Találatok a következő kifejezésre: A mai mi számít (61 db)

Mit jelent számotokra és a mai társadalom számára a család?

Úgy értem és szeretném tudni, hogy álltalában kinek mit jelent acsalád , mint a legősibb intézménye az embernek és környezetének.Úgy látom s talán sokan így vannak ezzel hogy ma a család , mint intézmény rendszer amely az összetartozás és utód alapítás, gondozás intézmény kezd egyszerűen eltünni. Inkább a személyes érdekek motiváló. Gondolok arra, hogy akár ezen az oldalon, de akár máshol is sok esetben találkozni tönkrement családokkal. Ezekből szerintem ha van gyermek , akkor rosszabbik esetben hasonló sorsú felnőtt válhat. Én mindig úgy gondolta, hogy acsalád az tabu. Most kezdem azt látni, hogy egy nagy tévedés amit én gondolok. De az is tény, hogy amikor a gyermek nem úgy viselkedik ahogy kellene ,akkor ő lessz a hibás s képtelenek az ember elgondolkodni, hogy önmagukban kellene a kiváltó okot keresni. Szerintem a családban a feleség az nő és anya, egyben a férj az apa és férj egyben, a gyermek pedig áldás. Nem elméleti síkon gondolom és vallom ezt , de ennek pont az ellenkezőjét látom abban ami ma zajlik.

Legjobb válasz: Nekem a családom a mindent jelenti, de a tárasadalom számára, hogy mi én sem tudom.

Nekem a családom a mindent jelenti, de a tárasadalom számára, hogy mi én sem tudom.
nekem az összetartást jelenti, az együtt jóban-rosszban-t a társadalom számára anyagi biztonságot. szerintem.
Nekem a család szeretetet, összetartást és biztonságot jelent.
"Miért nem jelent másoknak semmit sem" mert önös érdekbõl volt családra szüksége pl hogy ne a szüleivel éljen, de egyedül nem tud vagy mert már mindenkinek gyereke van és nem akar kilógni a sorból vagy hogy megfogja magának a másik felet, mert más nem maradna vele vagy így érzi, hogy õ is valamit (sokan csak anyák tudnak lenni, munkájuk sincs és nem is akarnak, mert nem tudnak semmiben kiteljesedni és boldogok lenni saját munkájuk, alkotásuk eredményével)de ilyenek azok is, akik muszájból járnak csak be dolgozni, de utálják, de mást még csak nem is keresnek! meg millió egy ok, hogy önös érdekbõl családalapítás miért nem jelent semmit.
Szerintem a boldog élet titka a család, de a családért sokat kell feláldozni, eltûrni és elnyelni.Sajnos a mai világban az anyagiak fontossabak és valahogy nárciszoidá változnak az emberek, a házzaságok egy részében nincs meg a kölcsönös bizalom és tisztelet.Régen az elégetlen háziasszonynak tûrnie kellet, ma szempillantás alatt benyújthatja vállóperét ami gyakran a család széthullásával végzõdik.
10 Itt a pont. Az én családom Q-ra [email protected], lassan már utálok itthon lenni.Az én életem sokkal jobb lesz a párommal, akit még nem ismerek:)
Számomra boldogságot jelent a család. Nem is tudom elképzelni az életemet a párom nélkül, úgy, hogy ne alapíthatnék Vele családot. Vidámság, biztonság, szeretet, bizalom, összetartozás. Ezek jutnak eszembe... Órákon át tudnék beszélni arról mit jelent számomra a férj és az általam szeretett férfitõl születendõ gyerek. Nem tudom elképzelni, hogy ne mûködne a házasságom és azt se, hogy ne lennék boldog a párommal és a gyerekeimmel. Egy jólmûködõ, magabiztos párkapcsolatból szerintem szép családok lesznek. 21-L
Tudod, mi lenne képes változtatni ezen? Ha az emberek nem ítélkeznének egymás felett. Szerintem ennyi kellene. Gondolj bele, ha nem lenne társadalmi nyomás, hogy legyen férjed/feleséged/gyereked, akkor csak azok vállalnának gyereket, akik tényleg, igazán családcentrikusak. Akik meg nem, azok mittudomén, elmennének hegyet mászni, búvárkodni, amit akarnak. Rengeteg ember van, akik nem bírják a szürke életet, de sajnos fel sem merül bennük, hogy más lehetõség is van, mert ezt nevelik beléjük. És szintén rengeteg ember van, akiknek vagy 10 gyereket kellene vállalniuk, mert nagyszerû szülõk, és jó embereket nevelnek fel. Az emberek uniformizálásával, és a gondolatai, vágyai elnyomásával pedig szinte kiölnek az életbõl mindent, amiért megéri itt lenni.
*így érzi, hogy õ is ér vmit
A kérdező hozzászólása: Úgy nézve a családot, mint a jövõben miként hat ki életünkre , környezetünkre. Õszintén meg mondva , örülök ennyi nagyon példás válasznak, de egyet akkor sem tudok megérteni. Miért nem jelent másoknak semmit sem. Talán elvont vagyok , de mégsem értem.
Egy férfi és egy nõ akik szeretik egymást és a gyerekük/gyerekeik. Nekem. A társadalomnak? Nem tudom.
*meg
nagyon sok helyen a pénz önös érdekbõl eszköz, nem a család érdekébõl nem tudom hány nõ pl azért nem válik, mert nem él megy egyedül pl. és nem tudom hányan házasodnak csak azért, hogy legyen lakásuk, ne a szülõkkel öregedjenek meg szerintem ez általános, még az sem látja így, aki benne van.
A kérdező hozzászólása: Szerintem a térsadalom számára értékes , életerõs gyermekeket, majd értelmes felnõtteket jelent. Az anyagi biztonság csupán eszköz. Ahogy szokták volt mondani a pénz jön , megy a család az marad és szent.
A kérdező hozzászólása: Igen, egyértelmû. Az aki másra vágyik és élni akar az tesz is érte. Ha nem jó a jelelegi akkor tanulva belõle, másként élni. Én is ezt tettem, de nem jött be. Nem láttak benne mást, mint amit nem is kívánhatok seninek sem.

Mi a kulonbseg az androidos telefonok es az i phone kozott? Illetve melyik szamit jobbnak? Illetve az i phone 3 as sorozata 256 os rammal gyengenek szamit a mai kovetelmenyekhez?

Legjobb válasz: Mik a mai követelmények? :) Amúgy ez az android vs iOS kérdés olyan, mint az Intel vs AMD. Kérdés, mik az elvárásaid a telefonra vonatkozóan, ahhoz kell "választani". :)

Mik a mai követelmények? :) Amúgy ez az android vs iOS kérdés olyan, mint az Intel vs AMD. Kérdés, mik az elvárásaid a telefonra vonatkozóan, ahhoz kell "választani". :)
manapság nem árt az 512 mega ram, ha szeretnél futtatni komolyabb játékokat is. iphone elég kötött, bluetoothon nem tudsz fájlokat küldeni, és csak itunes-szal tudsz fájlokat másolgatni a telóra, ezzel szemben androidos telót gépre kötöd, és mint pendrivera rá pakolod a zenéket/játékokat és megy is. személy szerint android
úgytudom hogy bejelentett munkaviszonynak számít.
A kérdező hozzászólása: De nekem a nyugdíjintézet azt mondta, hogy évbe beszámít, de munkaviszonynak nem. Ápolásin vagyok, de nem tudom a százalékot igénybevenni...


Happiness címmel talán volt a mai Éjjel-nappal Budapest-ben egy szám, amikor a szórakozó helyen voltak, csaj énekelte! Mi ez a szám?

Happiness címmel talán volt a mai Éjjel-nappal Budapest-ben egy szám,amikor a szórakozó helyen voltak,csaj énekelte! Mi ez a szám?

Legjobb válasz: Könnyebb lenne ha mondanál hozzá egy idõt, hogy hány percnél, de amire te talán gondolhatsz, az Lana Del Rey- Summertime sudness :)

Könnyebb lenne ha mondanál hozzá egy idõt, hogy hány percnél, de amire te talán gondolhatsz, az Lana Del Rey- Summertime sudness :)

A mai naptól ez a szám sokat jelent számomra. De nem tudoma címét Mi lehet a címe?

Sziasztok ma hallottam a rádióban egy Nelly Furtado stílusú számot!El?ször azt hittem ? az de nem találtam a számai között lehet h nem voltam elég alapos!! SEgitséég!!!

Legjobb válasz: Esetleg valami a szövegbõl? Akár egy fél mondat is segíthet. Meg persze az hogy melyik adón ment.

Esetleg valami a szövegbõl? Akár egy fél mondat is segíthet. Meg persze az hogy melyik adón ment.
Stílus, tempó, dallam?

Miért kérik tőlem számon a mai napig, hogy tanultam-e és ha nem, akkor mégis mit akarok az élettől?

F?iskolás vagyok, és eléggé unom már ezt - nem a f?iskolát

Legjobb válasz: Az én anyám is ilyen. Csak õ még azt is hozzáteszi néha, hogy ennyi idõsen dolgozni szoktak ám már. Ez van, nincs mit tenni.

Az én anyám is ilyen. Csak õ még azt is hozzáteszi néha, hogy ennyi idõsen dolgozni szoktak ám már. Ez van, nincs mit tenni.
Nekem is mindig mondják, hogy tanuljak, de persze nekem azért, mert nagyon nehezen megy az egyetem és már éveket csúszok és õk fizeteik a tandíjat ami elég drága. De ha tanulsz és sikerülnek is a vizsgáid nem értem miért szólnak. 24/L
Azért, mert tudják, hogy megtehetik, mert befolyásolható és gyenge akaratú maradtál.
Bárcsak nekem mondogatták volna anno annak idején.De nekem sosem mondták, sõt egyáltalán nem érdekelte õket, hogy tanulok-e vagy sem..Soha nem kiabáltak velem, hogy miért hármas lett a dogám..Az se érdekelte volna õket, hogy megbukok-e vagy sem..Így én sem éreztem azt, hogy tanulni kéne...Igaz soha nem buktam meg, de hármas-négyes átlagnál nem voltam jobb.Így csak szakmunkás végzettségem van.Sose tanutam nyelveket, mert ezt se mondtál, hogy késõbb jól jöhet..Egyetemrõl, fõiskoláról álmodni sem mertem, mert hármas átlaggal kit vesznek fel?(ma már kettessel is mehet a gyerek egyetemre de az én idõmben még kellett a tudás) 34 évesen tettem le az érettségit is.. Bizony én mivel nem kaptam ilyen noszogatást a fiamnak mondogatom..Az eredmény magáért beszél.18 éves, és jelenleg Angliában érettségizett, és tovább tanul..Anyanyelvi szinten beszél angolul, és társalgási szinten beszél franciául..Hosszabb távon õ járt jobban... 38/N
A kérdező hozzászólása: De ez nem az a fajta noszogatás, amit mondjuk egy középiskolásnak kell mondani. Nekem jók szoktak lenni a vizsgáim, tehát tanulok, csak ne mondják már! Fõleg így, amikor már kezd egy kicsit ünnepi hangulatom lenni.
Ugyan, csak törõdnek veled, érdekli õket hogy mi van veled, féltik a jövõdet! Örülj a törõdésnek, még ha nem is pont úgy törõdnek ahogy te azt megálmodtad.
A kérdező hozzászólása: Nekem ráadásul tandíj sincs, mert államin vagyok/voltam. Egy vizsgám lesz már csak, az utolsó. Tegnap is este kilenckor már nem tanultam, hanem szellemi kikapcsolódásként olvastam kicsit a gépen, erre megkaptam, hogy éjjel-nappal tanulni kell, meg nem veszem komolyan az életet.

A mai lítium akkumulátoroknál mi számít egy feltöltési ciklusnak?

Az ugye evidens, hogy X feltöltési ciklus után az aksik már nem tudják ugyanazt a teljesítményt mint a kezdetekben, de mire vonatkozik egy ciklus? Ha mondjuk én 70%-on bedugom a gépbe a telefonom, hogy felmásoljak rá ezt-azt, és mire lehúzom már 80%-on van, ugyanannyira "rongálja" az aksit mintha nulláról töltöttem volna fel teljesen?

Legjobb válasz: Természetesen nem. Egy töltési ciklus az egy feltöltés. HA pl 50%-ról töltöd fel 100-ra, azt tekinthetjük egy fél ciklusnak. Arra érdemes csak figyelni, hogy 20-25% alá minél kevesebbszer merüljön, így lesz a leghosszabb egy mobilakku élettartama.

Természetesen nem. Egy töltési ciklus az egy feltöltés. HA pl 50%-ról töltöd fel 100-ra, azt tekinthetjük egy fél ciklusnak. Arra érdemes csak figyelni, hogy 20-25% alá minél kevesebbszer merüljön, így lesz a leghosszabb egy mobilakku élettartama.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kimerítõ választ, ment a zöld. :)
20-25%-100% között.

A mai Jáksó top 20-ban ment egy szám, mi volt a címe?

a lista 2ik zenéje volt, Nabiha - Never Played The Bass után ment!

Mik voltak a mai ötös lottó számok? (27. hét)

Sajnos lemaradtam a húzásról. Azt még esetleg meg tudnátok mondani, hogy pontosan hánykor van a lottó húzás az m1-en, ill. a neten hol találom meg az éppen kihúzott, aktuális számokat? Köszönöm!

Legjobb válasz: http://penzcentrum.hu/vasarlas/friss_az_otoslotto_nyeroszama.. Ha mobilról vagy, leírom: 17; 29; 74; 76; 82;

http://penzcentrum.hu/vasarlas/friss_az_otoslotto_nyeroszama.. Ha mobilról vagy, leírom: 17; 29; 74; 76; 82;
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm!!!!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!