása: Jah értem!!Még valaki????
Vagy pánikrohamot kap, vagy lesokkol. Az elõbbinél csak vergõdik, próbál szabadulni, azt hiszi, egy ragadozó kapta el, az utóbbi, mint a tied. Sétálni sose fog rajta, csak össze-vissza rohangálni. Fölösleges dolog, csak szenved tõle. Csatold le a ketrec tetejét, tedd le a fûbe, és úgy tedd bele a malacot, így a füvön van, és tudd eszegetni is. A lakásban csak a vezetékeket tüntesd el elõle, és mehet is szabadon, nem fog eltûnni:) Ne kínozd szerencsétlent.
Fölösleges a póráz, csak zavarja, megijed tõle. Ha a lakásban akarod sétáltatni, akkor zárj el minden rést, ahova bebújhat, és kész, majd sétál magától. Ha meg van kertetek, akkor keríts el neki egy kis részt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddig válaszokat!Még valaki??
nekem is van malacom, és én is vettem neki. De nagy hülyeség volt.nem malac sétáltatás lett belõle, hanem gazdisétáltatás. vagy nem mozdult meg, vagy nem arra ment amerre én akartam.magam után meg persze nem húzhatom. malacnak nem való a sétáltatás.csak felesleges pénzkidobás ha veszel neki hámot..


Két hete a malackám kb. napi 200ml vizet iszik. Ez a mennyiség normális? Sokat is pisil ebből eredően.

Legjobb válasz: persze melege lehet ,te is többet iszol melegben nem? ne aggódj az enyémeknél is gyakran üres az itató(:

persze melege lehet , te is többet iszol melegben nem? ne aggódj az enyémeknél is gyakran üres az itató(:
Persze!Az enyémek is rengeteget isznak mostanában...A lányoknál kisebb itató van és naponta 2x kell bele öntenem!

Még csak most töltik be a malacaink a 3-madik hetet, de már az egyik berregő udvarló hangot ad ki az anyának. El kell már ilyenkor választani őket?

az egyik a hosszúsz?r? csak az csinál ijeneket hogy berreg meg kergeti az anyát!

Legjobb válasz: A kismalac is játékos mint a gyerek.Lehet,hogy azért kergeti az anyját ,mert éhes!!

A kismalac is játékos mint a gyerek.Lehet, hogy azért kergeti az anyját , mert éhes!!
A kérdező hozzászólása: És ha udvarló hangot ad???
3hetesen ha fiú akkor már bizony beprobálkozik :D ne hagyd felügyelet nélkül amugy baja nem lesz egyiknek sem tõle.Megírhattad volna milyen malacról van szó mert mondjuk a tengerimalacnál jelenti a berregés az udvarlást :)

Van 1 tengerimalacom aki, 2 éves lány, a volt malacom 6 héttel ezelőtt halt meg lány 9 éves volt, és a 2 éves malacom nagyon csendes lett mióta meghalt és ez baj?

Szóval az akarom , hogy meddig lesz ilyen.

Legjobb válasz: Kéne mellé venned egy fiatal lány malacot,mert igy nagyon magányos a malac.

Kéne mellé venned egy fiatal lány malacot, mert igy nagyon magányos a malac.
Ráadásul biztos az idõsebb volt a fõnök, most nagyon el van anyátlanodva a kisebbik. Szerintem egy pár hónapos kislánnyal jól kijönnének!
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm :D csak a boltba sok idõs van de azért megpróbálom mert ugy sajnálom szegényt
Mazsola Nünü Mici
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat egész jó nevek!! ;D
Arzén
Maya és Mázli vagy Málna és Marcipán :)
Nekem tizenhárom tengerimalacom volt. Így hívták õket: Mátyás Virág Mazsola Tádé Alma Dió Pintyõke Kikó Black Cho Pumpi Pötyi Manócska
lány: Jenna fiú: Joe
Legyen a lányé: Darling :D fiú meg nemtom.xd
Az én egerem neve Burhan, megtetszett ez a név :)
Lajos =D Barátnõmét úgy hívják, a párja Emese =D Nagyon mókás, mikor mesél róluk =D
tengerimalac
Magadtól nemsikerül egyetsem kitalálni?Mi a tulajdonságok alapján adtun nevet nekik:Fõnök, Borzi..

Hasmenése van a tengeri malacomnak. Tápot és szénát adtam neki. Ezt a tápot már három hete eszi. Vizet szívesen issza. Milyen gyógyszert adjak neki?

Legjobb válasz: Mindenféle képpen elkell vinni állatorvoshoz, õ fogja tudni csak hogy milyen gyógyszer kell, és hogy abból is mennyi. Az már valami betegség jele ha nem "szilárd" az ürüléke. ORVOS!

Mindenféle képpen elkell vinni állatorvoshoz, õ fogja tudni csak hogy milyen gyógyszer kell, és hogy abból is mennyi. Az már valami betegség jele ha nem "szilárd" az ürüléke. ORVOS!
Ha a tápja is ugyanaz, nem etettél mellé semmit, akkor lehet, hogy õ is elkapott valami vírust, szegény. Mindenképpen vidd orvoshoz (van ügyelet), mert a malacok nagyon érzékenyek, a legkisebb fertõzésbe is belehalhatnak! (Az én kisfiamnak is van malackája, de most betegek vagyunk, így nem simogatjuk, etetés elõtt is alaposan kezet mosok, bár mondják, hogy a legtöbb betegség nem adható át, de jobb a biztonság :=) ). Kérlek, írd meg, hogy mit mondott a doki!
A kérdező hozzászólása: Csak hétfõn tudom orvoshoz vinni. Tegnap este kapott széntablettát és fõt sárgarépát. Sok sok folyadékot még éjjel is itattam. Ma reggelre jobban lett. Még "beszélgetett" is. Reménykedem.
Amikor az én malacaimnak ment a hasuk, sosem érték meg a másnapot. HIába vittem el õket orvoshoz még elsõ nap. Bár az lehet durvább volt, mint amilyen a te kismalacodnak van. Azért remélem meggyógyul. :D
A kérdező hozzászólása: Elvittük a malackát az orvoshoz. Kapott infúziót, gyógyszert nincs lerobbanva az orvos szerint. Továbbra is reménykedünk.

4 éves nőstény malackám utóbbi hetekben evésközben, nyöszörögve eszik, úgy viselkedik mintha a fogába akadna valami, mintha meg akarna fulladni, köhög is ilyenkor egyet, és csattogtatja a fogát, persze kevesebbet is eszik. Valakinek hasonló tünet?

Legjobb válasz: Vegyél neki társat!Az egyedül tartott tengerimalacok 99,9%-a depresszióban hal meg,nagyon fiatalon! Ez lehet fogprobléma,megfázás(felsõ légúti megbetegedés),gyulladás a torokban stb.,mindenképpen fordulj orvoshoz vele,ha 2 napon belül nem javulnak a tünetek!

Vegyél neki társat!Az egyedül tartott tengerimalacok 99, 9%-a depresszióban hal meg, nagyon fiatalon! Ez lehet fogprobléma, megfázás(felsõ légúti megbetegedés), gyulladás a torokban stb., mindenképpen fordulj orvoshoz vele, ha 2 napon belül nem javulnak a tünetek!
vidd dokihoz! elég öreg is már, jobb megnézetni
A kérdező hozzászólása: van társa! és semmilyen gyulladása nincs! voltam már vele orvosnál! õ is fogproblémára gyanakszik, és csak altatással tudja megnézni a hátsó fogakat. de azt mondta van kockázat is nem biztos hogy fel kel az altatásból.
Igen, sajnos ez ezzel jár:(.De így meg éhenhal, úgyhogy ezt a kockázatot vállalni kell.
A kérdező hozzászólása: Én vállalnám a kockázatot, de nem könnyû mert még eszeget, de ha nem sikerül az altatás és elpusztul akkor lehet a társa is el fog pusztulni 4 éve együtt vannak.tengerimalacok nagyon érzékenyek!szóval nem tudom mit csináljak!!!!!
Tudom, hogy érzékenyek, én sem tudom, mit csinálj:(.De valamit tenni kéne, hisz így sem mehet tovább, fáj a foga, lehet, hogy szenved szegény!
keress egy olyan állatorvost, aki kisemlõsökre specializálódott...
A kérdező hozzászólása: nem az orvossal van a gond! sajnos a tengerimalacok félõsek genetikailag ilyenek, szóval az altatás is stressz nekik és sokszor ezért pusztulnak el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!