Találatok a következő kifejezésre: A magzatvíz vagy (329 db)

A magzatviz az egybol elfolyik vagy lasan? 38+3 hetes kismama vagyok es elso baba, nagyon felek hogy nem veszem eszre mikor folyik el a magzatviz. Mi jon hamarab a magzatviz vagy a fajasok?

Legjobb válasz: Kinek hogy. Nekem a víz jött elõbb, másoknak meg a fájások. Észre fogod venni, mert sok, jön, és nem tudod elállítani. Gondolj bele, több LITER víz van odabent! Az nem fog neked észrevétlenül elszivárogni... Minimum olyan érzés lesz, mintha bepisilnél.

Kinek hogy. Nekem a víz jött elõbb, másoknak meg a fájások. Észre fogod venni, mert sok, jön, és nem tudod elállítani. Gondolj bele, több LITER víz van odabent! Az nem fog neked észrevétlenül elszivárogni... Minimum olyan érzés lesz, mintha bepisilnél.
Valtozo. Nekem hirtelen folyt el, 10 percre mar meg is szuletett a fiam.
Én jobban örülnék ha elõbb a fájások jönnének.Attól félek hogy mi van ha az utcán útközben folyik el a magzatvizem?Ettõl kicsit tartok. 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a valaszokat.enis felek atol h az utcan elmegy a viz mivel h sokat szoktam setalni mert alitolag konyeb lesz a szules
A legtöbb szülés éjjel indul be, nem az utcán. Azu én vizem is hajnal négykor folyt el. Én amatracot féltettem anno, nem azt, hogy az utcán folyik el. :-) Végül a matrac megúszta, mert gyorsan felpattantam az ágyról. A szõnyeget áztattam el... :-P
Szia. Nekem a fajasok pentek reggel 9 korul indultak (vagyis akkor ebredtem fel ra, hogy faj). A vizem ejjel 11.30kor folyt el, de ugy hogy azt nem lehetett nem eszrevenni. A cipomben folyt a viz es egy nagy tocsa volt. A babam vasarnap hajnali 1.34 kor szuletett.Kozben minden osszehuzodasnal nyalkas kicsit veres valadek urult a mehembol. De ez valtozo kinel mi a sorrend es kinel milyen intenzitassal jon a viz.

Melyik a jobb kezdés szülés indulásánál, ha elfolyik a magzatvíz vagy ha elkezdődnek a fájások?

Melyiknél van nagyobb esély a természetes befejezésre?

Legjobb válasz: Nálam elfolyt a magzatviz éjfélkor de fájás még másnap sem volt semmi így reggel kaptam antibiotikumot sõt ezt 5 napig kellett szednem,majd 8-kor oxitocin infuzio fél 10-re 5 ujjnyi voltam de nem akart kibujni igy vákumos lett./11 elõtt született/A szülésznõ nekem azt mondta hogy nem jó ha elfolyik a magzatvíz mert a "száraz"szülés nehezebb és gyakrabban kell vákumozni.

Nálam elfolyt a magzatviz éjfélkor de fájás még másnap sem volt semmi így reggel kaptam antibiotikumot sõt ezt 5 napig kellett szednem, majd 8-kor oxitocin infuzio fél 10-re 5 ujjnyi voltam de nem akart kibujni igy vákumos lett./11 elõtt született/A szülésznõ nekem azt mondta hogy nem jó ha elfolyik a magzatvíz mert a "száraz"szülés nehezebb és gyakrabban kell vákumozni.
Mindenképpen az a jobb, ha fájásokkal indul a szülés, mert ez esetben a magzatvíz elfolyása már csak felgyorsítja az eseményeket. Ha viszont a víz folyik el elõbb, nagy a fertõzésveszély, és ráadásul a legtöbb esetben mesterséges fájáskeltésre van szükség. Nekem az elsõ kettõ úgy született, hogy elõbb fájások voltak, és mindkettõ nagyon gyorsan meglett. (Remélem, most, a harmadikkal is így lesz.) Akiknek a magzatvíz folyik el, de még nincs fájás, sokszor még egy nap is eltelik, mire megszülnek. A doki is azt mondta, hogy jobb, ha fájásokkal indul! Üdv: 37. hetes kismama
nekem a másodiknál este fél10kor elfolyt a magzatviz, éjjel 1 óra 50 perckor megvolt a kisfiam.semmi gond nem volt.fájások 10 óra 30kor kezdõdtek. 3700gr és 52 cm lett.sok sikert:)
Az a jobb ha fájással, nekem elfolyt a magzatviz és még 10órát vajudtam, nem tágultam, ráadásul a viz hiánya miatt elörecsúszott a baba a medencecsontomhoz és elnyomta a köldökzsinórt, esett a szivhang meg kellett azonnal császározni, mindez a amagzatviz elfolyása miatt.

Melyik a jobb, ha elfolyik a magzatvíz vagy ha görcsök jönnek és burkot kell repeszteni? 35 hetes km

Legjobb válasz: Egyértelmûen ha elfolyik a magzatvíz magától!

Egyértelmûen ha elfolyik a magzatvíz magától!
Nekem mindháromszor burkot kellett repeszteni és semmi gondom nem volt vele. A másik variációt még nem próbáltam, de szerintem kellemetlenebb lehet úgy bemenni a korházba, hogy közben folyik a vized és ha már megrepedt a burok, akkor a baba fertõzésveszélye is nõ, ezért császároznak, ha nem születik meg a burokrepedés után 24 órán belül.
Nekem a görcsök jöttek hamarabb, burkot repesztett a dokim, de nem fájt, nem is éreztem semmit, csak elöntött egy langyos vízszerûség. Pillanat volt az egész.
Mindkét babámnál burkot kellett repeszteni a kitolás elején. Nem fájt, jó volt így. A barátnõmnek megrepedt a burok, elfolyt a víz, így indult be a szülés. Utána 11 órán át nagyon erõs fájásokkal tágult. A második babájánál elõször a fájások jöttek és utána repesztettek a kórházban burkot. Azt mondja, hogy burokrepesztés után sokkal fájdalmasabb fájásai voltak.
Nekem is burkot repesztettek és utána nagyon erõs fájásaim voltak. Én oxitocint is kaptam mert 5 perces fájásokkal mentem be és csak 2 ujnyira voltam nyitva! A burokrepesztés nem fáj!
Sztem a görcs az jobb mert utána van még idõd elmenni tusolni wc -re. De ha elfolyik utána már nem állhatsz fel. És sztem csak jobb érzés ha nem kakilsz be miközben születik a babád.


Hogy gyorsabb a szülés ha elfolyik a magzatvíz, vagy ha fájásokkal indul?

Olvastam valahol, hogy gyorsabban szülnek azok a n?k, akiknek a szülés fájásokkal indul. Kíváncsi lennék, hogy igaz-e. Kérlek írd meg, hogy neked hogy kezd?dött és mennyi id? alatt bújt ki a pici? Köszönöm.

Legjobb válasz: Nekem elfolyt a magzatvizem de nem tágultam, nem volt gyors. Minden szülés fájásokkal indul, nekem elõtte való nap kezdett és 20-30 percenként jöttek, aztán estére elmúlt. Másnap is voltak és estére 15 percesek lettek.Éjfélkor mentem be szülni és reggel 3/4 8 kor lett meg a baba.

Nekem elfolyt a magzatvizem de nem tágultam, nem volt gyors. Minden szülés fájásokkal indul, nekem elõtte való nap kezdett és 20-30 percenként jöttek, aztán estére elmúlt. Másnap is voltak és estére 15 percesek lettek.Éjfélkor mentem be szülni és reggel 3/4 8 kor lett meg a baba.
nekem mindkét szülésem fájással indult. Az elsõ babám 20 óra alatt lett meg, a második 2 óra alatt. :)
Szia!A magzatviz elfolyt délelött 10kor, a fájások este indultak csak meg.Éjjel fél 1 re lett meg.
Igazából ha elfolyt a magzatvíz, nem biztos, hogy lesznek fájások. Én így jártam az elsõnél, oxitocinnal kellett indítani. 4 órát vártunk, aztán megkaptam az infúziót. 3 órát vajúdtam, és ez még rövidnek számít, állítólag elég jól reagáltam rá. De borzalmasan fájt. A második gyerek fájásokkal indult, ott úgy kellett burkot repeszteni. 1, 5 órát vajúdtam, semmi nem volt az a fájdalom az elsõhöz képest. Bár lehet, hogy azért mert második, és mert nem telt el sok idõ , 2 év a 2 szülés közt.
Nekem elõször a magzatvíz folyt el és semmi fájásom nem volt, meg elõtte sem.
Elõzõ vok. Ja és persze ez a rosszabik eset, a doki is mondta. Az a jó ha fájással kezdõdik meg.
Én délelõtt kb. fél 9-9 körül arra ébredtem hogy fáj a hasam rá kb fél órára rendszerezõdtek a fájások 5 percenként jöttek 1 percig tartottak, aztán 3 percesek és 2 percesek..ekkor mentünk be a kórházba olyan 4 óra lehetett.Kicsit hagytak nyüglõdni :) aztán megvizsgált a doki bõ 3 ujjnyira nyitva voltam burkot repesztett elõkészítettek és mentünk szülni...egy tolófájást vissza kellett tartanom mert nemtünt el a méhszáj, a 2. ra már nyomhattam is 18:10 perckor kint is volt a fiam :) (elsõ baba volt) És szerencsére könnyû szülésem volt.
nekem jóslófájásaim voltak másfél napig, és estére elkezdtek gyarapodni. éjféltõl 4ig eléggé fájt, már vajúdtam, de még kibírjható volt, 5 körülre lett elviselhetetlen, 7 elõtt indultam a kórházba, a szülés kb 9kor kezdõdött, akkor repesztettek burkot, és 9 20ra megvolt a baba. könnyû és gyors szülés volt.
Attol hogy sokat iszol nem lesz sok a magzatviz.Valoszinu hogy a baba kivanja a sok folyadekot.
Az csak jó, ha sokat iszol :)
A magzatvizre nincs hatása, hanem a sok folyadéktól nagyon bevizesedhetsz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Bocsánat, ha butácska kérdés volt, de annyi mindent olvasok, hogy már nem tudom mivel ártok vagy mivel csinálok jót.
Én is minimum 5 litert iszom meg egy nap:) Az elõzõ terhességemnél is így volt, és sosem vizesedtem.

Mikor jó a "kismama" betét? Már akkor is lehet használni, ha esetleg folyik a magzatvíz? Vagy csak szülés után?

Legjobb válasz: Hát, akkor is használhatod, amikor folyik a magzatvíz, de akkor már úgyis úton leszel a kórházba! Remélem!

Hát, akkor is használhatod, amikor folyik a magzatvíz, de akkor már úgyis úton leszel a kórházba! Remélem!

Honnan lehet megkülönböztetni ha szivarog a magzatviz? Honnan tudhatom hogy ez a magzatviz vagy folyas? Mi a kulonbseg?

Legjobb válasz: Én úgy tudom hogy nem feltétlenül jár féjdalommal! Nekem is volt vizesebb a folyásom,az volt a legbiztossabb,hogy elmentem az orvoshoz! Ha gyanakszol rá te is menj el!! Majd ö megmondja mivan.

Én úgy tudom hogy nem feltétlenül jár féjdalommal! Nekem is volt vizesebb a folyásom, az volt a legbiztossabb, hogy elmentem az orvoshoz! Ha gyanakszol rá te is menj el!! Majd ö megmondja mivan.
Valoszinuleg valamilyen fajdalommal jar, nem csak ugy elkezd szivarogni, hisz akkor azt jelenti hogy a mehszaj is nyitva van.
Nekem a szülésem magzatvíz-szivárgással indult, de akkor már erõsebb menzesz fájdalom-szerû fájásaim voltak. A folyásnál hígabb, vizesebb.
Már egy ideje egy ujjnyira nyitva volt a méhszájam amikor a magzatvíz elkezdett szivárogni. Semmilyen fájdalommal nem járt, és még másfél napig nem kezdõdtek el a fájások. Elõtte fura volt olyat olvasni, hogy mikor a magzatburok megreped, akkor "pukkan" egyet, de ezt én is éreztem, és olyan volt mikor a csukott szádban kipukkasztasz egy rágó-lufit :) , csak ez a hasadban történik. És a szivárgó magzatvizet nem lehet visszatartani, mint pl. a vizeletet, hanem akkor csordogál amikor akar.
Elsõ vagyok, nem írta meg a kérdezõ hogy hány hetes.Én úgy értettem ha netán idõ elõtti szivárgásról beszél.

Az integrált teszt kiváltja-e a magzatvíz, vagy chorionboholy vizsgálatát?

Félek a vetélés kockázatától, szerintem elég nagy. Szívesebben mennék az integrált tesztre.

Legjobb válasz: És ugyanazokat a betegségeket vizsgálja, mint a magzatvíz vizsgálat?

A kérdező hozzászólása: És ugyanazokat a betegségeket vizsgálja, mint a magzatvíz vizsgálat?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a kimerítõ válaszokat! :) Így fogok tenni; elõször integrált, aztán ha muszáj, megyünk magzatvízvételre.
Szia ! Én integrált teszten voltam ami állítólag 86%-os , a magzatvízvételnél pedig 98%-ig ki tudják szûrni a gondokat. De azt én se válaltam be. Az integráltnál mindent rendbe találtak.
Én a korom miatt kell menjek magzatvíz vizsgálatra. Kérdeztem, hogy kiváltható-e az integrált teszttel, de azt mondta a doki, hogy nem ad pontos eredményt. Legalább is nem olyan megbízható, mint a magzatvíz vizsgálat. Hát a fene tudja.
Sziasztok! Nekem az elsõ babám egészségesen született. Ekkor 26 éves voltam. A következõ évben ismét terhes lettem. Ekkor a 12 hetes genetikai UH vizsgálaton vastag nyaki redõt mértek és elküldött az orvosom Debrecenbe genetikai vizsgálatra. Ott az UH alapján jó eredményt mértek, mondván az orvosom belemért valamit. De azért AFP vizsgálatra visszahívtak. Ugye 16 hetesen vették le, aminek az eredménye 2 hét, azaz 18 hetesen visszamentem az eredmény miatt, ami nem lett jó. Helyben vettek is még aznap magzatvizet, aminek az eredménye már 3 hét volt. Így 21 hetes terhesen derült ki a magzatvízvizsgálatból, hogy downos a babám. Elég kellemetlen volt 21 hetesen megszakítani a terhességet. Eltelt mégegy év és ismét babavárás. Merthogy próbálkozik az ember. A 12 hetes genetikai UH vizsgálat is jó lett. 2, 1 mm nyakiredõt mértek, azaz határon belül voltunk. Persze az elõzmények miatt 16 hetes AFP-re mentünk megint Debrecenbe, biztos ami biztos. Mondanom sem kell , nem lett jó az eredmény. Úgyhogy megint vettek magzatvizet, aminek az eredményét most várom. A lényeg: egyvalamiben biztos vagyok, ha megint beteg lesz a baba, a következõnél szeretném megcsináltatni a chorionboholy vizsgálatot és még idõben, normális körülmények között megszakítani a terhességet, ha gond van. Vetélési kockázat ide vagy oda, nem ér annyit az egész számomra, hogy megint keresztül essek egy szülésen, ami érzelmileg megviseli a családot. Minnél hamarabb kiderül, annál könnyebb.
Szia! Az integralt teszt csak kockazatbecsles, nem invaziv szurovizsgalat, azaz arra ad informaciot, hogy mekkora a valoszinusege annak, hogy esetleg a babanak van valami rendellenessege. Az amniocentezis es a chorionboholy vizsgalat invaziv modszer illetve diagnosztikus erteku, azaz egyertelmuen azt vizsgalja, hogy fenall-e a rendellenesseg. En csak integralt tesztet csinaltattam, mert az ismeretsegi koreimben nagyon sok rosszat hallottam a magzatviz mintavetelrol. Megbeszeltuk a dokimmal, hogy csak akkor csinaltatok magzatvizes vizsgalatot, ha a teszt pozitiv lesz. Hala istennek tok jo lett. Az eredmenyen azt irak, hogy a szurovizsgalat erzekenysege elerheti a 87%-ot. Nekem a Fetal Medicine Laboratoriumban csinaltak a szurest, azaz ott ertekeltek ki, es en ugy tudom, hogy szinte mindenhol onkoltseges, azaz fizetni kell erte. Tovabbi szep babavarast! Egy 18 hetes kismama

Milyen színű a magzatvíz? Vagy van egyáltalán színe? Ha csak szivárog, honnan tudom, hogy az az?

Legjobb válasz: Nincs színe. Ha van, az nem jó, akkor megelõzésképpen antibiotikumot kap a baba születése után. Ezért, ha elfolyik avíz és nem színtelen, arról feltétlenül tájékoztasd az orvosodat! Ha csak szivárog, nem nagyon tudom, hogy lehet azonosítani, de azt tudom, hogy én is ettõl féltem és a védõnõm megnyugtatott, hogy tudni fogom. Esetleg lehet kapni gyógyszertárban olyan betétet, ami jelzi, ha a magzatvíz folyik. Már nem emlékszem, mennyibe kerül, de arra igen, hogy leesett az álam, hogy milyen drága, ráadásul sok helyen nincs , csak rendelni tudják.

Nincs színe. Ha van, az nem jó, akkor megelõzésképpen antibiotikumot kap a baba születése után. Ezért, ha elfolyik avíz és nem színtelen, arról feltétlenül tájékoztasd az orvosodat! Ha csak szivárog, nem nagyon tudom, hogy lehet azonosítani, de azt tudom, hogy én is ettõl féltem és a védõnõm megnyugtatott, hogy tudni fogom. Esetleg lehet kapni gyógyszertárban olyan betétet, ami jelzi, ha a magzatvíz folyik. Már nem emlékszem, mennyibe kerül, de arra igen, hogy leesett az álam, hogy milyen drága, ráadásul sok helyen nincs , csak rendelni tudják.
Szia! Nincs színe, de ennek ellenére én kaptam antibiotikumot a szülés után 5 napig. Ha bármilyen szivárgás van, vagy folyás, akkor is keresd fel az orvosod, biztos ami biztos.
Akkor van gáz, ha a magzatvíz zöldes színû, mert akkor meconiumos(a baba elsõ kakija), és az annak a jele, hogy a baba oxigén hiányos! Azonnal be kell indítani a szülést!
Valóban nincs szine. De szerintem , ha arra gondolsz, hogy szivárog, keress fel egy orvost, biztos ami biztos.-)

1-2 hét múlva szülök . Hány perces fájásoknál induljunk el a kórházba? ( 10 percre van a kórház) Már akkor menjünk amikor elmegy a magzatvíz vagy ha már sűrűbbek a fájások? Ti hogy voltatok?

Legjobb válasz: Ha elmegy a magzatvíz, azonnal menni kell, nem kell megvárni a fájásokat! Ha fájásokkal kezdõdik, akkor ha rendszeres 10 percesek lesznek, akkor el kell indúlni.

Ha elmegy a magzatvíz, azonnal menni kell, nem kell megvárni a fájásokat! Ha fájásokkal kezdõdik, akkor ha rendszeres 10 percesek lesznek, akkor el kell indúlni.
Én rózsaszínes folyással indultam be, fél nap múlva született a lányom fájásom nem volt de ilyenkor el kell azonnal indulni. szintén azonnal kell menni ha elfolyik a magzatvíz. az én dokim azt mondta hogy 7 perces fájásokkal kell kórházba indulni. könnyû szülést!
A szülésznõm azt mondta, hogy ha a magzatvíz folyik, akkor azonnal kell menni. Ha fájások vannak, akkor az 5 percesekkel elég bemenni.
Ha a magzatvíz elfolyik, azonnal indulni kell. Nekem annak idején azt mondta a doki, hogy 5 perces fájásoknál kell bemenni. Nekem magzatvíz elfolyással indult, de ha nem így kezdõdik, a 10 perces fájásoknál már biztos bementem volna. 5 perces fájásokkal már nem szívesen utazgatnék.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!