Találatok a következő kifejezésre: A magzatvíz után mennyi idő múlva (3 db)

SOTE I. számú női klinikán hogy zajlik az amniocentézis? Elbeszélgetés után mennyi idő múlva hívnak a magzatvíz levételére? Mennyire fájdalmas a beavatkozás? Mennyi idő múlva lesz eredmény?

Legjobb válasz: Elbeszélgetés utáni héten, csak szerdai napon van magzatvízvétel. Nem fáj, csak kellemetlen, 4 hét múlva van eredmény.

Elbeszélgetés utáni héten, csak szerdai napon van magzatvízvétel. Nem fáj, csak kellemetlen, 4 hét múlva van eredmény.

A magzatvíz elfolyása után mennyi idő múlva kezd el jönni a fájás, és mikor kezdek igazán majd vérezni?

Legjobb válasz: Hogy a magzatvíz elfolyása után mikor kezdõdnek a fájások, az egyénileg változó. Van, akinek el sem folyik, hanem elõször a fájások jelentkeznek. Van, akinek a víz elfolyása után perceken belül (én így voltam), és van, akinek csak órák múlva. Vérezni meg igazán azután fogsz, hogy megszületett a baba.

Hogy a magzatvíz elfolyása után mikor kezdõdnek a fájások, az egyénileg változó. Van, akinek el sem folyik, hanem elõször a fájások jelentkeznek. Van, akinek a víz elfolyása után perceken belül (én így voltam), és van, akinek csak órák múlva. Vérezni meg igazán azután fogsz, hogy megszületett a baba.
Igen, ez egyéni. Nekem mindkét gyereknél elfolyt a víz és egyáltalán nem jöttek fájások. Nem kell aggódni ilyenkor sem, oxitocin injekcióval beindítják és még gyorsabb is lehet a szülés (nálam a második két óra volt). Vérezni pedig nem feltétlenül kezd el. Mindenesetre már szivárgó magzatvízzel is be kell menni a kórházba, ha meg zubogva elfolyik, sürgõsen! Nagy a fertõzésveszély.
SZia! Nekem fél órával a magzatvíz teljes elfolyása után jöttek a fájások és azonnal 6 percesek voltak. A szülésznõ azt mondta ha 10 perces fájásokat érzek akkor menjek vissza mivel még csak a magzatvíz folyt el és nem is voltam kitágulva annyira. Nekem ennek ellenére azonnal 6 percesek voltak és 1 óra alatt eljutottam a 3 perces fájásokig. Ez volt nálam. Vér rengeteg volt nálam de persze csak a szülés után. De ez is változó. Ja a magzatvíz pedig 45 percen keresztül folyt.

Akinek magzatvíz elfolyással kezdődött a szülés, de nem volt fájás, tágulás. Mennyi idő után kötötték be az oxitocint? Onnantól mennyi idő múlva lett meg a babó?

Legjobb válasz: Nekem a magzatvízelfolyástól számítva 7 óra múlva kötötték be az oxitocint és onnantól számítva 3 óra múlva a kezemben volt a kislányom. :)

Nekem a magzatvízelfolyástól számítva 7 óra múlva kötötték be az oxitocint és onnantól számítva 3 óra múlva a kezemben volt a kislányom. :)
Nekem reggel 8-kor folyt el a magzatvíz, rögtön kaptam oxitocint de se fájásom nem lett, se nem tágultam.14 óra múlva császárral szültem.
nekem du.3kor folyt el a magzatvizem, másnap délig vártunk, reménykedtünk hogy beindul magától. délben kaptam oxytocint, fél4kor született a lányom.
Én 2 hete szültem, délelõtt 11-kor kezdett szivárogni a magzatvíz. Nem kaptam oxitocynt! este 7-kor kezdõdtek a fájások, de rendszertelenek, melyek hajnali 4-kor váltak rendszeressé, és reggel 10 elõtt született a lányom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.4 éve nekem is így indult a szülésem, viszonylag hamar bekötötték az oxit, utána 2 óra múlva lett meg a csajszim.Most nem lesz fogadott dokim, és izgulok, hogy nem fog minden gyorsan zajlani.
20.15-kor kezdett el folyni a magzatvíz, másnap reggel 8-kor kötötték be az oxitocint, kora délután 14 órakor toltak a mûtõbe, innen még 25 perc és mutatták is a kislányomat.
Hajnali fél 3 kor folyt el a magzatvíz és délután 2 óra körül kaptam az oxit. Este fél kilenckor született meg a fiam. Tehát az oxi beadásától kb. 6, 5 órára.
Fél 12-kor éjjel folyt el a magzatvíz, 12-re bent voltam a korházban mentõvel, elõkészület, hajnali 4 körül kötötték be az oxit és 8-ra lett meg a lánykám, erõsen szenvedtem, nem tágultam rendesen.
Reggel 9-kor otthon folyt el a vizem, 10-re értünk be a kórházba, ott elõkészületek után egybõl bekötötték olyan 11 körül. 15:50-re lett meg a kislányom.
Három órát vártak, aztán kaptam oxitocint. Két és fél óra múlva lett meg a baba.
Nekem szivárgással indult, aztán amikor beért a dokim (4 óra elteltével), akkor kicsípte a burkot rendesen. Mivel még akkor sem volt semmi jele fájásoknak, 5-kor bekötötték az oxit. A babám délre lett meg. Szóval összesen 12 óra volt, oxitocin bekötése után még 6, 5 óra vajúdás, kb. 20 perc kitolás.
Vmivel éjjel 2 elõtt kezdett szivárogni a magzatvíz, reggel 7 körül adtak oxitocint, fájások lettek rendesen, de nem tágultam semmit, plusz faros is volt, ezért 12.15-kor megcsászároztak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!