Találatok a következő kifejezésre: A magzatvízvétel mennyire (6 db)

Szeretnem tudni a magzatvizvetel milyen szazalekba mutat eredmenyeket? Mennyire megbizhato hogy igen egeszseges gyerekem lesz?

13 hetes terhes vagyok lassan kozeledik a 15 het mikor is leveszik a vert az AFP-re, fuggetlenul az eredmenytol szeretnek elmenni magzatvizvetelre mivel hallottam, hogy az AFP sem mutat 100-szazalekos eredmenyt es viszont ezt mar egyszer tapasztaltam is!

Legjobb válasz: Jézusom Ne menj magzatvízvételre ha nem muszáj!Elég kockázatos.(nagyon az!)Uh-on látják ha van vmi baja a babának!

Jézusom Ne menj magzatvízvételre ha nem muszáj!Elég kockázatos.(nagyon az!)Uh-on látják ha van vmi baja a babának!
Felejtõs a magzatvíz vizsgálat! Vetélést okozhat, ha kaptál várandós könyvet, abban van írás róla, csak nagyon muszáj esetben ajánlják. Inkább menj kombinált tesztre, az AFP-tõl is biztosabb.
Miért nem csináltatod meg az integrált tesztet? Azzal nem vagy még elkésve. Az közel 95%, ha valami gáz van, akkor ez és a 2 uh (12. és 18. heti) eredménye alapján, megcsinálják a magzatvíz vételt, annak 99%-ra biztos az eredménye. Vannak nagyon jó orvosok, akik genetikai rendellenességekre specializálódtak, uh-val simán megállapítják a rendellenességet. Én is voltam ilyenen, a saját magunk megnyugtatása végett. Amúgy az AFP.-t betöltött 16. hét után veszik le, mert akkor a legpontosabb az eredmény, de maga a vizsgálat nem ér annyit, mint egy alapos uh vizsgálat. 39+5 hkm
A kérdező hozzászólása: Milen az az integralt teszt?meg eletben nem hallottam rola?En szlovakiai vagyok es a lanyomnal is es volt egy iker terhessegem amivel a 25 hetben elveteltem, tehat mind a ketszer a 15 hetbe vettek le az AFP!termeszetesen kifogom kerni az orvosom tanacsat, de az AFP-be nem bizok!!!

Ki mennyit pihent a magzatvízvétel után (hány napot)?

Legjobb válasz: Egy hetet érdemes pihenni. Ha fáj, görcsöl a hasad, doki!

Egy hetet érdemes pihenni. Ha fáj, görcsöl a hasad, doki!
Szia! Én már kétszer voltam magzatvízvizsgálaton. Két napra táppénzre vettek, s utána még általában kivettem 1 nap szabit. Ezalatt sokat pihentem, olvastam stb. De egy jó hétig kíméltem magam, nem stresszeltem a munka miatt (én irodában dolgozom) és nem is emelgettem.
Én 3 napig csak feküdtem és utána még egy hétig nagyon sokat pihntem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ, akkor a héten otthon maradok. 1 hét után már nem lehet gond?
Szia! Én 3 napot szigorú fekvéssel töltöttem, azután még két hétig kíméltam magam.A dokim tanácsolta és még azt is hogy a két hét alatt no szex.Ha keményedsz vagy görcsölsz: MagneB6 naponta 3*2.Nekem segített.

A magzatvízvétel után mennyire komoly a szigorú pihenés?

Azt mondták a beavatkozás után pár órát pihenni kell még a kórházban,aztán otthon pár hét kímél? élet. Ez mozdulatlan ágyban fekvést jelent vagy azért fel lehet kelni? pl.wc-re ki lehet menni? Amúgy is sokat pihenek fekszem, ülök,sétálok, de most akkor mivel számoljak szigorú fekvés? 21 hetes kismama

Legjobb válasz: Nme jelent mozdulatlanságot, de közvetlen utána sokat pihenj és ha teheted szerintem egy napot tényleg ne nagyon kelj fel. Inkább pihenj, kaja legyen otthon, aztán relax, tv, olvasás meg egyed a megnéziumot! Utána is csak úgy mozogj napokig, ha jól esik, inkább tutira jöjjön rendbe a terület, ahol megszúrnak, mint megijedj! Boldog babavárást!

Nme jelent mozdulatlanságot, de közvetlen utána sokat pihenj és ha teheted szerintem egy napot tényleg ne nagyon kelj fel. Inkább pihenj, kaja legyen otthon, aztán relax, tv, olvasás meg egyed a megnéziumot! Utána is csak úgy mozogj napokig, ha jól esik, inkább tutira jöjjön rendbe a terület, ahol megszúrnak, mint megijedj! Boldog babavárást!
Egy pár napig mindenképpen vedd nagyon komolyan! Ugyanis a magzatburkot szúrták meg, tehát sérült a burok! Kicsi sérülés ugyan, de idõ kell a szervezetednek, hogy rendbehozza! Ha nem adsz rá lehetõséget a szervezetednek, nagyobb lehet a sérülés és akár meg is repedhet a burok! Az pedig vetéléshez vezet! Nem ijeszgetni akarlak, csak azért írtam le, hogy tudd, miért kell komolyan venni a pihenést.(Ami nem azt jelenti, hogy wc-re sem mehetsz ki, de azért ne nyüzsögj sokat!) Ha betartod, biztosan minden rendben lesz!


Milyen, hogyan zajlik, mennyire fájdalmas a magzatvízvétel? (egy 31 hetes kismama)

Legjobb válasz: Fájdalomról nem tudok nyilatkozni, mert szerencsére nem kellett csinálni nekem. Egy tût szúrnak be a hasfalon keresztül. Uh-n nyomon követik a babát, hogy véletlenül se sértse meg a tû.

Fájdalomról nem tudok nyilatkozni, mert szerencsére nem kellett csinálni nekem. Egy tût szúrnak be a hasfalon keresztül. Uh-n nyomon követik a babát, hogy véletlenül se sértse meg a tû.
De miért kérdezed, Neked már ilyet nem csinálnak.... 20. hétig csinálnak, esetleg 1-2 héttel idõsebb terhességnél.
Ennyi idõs terhesen már nem csinálják ezt a vizsgálatot. Nem a szülés körüli magzatvízvizsgálatra gondolsz? Mert az szerencsére más. Én pár nappal a kiírt idõpont elõtt szültem, így nekem nem csinálták, így hülyeséget nem akarok írni, ha erre gondolsz, tedd fel új kérdésként. Egyébként úgy tudom, hüvelyen keresztül világítják meg a méhfalat (ha már valamennyire nyitott a méhszáj) így látják a magzatvíz színét, stb.

Mennyire fáj a hasfalon keresztüli magzatvízvétel és utána mennyi ideig kell feküdni?

Legjobb válasz: Szia. Nem fáj, inkább csak picit kellemetlen. 2-3 napig utána kíméld magad.

Szia. Nem fáj, inkább csak picit kellemetlen. 2-3 napig utána kíméld magad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ!:) És állandóan feküdni kell vagy azért lehet ezt-azt csinálni?
Nem Fáj inkabb kellemetlen és 3 napig szigorúan fekvés én csak mosakodni és Wc-re keltem fel.
Valóban nem fáj, kellemetlen.A szúrás helye pár napig érzékeny lehet.Én azon a héten végig szigorúan pihentem-4 napot-biztos ami biztos alapon.Az elsõ 48 óra kritikus, utána már nem nagyon szokott gond lenni.20 hetes baba anyukája

Dr. Timmermann Gábor milyen orvos? Nőgyógyászati vizsgálatért, terhesgondozásért, szülésért mennyi a tarifa? A terhesgondozás pontosan mit jelent: vérvétel, ultrahang, CTG, magzatvízvétel, 4D is van nála, vagy a klinikán csinálja ezt?

Sajnos rossz tapasztalatom van más orvossal és nem akarom a gyerekem egészségét, életét kockáztatni. El?re is köszönöm mindenkinek az információt.

Legjobb válasz: Szia! Itt találsz az orvosról és a rendelésérõl információt: www. timmermann.hu

Szia! Itt találsz az orvosról és a rendelésérõl információt: http://www. timmermann.hu
Nekem jó a véleményem róla. Bár nem vagyok a betege, de egyszer beestem hozzá a vetélés. után és A-Z-ig elmagyarázott mindent hogy mi miért történt. Nagyon kedves volt és alaposan meg is vizsgált.
Egy barátnõm jár hozzá, nagyon alaposnak tartja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Utolsónak külön köszönöm a kimerítõ választ!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!