Találatok a következő kifejezésre: A mai év közötti (5 db)

A mai 20-30 év közötti korosztály miben más mint azok akik 10 évvel ezelőtt voltak ennyi idősek?

Legjobb válasz: Nem tudom mire gondolsz. Arra,hogy most kezdünk szülni?

Nem tudom mire gondolsz. Arra, hogy most kezdünk szülni?
A kérdező hozzászólása: Viselkedésre gondolok, meg igen a gyermekáldásra.

Hogyan jellemeznéd a 15 és 25 év közötti mai fiúkat és lányokat?

Tehát mik a jellemz?ik küls?ségekben (haj, smink, ruházat, cip?, táska, ékszer), mit szeretnek csinálni? Mi a men?? Milyen zenét hallgatnak, melyik énekesért/énekesn?ért rajonganak? Melyik sorozat/sorozatszár a kedvenc? Melyik csatornát nézik? Ha olvasnak, mit? Melyik autóért, focicsapatért, labdarugóért élnek-halnak? Politikailag merre húznak? Melyik étel-ital a kedvenc? Melyik mobillal lehet bevágódni? Milyen márkákat tartanak tutinak?

Legjobb válasz: Haverok, buli és nem Fanta :)

Haverok, buli és nem Fanta :)
Külsõségekre nem nagyon adok, nem is nagyon figyelem. Ez a korosztály, amirõl írsz, ez nem egy, hanem legalább 3! A 15 éves, mondhatni: bocs az érintettektõl, de szinte még gyerek. A másik széle: a 25, pedig már fiatal felnõtt. Így szokásaikban, tulajdonságaikban jelentõsen eltérnek. Végül mind olyanok lesznek, mint mi: felnõttek. Ilyenek és olyanok.
A kérdező hozzászólása: Azért írtam 15 és 25 év közöttieket, mert talán itt hódít a legjobban a divat, a trend. Ami mindenükre rá nyomja a bélyegét. Ezért könnyedén le lehet írni tetõtõl-talpig, kívül-belül egy mai tipikus, trendi fiatalt. Mi a menõ külsõleg-belsõleg és a tárgyi világban náluk?
Elõzõ vagyok, remélem tudtam valamiben segíteni...
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen:) Esetleg divatos tárgyakat, márkákat nem tudsz mondani, ami nagyon hódít? Pl. minden második kezében nem tudom milyen i pod van, vagy nike cipõ, párducmintás nemtudommi.. Milyen színek jellemzõk a sminkben, öltözködésben például?
A kérdező hozzászólása: szia, köszi a választ, elsõ. Egyébként a divatos cigi- és alkoholmárkákat ki is felejtettem. Egyébként pont nem a te típusodra voltam kíváncsi, hanem ez a tipikus fiatalság, akikbe belebotlasz az utcán, és akiken egy kicsit szörnyülködsz, és akik mindig többen vannak, mint a te típusú emberek. Tudod, ez a tépett haj a srácoknál, koptatott bõ trapézfarmer, lányoknál tûsarkú, szoli, mûkörmök.. ezek teljes jellemzésére lennék kíváncsi (egy feladathoz kéne), mert nekem nincsenek a közvetlen környezetmben ilyenek, így nem tudhatom, milyen márkát, zenét, stb. tartanak menõnek. 2.-nak is köszi a választ, de a fõvágányt szerintem elég jól be lehet skatulyázni. 23L
Elsõ vagyok. Tudom hogy mai szemmel nem vagyok "trendi"! Pontosan azért írtam, de akkor mondom a kis véleményem. Senkit nem akarok ezzel sérteni, de: unalmas, majmoló, üres, világfájdalmas, tökegyforma, egyénietlen a többség. Akinek nem inge, az természetesen NE vegye magára! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi. Én is ezt gondolom utolsó-elsõ:) De én konkrétumokra lettem volna kíváncsi, aki naponta látja, mi a menõ, a trendi, mi az, amit egymásnak mutogatnak és amivel felvágnak. Mert általánosságban én is szépen le tudom írni õket.. Elõzõelõzõnek is köszi, bár mondom, nem az volt a kérdés, hogy a 15-25 év közöttiek írják le magukat... hanem MI írjuk le a TRENDI 15-25 év közöttieket.
Én (: Nekem barna, nem festett, egyhén hullámos hajam van. Egyáltalán nem sminkelem magam. Ruhák terén szeretem, ha egyszerû, nem mintás. Kedvenc színeim: barna és a szükre. Világos csõnadrágot hordok. Szeretem a Converse tornacipõket. Van egy barna Tisza táskám. Nem igázán bírom az ékszereket, van egy zöld szívmedálom és egy kék best friends gyûrûm. Szabadidõmben rajzolok, énekelek, olvasok, gépezek a barátaimmal vagyok. Szeretem Taylor Swift-et, õ egy nagyon tehetséges és fiatal country-pop énekesnõ. Nekem õ a példaképem. Szeretek olvasni, Stephenie Meyer: Twilight Saga, Kate Sunders: Cicus és a büdös macskák háborúja, Fehér Klára: Bezzeg az én idõmben, Emma Raven: Az alkony lovai, és minden eddigi kötelezõ olvasmány a Kõszívû ember fiaitól az Egri csillagokig. Szeretem a biológiát, a földrajzot és az irodalmat. Amúgy erõs négyes tanuló vagyok. Nem nagyon tv-zek, de Doktor House jöhet, meg persze a híradót megnézem. Nem sportolok. A politika még nem nekem való. A suliban ebédelek...Sodexo, nagyon pocsék. De itthon legtöbbször gyümölcsöket, zöldségetek eszek és tésztaféléket. Utálom a kólát és a más egyéb cukros löttyöket, ha tehetem csapi vizet iszok, vagy teát. Egyszerû mobilom van, csak telefonálni tud, jó az. Nem iszok, nem drogozok, nem cigizek. Ez vagyok én, körülbelül. 15/L A velem egykorúak nagyon mások. Õk isznak, cigiznek, a szexen jár az eszük, sz_nak a tanárok fejére, lopnak, csalnak, hazudnak, sznobok, szeretnek megalázni másokat. Ezért elég nehéz barátokat találnom. Persze és csinálok néha hülyeséget, de a "jófejek" tevékenységeihez az semmi. :D
A kérdező hozzászólása: uhh... hát, ami biztos jellemzõ a 15 és 25 év közöttiekre, legyenek trendik, vagy nem trendik, hogy szövegértés nulla és hogy kva énközpontúak. Mindenki nagy ügyesen leírja magát, hogy milyen egyedi és jófej, de [email protected] a kérdésre válaszolni. Akárcsak az utolsó. Az egész õnsztoridból ez az egy dolog érdekelne kifejtve úgy, ahogy leírtad magad: "A velem egykorúak nagyon mások. Õk isznak, cigiznek, a szexen jár az eszük, sz_nak a tanárok fejére, lopnak, csalnak, hazudnak, sznobok, szeretnek megalázni másokat." Ezeknél a veled egykorú "másoknál" milyen márkák a menõk? mi a trendi? (egyébként szerintem a tisza márka is elég sznob dolog..)

A mai 16-20 év közötti "normális" lányok életében mindig bekövetkezik valamikor a tombolós időszak?

20 éves vagyok és igazából azt tapasztalom, hogy a gimiben, középiskolában teljesen normális, visszafogott, szerény lányok, akik megvetik a dohányzást/ivást/drogozást/bulizást/alkalmi szexet stb. (ezek kombinációit), azok egyszer kifordulnak magukból és 3-4 évig vedelnek, buliznak, kefélnek mindenkivel. Személyiségük teljesen ellentétet mutat a korábbival. Nem egy olyan lányt ismerek, akik a középiskolai éveim alatt szerények, szinte gátlásosnak látszódtak, és ezekről a lányokról hallom vissza, hogy fűvel-fával lefekszenek és hétvégéken okádásig isszák le magukat. Ez a trend manapság? (Mielőtt fikázni kezdenétek, leszögezem, ez szubjektív vélemény, azaz senki ne gondoljon általánosításra, személyes tapasztalat beszél belőlem, amit néhány év alatt láttam a környezetemben élő lányokkal kapcsolatban.)

Legjobb válasz: Szerintem igen.

Szerintem igen.
Szerintem egyszer mindenkinél eljön az a pont amikor kiéli magát. Ezzel nincs is baj, ha utána lenyugszik és képes megállapodni. Én kislányként is már 20-30 évesek közt nõttem fel, velük haverkodtam, barátkoztam, emiatt nem nagyon tudtam megértetni magam a velem egykorú, komolytalan emberekkel. 16 évesen becsúszott nekem is ez a kiélõs korszak, de ennek már 2 éve vége, most 20 éves vagyok. Rossz visszagondolni rá, hogy néha érzelmek nélkül feküdtem le másokkal, de lényegében nem bánom, mert legalább akkor éltem ki magam, és lehet, hogy furcsán hangzik, de már így 20 évesen azt tudom mondani, hogy szívesen elkötelezném magam, és oltárhoz is állnék a nagy Õvel.
Én is ismerek ilyen lányt. Egy idõben nagyon szerettem, de pont szemtanúja voltam a meghülyülésének. Nekem valamiért nem jött el ez a korszak. Én középsuliban is és egyetemen sem tomboltam ki magam. Nem érzek rá késztetést. Sokat gondolkodok rajta, hogy én miért nem.
Én 18 éves vagyok, ilyen normális lánynak vallom magam, bár introvertált vagyok. Idáig még nem tomboltam, nem fordultam ki magamból, de szerintem ez nem is fog bekövetkezni.
Egyértelmûen igen. Sajnos ez van. Egyszerûen undorodom azoktól a lányoktól akik ezt csinálják :D Lehet, hogy egy segg vagyok de ha megtudom egy lányról, akkor nem gyakran fogunk beszélgetni az 100%
22 vagyok és az elõ kategóriába tartozok, annyi, hogy nem kefélek fûvel-fával. 20 éves voltam, amikor kidobott az akkori barátom. Azóta szerintem max. 20 hétvégém volt józan. Ebbõl sok volt olyan, hogy elmentünk elõször moziba, vagy színházba, aztán meg inni. Sokat iszom, de talán 3 alkalommal, ha hánytam ebben a 2 évben. Gimiben viszonylag nyugis voltam, mert undok osztályom volt és inkább nem buliztam, minthogy aztán pletykáljanak. Most egyetemista vagyok és dolgozom, felelõsségteljesen élem hétköznapjaim. Hétvégén pedig kirúgunk a hámból. Lánybanda vagyunk, de van pár fiú barátunk is, akik velünk tartanak. Sosem unalmasak a hétvégéink. Volt már pillanatom, amikor úgy éreztem, hogy elég, kiégtem, de hamar elmúlt. Nincs kiért változtatnom. Magam miatt pedig nem fogok, mert nekem így jó. Sok külföldi ismerõsöm van, akik 30+ évesen is, gyerek mellett kijárnak iszogatni, mert nekik az jó. És mondják, hogy ez nem élés, vagy nem élés kérdése, fiatalon is ilyenek voltak, nem változtak. Nõk és férfiak egyaránt ilyenek. Érdekes, hogy a körülöttem lévõ pasiknak ezzel nincs problémájuk.
kiélés nincs, ezek késõbb is ilyenek maradnak csak megint elrejtik
Mindenkinek ki kell élnie egyszer magát. Jobb ez, minthogy 30-40évesen családosan akarja kiélni magát az ember, mint ahogy sok férfi csinálja manapság.
Igen-igen. Én ezért is propagandáztam mindig a "rendes lány" kezdetû mondatok ellen. Az ilyen rendes lányoknak szerintem a többségére igaz az, hogy egy szemmel sem rendesebbek, csak keményebben (nem jobban!!!) lettek nevelve, emiatt õk puszta gyávaságból nem élik azt az életet, amit a "rossz lányok". Onnan a legkönnyebb felismerni õket, hogy nagyon kritizálnak mindenkit, aki nem az õ erkölcseik szerint él. Ismerek én tényleg "rendes" lányokat, õk pont leszarják, melyik csaj mennyit iszik, vagy kivel fekszik le. Hogy miért? Mert õk boldogok a saját életükben, ezért nem azzal foglalkoznak, hogy a másik hogyan él. Nagy különbség! Egyébként meg a rendes-nem rendes kikötésektõl is a falat kaparom. Egy bulizós lány miért ne lehetne rendes? Mennyi csajt fel tudnék sorolni, akinek annak idején fogtam a haját a saját hányása felett, és mégis milyen fasza nõk lettek, mire felnõttek. Még a saját sógornõmet is cipeltem a hónom alatt, aki azóta olyan pöpec nagycsaládos anyuka és háziasszony, hogy minden pasi megnyalná a tíz ujját. Pedig volt ám neki - alig merem kimondani is - egyéjszakás kalandja is, bizony! Ellenben ó, de sok rendes lánytól hallgattam én már a nagy erkölcsi maszlagot. A kedvencem az a csaj volt, aki tartott nekem errõl egy fennhéjázós kiselõadást, majd pár nap múlva részegen döngette egy vízimentõ egy sátorban a vízparti buli után. Ha jól tudom, így veszítette el a szüzességét. Pedig õ egy igazi rendes, erkölcsös lány volt, jó tanuló, házias, erkölcsös. Legalábbis még õ is ezt gondolta magáról. Persze minden nõnek van egy titka ugyebár...
Hm hát én egy keverék vagyok. Visszafogott, csendes meg kis szerény alapjáraton.Ugyanakkor imádok fesztiválokra menni(13évesen voltam elõször, azóta rendszeresen), meg bulizni hétvégente.Minden hétvégén megyünk, már jó sok éve.Nagyon fiatalon kezdtem el ezeket.Õsztén szólva szeretek iszogatni is, ilyen alkalmakkor.Most nem azt mondom, hogy hányásig vedelek, de értitek.Meg dohányzom is sajna.Egyéb keményebb drogokat sosem fogok kipróbálni, pedig lehetõség lett volna.Ugyanakkor nem volt sosem egyéjszakás kalandom.Csókig sem jutottam el senkivel bulikban, nem akartam. 22 vagyok, 2sráccal voltam együtt. Az elsõ több éves kapcsolat volt. A második a jelenlegi. Én szeretek így élni(mondjuk a cigi az nem feltétlen kéne:/ azt belátom).Nem tudnám elképzelni, hogy hétvégén csak otthon ülök és csak ritkán megyek el bulizni.
"gimiben, középiskolában teljesen normális, visszafogott, szerény lányok, akik megvetik a dohányzást/ivást/drogozást/bulizást/alkalmi szexet " - nem ítéltem el az ilyet(mindenki úgy él ahogy akar), de nem csináltam ilyeneket. Jelenleg ugyanez. Jó, persze néha bulizok (nagy ritkán), ilyenkor vagy nem iszok, vagy egy nagyon keveset. Szerintem lehet bulizni ital nélkül is... Mindenesetre soha nem fogok alkalmiba belemenni. Még ha akarnám se lennék rá képes. Szerencsére, hogy én nem ilyen életmódra vágyok :D Nekem nem az az életcélom, hogy ne tudjam összeszámolni hány pasival voltam. Elég 1 is. Nekem alapból nem ezt jelenti a "kiélés". Sajnos a "kiélésnek" is szexuális jelentése van már. Szóval biztos vannak olyanok, amit te leírtál, de azért vannak olyanok, akik megvannak az okádás és az egyéjszakások nélkül is. akik nem ilyen életet akarnak. 20L
Nekem is volt ilyen korszakom, bár én azért elég sokáig visszafogtam magam.Talán ezért is éreztem úgy egy idõben, hogy nah, most el kell kezdjek élni.Ez az idõszak kb. 22 éves koromtól mostanáig tartott, jelenleg 27 vagyok.Mondjuk én nem ittam hányásig, és megválogattam, kivel állok szóba, de akkor is buliztam, éltem.Közben voltak kevésbé bulizós, mert párkapcsolatos idõszakok is.Szerintem így élni jobb, mint besavanyodni, majd 40 évesen felrúgni egy családot, mert akkor bolondul meg az ember. Egyébként annak a válaszolónak üzenem, aki azt írta, minden nõ kva, hogy csak abból van sok, amire van kereslet.Kivételek pedig mindig akadnak.
Én is abba a kategóriába tartoztam, amit leírtál: szerény, visszafogott stb. Most 20 évesen egyetemistaként nekem is eljött ez a korszak. Nem mondanám ezt elr_bancosodásnak, egyszerûen most arra van igényem, hogy néha felelõtlen lehessek, ha késõbb már ezeket felnõttként úgysem engedhetem meg magamnak. Mondjuk úgy, most megteszem azokat a dolgokat, amiket 5 év múlva már nem akarok, mert akkor már nem fér bele. Most úgy gondolod neked erre nincs igényed és nem is lesz soha, de lehet neked is eljön ez az idõszak és ez nem feltétlenül rossz. Itt is tudni kell meghúzni a határokat. 20/L
49 vagyok, két házasságon vagyok túl semmi szórakozás, semmi pasizás az életemben szinte 40 éves koromig. Miután férjem lebukott, utána éreztem éreztem azt, hogy én még nem éltem, szórakoztam, amit még most is szeretnék, megtenni, csak már nincs meg a lehetõségem.((( Normális keretek között az a jó, ha fiatalon megkóstolják az ilyen dolgokat. Normális keret az én véleményem szerint, néha inni egy kicsit, 1x 2x be is rúgni, csak hogy megtudják milyen az, több pasit megismerni, ... De nem hetente totálra inni magukat, két naponta más fiúval lefeküdni, stb. Azok, akik túlzásba viszik, meg fogják szívni késõbb, betegségre, öregedésre, ... hajlamosabbak lesznek. De az sem normális, ha egy lánynak csak egy férfi van az életében, ha nem szórakozik, komoly, mint a vakbélgyulladás. Az arany középút!!!

Tényleg ilyen nehéz megfelelni mai 18-30 év közötti hölgy korosztálynak vagy csak a pasik fújják föl a dolgot?

Én is pasi vagyok, szinte sosem próbálkoztam a lányoknál, ezért nem akarok "üres okosságokat" írni. Szóval tényleg ilyen rossz a helyzet?

Legjobb válasz: Tényleg ilyen rossz.

Tényleg ilyen rossz.
Hajaj
Csak azoknak könnyû ágyba vinni õket, akik jól néznek ki.
A kérdező hozzászólása: Ha mindez igaz amit írtál utolsó elõtti, akkor én lehúzhatom a rólót!
Igen, ebben igazad van. Ezt múltkor valahol le is vezettem demográfiailag és hasonló szám jött ki.
Azért nem szabad általánosítani, hogy a 18-30 korosztály hölgy tagjai maguktól elszállt, beképzelt p*csák és az elvárások az egekben vannak. Inkább úgy fogalmaznám meg, hogy egy eleve kevesebb nõ van ebben a korosztályban, mint férfi, illetve a 40-50-es férfi korosztály is erre a csoportra "vadászik". Valamint férfitársaim közül sokan magasabbra tesszük a lécet (miért is ne?) illetve értelemszerûen egyedülállókat keresünk, így ennek a lánycsoportnak eleve kiesik az 50-70%-a... Összegezve, ezen korosztály nõtagjainak 30%-ára nyomul a teljes 18-30-as, illetve a 40-50-es férfikorosztály. Nekem is társkeresõzött egy 25 éves nõ ismerõsöm, és mondta, hogy naponta(!) 30-50 felkérést kap. De élõben is bepróbálkoznak egy szép lánynál 8-10-en egy este egy szórakozóhelyen, ezt a saját szememmel is látom. A kevésbé szép/átlagos lányokra lehet, hogy csak harmad ennyi "udvarló" jut, de azért így is van lehetõségük válogatni. Szóval igen, megtehetik, hogy komoly elvárásokat támasszanak. Ennek ellenére én bizakodó vagyok, inkább attól tartok, hogy nem fogok megfelelõ lányt találni (kevés szabadidõ, sok elfoglaltság, emiatt kevés lehetõség ismerkedésre) nem attól, hogy irreális elvárásokat fog támasztani. 25F
Azt csak gyökerek hordják, nem tudom Magyarországon minek kell hétköznap Sherpa hegymászó bakancsban szaladgálni, nem hinném, h ez a -1 fok olyan odab*aszós lenne.
Én most ebben az évszakban sísapka + sarkkutató kabát + mackógatya + munkavédelmi bakancs kombóban nyomatom. Csajozós outfit-em nincs, mert már nem csajozom.
Azért szerintem elég sok embert ki lehet pofozni, csak sokan nem hisznek magukban. A legtöbb nõ nem is azt nézi, h mennyire vagy jóképû, hanem úgy gondolkodik, h divatos ruhákban jár, le van szolizva, van valami szar a csuklóján, ápolt? Akkor jöhet!
Hát nemtom. 27/F vagyok, a baráti körömben egy csomó kedves csaj van egyedül. A normális fiúk mind foglaltak.
Egyértelmû, hogy fel van fújva, csak ezt õk sem hajlandóak bevallani, mert akkor kiderül, hogy õk a hunyók...
Hát igen, az gáz...
Ha testi defektusa van az ipsének, akkor aztán tényleg sok mindent tehet......
Mondjuk ez igaz, de a jól kinézésért egy bizonyos fokig tenni is lehet, nemde?
Szerintem éppen az a jó, hogy mindig más farok után ácsingóznak... Hiszen pont ezért tudunk újabb és újabb csajokat fölszedni és ágyba vinni, nem igaz? :)
Szerintem nem nehéz megfelelni, könnyû ágybavinni õket. A probléma inkább az, h állandóan más farok után ácsingóznak:S
A 18-30 férfi korosztályban gyakorlatilag majd' mindenki lehúzhatja, ne aggódj......

A mai 18-32 év közötti lányok szerint milyen férfi számít életképtelennek?

Legjobb válasz: hát ez nehéz. a 18 és a 32 nagyon távol áll egymástól. szûkítve a kört egyszerûbb lenne.

aki nem akar dolgozni, nincsenek céljai, döntésképtelen stb.
hát ez nehéz. a 18 és a 32 nagyon távol áll egymástól. szûkítve a kört egyszerûbb lenne.
aki tutyimutyi, aki b.zis, nyálas, stb., aki bunkó, aki több kencét ken magára mint én (mondjuk ez is a bu.zisba tartozik)... egy igazi férfi legyen férfias, határozott, magabiztos fellépésû, öltözködjön egyszerûen, de vagányul (pl farmer meg dzseki), ne legyen kigyurt, de girnyó se, tudjon vadállat is és érzelmes is lenni, ha kell... 21/L
Amit az elõttem lévõ írt, az elég jól lefedi. Én falnak megyek attól, ha egy férfi folyton nyavalyog de semmit nem tesz annak érdekében, hogy jobb legyen. Utálom a lustaságod, a figyelmetlenséget, vagy ha mindig mindenben rám támaszkodik, engem nyaggat hogy csináljam meg helyette a dolgait. Körülbelül ezek...
aki a halálán van.....
ez mosz diszkrimináció?
Én nem értem a kérdést :$ :D
Aki olyan, mint én.
anyuka kicsi fiacskája
az is sokat számít hogy mennyire lehet vele elhülyéskedni.. akinek nincs humorérzéke az nálam szóba se jöhet :)
mindenkinek van valamiféle célja kinek kisebb kinek nagyobb, ha nem így lenne akkor lenne sorozatos öngyilkosság:) !
akinek nincsenek céljai, nyavajgós, nyálas, tesze-tosza, tehát magyarul "anyámasszony katonája" 26/L
17:29: a szerencsétlenséget kizárja a határozottság és a magabiztos fellépés...viszont igazad van, felszínes voltam kicsit, pl az intelligenciát és a higgadtságot kihagytam , pedig sztem az is nagyon fontos
egy halott pasival tuti ne próbálkozz 100% ig életképtelen
Kedves utolsó, eléggé elvesztél a felszínes dolgokban:D Ezek ellenére még lehet egy rakás szerencsétlenség az életben a tisztelt delikvens:) 21/L
A kérdező hozzászólása: Aki lány az tudja.
"aki nem akar dolgozni, nincsenek céljai, döntésképtelen stb." Tökéletes felsorolás.Még a folyamatos önsajnáltatást tenném hozzá.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!