Találatok a következő kifejezésre: A mai volt (512 db)

Hát ez már elkeserítő. Mai adagja 370ml tápszer.2hónapos kislány. Mit szóltok? Volt ilyen? Napok óta nem akar enni. Ez a mai meg már negatív rekord volt.

amúgy nem hiszem hogy valami komoly baja lenne, ugyanúgy szépen alszik,ha ébren van jó kedv?, gagyarászik,nevetgél.a véd?n? azt mondja most lehet ilyenje van(de milyenje?és miért?).ne idegeskedjek, figyeljem , a hétvége fele majd megmérjük.de mi van ha gogyni fog?amúgy 4900gr, 2900gr-al született.eddig nagyon jó ev? volt.

Legjobb válasz: Lehet hogy átmeneti, de ha nem múlik, nem ártana egy vizeletvizsgálat, lehet akár húgyúti fertõzés is

Lehet hogy átmeneti, de ha nem múlik, nem ártana egy vizeletvizsgálat, lehet akár húgyúti fertõzés is
A kérdező hozzászólása: ma 22:03 amikor nem volt lázas a fiad mi volt a tünete?
Szia, az én kislányom is kis súllyal született. Most néztem meg, hogy két hónaposan hogy evett (kis füzetbe írogattam) Õ is 550-650ml/nap aztán kicsit több volt mint két hónapos és így alakult: egyik nap 570 aztán 370(!), 440, 420, 410, ... aztán ez így ment néhány napig, aztán szépen lassan vissza állt. Emlékszem én is nagyon kivoltam már emiatt, de tömni mégsem lehetett. Próbálj megnyugodni (tudom ilyenkor nagyon nehéz) és minden vissza fog állni, kitartás! 11 hónapos kislány anyukája
A fiamnak, aki most 4, 5 hónapos, már negyedszerre van húgyúti fertõzése, hiába kapott 3 szor antibiotikumot, és fájdalmas sírása eddig csak a múlt vasárnap volt, amikor áttörte az ínyét az elsõ fogacskája, nála csak bukogatás van a fertõzés kezdetén, se láz, se rossz kedv. A legelsõnél(2 hónapos volt) volt csak láza.
A kérdező hozzászólása: hát nem sír
Nekünk a gyerekorvos azt mondta, hogy a húgyúti fertõzés gyakran nehezen felismerhetõ, mert az egyetlen jele a fájdalmas sírás, amit gyakran másnak tulajdonítanak (hasfájás, stb). De ha gyakran fájdalmasan sír, akkor csináljunk vizeletvizsgálatot is.
A kérdező hozzászólása: és nem lehet, hogy most "pihen"?mert 2900gr-al született, hamar 4kg lett, még 1hónapos se volt.és most 2hónapos meg már 4900gr.szóval hirtelen érte el ezt a súlyt.
A 600 ml az nem rossz, de 370 ml az már tényleg nagyon kevés, pár napot várni kellene még, hátha javul a dolog, amúgy a vizeletvétel egyszerû, vizeletgyûjtõ zacskót ragasztanak fel és ha pisilt átöntik a steril csõbe, szóval teljesen fájdalommentes.
A kérdező hozzászólása: hát ez megy napok óta, eddig azért az 500-600ml megvolt, de ez a mai :( remélem nincs komolyabb.azért megemlítem majd ezt a húgyuti fertõzést. de egy pelusosnak hogy vesznek fel vizeletet?
A húgyúti fertõzésnek csecsemõkorban nincsenek jellegzetes tünetei, általában csak étvágytalanság, nem megfelelõ súlygyarapodás jellemzi, esetleg bukogatás, belázasodni nagyon ritkán szoktak tõle, nem feltétlenül rosszkedvû tõle a baba.
Mert ma ennyire volt szüksége. Mérd meg holnap, meglátod hogy áll a súlya. A fiamnak is volt egy ilyen idõszaka, kb. ennyi idõsen, amikor 6x evett egy nap, 50-60ml-t maximum. Mivel hízott mellette, így annyira nem idegesítettem magam. És ha valami húgyúti fertõzése lenne, akkor azt látnád a gyereken, nem lenne jókedvû, pláne nem aludna jól.
Az én fiamnál csak bukogatás a tünet az antibiotikum abbahagyása után 2-3 nappal, mert ilyenkor alakul ki az újabb fertõzés. Komolyabb vizsgálatokra majd csak januárban megyünk, akkor derül ki, hogy mi okozza a sorozatos fertõzéseket. Ismerek olyat akinél, étvágytalanság volt az egyetlen tünet, de van olyan is akinél elhúzodó újszülöttkori sárgaság volt. De volt akinek rózsaszínû lett a vizelete. Sajnos ennek nincsenek jellegzetes tünetei. Egyébként a 2900 gr normál születési súly, a havonta 1 kg súlygyarapodás teljesen átlagos az elsõ 3-4 hónapban. Min. 600 gr-ot kell gyarapodnia 4 hét alatt, vagyis heti kb. 150 gr-ot. Tehát eddig szépen gyarapodott, most hirtelen valamiért nem eszik annyit, ez lehet attól is hogy most kezdtétek a tápszert és nem szereti az ízét, vagy a cumisüveget, eddig esetleg szopizott is mellette, most hagytátok abba és ezért átmenetileg étvágytalanabb, mert zavarja hogy nem kap cicit. Esetleg tápszert váltottatok és ennek más az íze. Valamilyen környezeti változás is lehet az oka, költözés stb. 2 hónapos korban lehet élettani vérszegénysége, ami normális nem igényel kezelést, lehet ettõl is az étvágytalanság. Már írtam, hogy lehet hogy csak átmeneti dolog, és majd visszaáll szépen az étvágya. A húgyúti fertõzést nem azért említettem, hogy beparázz, csak ezt a legegyszerûbb kizárni, ha fenn marad ez a helyzet, jobb mint egy vérvétel, vagy egy gastroenterológiai kivizsgálás. Ha most HA tápszert eszik, megoldás lehet az is, ha sima tápszert írnak fel helyette, mert annak jobb az íze. Fontos hogy ne kapjon mellette cukros teát, mert az is elveheti az étvágyát. Most egyenlõre legyél türelemmel, ha péntekig nem javul, menj el az orvoshoz vagy a védõnõhöz.

Miért mondják a mai nemzedékre hogy olyan nagyon erkölcstelenek és hogy a mai fiatalok túl korán veszítik el a szüzességüket, amikor régen is ez volt csak nem beszéltek róla?

Legjobb válasz: Régóta foglalkoztat ez a kérdés. Szerintem ezt így nem lehetne kijelenteni. Némely téren kicsit lazult, néhol meg kicsit erõsödött az erkölcsösség. Régen is voltak sokak által erkölcstelennek ítélt dolgok. Régen pl. több fiatalkori teherbeesés történt, mint ma. Azért én a 30 alatti ismerõseim közül egyetlen egyet ismerek, aki 18 éves kora elõtt esett volna teherbe. Régen ez jóval gyakoribb volt. Ezek nagy része nem kívánt terhesség volt persze. Az is igaz, hogy ennyire nem volt minden a szexre kiéhezve, mint most. Tizenegynéhány évesek már úgy szopnak, mint a vacuum cleaner, sokaknál már a sorrend az, hogy elõbb szopás, aztán járás, és azután szerelem. Köszönhetõ jórészt a médiának. Viszont az is igaz, hogy régen is voltak, akik jó fiatalon veszítették el, csak ez akkoriban nem minõsült menõnek, mint ma... Szóval szerintem lényegében nem változott (sokat) a világ ebbõl a szempontból.

Régóta foglalkoztat ez a kérdés. Szerintem ezt így nem lehetne kijelenteni. Némely téren kicsit lazult, néhol meg kicsit erõsödött az erkölcsösség. Régen is voltak sokak által erkölcstelennek ítélt dolgok. Régen pl. több fiatalkori teherbeesés történt, mint ma. Azért én a 30 alatti ismerõseim közül egyetlen egyet ismerek, aki 18 éves kora elõtt esett volna teherbe. Régen ez jóval gyakoribb volt. Ezek nagy része nem kívánt terhesség volt persze. Az is igaz, hogy ennyire nem volt minden a szexre kiéhezve, mint most. Tizenegynéhány évesek már úgy szopnak, mint a vacuum cleaner, sokaknál már a sorrend az, hogy elõbb szopás, aztán járás, és azután szerelem. Köszönhetõ jórészt a médiának. Viszont az is igaz, hogy régen is voltak, akik jó fiatalon veszítették el, csak ez akkoriban nem minõsült menõnek, mint ma... Szóval szerintem lényegében nem változott (sokat) a világ ebbõl a szempontból.
Lassan már ott fogunk tartani, hogy 15 éves gyerekek öngyilkosak lesznek, mert nem sikerült 14 évesen elveszíteni és tönkre ment az életük...Húh te borzasztó... Régebben is volt egy olyan kérdés, hogy valaki cikinek tartotta hogy szûz, bántották miatta és azt kérdezte, hogy hogyan kell jól leszopni egy idegent a wc-ben?:SS Bassz...
tévedésben vagy, régen nem volt ez. régen a fiatalok házasságot kötöttek, családot alapítottak. és ekkor kezdtek el "házas életet" is élni, (innen ered a kifejezés) amióta van fogamzásgátlás, azóta van "szabad szerelem" azóta egyre jobban megváltoztak a társadalmi szokások is. ma sajnos egy élvezet centrikus világban élünk, ahol a legnagyobb érték az, hogy minél több jót "elfogyassz". ezért nevezzük fogyasztói társadalomnak. ma már divat könnyû nõnek lenni, éppen ezért. abban igazad van, régen is voltak ilyen asszonyok. de õket a társadalom nem fogadta el.
Miért baj, hogy 30 éves korom körül szeretném, (vagyis nem szeretném, csak szerintem ráérek arra még) elveszíteni? Arra is gondoltam, hogy örök szûz leszek.:) Még discoban sem voltam, nem beszélek csúnyán, nem iszok, nem dohányzok, stb... Így érzem jól magam.
18/F vagyok, és szûz. Nem zavar, szerintem ráérek 30 éves koromban is elveszíteni azt.
30 évesen akarod elveszíteni?! LOL amúgy igaza van a kérdezõnek, régebben már 14-15 évesen házasodtak sokan, aztán 17-18 évesen jött a gyerek......mondjuk talán nem kXrtak sokan össze-vissza mindenkivel, mint ma egyesek...
Azért ne 30 , de egy 20-22 már biztos , hogy jobb lenne mint 17 évesen amikor még azt sem tudod mi fán terem a mogyoró:P
Tévedésben élsz! 15-20 éve azért még egy 17-18 éves lány simán szûz volt, ma meg a 13-14 évesek között ilyet nem találsz. Ráadásul azt hiszik, ha lesz.pják a pasit vagy hagyják hogy se.ggbe d.ugják õket, az nem szex - pedig de, csak hagyományos d.ugás nélkül, és ettõl még ordas nagy k.rvák!
nem hiszem, hogy régen is ez volt. én még fiatal vagyok így nem tudom mi volt 20-30-40 évvel ezelõtt. de azt tudom, hogy 10 évvel ezelõtt nem az volt mint amit most lehet látni a neten illetve hallani, hogy ma mit csinálnak a tizenévesek. nem hiszem, hogy régen a 14 éves lányok fürdõruhás esetleg mégdurvább képeket csináltak magukról és küldözgették egymásnak, tették ki a netre stb..
20 évvel ezelõtt voltam tinédzser. :) Nos akkoriban a kilencvenes évek elején...13-14 évesen még fogócskáztunk, meg babáztunk, hintáztunk stb. Eszünkben sem volt a szex. Hisz még gyerek könyörgöm! 16-17 évesen az összes osztálytársam (lányok közül de 2 kivételével a fiúk is a nyakam teszem rá)és akiket ismertem évfolyamtársam is mind szüzek voltak. Persze akkor már minket is érdekelt a téma, vihogva képzelegtünk barátnõk, hogy milyen lenne stb stb. De hogy meg is tegyük? Már egy lopott csók is nagy szó volt. Volt egy csaj, na õ 16 évesen veszítette el egy diszkóban 2 fiúval volt egyszerre. Hát nem mondom jól kezdte. Azt a lányt utána mindenki kerülte, mint a pestisest. Az idõsebb fiúk meg húzták egymás után. De az értelmesebbje inkább átment a folyosó túlsó végére nehogy hírbe hozzák vele. Na ennyit a 20 évvel ezelõtti erkölcsrõl :) Nem mondom, hogy ez általános, de elég sok ismerõsöm volt és bizony mind elmúltunk 18-19-20 évesek, mire az elsõ aktus megtörtént :) A régi idõkre meg már írták. A lányok baromi korán férjhez mentek, mert akkor nagyobb volt a halandóság is. Korai férjhez menés, korai szex, korai halálozás. Nem hiszem, hogy szívesen éltem volna akkoriban sorba szülni a gyerekeket (nem volt fogamzásgátlás) jött a háború, aztán földeken dolgozni látástól vakulásig, és a rahedli kölyköt ellátni még mellette. Ebbe rokkantak bele az asszonyok régen.
Sok egoista, puta, naív pöccsel vagyunk körülvéve:S Komolyan mondom, hogy egy fejlõdõ országban értelmesebbek az emberek többsége.
Stréber g..ci az összes jó tanuló, mert a szopás az Isten:S Szánalom.
Itt iknább az a fõ probléma mondom, hogy ha valaki nem dug össze-vissza, az most már szánalmas, nyomorék, alsóbbrendû egyesek szemében. Itt menõ, aki hülye, mint a segg és bunkó.
Itt valami fogalomzavar van. Romeo: 17 éves Julia: 15 éves Jókai egyik müvében a negative szereplönek volt egy 14 és egy 16 éves szeretöje. Evita 15 évesen már szeretö volt Siman elkezdték a szexuális életet akkor is tini korban csak hallgattak róla. A mai fiatalok semmivel sem kezdik korábban a szexuális életet mint a korábbi generaciók. Akkor erröl inkabb többet hallgattak most meg kicsit többet hozzátesznek a dologhoz. Én mindig azon röhögtem amikor kihozták, hogy a fiúk a lányoknál 1.5 évvel korábban kezdik a szexet. Ez ugye statisztikai érték. Ciki lenne, ha felméréskor a padtárs meglátna, hogy a szüz kategoriába teszi a delikvens az X-et. Azt ugye senki sem gomdolja, hogy egy átlag statisztikai érték lány elsö alkalommal nálánal majd 2 évvel fiatalabb átlag statisztikai érték fiuval fekszik le!
Nem akarok romázni, mert vanna ott is értlmesek, de például a suliban, nem hiszem, hogy jó hatással vannak a többi gyerekre õk sem. Nem hiszem, hogy a bõre miatt utálni kellene a romát vagy bármi, mivel ember. De ha nem úgy viselkedik, ahogy az iskolában kell, nem kivételezni kell vele, nem kellene hagyni, hogy a tanárok féljenek, hanem büntetni, mint a másik gyereket, ha meg roszabb, akkor még jobban. Lehet mondani, hogy a büntetés rossz módszer. Nem fenyítésre gondoltam, de inkább vas fegyelem, mint az, hogy mindent lehet.
Egy felmérés szerint a 13-14 éves fiatalokból ma már nagyon sokan túl vannak az elsõ nemi aktusukon. No comment...ide fajult a társadalmunk.
Régen nem volt divat a házasság elõtti együttélés. Voltak ugyan ilyenek is, de kevesen és elítélték õket is. Ahogy azokat is, akik csak úgy együtt éltek "vadházasságban" Házasságon kívül született gyereket és az anyját is elítélték. Sõt, még a törvény elõtt is hátrányos helyzetben voltak ezek a gyerekek. Nem volt több házasságon kívül született gyerek, mint ma. Az 50-es évek elõtt nem voltak fogamzásgátló szerek, sem abortusz! Igaz, hogy a lányok korábban mentek férjhez. De akkor már õk is dolgoztak, vagy a férjük eltudta tartani a családját. Csak ma szokás azt állítani, hogy régen is ilyen szabados erkölcsûek voltak az emberek. Ma minden a szexrõl szól. Aki nem követi a divatot, azt hülyének nézik. A fiatalok pedig mennek a divat után.
Nincs veled semmi gond 66%, te vagy a normális. Akkor veszíted el, amikor úgy érzed, hogy eljött az ideje, nem amikor pár barom azt kívánja.
Minden ember más. Régen is voltak okos feltalálók, meg olyan emberek, akik buták voltak, mint a segg és beszélni is alig tudtak, mert nem volt szavuk. De most ezt súgározzák, hogy ez a helyes, a többi pedig ciki vagy nyomorék.
A beszélés elég nagy bûn... Attól, hogy beszéltek vagy nem beszéltek, nem lesz jobb, csak a régi is szar marad. Ja és kevesebb hülye volt, nem ez volt beállítva jónak a média által.
Emberek, nem az életkorral van baj, de ha a múlttal hasonlítgattok már, ne felejtsétek hogy egy akkori 15-16 éves csaj már mindent tudott a háztartásról a családról mert az anyja mindenre megtanította, és nem a szobájában msnezett egész délután és fotózta magát hanem kiment dolgozni, segíteni a családnak ..Eleink már 4-6 évesen állatot õriztek, tisztában voltak a felelõsséggel.ÉS hogy szerintetek korán kezdték?A 19.században tudjátok mennyi volt az átlagéletkor Magyarországon vagy hogy mekkora volt a gyermekhalandóság?És egy fiú már 16-17 évesen önálló felnõtt férfinek számított, dolgozott ha máshol nem az apja mellett a földeken, és bizony a munka megtanította a tiszteletre és a kötelességre. Röviden : lelkileg érettebbek voltak mint jónéhányan ma a "felnõtt" kategóriában futottak közül :D Ja eszembe jutott még valami, vámpír fanoknak ajánlom Az interjú a vámpírral címû filmet, Brad Pitt monológját az elején..Hány évesen is volt a birtokán élõ emberek életének , halálának ura? Úgyhogy kedves emósok , érzelmi retardáltak ne csak vámpírfogat növesszetek meg a sarokban sírjatok hogy milyen szar az élet, vegyétek észre ezt is :D 30F

A mai románok tulajdonképpen a kunok utódai, nem? Hiszen a történelmi Románia sokáig "Kunország" volt, és nem minden kun telepedett be Magyarországra.

Legjobb válasz: A kunok a törökökhöz hasonlítanak, a románok illír-szláv-dák keverékek. Attól, hogy volt egy Cumania, a románok nem kunok. Britannia mai lakói sem a britek leszármazottai, Poroszország sem a poroszok állama volt. Egy név ne tévesszen meg.

A kunok a törökökhöz hasonlítanak, a románok illír-szláv-dák keverékek. Attól, hogy volt egy Cumania, a románok nem kunok. Britannia mai lakói sem a britek leszármazottai, Poroszország sem a poroszok állama volt. Egy név ne tévesszen meg.
Traianus császár uralkodása idején Róma területérõl kitelepítették (számûzték?) a tolvajokat, homoszexuálisokat, gyilkosokat, és bizonyos etnikumokat arra a provinciára.Õk keveredtek az ott élõ többnyire állattenyésztéssel foglalkozó õslakossággal. Ennyi.
Nem a kunok utódai. A románok a Balkán vulgáris latint beszélõ népeinek a leszármazottai. 11:37 "A római hódítás alkalmával semmilyen betelepítés nem történt Dacia területére. " Ez butaság, Daciát bizony kolonizálták a rómaiak és oda a birodalom minden részérõl (de leginkább Pannonia és Noricum területérõl) érkeztek telepesek. "Amikor a rómaiak elhagyták Daciát, a légiók maradék nélkül kivonultak onnan, senki nem maradt. " A légiók igen, a népesség nagyobb része azonban alighanem helyben marad. Kérdés, hogy ez a népesség latinul beszélt -e, és meddig õrizte meg, vagy megõrizte-e egyáltalán a latinitást. Ezen megy a vita.
A britekrõl pedig csak annyit: nagyon sokan a germán szászok, normannok leszármazottai, de az hülyeség, hogy a kelta britek utódai ne élnének még genetikailag a népen belül...õket sem irtotta ki onnan soha senki. Azok ugyan úgy ott élnek a mai napig, elkeveredve, elszóródva, de élnek. Egy népvándorlási folyamat az ókorban/középkorban nem úgy zajlott, hogy minden egyes embert megöltek vagy kitelepítettek, afféle ókori holocaust formájában. Egy az, hogy az etnikai tényezõket nem is vették figyelembe, a jogállás számított, a vagyon, a társadalmi helyzet, nem pedig az etnikai származás.
Nem. A románok rómaiak, a kunok meg kunok. A románok úgy keletkeztek, hogy Romulus és Remus mellett volt egy harmadik fiú is, Romanus, de mivel a farkasnak csak két emlõje volt, és ezt Romulus és Remus szopta, a kis Romanusnak csak az apafarkas jutott.
A román valamilyen keverék, korcs nép.Õk se tudják a saját származásukat.
A románok nem a kunok utodjai. A románok a romaiak meg a dákok utodjai.
A románok vlach-szláv keveréknép a kunok inkább a román nemességbe olvadtak bele.
Nem vitatom, hogy dákok, kunok, szlávok éltek ott meg ezer más náció, de a román nyelv latin eredete nem vitatható.EZ is azt bizonyítja, hogy a legerõsebb hatása a térségre a római birodalomnak volt.Istorie, nu fabula.
Na mármost mikor Traianus császár meghódította Daciát az ott élõ dákok nagy részét kiirtotta a maradék meg elbújt a hegyekben vagy elmenekült. Az viszont totál hülyeség, hogy a területre Italiából latin népesség költözött. Jól mondta itt az egyik válaszoló a környezõ provinciákból(Moesia fõleg) költöztek be. Így Daciat ekkor fõleg trák és szarmata népesség lakta, latin legfeljebb a római katonák és tisztviselõk családja volt. A nyelvet lehet használták, de mikor a hunok megérkeztek a latin nyelv használta a nép körében erõsen lecsökkent. Meg azt se felejtsük el, hogy a dákok fõleg Erdélyben laktak, nem Óromániában. Késõbb a gepidák és gótok valóban nem hagytak sok nyomot maguk után.A szlávok viszont már nagyobb számban voltak jelen. A kunoknak viszont a legnagyobb része Magyarországra költözött hiszen elõször menedéket kértek a mongolok elõl, majd maga IV. Béla telepítette be õket. Néhány lehet, hogy maradt, de kb annyi mint a germán és trák népek közül. Aztán jöttek a vlachok, Albánia, Koszovó környékérõl, tehát egy illír néprõl van szó. Ezek szépen elkeveredtek Havasalföld és Moldva lakosságával, vagy beköltöztek Erdélybe. Az meg, hogy a román nyelv mennyire latin, jó sokáig cirill ábécét használtak és az 19. sz. végén jött egy nagy nyelvreform ami során rengetek latin elem került a román nyelvbe. Elõtte közelebb állt a szláv nyelvekhez.
A második világ volt, és most is az.
Egyáltalán nem. Annál jóval magasabb volt az életszínvonaluk. A keleti blokk az ún. "második világ" volt; a harmadik világ meg már akkor is az, ami most.
Abszolút jobb volt az életszínvonal. Mellesleg a nyugati országok munkásai csak azért voltak "jól tartva", mert mellettük a szocializmusban jól éltek. Ha nincs szocializmus, akkor a nyugat-európai munkások sokkal jobban ki lettek volna zsákmányolva. A keleti blokk és a SZU megszûnése után nyugaton rohamosan csökkent az életszínvonal.
Hát hogyne, csökkent... Szegény éhezõ svéd proletárok. :D

Így a nap végére sikeresen tönkrevágták a kedvem, mindegy, hogy miért. Neked miért volt rossz a mai napod?

Vagy megírhatod azt is, miért volt jó, hátha a te örömöd engem is felvidít.

Legjobb válasz: nem volt a mai sem rosszabb mint az összes többi szar.

nem volt a mai sem rosszabb mint az összes többi szar.
Azért mert babát szeretnénk 16 hónapja és ma is negatív lett a teszt. :-((((
A tegnapi nap, remes volt, beteg voltam es faradt. Ja es hianyzik a parom, akit sokara latok viszont. :( Ma mar kipihentebb vagyok es gyogyulok, de a parom meg mindig hianyzik. :) Legyunk optimistak, jo lesz a mai nap. :)
a legjobb barátom lenyúlta elõlem életem szerelmét úgyhogy rájöttem hogy egyedül fogok meghalni majd 50 évesen ha nem elõbb. ..
Szép napom volt. Barátokkal kirándultunk. Most meg itt levelezek, ezt szeretm nagyon.
Nekem holnap lesz rossz napom, mivel fel kell hívnom a T.O. (tanulmányi osztály) vezetõjét, mivel több mint egy hónappal ezelõtt kiküldték az oklevélmellékletemet tele hibákkal. Sajnos már egy hónapja ott tart az ügy, hogy nem hajlandók kijavítani, egyszerûen rám mutogatnak hogy én vagyok a hibás, miattam írták el, holott az indexembe a helyes érdemjegyek vannak benne (ergo õk cseszték el.) Szóval holnap kell felhívnom a TO vezetõjét és meg kell majd szorongatom... ezt pedig rettenetesen utálom, hogy így kell kierõszakolni azt hogy megmozduljanak... egyébként a türelmemet kérték, de ez már a második hét, hogy nem tudom mi van most :((( szerintem a türelmem legvégsõ határát érték el, úgyhogy nagy valószínûséggel Pesten ( a központban) fogok panaszt tenni ... (ezt is nagyon utálom, de ha csak mutogatni tudnak, akkor ezt fogják kapni...)
Egész nap depis hangulatom volt, utálom az õszt és a bezártságot.
Rossz napom van, de az elõzõek is rosszak voltak. Miért is? Hát talán mert szeretek valakit, aki engem nem. És a legnagyobb baj ebben, hogy minden szavamat elhiszi. Gáz ez az ügy, de majd lesz jobb is.
már 3 hónapja szar a kedvem a munkám miatt
Tegnap én is iszonyatosan berúgtam, másfél üveg vörösbort ittam meg szó szerint 10 perc alatt egy fogadás végett. Eleinte jól éreztem magam, aztán már világomról sem tudtam. Az összes embernek, aki benne van a levelezõrendszeremben elküldtem egy levelet azzal a szöveggel, hogy csak azt akarom, hogy tudd, hogy szeretlek. Hajnali fél négykor ébredtem fel félig tiszta aggyal, hogy te jóisten, ugye nem csináltam ezt meg, csak álmodtam? Gyorsan bekapcsoltam a gépet, megnéztem az elküldött üziket, és de igen, tényleg megcsináltam. Aztán meg magyarázkodhattam másik e-mailben, hogy bocsi, de be voltam rúgva. Nem vagyok rá büszke, eddigi életem során ez volt a harmadik berúgásom. Ez van, én is csak emberbõl vagyok. 26/L
A kérdező hozzászólása: 2.: fõ az optimizmus, remélem megtalálod 3.: megesik 8hogy a csiga elesik), de ha gáz, töröld õket 4.: sajnálom, az [email protected] lehet, jobbulást 5.: erre mondják, hogy újra melegítve csak a káposzta jó
A volt barátom, akivel 3 napja szakítottam, próbál bizonyítani. Ez eddig rendben lenne, de nem szabadna elkövetnem ugyanazt a hibát. Így nem tudom mit csináljak. Õ elõtte lévõ exem 20 perce hívott fel telefonon, hogy mi a helyzet velem. Nem is tudom milyen érzést váltott ki bennem, de úgy érzem abból sem fog (számomra)semmi jó kisülni. 17L
Tegnap vettem be 72 órás tablettát( kiszakadt az óvszer :(( ), ma iszonyúan rosszul érzem magam mint fizikailag, mint lelkileg.
Tegnap mondjuk, hogy szépen beittam, aztán facebookra írogattam ki minden hülyeséget. Reggel jó volt röhögni rajta, bár nem mindegyiken, némelyik elég cinkes volt... -.- Mai nap meg fergetegesen izgalmas volt egész nap itt ülök a gép elõtt és unatkozok. F
Délután leejtettem a telot, kiesett belõlle az akksi. Semmi baja nem lett, csak épp annyi, h már másfél éve nem volt kikapcsolva (szval mióta megvan), és nem tudom a PIN kódot, és azt a kártyát se találom amin rajta volt. Kicsit lehúzza a hangulatom, de annyira nem izgat, m tudom h megvan valahol, és elõ fog kerülni. 19/F
a tegnapi napom olyan "szürke" volt, de a mai jó volt, mert kikaptuk a kémiadolgozatokat és életembe elõször ötös lett, szóval most nagyon örülök!=D

A mai napig a TITANIC a legluxusabb, legnagyobb hajó ami valaha volt?

ha 1 másik akkor melyik?

Legjobb válasz: Még most is nagyon nagy tiszteletbe veszik a TITANICOT! De már a mai világba van luxusabb hajó is. :) De szerintem te is láttál már luxus hajót linkelek párat: http://epa.oszk.hu/00800/00804/00481/luxusut.jpg http://www.blikk.hu/data/cikk/76/4/11/cikk_760411/d0003AB37e.. Ha pedig a régmúlt luxushajóira gondoltál, akkor viszont az volt a legluxusabb szerintem!! :)

Még most is nagyon nagy tiszteletbe veszik a TITANICOT! De már a mai világba van luxusabb hajó is. :) De szerintem te is láttál már luxus hajót linkelek párat: http://epa.oszk.hu/00800/00804/00481/luxusut.jpg http://www.blikk.hu/data/cikk/76/4/11/cikk_760411/d0003AB37e.. Ha pedig a régmúlt luxushajóira gondoltál, akkor viszont az volt a legluxusabb szerintem!! :)
nem ilyen helyesírásfétises kötekedõ vagyok, tényleg õszintén kérdezem... van olyan szó, hogy luxusabb?:O
Nincs, fõnévhez nem tehetjük hozzá a melléknév fokjelét; ennek ellenére nekem tetszik. :) Tudod-e kedves Kérdezõ, hogy nyelvújító vagy? :)
A kérdező hozzászólása: nem tudtam :)

Dolgozatot kell írnom a 21. -ik századi beszédrõl, a mostani társalgásról, a mai világot és a régit kellene összehasonlítani, hogy mennyivel volt akkor jobb a helyzet. Meg, hogy ezek a számítógépek mennyire rontanak el minket stb?

15 vagyok szóval én is ebben az elektronikus vilgában nõttem fel szinte ezért szeretnék segítséget kérni.

Legjobb válasz: Szia! Milyen terjedelemben kell írnod? Általános bevezetõként kezdhetnéd mondjuk a kommunikációval és szerepével, majd kitérhetnél a szóbeli kommunikációra. Szerintem ez kiindulásnak jó.Megfogalmazhatod a témához való személyes vélekedésed.Hasonlítsd össze a korábbi érintkezési formákat a maiakkal (pl. régen levél, élõbeszéd, késõbb telefon), ha nagyszüleidtõl maradtak fenn levelek,azok sok mindent elárulnak egy korábbi idõszak nyelvhasználatáról). Figyeld,hogyan beszélnek ma a környezetedben a fiatalok,a felnõttek, megkérdezheted a nagyszüleidet, régen hogy volt ez. Ha sok embert ismersz, összeállíthatsz számukra egy mini kérdõívet is a témában. Hirtelen ennyi.

Szia! Milyen terjedelemben kell írnod? Általános bevezetõként kezdhetnéd mondjuk a kommunikációval és szerepével, majd kitérhetnél a szóbeli kommunikációra. Szerintem ez kiindulásnak jó.Megfogalmazhatod a témához való személyes vélekedésed.Hasonlítsd össze a korábbi érintkezési formákat a maiakkal (pl. régen levél, élõbeszéd, késõbb telefon), ha nagyszüleidtõl maradtak fenn levelek, azok sok mindent elárulnak egy korábbi idõszak nyelvhasználatáról). Figyeld, hogyan beszélnek ma a környezetedben a fiatalok, a felnõttek, megkérdezheted a nagyszüleidet, régen hogy volt ez. Ha sok embert ismersz, összeállíthatsz számukra egy mini kérdõívet is a témában. Hirtelen ennyi.
A kérdező hozzászólása: Legalább 1, 5 oldalt dolgazat füzetnyi nagyságban.Csak írnál légyszi pár mondatot így a bevezetésnek?Meg aztán, hogy kéne befejezni?
szerintem ahhoz a részhez, hogy a számítógépek mennyire rontanak el titeket írd azt, hogy: pl a gyakori kérdésen kérdezek meg mindent ahelyett, hogy elkezdenék gondolkodni, netán még utánajárnék a dolgoknak, hátha még egy cseppnyi lexikális tudásom is lenne.
Mostani tarsalgas Szamitogep, email, sms - felgyorsult eletvitel, smsek - roviditett szavak pl. micsi, mizu, h, vmi, vki Ezek hatasara nyelvromlas Angol divatszavak bekerulese a mindennapi beszedbe pl. likeol, facebookozik, emailezik, Esetleg irhatnal par mondatot a hiperkorrekciorol, hiperurbanizmusokrol. Irhatnal arrol, hogy az idosek szokincse mennyire kulonbozik a fiataloketol.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ez sokat segít!:)

Volt már valakinek gyakori orrvérzése? Nekem ma jelentkezett.2x jött az orromon vér a mai nap folyamán.

Legutoljára 7 évvel ezelőtt volt nekem ilyen.akkor az orvosom szerint virusos betegség az oka,ami nálam igy mutatkozik meg.

Legjobb válasz: Nekem gyerekkoromban volt sokszor, kb. 5 eves lehettem. Naponta volt egyszer, de elmult.

Nekem gyerekkoromban volt sokszor, kb. 5 eves lehettem. Naponta volt egyszer, de elmult.

5napja kesik kb 3napj picit barnazok, de ezelott sosem volt barnazas. A mai tesz negativ lett. De miert? Lehet baba?

a ciklusaim mindig 25naposak es sos em kesett. Neha nagyon enyhe gorcseim vannak es faj a derekam.

Legjobb válasz: Lehet, h késõbb volt péd. tudod mikor volt péd?

Lehet, h késõbb volt péd. tudod mikor volt péd?
Az én véleményem szerint ez nem baba. A tesztnek mutatnia kéne már ilyenkor.
Szerintem sem vagy terhes.
A kérdező hozzászólása: a naptar szerint 28 kornyeken., de en 1 ereztem... Ebben a honapban szinte minden masnap egyutt voltunk a parommal felido kornyeken... Azert koszi a valaszokat..
nekem is negativ lett az elso teszt (mensi keses utan kb 17 nappal). vagy lassan termelodik a hcg hormon es babó, vagy sajnos igaza van a tesztnek. (én nem barnáztam, de olvastam, hogy megesik a barnazas)

Mennyire volt jó a mai táplálkozásom? Mit ajánlassz vacsira?

Reggeli: Hagymás rántotta 2 tojásból, kenyér nélkül

Legjobb válasz: Én az almát kihagynám, de csak mert nem szeretem, amúgy nekem is pont a tojás jutott eszembe.. Szerintem jó a mai étkezésed csak kevés. Én lágytojást ennék a helyedben sonkával, zöldségekkel..:) Bevezethetnél egy kis tízórait is. Pl répa vagy valami zöldség nyersen, esetleg egy kis saláta.

Én az almát kihagynám, de csak mert nem szeretem, amúgy nekem is pont a tojás jutott eszembe.. Szerintem jó a mai étkezésed csak kevés. Én lágytojást ennék a helyedben sonkával, zöldségekkel..:) Bevezethetnél egy kis tízórait is. Pl répa vagy valami zöldség nyersen, esetleg egy kis saláta.
A kérdező hozzászólása: Azért nem volt tízórai, mert éjszakás voltam, és fél 12kor keltem :)
Reggeli- tökéletes Ebéd- attól függ mivel habartad be, de ezért nem olyan rossz az :) Tehát ebéd is többnyire rendben van uzsonna- van aki fél gyümölcsöt enni, de azért az is kell mértékkel. Két db narancs nem olyan sok, szóval ez is jó Vacsira mindenképp fehérjét egyél, és a tojás pont alkalmas. Ha megunod, akkor párolt hús, jól fûszerezve. Bármilyen hal, hús zöldségekkel összesütve. Én a két almát hanyagolnám a helyedben.
Nem jó! A reggeli tojást ki kell egészíteni szénhidráttal, zöldséggel stb a tízórai kimaradt /2narancs/, ebéd rossz és kevés is. uzsonna? Vacsora brokkoli és hal. A folyadék bevitel ideje is rossz!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!