Találatok a következő kifejezésre: A magzatviz után (57 db)

Betöltött 40 hét után milyen vizsgálatok vannak? NST minden nap? És a magzatvíz vizsgálat? Az milyen időközönként? És hogy csinálják?

Holnapra vagyok kiírva, de jele semmi a szülésnek...

Legjobb válasz: Elsõ vagyok.csak azt nézik,hogy tiszta e a magzatvíz. Mikor 3.napja hordtam túl,észrevette az orvosom,hogy zava ros a magzatvíz,behívott 2fõorvost akik azt mondták,hogy sötét a haja a lányomnak,és haza küldtek!Mikor a kórház ban elfolyt a magzatvíz,takony zöld volt,ráadásul a manó nyelt belõle,így fertõzést kapott,lélegeztetni kellett,és kimosták a gyomrát 2naposan mivel alvadt vér darabok voltak benne.szóval nem 100%-san megbízható,a magzatvíz vizsgálat.bocs a regényért!

A kérdező hozzászólása: Igen a méhes görbém volt annyi!!! Én is reménykedtem, és vártam hogy hátha este beindul, éreztem is hogy feszültebb, olyan aktívabb, meg voltak fájások is. Most is fájdogál, de látod még mindig csak netezek... Most indulok még a lányomért az oviba... Ez a váreakozás... ez készít ki... :) Amikor vársz valamit, de ugyan félsz is tõle, de nem tudod hogy mikor jön el az idõ. Lehet 5 perc és csobog a vízem... de lehet 1 hét múlva úgy indítják... és csak vársz és vársz és figyelsz... :)
Kitartásra meg türelemre van tényleg nagy szükségünk...de olyan nehéz...én már a Babócával is beszéltem, megnyugtattam, hogy nyugodtan kibújhat, nagyon fogjuk itt kint is szeretni :) Nagyon Boldog lennék, ha hétfõig sikerülne megszületnie, teljessen természetessen, spontán :) ..no, de mintahogy írtam is, kitartás, hiszen hétfõig még van 3 napunk...Minden kismamának szorítok, hogy a lehetõ legnagyobb rendben mennjen minden.
A kérdező hozzászólása: Voltam tegnap dokinál. Nst rendben, a méhtevékenységes görbémnél 80 a minimum volt, volt rengeteg 100-as hosszú érték is. Meg is vizsgált, 2111 a méhszájam. De még mindig egyben... :( Holnap meg hétfõn megyek Nstre, kíváncsi leszek már mi lesz, meg néz majd magzatvízet is, de mikor azt nem mondta, lehet hétfõn csak...És tegnapra estére valami gyengébb hideg frontot mondott, de az se indította meg. Kitartás csajok!!! :)
Elsõ vagyok.csak azt nézik, hogy tiszta e a magzatvíz. Mikor 3.napja hordtam túl, észrevette az orvosom, hogy zava ros a magzatvíz, behívott 2fõorvost akik azt mondták, hogy sötét a haja a lányomnak, és haza küldtek!Mikor a kórház ban elfolyt a magzatvíz, takony zöld volt, ráadásul a manó nyelt belõle, így fertõzést kapott, lélegeztetni kellett, és kimosták a gyomrát 2naposan mivel alvadt vér darabok voltak benne.szóval nem 100%-san megbízható, a magzatvíz vizsgálat.bocs a regényért!
Szia!Igen magán rendelésre járunk, nst 1500 vzsgálat 5000.Szoritok neked.Én félek egy kicsit, remélem mgkimél a fiam és ki kivánkozik addig.Ird meg, hogy mi volt.
Én 5nappal hordtam túl a lányomat, a 6.napon indították volna be burokrepesztésel.mindennap van Nst, és 2naponta magzatvízvizsgálat!Úgy csinálják, hogy egy kacsával szétfeszítik, utána bedugnak egy "fémcsövet"kicsit, amibe beraknak egy vékonyabb csövet, ami megvilágítja a magzatvízet Durván hangzik, de kilehet bírni, viszont be is indíthatja a szülést! Melyik kórházban szülsz? Könnyû és gyors szülést kívánok neked!
Sziasztok!Elsõ vagyok.Voltunk koponya-hasi uh-ott minden rendben, bár elmáletileg ha baja van 6hónaposan fog kiderülni:(Most volt 4hónapos, viszont olyan mozgékony, már hasra fordul, reggeltõl-estig elvan magával.Az a lényeg, ha úgy érzitek valami nem stimmel, rögtön szóljatok az orvosnak!
Szia.Én péntekre vagyok kiírva, de még nálam sincs jele a szülésnek.Habár ma elkezdtem kissé szédülni, de ez szerintem mástól van.A doktornõmtõl hétfõig kaptunk "haladékot", szerintem ha addig nem születünk meg, indítani fogja. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 2 héttel ezelõtt már 2 cm-re nyitva voltam és a méhnyak is rövidült, akkor meg is vigasztalt, hogy szerinte nem fogja a baba megvárni a 25.-ét. De úgy látszik ez a Babóca nagyon kitartó.Én utoljára kedden voltam NST-n, és legközelebb csak hétfõn kell mennünk.
Sziasztok! Hétfõn engem is befektetnek, már a 42. hétben leszünk! Nst-re heti 3x hívnak (5000-ért), és hiába kérem, nincs magzatvízvizsgálat, mivel "minden rendben". Remélem nem lesz baj ebbõl. Jól értettem, hogy a méhes görbéd 80 és 100 közt kanyarog? Mert akkor én valszeg hiába örültem tegnap hogy idõnként már felment 70-ig is 0-ról! Azt hittem az 0-10-20-ról megy fel 100-ig meg vissza szülés elõtt...
A kérdező hozzászólása: Magzatvíz vizsgálatért fizetni? Vagy azért mert magán rendelõbe jársz??? Ezt nem hallottam még... De valóban anyagi csõd. Én ha a hétvégéig vagy hétvégén nem szülök, akkor hétfõn addig ütöm az asztalt, amíg meg nem csinálja a magzatvíz vizsgálatot... aztán majd meglátjuk. Nem mellesleg mára vagyok kiírva. :)
Sziasztok!Mi szombatra vagyunk ki irva, és szombaton már megyünk is magzatviz vizsgálatra+nstre.Remélem hamarosan ki bujik a manonk, mert nálunk ez a vizsgálat 6500ft.pár nap tulhordás és anyagi csöd :)
No én is ettõl tartok! 15-20ra voltam kiírva, szóval már mindenképp idõn túl vagyunk, de nincs magzatvízvizsgálat, csak kedd-csüt-vasárnap nst. Ja meg tegnap nézték UH-on a köldökzsinór áramlását. Kérdeztem a m.víz vizsgálatot, hogy mi van ha belekakil, de csak legyintett a szülésznõm. Amúgy a Szent Imrében szülök, remélem nem könnyelmûsködik el ezt a vizsgálatot, nehogy baj legyen belõle. Fõleg, hogy nem úgy tûnik, mintha meg akarna születni a kisfiam. Viszont 2 napja egy ponton kurtyog a hasam, mintha béka lakna bent. Fura
A kérdező hozzászólása: Jujj de durva az utolsó sztori!!! Na én ezt nem szeretném, de szerintem senki... Jól van a kislányod? Nem lett semmi baja??
Nekem úgy volt, mikor "lejárt az idõm" egyik nap magzatvíz vizsgálat (csak megnézik) a másik nap Nst.Ha valami rendellenességet találnak, bent tartanak, úgy hogy mindennap batyuval mentünk.8 nap túlhordás után szültem meg.
A kérdező hozzászólása: Nst nálunk az eredménytõl függõen minden nap vagy 2 naponta van azt hallottam. Kíváncsi leszek, most ugye hétvége jön kíváncsi leszek mikorra hív be.Lehet pénteken aztán hétfõn csak. Magzatvíz vizsgálata nekem nem volt van olyan ismerõsöm akinek lett volna. De én ha magától nem csinálná, kérném!
Nekem a kiírt naptól kezdõdõen minden nap volt nst, de magzatvízvizsgálat egyszer sem. 41+2 spontán szültem.
Tudtommal azt nézik csak meg, zavaros-e a magzatvíz (de nem vesznek ki belõle, csak bevilágítanak). A barátnõmnek belekakilt a baba a 39. héten, rögtön meg is indították a szülést. Ezért nem értem nekem miért nem nézik.
Sziasztok! Én 15-20-ra voltam kiírva, de csak 2-3 naponta hívnak nst-re, és magzatvízvizsgálat egyáltalán nem volt! Rákérdeztem a szülésznõnél, de csak rálegyintett. Remélem nem lesz baj belõle. Szerintetek?
A kérdező hozzászólása: Szia, én Kazincbarcikán készülök szülni... A kívánságodat elfogadom, köszi... :) Már van egy 5.5 éves kislányom, õ 6 nappal hamarabb jött, most is csajszi lesz, azt hittem, reméltem õ is hamarabb jön, de... nem úgy néz ki... Ettõl a magzatvíz nézéstõl félek egy picit. És csak megvilágítják és úgy nézik hogy milyen a víz, vagy kiszívnak belõle egy picit, és úgy nézik??
Sziasztok!Ma megnézték a magzatvizet.Minden ok, nem volt valami kellemes.Azt mondta a doki, hogy kinyilt a belsö méhszáj is.Hétfõn megint magzatviz+nst.Ha nem akar jönni a mano rásegitünk.Hát remélem elindul egyedül is.

A magzatvíz csak a nyákdugó távozása után folyhat el/szivároghat? Napok óta lesem a WC-t magam után, .

, mert azt mondta a doki és a véd?n? is, hogy már bmikor távozhat a nyákdugó. De addig nem folyhat el a magzatvizem? Állandóan azon parázom, hogy vajon amikor b?vebb a folyásom, akkor nem-e azért van, mert szivárog a magzatvizem. Alig várom az UH-okat, hogy megnyugodjak. Sajnos tudok olyanról, akinek minden tünet nélkül egyik napról a másikra "elt?nt" a magzatvize (ikres volt és csak az egyik burokból). 37 hetes km

Legjobb válasz: Nem mindenki észleli a nyákdugót és legtöbb esetben a magzatvízzel együtt távozik.A magzatvíz nem hasonlít a folyáshoz,mivel víztiszta a folyás meg általában nem az.Ha rendszeresen mozog a babád akkor ne izgulj nincs semmi baja. 38 hetes km

Nem mindenki észleli a nyákdugót és legtöbb esetben a magzatvízzel együtt távozik.A magzatvíz nem hasonlít a folyáshoz, mivel víztiszta a folyás meg általában nem az.Ha rendszeresen mozog a babád akkor ne izgulj nincs semmi baja. 38 hetes km
Lehet kapni olyan betétet, ami megmutatja, hogy magzatvíz folyik e. Kérdezz rá gyógyászati segédeszköz- boltban vagy gyógyszertárban.
Nekem is a magzatvízzel együtt távozott, elõtte semmi tünet este leültem az ágyra és pont olyan mintha odapisilnél (bocs a kif.)csak ezt nem tudod visszatartani és állandóan szivárog kisebb megszakadással.Azért ne aggódj, mert biztosan a vizet észre fogod venni ha csak szivárog akkor is, mert folyamatosan szivárog s az feltûnik nem olyan mint a folyás.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtatást! A Babó nagyon aktív, eddig minden rendben. Csak ne tapasztaltam volna azt, ami az ikres kismamival történt. Akkor épp kórházban feküdtem, s egyik nap a pici lánynál már kevesebb volt a víz, mint kellett volna, másnap hajnalban meg már semmi. És az NST-n minden rendben volt! Azóta bennem van a félsz. Õ sem vette észre. Azt mondták, valószínûleg a pisivel együtt távozott a víz.

A magzatvíz elfolyása után mennyi idő múlva kezd el jönni a fájás, és mikor kezdek igazán majd vérezni?

Legjobb válasz: Hogy a magzatvíz elfolyása után mikor kezdõdnek a fájások, az egyénileg változó. Van, akinek el sem folyik, hanem elõször a fájások jelentkeznek. Van, akinek a víz elfolyása után perceken belül (én így voltam), és van, akinek csak órák múlva. Vérezni meg igazán azután fogsz, hogy megszületett a baba.

Hogy a magzatvíz elfolyása után mikor kezdõdnek a fájások, az egyénileg változó. Van, akinek el sem folyik, hanem elõször a fájások jelentkeznek. Van, akinek a víz elfolyása után perceken belül (én így voltam), és van, akinek csak órák múlva. Vérezni meg igazán azután fogsz, hogy megszületett a baba.
Igen, ez egyéni. Nekem mindkét gyereknél elfolyt a víz és egyáltalán nem jöttek fájások. Nem kell aggódni ilyenkor sem, oxitocin injekcióval beindítják és még gyorsabb is lehet a szülés (nálam a második két óra volt). Vérezni pedig nem feltétlenül kezd el. Mindenesetre már szivárgó magzatvízzel is be kell menni a kórházba, ha meg zubogva elfolyik, sürgõsen! Nagy a fertõzésveszély.
SZia! Nekem fél órával a magzatvíz teljes elfolyása után jöttek a fájások és azonnal 6 percesek voltak. A szülésznõ azt mondta ha 10 perces fájásokat érzek akkor menjek vissza mivel még csak a magzatvíz folyt el és nem is voltam kitágulva annyira. Nekem ennek ellenére azonnal 6 percesek voltak és 1 óra alatt eljutottam a 3 perces fájásokig. Ez volt nálam. Vér rengeteg volt nálam de persze csak a szülés után. De ez is változó. Ja a magzatvíz pedig 45 percen keresztül folyt.


Ha szivárog a magzatvíz, pisilés közben vagy után kicsivel nagyobb mennyiség távozhat?

Egy hete s?r? folyásom van (szerintem ürül a nyákdugó). Ma pisilés után rózsaszín?, nagyon kevés folyásom volt. Lehet, hogy most távozott végleg a nyákdugó? Meg pisilés után mintha más, több folyadék is jött volna. Lehet, hogy a magzatvíz szivárog? Egyébként keményedik a hasam is és fájdogál is. Lehet, hogy elindult a szülés folyamata? 38 hetes km. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nyákdugó az átlátszó, nyálkás, esetleg enyhén véres. Több részletben is távozhat. A magzatvíz ha szivárog, akkor nem csak pisilésnél, hanem állandóan. Ezt persze a végén nehéz megállapítani, pláne ha az embernek esetleg vizelet visszatartási problémái vannak ( mint nekem volt, én nem tudtam róla, de 2 napig szivárgott a magzatvizem, mielõtt beindult a szülés....)Elvileg lehet kapni valami betétet ami jelzi, de én sajna nem kaptam, pedig kerestem :(

Nyákdugó az átlátszó, nyálkás, esetleg enyhén véres. Több részletben is távozhat. A magzatvíz ha szivárog, akkor nem csak pisilésnél, hanem állandóan. Ezt persze a végén nehéz megállapítani, pláne ha az embernek esetleg vizelet visszatartási problémái vannak ( mint nekem volt, én nem tudtam róla, de 2 napig szivárgott a magzatvizem, mielõtt beindult a szülés....)Elvileg lehet kapni valami betétet ami jelzi, de én sajna nem kaptam, pedig kerestem :(
Nekem folyamatosan szivárgott, nem csak pisilés közben/után, hanem akkor is, ha feküdtem. Úgyhogy ha Te csak pisiléskor érzel ilyesmit, akkor szerintem az nem magzatvíz.
Nekem is terhességi diabéteszem van és a magzatvizem teljesen normális.
Én eddig azt sem tudtam, hogy a magasabb cukortól több lehet a magzatvíz! Ez tényleg így van? Nekem is magasabb, diétáznom is kell, de a magzatvíz az mindig is rendben volt!
Ilyet még nem hallottam, hogy a magas vércukorszint miatt lett több a magzatvíz. Szerintem a kettõ egyáltalán nem függ össze.
A kérdező hozzászólása: Nem beszélek hülyeséget, az orvosom mondta és a neten is olvastam, hogy a kicsivel több magzatvíz lehet a magasabb vércukor szinttõl is.Gondolom a vese mûködését befolyásolja a magas vércukor szint, az pedig kihat a magzatvízre.
Elsõ vagyok! Én nem arra céloztam, hogy hülyeséget beszélsz, csak hogy én nem hallottam még ezt. Belinkelhetnél olyan oldalt, ahol ezt találtad! Köszi!
A kérdező hozzászólása: www.hazipatika.com/articles/A_magzatvíz_ultrahangos_diagnozisa?aid=20010625112615-64k-

Mikor jó a "kismama" betét? Már akkor is lehet használni, ha esetleg folyik a magzatvíz? Vagy csak szülés után?

Legjobb válasz: Hát, akkor is használhatod, amikor folyik a magzatvíz, de akkor már úgyis úton leszel a kórházba! Remélem!

Hát, akkor is használhatod, amikor folyik a magzatvíz, de akkor már úgyis úton leszel a kórházba! Remélem!

A magzatvíz elfolyása után mennyi idővel kell menni a kórházba, egyáltalán mikor kell bemenni, hogy ne 1 napig legyek bent?

Legjobb válasz: Magzatvíz elfolyása után azonnal be kell menni,hisz akkor már bármelyik pillanatba megkezdõthet a szülés,vagy is készen áll a baba h kibújón:) Az már csak rajtad áll h meddig kell bent lenned hísz ki kell tágulnod legalább 4 újnyira.meg h fekszik a baba.

Magzatvíz elfolyása után azonnal be kell menni, hisz akkor már bármelyik pillanatba megkezdõthet a szülés, vagy is készen áll a baba h kibújón:) Az már csak rajtad áll h meddig kell bent lenned hísz ki kell tágulnod legalább 4 újnyira.meg h fekszik a baba.
Szia! Ajánlatos bemenni a magzatviz elfolyása után egyböl.Amugy pedig hogy a szülés maga mint folyamat meddig tart az is változó, mindenkinél más .Grat a babához:) 29hetes kismama:)
Be kell menni a magzatvíz elfolyása után azonnal, mert mivel már nincs burok, nagyobb a fertõzésveszély!
Mikor elkezdett szivárogni a magzatvizem rögtön be kellett mennem a fertõzésveszély miatt. Aznap történt amikorra ki lettem írva. Másnap szültem. Én is azon gondolkodtam milyen lesz, de annyira egyértelmûek a fájások, hogy tudni fogod mikor menj be!
Szia! Azonnal mivel fertõzést kaphatsz te és a baba is. Én antibiotikumot kaptam azonnal. Egyébként 3 napig mindenképp benn kell lenned majd. Én a szülés elõtt egy nappal kerültem be, de örülök neki, hogy szakszerû felügyelet mellett indult meg a szülés.
szia, ha folyik azonnal kell menni, mert megszûnik a baba védettsége a bacikkal szemben. Ha fájásaid vannak akkor, akkor kell indulni, ha 5 percenként követik egymást a fájások és ez rendszeres. Hogy milyen gyorsan vajúdsz az teljesen alkati kérdés. Én pl. 23:15-re értem be a kórházba és 2:25-kor a kezemben tartottam a kicslányomat. Ilyen gyors szülést kívánok neked is. :) ) Grat. a bébihez.
Érdekesnek találom, hogy mindenki a fertõzésrõl ír. Ha egészséges a kismama honnan kapna a baba fertõzést? És a kórházi vízben vajúdás, vagy a kórházi zuhany miért lenne veszélytelenebb mint az otthoni? Egyébként nem értek egyet azzal az anyukával aki azt írta, hogy antibiotikumot kapott miután elfolyt a magzatvize, mert én ezt úgy értelmeztem, hogy azért kapott gyógyszert amiért elfolyt a vize!? Meg kéne néznie az utolsó laboreredményeit! Valószínûleg volt valamilyen betegsége amit a baba elkaphatott volna a szülõcsatornában, és ezért kapott antibiotikumot. Ne riogassunk senkit. Egyébként szerintem az orvosod, vagy egy szülésznõ szívesen segít. Nyugodtan hívd a kórházat és beszélj meg 1 találkozót valamelyi szülésznõvel.

A Dél-Pesti kórházban Erzsébeten szülés után veled van a baba egész nap? A látogatok megnézhetik a babát, bejöhetnek a szobába? Hány ágyas szobák vannak? A betegfelvételen kell jelentkezni ha elfolyik a magzatvizem? Stb.

Legjobb válasz: 1. Szülés után elviszik vizsgálatra az újszülött osztályra. Miután te is lekerülsz a gyermekágyas részre (pont a szülészet alatt van), behozzák és meg kell próbálnod szoptatni. 2. A baba reggeltõl estig veled van. 3. Van 1 ágyas szoba is (azt ki kell fogni), amúgy 5 ágyas szobák vannak. 4. A látogatók csak üvegen keresztül nézhetik meg a gyerkõcöt, a szobába nem jöhetnek be. Kivételt képez ha egyágyas szobában vagy, oda bejöhetnek a látogatók. 5. Ha elfolyik a magzatvíz, akkor a 8.-on kell jelentkezni a betegfelvételen. (baloldali folyosó) Ott felvesznek egy-két adatot és úgy mehetsz majd fel a szülészetre (9. emelet jobbra) Ha van még kérdésed, akkor írj!

1. Szülés után elviszik vizsgálatra az újszülött osztályra. Miután te is lekerülsz a gyermekágyas részre (pont a szülészet alatt van), behozzák és meg kell próbálnod szoptatni. 2. A baba reggeltõl estig veled van. 3. Van 1 ágyas szoba is (azt ki kell fogni), amúgy 5 ágyas szobák vannak. 4. A látogatók csak üvegen keresztül nézhetik meg a gyerkõcöt, a szobába nem jöhetnek be. Kivételt képez ha egyágyas szobában vagy, oda bejöhetnek a látogatók. 5. Ha elfolyik a magzatvíz, akkor a 8.-on kell jelentkezni a betegfelvételen. (baloldali folyosó) Ott felvesznek egy-két adatot és úgy mehetsz majd fel a szülészetre (9. emelet jobbra) Ha van még kérdésed, akkor írj!
Attól függ. Van két felújított szülõszoba, azok teljesen zártak, van ajtó is. Mikor én ott voltam, akkor volt még néhány másik is, de azokat csak függönnyel választották el. Szóval lehet, hogy nem leszel fallal elválasztva más anyukáktól, de senki nem fog a képedbe bámulni. :-) Anno akkor mondta az orvosom (õ ott az osztályvezetõ), hogy már tervezik a felújítását a maradék néhány szülõszobának. Azalatt a 1, 5 év alatt ami a szülésem óta eltelt, akár meg is történhetett.
A kérdező hozzászólása: mellszivó nem kell meg cumisüveg?
Meg az is lemaradt, hogy a picúrnak ruhát ne vigyél be, úgysem adhatod rá. Angolpólyában vannak egész nap a törpék. Bõven elég lesz, ha akkor hoz be apuka ruhát, mikor hazavisz titeket.
Az lemaradt, hogy a köldök kezeléshez adnak mindent és popsikrém is lesz.
Amit vinni kell: - Tena betét (nagy szükséged lesz rá) - pelenka és popsitörlõ a picinek - textil pelus (arra tudod majd rátenni) - és egy vékony pléd, hogy be tudd takarni a kis kosárkában az ágy végén, ahova tenni tudod ha elaludt. - vigyél váltóhálóinget is, mert könnyen elõfordulhat, hogy véres lesz. - a szokásos wc-papír, tusfürdõ, sampon, fogkefe, fogkrém, evõeszköz, pohár. A zuhanyzó és a wc különben a szobában van (természetesen leválasztva fallal), szóval csak azzal a pár emberrel kell megosztani, akivel egy szobában vagy.
Igen, mikor jönnek a látogatók, akkor be kell tolni a babát a csecsemõsökhöz. A dokikkal én nagyon meg voltam elégedve, a csecsemõsnõvérekkel kevésbé. Ha valami kérdésed van, vagy nem tudsz valamit a babával kapcsolatban, akkor mindig kérdezz, maguktól nem mutatnak semmit. Alapvetõen ha nincs gond (nem sárgul be a gyerek), akkor 3 napig kell bent lenni. De ha reggel 8 után szülsz, akkor az nem számít napnak. Tehát ha hétfõn délelõtt 10-kor születik a babád mondjuk, akkor pénteken mehetsz csak haza. Hétvégén is hazaengedik a kismamákat, ha úgy jön ki a lépés.
A kérdező hozzászólása: ha nincs gond hány napig vagy bent???mit vigyek be???? elöre is köszönöm!!!
A kérdező hozzászólása: bocs hogy ennyit kérdezek de 5 napom van még...és mikor jönnek látogatni a babát be kell tolni a növérekhez???jók a dokik???rendesek a növérek???
A vajúdás a szülészeten történik úgy, ahogy akarod. Van két elég modern szülõszoba, van bordásfal, labda, kád. Apuka végig bent lehet veled, én a legnagyobb szülõszobában voltam, ott még egy franciaágy is van, a párom bent is alhatott velem éjszaka. (nekem röpke 20 óra volt a bent töltött idõ, úgyhogy nagyon jó volt, hogy nem voltam egyedül)
A kérdező hozzászólása: az apuka bejöhet a vajúdásnál, szülésnél?
A kérdező hozzászólása: a vajúdás hol történik és hogyan?
Bocsánat, ezt jól elolvastam. Abban a szülõszobában szülsz ahol vajúdtál.
A kérdező hozzászólása: a vajúdás egy szobában van a szülõszobával?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ
Cumisüveg semmiképpen nem kell, de szerintem mellszívó sem. Úgy indul be legjobban a tejed ha mellre teszed a babát. A mellszívó az messze nem olyan hatékony, mint a baba. Mivel egész nap bent lesz veled a baba, így mellre tudod majd tenni sûrûn. Bár ha akarod beviheted magaddal a biztonság kedvéért, de nem hiszem, hogy használni fogod.

28hetes vagyok. Reggel tiszta bugyi felvétele után 5-10 perccel, már egy jó 2 cmátmérőjű nedvesség volt a bugyimban. Csere+tisztasági betét, most megint. A magzatvizem szivárog vagy folyásom van?

vagy nagyon folyásom van, vagy szivárog a magzatvíz.

Legjobb válasz: Szia! Kb 1 hónapja nekem is erõs folyásom van. Én is megijedtem, hogy hátha magzatvíz, de az orvos azt mondta, hogy csak folyás és minden rendben. Mindenesetre azért beszélj az orvosoddal, reméljük csak folyás. 30 hetes kismami

Szia! Kb 1 hónapja nekem is erõs folyásom van. Én is megijedtem, hogy hátha magzatvíz, de az orvos azt mondta, hogy csak folyás és minden rendben. Mindenesetre azért beszélj az orvosoddal, reméljük csak folyás. 30 hetes kismami
Szia ne aggódj, nekem a terhesség elejétõl folyásom van.Én ha megyek valahová tisztaságibetéttel indulok el.Addig míg nincs szine, szaga teljessen normális, az orvosom szerint.Sajnos nekem mostmár néha olyan erõs hogy napközben a nincs betétem, akkor 3 alkalommal cserélek fehérnemût.Boldog babavárást.üdv 35 hetes kismama
Nekem is volt ilyen folyásom terhesség alatt, ez normális, de azért említsd meg az orvosodnak. Megnézi, hogy zárt-e a méhszáj és kész.
A kérdező hozzászólása: köszi, kedvesek vagyok, hogy így nyugtattok.a nap folyamán már nem volt ilyen problémám:D boldog babavárást neketek is
A kérdező hozzászólása: Nincsenek fájásaim, csak kérdeztem. akkor is menjek azonnal, ha a 38.hét elött vaok?
Ha a fájásaid nem rendszeresek, nem csökken az idõ két fájás között, akkor az valószínûleg jósló fájás, akár több órán keresztül is tarthat. Érdemes elkezdeni ilyenkor írni, azt, hogy mikor jelentkezett és mennyi ideig tartott, ebbõl jól látszik, és ha bemész, úgyis ezeket fogják kérdezni? mikor kezdõdött, hány percenként jönnek és hány percig tartanak. A jósló fájás pihenésre, meleg zuhanyra-fürdõre általában elmúlik. A valósi fájás nem. Hozzánk közel van a kórház, nekem azt mondta a dokim és a szülésznõm is, hogy 5-8 perces fájásoknál (5-8 percenként jelentkeznek és legalább fél percig tartanak) akkor indulunk. Ha a magzatvíz elfolyik, akkor nincs mire várni, nyugodtan fel kell kelni és óvatosan elindulni, de nem szabad várni, kórház. 39 hetes kismama
Mennyi az X? Mert ha már folyamatosan 5 perces fájásaid vannak, akkor ne várj még arra is, hogy elmenjen a víz. Nekem mindkétszer burkot kellett repeszteni, viszont már 1-2 perceseim voltak.
Nem kell megvárni a magzatvizet, én 5 perces fájásokkal indultam el és nekem is burkot repesztettek:
Fájások lehetnek burokrepedés (magzatvízelfolyás) nélkül is, illetve folyhat el úgy a víz h egy db fájás nincs hozzá. Nekem mind a két variáció megvolt. Ha a fájásaid nem múlnak séta hatására, MENJ, teljesen mindegy h folyik-e vagy nem!!
Még egy, csak hogy tudjatok róla!! Más is írta, de én is írom (tapasztalat!!!) hogy a "rendszeres" fájások nem biztos h mkinél rendszeresek! Én néztem az idõt a fájások között, kb. ilyen volt: 2-8-10-3-4-12.....ha nagy átlagot veszünk lehet h kijön a 5-8 perc, de nem átlagra értik, hanem a 10 perces fájások kb. 10 percenként követik egymást. De ez nem mindig így van! A jóslót és a valódit onnan lehet megkülönböztetni, hogyha sétálsz a fájás közben/után az elmúlik, ez nem valódi. A valódi nem marad abba. Ugyanezt fürdéssel is lehet. Ha veszel egy langyi fürdõt a fájás közben/után és nem múlik, jön a következõ, következõ...akkor bezony "igazi"!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!