Találatok a következő kifejezésre: A magzatvíz után mennyi idővel kell (4 db)

A magzatvíz elfolyása után mennyi idővel kell menni a kórházba, egyáltalán mikor kell bemenni, hogy ne 1 napig legyek bent?

Legjobb válasz: Magzatvíz elfolyása után azonnal be kell menni,hisz akkor már bármelyik pillanatba megkezdõthet a szülés,vagy is készen áll a baba h kibújón:) Az már csak rajtad áll h meddig kell bent lenned hísz ki kell tágulnod legalább 4 újnyira.meg h fekszik a baba.

Magzatvíz elfolyása után azonnal be kell menni, hisz akkor már bármelyik pillanatba megkezdõthet a szülés, vagy is készen áll a baba h kibújón:) Az már csak rajtad áll h meddig kell bent lenned hísz ki kell tágulnod legalább 4 újnyira.meg h fekszik a baba.
Szia! Ajánlatos bemenni a magzatviz elfolyása után egyböl.Amugy pedig hogy a szülés maga mint folyamat meddig tart az is változó, mindenkinél más .Grat a babához:) 29hetes kismama:)
Be kell menni a magzatvíz elfolyása után azonnal, mert mivel már nincs burok, nagyobb a fertõzésveszély!
Mikor elkezdett szivárogni a magzatvizem rögtön be kellett mennem a fertõzésveszély miatt. Aznap történt amikorra ki lettem írva. Másnap szültem. Én is azon gondolkodtam milyen lesz, de annyira egyértelmûek a fájások, hogy tudni fogod mikor menj be!
Szia! Azonnal mivel fertõzést kaphatsz te és a baba is. Én antibiotikumot kaptam azonnal. Egyébként 3 napig mindenképp benn kell lenned majd. Én a szülés elõtt egy nappal kerültem be, de örülök neki, hogy szakszerû felügyelet mellett indult meg a szülés.
szia, ha folyik azonnal kell menni, mert megszûnik a baba védettsége a bacikkal szemben. Ha fájásaid vannak akkor, akkor kell indulni, ha 5 percenként követik egymást a fájások és ez rendszeres. Hogy milyen gyorsan vajúdsz az teljesen alkati kérdés. Én pl. 23:15-re értem be a kórházba és 2:25-kor a kezemben tartottam a kicslányomat. Ilyen gyors szülést kívánok neked is. :) ) Grat. a bébihez.
Érdekesnek találom, hogy mindenki a fertõzésrõl ír. Ha egészséges a kismama honnan kapna a baba fertõzést? És a kórházi vízben vajúdás, vagy a kórházi zuhany miért lenne veszélytelenebb mint az otthoni? Egyébként nem értek egyet azzal az anyukával aki azt írta, hogy antibiotikumot kapott miután elfolyt a magzatvize, mert én ezt úgy értelmeztem, hogy azért kapott gyógyszert amiért elfolyt a vize!? Meg kéne néznie az utolsó laboreredményeit! Valószínûleg volt valamilyen betegsége amit a baba elkaphatott volna a szülõcsatornában, és ezért kapott antibiotikumot. Ne riogassunk senkit. Egyébként szerintem az orvosod, vagy egy szülésznõ szívesen segít. Nyugodtan hívd a kórházat és beszélj meg 1 találkozót valamelyi szülésznõvel.

A magzatvíz elfolyása után mennyi idővel kell megindítani a szülést?

Baráti társaságomból egy házaspárnak szülés után meghalt a kisfia. :( Megrepedt a burok, egyb?l mentek a kórházba, ehhez képest kb. 12 óra múlva császározták meg a kismamát. A baba fert?zést kapott, néhány nap múlva meghalt. Egyébként probléma mentes volt a terhesség és a baba is egészséges volt. Tehát van arra valami szabály, hogy maximum mennyit lehet várni a császármetszéssel? Tapasztalatok? El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Elég gyakran elõfordul, hogy a magzatvíz elfolyásától számítva több mint 12 óra múlva lesz meg a baba, akár simán, akár császárral. Ez önmagában nem okoz fertõzést. Náluk valami másnak is történnie kellett.

Elég gyakran elõfordul, hogy a magzatvíz elfolyásától számítva több mint 12 óra múlva lesz meg a baba, akár simán, akár császárral. Ez önmagában nem okoz fertõzést. Náluk valami másnak is történnie kellett.
Nálam is a víz folyt el elõször és 10, 5 óra múlva lett meg a baba simán.ha folyamatosan nézik a szívhangot, akkor ilyen nem fordulhat elõ.
Nekem ahogy elfolyt a víz, fájásgyenge voltam, tehát nem jöttek rendesen a fájások, így rá 3 órára oxitocint kaptam és megszületett a lányom 5 óra múlva.Kaptam én is, õ is antibiotikumot, illetve külön ellenõrizték a vérképét idõ elõtti burokrepedés miatt.Semmi bajunk nem lett hála Istennek!
Én 36 hetesen kaptam el egy húgyúti fertõzést. Kitenyészett a vizeletemben a baktérium, ami okozta (terhesség alatt fokozott a veszély a fertõzések összeszedésére). Kaptam rá antibiotikumot, el is múltak a panaszaim. 38. héten hirtelen elfolyt a magzatvíz. Doki szerint a fertõzés ráterjedhetett a burokra, elgyengítve ezáltal egy kis részen. 16 óra alatt lett meg természetes úton a lányom. Valóban, ahogy elõttem is írták, a víz elfolyása után 4 óra múlva kaptam i.v. antibiotikumot, majd a szülés után még egy adagot és a lányom is, illetve neki még itthon is adni kellett 10 napig. Szerencsére nem lett semmi következmény, erõs, egészséges nagylány lett. Sajnálom a barátaidat, részvétem nekik. Valamilyen nagyon komoly fertõzés lehetett a háttérben.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom a pontos részleteket, nem akartam kérdezõsködni, de azt mondták, hogy kapott antibiotikumot a mama és a baba is. Szóval lehetséges, hogy már meg volt a fertõzés a burokrepedés elõtt is. De akkor nem kellett volna, hogy valami jele legyen ennek? Minden lelete rendben volt végig.
A protokoll szerint 24 órán belül.Ez a fõ kérdésedre a válasz.Az, hogy 12 óra telt el a burokrepedés és a császár között, nem indokolja a fertõzést, ott valami más is történhetett(pl.a baba már nem érezte jól odabent magát, és belekakilt a vízbe, esetleg valamiért valamifajta felszálló fertõzést kaphatott(ehhez elég egy nem túl tiszta körülmények között vizsgálat)).Nekem az elsõ babánál hétfõ délután folyt el a víz-fájásom nem volt, de szépen nyíltam, és a baba is rendben volt-és kedd reggel indították meg a szülést.Este kaptam egy antibiotikum szurit, a fertõzések elkerülése végett.Nem is lett gond
utolsó vagyok, tényleg most hogy írja az elõttem levõ, kaptam én is infúziót is. És kb. ennyi idõre rá.
igen, a fertõzés volt a probléma, de attól még nem értem a dolgot. Nem nézték folyamatosan a baba szívhangját??? Nekem is folyt a vizem. Sõt ömlött, ezért folyamatosan rajtam kellett lennie a szívhang figyelõnek és nem is mozoghattam nagyon, hogy maradjon még bent víz. Nehogy száraz szülés vagy császár legyen. Pár óra múlva (mivel még épp hogy elkezdõdtek a fájások) kaptam az oxi-t a legkisebb dózisban. (15perc/csepp???). A lényeg, hogy folyamatosan figyeltek, vizsgáltak (méhszáj). Részvétem.
a protokoll szerint 24 óra múlva meg kell születnie a babának, nyilván folyamatosan figyelik a babát és a mamát is, ha probléma van, akkor nem várják ki a 24 órát. Egyébként a fertõzések elkerülése végett 4 órával a magzatvíz elfolyása után antibiotikumot adnak megelõzés gyanánt ha van gond, ha nincs. Nekem mind a kétszer elfolyt a magzatvíz, hagytak természetes úton szülni, nem volt semmi gond szerencsére.
Ja csak most látom, h fertõzést kapott a baba. szerintem azt nem akkor kapta amikor a víz elfolyt, már elõtte történhetett valami. de akkor is szörnyû.
HA a Streptococcus B leoltás negatív, akkor 12 órát várhatnak a szülés megindításáig (csak akkor, ha a magzatvíz színe normál, és a szívhangok is jók). Ha pozitív az eredmény, akkor 4 órán belül be kell kötni az oxytocint, és beindítani a szülést. Ez a szabály betöltött 36. hét után.
Én úgy tudom, 2 hétig.
Ezt a vizsgállatot 16hétes korban végzik, akkor spontán vetélés esélye kevesebb mint 10%, aztán pedignem kell tartaniVetéléstol a babának vizsgállat nem árthat, egyedul te donthetsz a vetélésrol a vizsgállat eredménye után (ha esetleg kiderulne valami orokolt betegseg)... de ezenneizgulj minden oké lessz!!!
Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!