Találatok a következő kifejezésre: A magzatvíz vagy folyása (43 db)

Honnan lehet megkülönböztetni ha szivarog a magzatviz? Honnan tudhatom hogy ez a magzatviz vagy folyas? Mi a kulonbseg?

Legjobb válasz: Én úgy tudom hogy nem feltétlenül jár féjdalommal! Nekem is volt vizesebb a folyásom,az volt a legbiztossabb,hogy elmentem az orvoshoz! Ha gyanakszol rá te is menj el!! Majd ö megmondja mivan.

Én úgy tudom hogy nem feltétlenül jár féjdalommal! Nekem is volt vizesebb a folyásom, az volt a legbiztossabb, hogy elmentem az orvoshoz! Ha gyanakszol rá te is menj el!! Majd ö megmondja mivan.
Valoszinuleg valamilyen fajdalommal jar, nem csak ugy elkezd szivarogni, hisz akkor azt jelenti hogy a mehszaj is nyitva van.
Nekem a szülésem magzatvíz-szivárgással indult, de akkor már erõsebb menzesz fájdalom-szerû fájásaim voltak. A folyásnál hígabb, vizesebb.
Már egy ideje egy ujjnyira nyitva volt a méhszájam amikor a magzatvíz elkezdett szivárogni. Semmilyen fájdalommal nem járt, és még másfél napig nem kezdõdtek el a fájások. Elõtte fura volt olyat olvasni, hogy mikor a magzatburok megreped, akkor "pukkan" egyet, de ezt én is éreztem, és olyan volt mikor a csukott szádban kipukkasztasz egy rágó-lufit :) , csak ez a hasadban történik. És a szivárgó magzatvizet nem lehet visszatartani, mint pl. a vizeletet, hanem akkor csordogál amikor akar.
Elsõ vagyok, nem írta meg a kérdezõ hogy hány hetes.Én úgy értettem ha netán idõ elõtti szivárgásról beszél.
szerintem doki ha nem vagy biztos
ha a magzatvíz szivárog az folyamatos.kb. milyen idõközönként "ázól át"?

Kicsivel több mint egy órával ezelőtt elmentem pisilni. Végeztem. Utána egyből éreztem h folyik ki belőlem valami. Bugyim és egy kicsit a nadrágom is olyan lett. Szivárogna a magzatvíz vagy csak folyás lett volna?

Már egy órája beraktam egy tisztasági betétet de szerintem nem ázott át annyira h ez magzatvíz legyen de nem vagyok benne biztos. Mennyire kell vizesnek lennie h biztos h magzatvízszívárgás legyen? És ha tényleg az akkor a kórházba mit csinálnának? Ha szívárog akkor jelentheti azt h nem soká szülök? Nyilaló érzést érzek a hüvelyembe,hasamaljába. 36hkm

Legjobb válasz: Szia. Nekem már kb egy hónapja van ez,hogy pisi után mindig folyik valami.Még az elején kicsit meg is ijedtem,hogy csak nem a m.víz,de nem.Ha nem érzed folyamatosan a szivárgást,akkor valószínû,hogy csak vizelet csepegésed van,ilyen idõs terhességnél már bõven vannak vizelet tartási problémák!!De ha nem vagy benne biztos,akkor tegyél be egy zsepit,és nézd meg 20-30 perc múlva.Ha át van ázva,akkor lehet,hogy m.víz.Nyilalló érzést a hüvelyemben én már lassan 2 hónapja érzek,hol jobban,hol kevésbé,és a hasam alja is szokott fájni,húzódni.De ha bizonytalan vagy,akkor inkább menj be feleslegesen a kórházba és nézesd meg magad. 32+6 hkm

Szia. Nekem már kb egy hónapja van ez, hogy pisi után mindig folyik valami.Még az elején kicsit meg is ijedtem, hogy csak nem a m.víz, de nem.Ha nem érzed folyamatosan a szivárgást, akkor valószínû, hogy csak vizelet csepegésed van, ilyen idõs terhességnél már bõven vannak vizelet tartási problémák!!De ha nem vagy benne biztos, akkor tegyél be egy zsepit, és nézd meg 20-30 perc múlva.Ha át van ázva, akkor lehet, hogy m.víz.Nyilalló érzést a hüvelyemben én már lassan 2 hónapja érzek, hol jobban, hol kevésbé, és a hasam alja is szokott fájni, húzódni.De ha bizonytalan vagy, akkor inkább menj be feleslegesen a kórházba és nézesd meg magad. 32+6 hkm
Szerintem ha nyilallást érzel és lehet hogy szivárog, akkor valószínûleg magzatvíz lesz! Próbálj ki egy új tisztaságit, elõtte esetleg zuhanyozz le meleg vízzel, hátha a nyilallás is múlik... Ha a tiszta betét is vizes lesz én bemennék a helyedben a kórházba! Fõleg ha görcsölgetni is elkezdeszz!
Szerintem csak vizes folyás (a terhesség elõrehaladtával egyre gyakoribb), ellenkezõ esetben várjuk a híreket! :-)
Írj majd, hogy mi van veled :)
Nézd, ha magzatvíz, akkor se ess pánikba. Irány a kórház, valószínûleg szülni fogsz. Kicsit korábban, de 36 hetesen már nem számít koraszülöttnek a baba. Nekem 34. hétre született, és makk egészséges, bár õ koraszülöttnek számított.
Mi újság kérdezõ? Történt azóta valami?
1. vagyok, azért javasoltam a zuhanyt, mert ott kicsit megnyugszol a meleg víz alatt, és ha csak jósló vagy másfajta fájások (nem szülési) akkor elvileg el kéne múlniuk! Ha ettõl sem múlik esetleg rendszeressé válik akkor tényleg menj a kórházba!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat kipróbálom amiket mondtatok. Remélem nem m.víz! Most az idegesít h olyat érzek gyengén mintha megakarna jönni és kemény a hasam. :/ :(
a másik ami még jellemzõ a magzatvízre hogy olyan sikamlós csuszamlós érzés ha kifolyik, a vizelet ellentétben nem ilyen érzés.
Nekem azt tanácsolták (szülésznõ), h terítsek magam alá egy fehér lepedõt és feküdjek hanyatt. Ha fél óra múlva van alattam egy kisebb tócsa, az a magzatvíz. Próbáld ki.
Lehet(ett) a nyák is, magzatvíz is szivároghat, hiszen szivárgásnál éppen csak csöpög (ha elfolyik az más, olyankor minden átázik), lehet indul a szülés, lehet csak készülõdik. Így látatlanban sosem lehet biztos az ember. Ha van dokid, szülésznõd, hívd fel, kérdezd meg. Az a biztos. Egyébként hülye krdés, de ilyen édeskés illata van annak, ami folydogál? A magzatvíz ugyanis édes illatú. Elég jellegzetesen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és az érdeklõdést! :) Nem hiszem h a m.víz szivárgott volna...Hál Istennek :D Ma voltam elõször NST-n meg ma kellett mennem ellenanyag szûrésre is. Jól vagyok csak kicsit fáradtan meg nyûgösen emiatt a dilis idõjárás miatt. :/ Remélem nem indul be még a szülés! :) Ti hogy vagytok? :)


Miből tudom, hogy a magzatvizem szivárog, vagy csak erősebb folyásom van? 36 hetes vagyok

Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: A magzatvíz színtelen, a folyás pedig akármilyen híg, van egy kis színe, ami a tisztaságin látszik. A magzatvíz folyamatosan szivárog, a folyás pedig idõnként.

A magzatvíz színtelen, a folyás pedig akármilyen híg, van egy kis színe, ami a tisztaságin látszik. A magzatvíz folyamatosan szivárog, a folyás pedig idõnként.
Ha ráülsz meztelen fenékkel egy tiszta lepedõre és benedvesdik egy kicsit, akkor az magzatvíz. A magzatvíznek édeskés illata van.
Nekem az orvos szokta megnézni. Ha mész a dokihoz kérdezz rá, az a legbiztosabb.
Vitatkoznék. Nem biztos, hogy folyamatosan érzed. (Nekem a 31. héten kezdett szivárogni - lökésszerûen). Menj orvoshoz! Ha valóban megrepedt a burok, a felszálló fertõzés veszélye igen nagy, szóval ne kísérletezz. Én reggel vettem észre, délben már a szülõszobán voltam, s két nap múlva beindították a szülést. Drukkolok, hogy ne legyen semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok. Most már nincs semmi, csak reggel folyásom volt (remélem) Egész nap tesztelem, pénteken megyek legközelebb vizsgálatra. Betettem egy tisztasági betétet (bocsánat, hogy leírom) és ezen már semmi nincsen. A vörös fehérnemûn volt fehér foltocska. Ezért gondolom, hogy folyás. Remélem...
Nekem is volt hogy nem tudtam megkülönböztetni, mentem is a kórházba, hogy folyik a vizem aztán mondták hogy csak folyás. Ez volt a 37. héten, aztán 38+3 hetesen ugyan olyan volt reggel. Én meg nem is foglalkoztam vele, aztán délután már gyanús volt, hogy egyre több. Az már az volt. :) Guggolj le, és nyomj egy picit, ha nyomáskor folyik, akkor az nem folyás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is a választ. Azóta teljesen elmúlt. Csak reggel volt. De a guggolósat majd kipróbálom.

28hetes vagyok. Reggel tiszta bugyi felvétele után 5-10 perccel, már egy jó 2 cmátmérőjű nedvesség volt a bugyimban. Csere+tisztasági betét, most megint. A magzatvizem szivárog vagy folyásom van?

vagy nagyon folyásom van, vagy szivárog a magzatvíz.

Legjobb válasz: Szia! Kb 1 hónapja nekem is erõs folyásom van. Én is megijedtem, hogy hátha magzatvíz, de az orvos azt mondta, hogy csak folyás és minden rendben. Mindenesetre azért beszélj az orvosoddal, reméljük csak folyás. 30 hetes kismami

Szia! Kb 1 hónapja nekem is erõs folyásom van. Én is megijedtem, hogy hátha magzatvíz, de az orvos azt mondta, hogy csak folyás és minden rendben. Mindenesetre azért beszélj az orvosoddal, reméljük csak folyás. 30 hetes kismami
Szia ne aggódj, nekem a terhesség elejétõl folyásom van.Én ha megyek valahová tisztaságibetéttel indulok el.Addig míg nincs szine, szaga teljessen normális, az orvosom szerint.Sajnos nekem mostmár néha olyan erõs hogy napközben a nincs betétem, akkor 3 alkalommal cserélek fehérnemût.Boldog babavárást.üdv 35 hetes kismama
Nekem is volt ilyen folyásom terhesség alatt, ez normális, de azért említsd meg az orvosodnak. Megnézi, hogy zárt-e a méhszáj és kész.
A kérdező hozzászólása: köszi, kedvesek vagyok, hogy így nyugtattok.a nap folyamán már nem volt ilyen problémám:D boldog babavárást neketek is

15 hetesen ha folyna a magzatvíz, az szerintetek állandóan folyna vagy néha-néha? -miből lehet észrevenni hogy az magzatvíz és nem a folyás ami kicsit hígabb?

Legjobb válasz: Nem tudom hogy lehetne észre venni. De: szerintem ez azért nem valószínû, mert semmi nyomás nincs rajta, a méh meg bõven képes növekedni (kell is neki). Igaz én "senki" vagyok, de nem hallottam még ilyenrõl, a vetélés máshogyan szokott bekövetkezni ilyen korán. Viszont: terhesen gyakori a víz állagú bõvebb folyás, szóval ne aggódj, ha ilyened van.

Nem tudom hogy lehetne észre venni. De: szerintem ez azért nem valószínû, mert semmi nyomás nincs rajta, a méh meg bõven képes növekedni (kell is neki). Igaz én "senki" vagyok, de nem hallottam még ilyenrõl, a vetélés máshogyan szokott bekövetkezni ilyen korán. Viszont: terhesen gyakori a víz állagú bõvebb folyás, szóval ne aggódj, ha ilyened van.
15 hetesen mitõl folyna a magzatvíz? A baba, a méhed még ilyenkor nagyon kicsi. Folyásod pedig a terhességed alatt lesz bõven, csak arra kell figyelni, milyen színû és állagú, viszketsz-e esetleg, mert ha elkapsz egy fertõzést vagy vmit, rögtön ki kell kezelni... (bár a kérdés nem ez volt, de úgy gondolom, jó ha tudod) 38 hkm
A kérdező hozzászólása: :) köszi én is így gondoltam de jobb ha megerõsítenek ebben:) amúgy is volt ilyen folyásom amikor még nem voltam terhes, csak ugye ilyenkor meg rögtön elindul a "kisbogár"...szép napot neked:)
A kérdező hozzászólása: Én hülye rögtön rákerestem a neten hogy volt-e már valakinek 15 hetesen magzatvíz folyása...és volt, ettõl gyors beparáztattam magam, de köszi nektek a megerõsítést:) )
ha szivárog a magzatvíz akkor az folyamatosan szivárog, nem csak néha, tuti észrevennéd. a terhesség alatt elõfordul hígabb folyás, nem kell mindig megilyedni tõle :)
A kérdező hozzászólása: :) igen igazad van de állandóan a fene esz hogy minden oké legyen, mert egyedül vagyok itthon két 2 éves gyermekemmel és nem azok a nyugodtan megülök "fajták":) ))szóval csak aggódom hogy a kihordással ne legyen gond:(

37 hetes kismama vagyok ma hajnalban erős folyásra ébredtem, majd elmúlt. Pontosan honnan tudom, hogy a magzatviz szivárog e?

Reggel megint volt folyásom föleg pisilés után.A szülészn?m azt mondta ha átázik a betét akkor magzatviz ha nem akkor csak er?s folyás ami ilyenkor a tágulástól lehet. Fájásaim nincsennek.Megindulhat fájások nélkül igy a szülés? Pontosan honnan tudom hogy a magzatviz szivárog e?

Legjobb válasz: Hát a folyás az általában krémes vagy ha hígabb is akkor is sûrûbb mint a magzatvíz. Ami egyértelmûen a nevében is ban hogy víz állagú. És átázott a betét? Mert azt nem írtad.

Hát a folyás az általában krémes vagy ha hígabb is akkor is sûrûbb mint a magzatvíz. Ami egyértelmûen a nevében is ban hogy víz állagú. És átázott a betét? Mert azt nem írtad.
A kérdező hozzászólása: Nem ázott át.
Akkor szerintem az csak erõsebb folyás. Lehet hamarosan távozni fog a nyákdugó.
A kérdező hozzászólása: Én is kedden mentem volna dokihoz de igy holnapra behivott a szülésznõ.Csak attól félek hogy nehogy a magzatviz legyen és ártsak a babának, hogy nemtudom megkülönböztetni a folyástól.Te hol szülsz?
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató válaszokat.Holnap reggel megyek a szülésznõhöz remélem nem lesz gond.
Sziasztok.Nekem azt mondta a doki, hogy ha szivárog, az folyamatos!Nem reggel v. este stb.És akkor irány a kórház, a fertõzés miatt.Nekem is van vízszerû folyás, de ez normális.37.hetes pocis
sziasztok nyugi!!! nekem elfolyott a magzatvizem (mindenféle fájás nélkül).az folyamatosan folyik, mintha pisilnél, de nem keverhetõ össze a bepisiléssel.sõt nekem egy "pukkanással" kezdõdött a pocimba és utána kezdett folyni.(ezt a pukkanást többen is mondták, hogy érezni.)és végig a szülésig folyott.egy idõ után már véres is lehet.(11kor folyott el és 1körül már véres volt (halványan, rózsaszínes) de beszéljetek a dokival, mert van olyan is hogy csak szivárog.el nem fogy, mert állítólag termelõdik újra, de ekkor nagy a fertõzés veszély. sok sikert 8hetes kisfiú anyukája
utolsó vagyok. még a negyedik válaszolónak: igen a folyás lehet annyi, hogy átázzon.nekem annyi volt az utolsó hetekben.én is folyamatosan azon izgultam, hogy nem a víz folyik-e?!!!de amikor az folyott azt aztán tényleg éreztem, összetéveszthetetlenül.
na, mi volt a szülésznõnél?
Én nem érzem, hogy folyik, csak egyszerûen átázok. De irtó sokat járok WC-re, mert sûrûn kell pisilnem. Elsõ babánk, és hát nem is igazán tudom, mit kell érezni ilyenkor.
Jövõhét kedden kell mennem dokihoz, úgyhogy konkrétan errõl nem beszéltünk, mert legutóbb még nem volt aktuális ez a kis probléma.
A kérdező hozzászólása: Ha gondolod megadom az emil cimem oda is irhatsz.
A kérdező hozzászólása: És neked a doki vagy szülésznõ mit mondott?Vagy nem kérdezted?És neked hogy van ?Én idõnként érzem hogy folyik aztán meg eláll.
Csak tompán fáj a derekam, meg néha görcsölget a hasamalja.
A kérdező hozzászólása: És neked sincs fájásod?
Basszus most megijedtem! Nekem már napok óta átázik a betétem, folyásom is van, de az lehet annyira sok, hogy átázzak? Fõleg reggel mikor felkelek, akkor hirtelen ázik át. Mondjuk napközben is sûrûn kell cserélni. Egyébként a 38.-ik hétben vagyok. Hûûûha valaki írjon valamit!
A szülésfelkészítõn azt mondták, ha a magzatvíz folyik, az folyamatosan folyik, ha csak kis pisilési inger v. pisilés (ami a végén gyakran elõfordul) az egyszerre, mintha bepisilnél. A magzatvíznek nincs "szaga". Ha csak a nyákdugód távozik, az hasonlít a tojásfehérjére.
A kérdező hozzászólása: A magzatviz szivárgott, igy 3 óra mulva megszületett a kisfiam. Ma jöttünk haza a kórházból. Mindenkinek ilyen gyórs szülést kivánok. És köszönöm az érdeklödést.

A magzatvíz szivárgása vagy folyása zárt méhszájnál is érezhető?

Mert akkor ha zárt a méhszáj elméletileg nem tud kifolyni, nem? Néha van folyásom átlátszó és kissé vizes de nem hinném, hogy magzatvíz. Meg lehet különböztetni? Észerveszem majd ha szivárog vagy folyik? Mult héten a doki mindent rendbe talált, cervix:3000, a baba is mozog mint máskor stb. Nem aggodom, de fontos lenne tudnom a teljes megnyugvás érdekében!

Legjobb válasz: mikor a fiamat szültem,már csorgott a magzatvíz a méhszájam még mindig teljesen zárt volt.hiába repesztettek burkot,és adtak mindenféle infúziót,amikor már elfolyt az összes magzatvíz,a méhszáj még akkoris teljesen zárt volt,sõt a barátnõmnek szivárgott a magzatvíz napokig,a méhszája neki is teljesen zárt volt.szóval zárt méhszájnál is nyugodtan szivároghat,folyhat a magzatvíz sajnos.

mikor a fiamat szültem, már csorgott a magzatvíz a méhszájam még mindig teljesen zárt volt.hiába repesztettek burkot, és adtak mindenféle infúziót, amikor már elfolyt az összes magzatvíz, a méhszáj még akkoris teljesen zárt volt, sõt a barátnõmnek szivárgott a magzatvíz napokig, a méhszája neki is teljesen zárt volt.szóval zárt méhszájnál is nyugodtan szivároghat, folyhat a magzatvíz sajnos.
Nekem is úgy indult a szülés. Elfolyt a vizem, de a méhszájam még zárva volt.

37 hetes vagyok. Reggelente vizes folt van a bugyimon de aztan egesz nap semmi csak egy kis feheres folyas. Ez magzatviz vagy csak izzadok? Miert csak esterol reggelre?

Fajdalmaim nincsenek.

Legjobb válasz: A gyógyszertárban lehet olyan betétet venni, ami a magzatvizet kimutatja. Nálam ugyanez volt, reggelre szintelen, szagtalan valami volt. Csak másnap mentem dokihoz, aki megállapította, hogy igen ez magzatvíz és beindította a szülést, tudnillik nem alsó, hanem felsõ burokrepedésem volt. (nekem sem volt fájdalmam) Ha gondolod, akkor hívd fel a dokidat, vagy menj be ügyeletre és nézzenek meg, hogy mi lehet veled.

A gyógyszertárban lehet olyan betétet venni, ami a magzatvizet kimutatja. Nálam ugyanez volt, reggelre szintelen, szagtalan valami volt. Csak másnap mentem dokihoz, aki megállapította, hogy igen ez magzatvíz és beindította a szülést, tudnillik nem alsó, hanem felsõ burokrepedésem volt. (nekem sem volt fájdalmam) Ha gondolod, akkor hívd fel a dokidat, vagy menj be ügyeletre és nézzenek meg, hogy mi lehet veled.

Megindulhat ugy egy szülés, hogy nem érzel se fájdalmat, se magzatviz folyást? Ezt föleg akkor értem, ha nyitott a méhszáj. Vagy az ilyen lehetetlen?

mindig attol félek,hogy csakugy kijön,mivel nyitva vagyok,és a baba feje lennt van.vajudás kell hogy legyen nem?36 hetes km

Legjobb válasz: Nem hiszem hogy ilyen könnyen megúszod, mármint se fájás se magzatvíz csak potty és baba.Azért mert nyitva van a méhszájad még nagyon sokat kell tágulni ahhoz, hogy a baba kibújjon. Valami fájdalom biztos lesz vagy magzatvíz... De kívánom, hogy könnyen és kis fájdalommal menjen a szülés. 11 hónapos kisfiú anyukája

Nem hiszem hogy ilyen könnyen megúszod, mármint se fájás se magzatvíz csak potty és baba.Azért mert nyitva van a méhszájad még nagyon sokat kell tágulni ahhoz, hogy a baba kibújjon. Valami fájdalom biztos lesz vagy magzatvíz... De kívánom, hogy könnyen és kis fájdalommal menjen a szülés. 11 hónapos kisfiú anyukája
Nem fog csak úgy kipottyanni :) Lesznek fájások elõjelként. Én is könnyû szülést kívánok :)
A kérdező hozzászólása: köszi, de ezt nem azért kérdeztem, hogy könnyen akarok szülni, hanem azért, hogy észre vegyem, hogy mikor induljak a korházba.nem szeretném veszélyeztetni a babámat.
nem tudod veszélyeztetni, kivéve ha elfolyik a víz és te még másnap is várod a fájásokat ^^ észre fogod venni, a vizet fõleg, a fájást meg könnyû, hiszen meghatározott idõközönként jön...fájni fog, kivéve ha nincs meg az a hormon vagy mi ami ezért felelõs ^^ legvégsõ esetben ha tényleg így lenne is, ha úgy érzed kakilni kell, és nem jön semmi már tudhatod h jön a baba ^^ Ada és Abi ^^
Szia! Elsõ vagyok, lesznek elõjelek amelyekrõl biztosan tudni fogod hogy itt az idõ. Rendszeres idõközönként érkezõ nem szûnõ fájások amelyek egyre erõsebbek, vagy másik egyértelmû jel ha folyik a magzatvíz ezt tuti felismered. Amúgy megértelek én is attól féltem anno nem fogom tudni mikor kell menni, de mivel ömlött belõlem a magzatvíz egyértelmû volt... ennek már 11 hónapja. Könnyû szülést és nyugi nem veszélyezteted a babát mert felismered ha a szülés jön.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!