Találatok a következő kifejezésre: A magzatvíz után mennyi (18 db)

SOTE I. számú női klinikán hogy zajlik az amniocentézis? Elbeszélgetés után mennyi idő múlva hívnak a magzatvíz levételére? Mennyire fájdalmas a beavatkozás? Mennyi idő múlva lesz eredmény?

Legjobb válasz: Elbeszélgetés utáni héten, csak szerdai napon van magzatvízvétel. Nem fáj, csak kellemetlen, 4 hét múlva van eredmény.

Elbeszélgetés utáni héten, csak szerdai napon van magzatvízvétel. Nem fáj, csak kellemetlen, 4 hét múlva van eredmény.

A magzatvíz elfolyása után mennyi idő múlva kezd el jönni a fájás, és mikor kezdek igazán majd vérezni?

Legjobb válasz: Hogy a magzatvíz elfolyása után mikor kezdõdnek a fájások, az egyénileg változó. Van, akinek el sem folyik, hanem elõször a fájások jelentkeznek. Van, akinek a víz elfolyása után perceken belül (én így voltam), és van, akinek csak órák múlva. Vérezni meg igazán azután fogsz, hogy megszületett a baba.

Hogy a magzatvíz elfolyása után mikor kezdõdnek a fájások, az egyénileg változó. Van, akinek el sem folyik, hanem elõször a fájások jelentkeznek. Van, akinek a víz elfolyása után perceken belül (én így voltam), és van, akinek csak órák múlva. Vérezni meg igazán azután fogsz, hogy megszületett a baba.
Igen, ez egyéni. Nekem mindkét gyereknél elfolyt a víz és egyáltalán nem jöttek fájások. Nem kell aggódni ilyenkor sem, oxitocin injekcióval beindítják és még gyorsabb is lehet a szülés (nálam a második két óra volt). Vérezni pedig nem feltétlenül kezd el. Mindenesetre már szivárgó magzatvízzel is be kell menni a kórházba, ha meg zubogva elfolyik, sürgõsen! Nagy a fertõzésveszély.
SZia! Nekem fél órával a magzatvíz teljes elfolyása után jöttek a fájások és azonnal 6 percesek voltak. A szülésznõ azt mondta ha 10 perces fájásokat érzek akkor menjek vissza mivel még csak a magzatvíz folyt el és nem is voltam kitágulva annyira. Nekem ennek ellenére azonnal 6 percesek voltak és 1 óra alatt eljutottam a 3 perces fájásokig. Ez volt nálam. Vér rengeteg volt nálam de persze csak a szülés után. De ez is változó. Ja a magzatvíz pedig 45 percen keresztül folyt.

A magzatvíz elfolyása után mennyi idővel kell menni a kórházba, egyáltalán mikor kell bemenni, hogy ne 1 napig legyek bent?

Legjobb válasz: Magzatvíz elfolyása után azonnal be kell menni,hisz akkor már bármelyik pillanatba megkezdõthet a szülés,vagy is készen áll a baba h kibújón:) Az már csak rajtad áll h meddig kell bent lenned hísz ki kell tágulnod legalább 4 újnyira.meg h fekszik a baba.

Magzatvíz elfolyása után azonnal be kell menni, hisz akkor már bármelyik pillanatba megkezdõthet a szülés, vagy is készen áll a baba h kibújón:) Az már csak rajtad áll h meddig kell bent lenned hísz ki kell tágulnod legalább 4 újnyira.meg h fekszik a baba.
Szia! Ajánlatos bemenni a magzatviz elfolyása után egyböl.Amugy pedig hogy a szülés maga mint folyamat meddig tart az is változó, mindenkinél más .Grat a babához:) 29hetes kismama:)
Be kell menni a magzatvíz elfolyása után azonnal, mert mivel már nincs burok, nagyobb a fertõzésveszély!
Mikor elkezdett szivárogni a magzatvizem rögtön be kellett mennem a fertõzésveszély miatt. Aznap történt amikorra ki lettem írva. Másnap szültem. Én is azon gondolkodtam milyen lesz, de annyira egyértelmûek a fájások, hogy tudni fogod mikor menj be!
Szia! Azonnal mivel fertõzést kaphatsz te és a baba is. Én antibiotikumot kaptam azonnal. Egyébként 3 napig mindenképp benn kell lenned majd. Én a szülés elõtt egy nappal kerültem be, de örülök neki, hogy szakszerû felügyelet mellett indult meg a szülés.
szia, ha folyik azonnal kell menni, mert megszûnik a baba védettsége a bacikkal szemben. Ha fájásaid vannak akkor, akkor kell indulni, ha 5 percenként követik egymást a fájások és ez rendszeres. Hogy milyen gyorsan vajúdsz az teljesen alkati kérdés. Én pl. 23:15-re értem be a kórházba és 2:25-kor a kezemben tartottam a kicslányomat. Ilyen gyors szülést kívánok neked is. :) ) Grat. a bébihez.
Érdekesnek találom, hogy mindenki a fertõzésrõl ír. Ha egészséges a kismama honnan kapna a baba fertõzést? És a kórházi vízben vajúdás, vagy a kórházi zuhany miért lenne veszélytelenebb mint az otthoni? Egyébként nem értek egyet azzal az anyukával aki azt írta, hogy antibiotikumot kapott miután elfolyt a magzatvize, mert én ezt úgy értelmeztem, hogy azért kapott gyógyszert amiért elfolyt a vize!? Meg kéne néznie az utolsó laboreredményeit! Valószínûleg volt valamilyen betegsége amit a baba elkaphatott volna a szülõcsatornában, és ezért kapott antibiotikumot. Ne riogassunk senkit. Egyébként szerintem az orvosod, vagy egy szülésznõ szívesen segít. Nyugodtan hívd a kórházat és beszélj meg 1 találkozót valamelyi szülésznõvel.


A magzatvíz elfolyása után mennyi idővel kell megindítani a szülést?

Baráti társaságomból egy házaspárnak szülés után meghalt a kisfia. :( Megrepedt a burok, egyb?l mentek a kórházba, ehhez képest kb. 12 óra múlva császározták meg a kismamát. A baba fert?zést kapott, néhány nap múlva meghalt. Egyébként probléma mentes volt a terhesség és a baba is egészséges volt. Tehát van arra valami szabály, hogy maximum mennyit lehet várni a császármetszéssel? Tapasztalatok? El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Elég gyakran elõfordul, hogy a magzatvíz elfolyásától számítva több mint 12 óra múlva lesz meg a baba, akár simán, akár császárral. Ez önmagában nem okoz fertõzést. Náluk valami másnak is történnie kellett.

Elég gyakran elõfordul, hogy a magzatvíz elfolyásától számítva több mint 12 óra múlva lesz meg a baba, akár simán, akár császárral. Ez önmagában nem okoz fertõzést. Náluk valami másnak is történnie kellett.
Nálam is a víz folyt el elõször és 10, 5 óra múlva lett meg a baba simán.ha folyamatosan nézik a szívhangot, akkor ilyen nem fordulhat elõ.
Nekem ahogy elfolyt a víz, fájásgyenge voltam, tehát nem jöttek rendesen a fájások, így rá 3 órára oxitocint kaptam és megszületett a lányom 5 óra múlva.Kaptam én is, õ is antibiotikumot, illetve külön ellenõrizték a vérképét idõ elõtti burokrepedés miatt.Semmi bajunk nem lett hála Istennek!
Én 36 hetesen kaptam el egy húgyúti fertõzést. Kitenyészett a vizeletemben a baktérium, ami okozta (terhesség alatt fokozott a veszély a fertõzések összeszedésére). Kaptam rá antibiotikumot, el is múltak a panaszaim. 38. héten hirtelen elfolyt a magzatvíz. Doki szerint a fertõzés ráterjedhetett a burokra, elgyengítve ezáltal egy kis részen. 16 óra alatt lett meg természetes úton a lányom. Valóban, ahogy elõttem is írták, a víz elfolyása után 4 óra múlva kaptam i.v. antibiotikumot, majd a szülés után még egy adagot és a lányom is, illetve neki még itthon is adni kellett 10 napig. Szerencsére nem lett semmi következmény, erõs, egészséges nagylány lett. Sajnálom a barátaidat, részvétem nekik. Valamilyen nagyon komoly fertõzés lehetett a háttérben.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom a pontos részleteket, nem akartam kérdezõsködni, de azt mondták, hogy kapott antibiotikumot a mama és a baba is. Szóval lehetséges, hogy már meg volt a fertõzés a burokrepedés elõtt is. De akkor nem kellett volna, hogy valami jele legyen ennek? Minden lelete rendben volt végig.
A protokoll szerint 24 órán belül.Ez a fõ kérdésedre a válasz.Az, hogy 12 óra telt el a burokrepedés és a császár között, nem indokolja a fertõzést, ott valami más is történhetett(pl.a baba már nem érezte jól odabent magát, és belekakilt a vízbe, esetleg valamiért valamifajta felszálló fertõzést kaphatott(ehhez elég egy nem túl tiszta körülmények között vizsgálat)).Nekem az elsõ babánál hétfõ délután folyt el a víz-fájásom nem volt, de szépen nyíltam, és a baba is rendben volt-és kedd reggel indították meg a szülést.Este kaptam egy antibiotikum szurit, a fertõzések elkerülése végett.Nem is lett gond
utolsó vagyok, tényleg most hogy írja az elõttem levõ, kaptam én is infúziót is. És kb. ennyi idõre rá.
igen, a fertõzés volt a probléma, de attól még nem értem a dolgot. Nem nézték folyamatosan a baba szívhangját??? Nekem is folyt a vizem. Sõt ömlött, ezért folyamatosan rajtam kellett lennie a szívhang figyelõnek és nem is mozoghattam nagyon, hogy maradjon még bent víz. Nehogy száraz szülés vagy császár legyen. Pár óra múlva (mivel még épp hogy elkezdõdtek a fájások) kaptam az oxi-t a legkisebb dózisban. (15perc/csepp???). A lényeg, hogy folyamatosan figyeltek, vizsgáltak (méhszáj). Részvétem.
a protokoll szerint 24 óra múlva meg kell születnie a babának, nyilván folyamatosan figyelik a babát és a mamát is, ha probléma van, akkor nem várják ki a 24 órát. Egyébként a fertõzések elkerülése végett 4 órával a magzatvíz elfolyása után antibiotikumot adnak megelõzés gyanánt ha van gond, ha nincs. Nekem mind a kétszer elfolyt a magzatvíz, hagytak természetes úton szülni, nem volt semmi gond szerencsére.
Ja csak most látom, h fertõzést kapott a baba. szerintem azt nem akkor kapta amikor a víz elfolyt, már elõtte történhetett valami. de akkor is szörnyû.
HA a Streptococcus B leoltás negatív, akkor 12 órát várhatnak a szülés megindításáig (csak akkor, ha a magzatvíz színe normál, és a szívhangok is jók). Ha pozitív az eredmény, akkor 4 órán belül be kell kötni az oxytocint, és beindítani a szülést. Ez a szabály betöltött 36. hét után.

A magzatvíz elfolyása után mennyivel született meg a babátok?

Legjobb válasz: Szia!Az én kisfiam 7 orára született onnan,ahogy elfolyt a magzatviz:) 5 Éve már enek,de mintha tegnap lett volna:)

Szia!Az én kisfiam 7 orára született onnan, ahogy elfolyt a magzatviz:) 5 Éve már enek, de mintha tegnap lett volna:)
Nekem éjfélkor folyt el és 11-kor lett meg a babám. Fél 7-kr kezdõdtek a fájások, addig csak pihennem kellett. 1. baba volt.
nekem hajnali fél négy körül.és 11:40re született meg a kisfiam
Szia!Nállam 16 óra körül kezdett el szivárogni és másnap 9.50-kor lett meg a pici.
Háromszor szültem, mind a háromnál úgy kezdõdõtt, hogy elfolyt a magzatvíz. Elsõ 11 óra, második 7 óra, harmadik 5 óra alatt lett meg.
Este fél kilenckor folyt el a vizem és éjfél után megvolt a baba.
Nekem pontosan 12 óra, hajnal fél háromkor kezdett szivárogni és délután fél háromkor született meg a pici fiam.
Az elsõ babámnál burokrepesztés volt közvetlenül a tolófájások elött, a második babámnál kb.este fél 9 kor kezdett szivárogni és másnap 13:43 kor lett meg.
Este 10-kor folyt el a m.víz és másnap de.9 óra 11-kor császárral született a fiam.
Nekem kozvetlen a szules elott folyt el. Ugy 10 perc telhetett el kozte.
Fél 8-kor kezdett szivárogni a magzatvizem és 12:50-kor született a kislányom. Viszont engem császároztak.
Szia!Elsõ babám, születése elõtt 5 órával folyt el a magzatvíz.Hamar kibújt, gyorsan ment minden!:)
Éjfélkor kezdõdött a fájások, reggel 7-kor a doki burkot repesztett és 14:05-re lett meg Szamika!A szülinapomon!
Fél 8kor folyt el a magzatvíz, este 7re lett meg a lányom:)
Engem 23:00-kor nöntött el, mintha bementem volna egy medencébe, de csak másnap 12:10-kor lett meg a fiam. Egész éjjel egybefolyó fájásaim voltak, de nem tágultam semmit... :( Simán szültem.
6, 5 óra múlva :)
Éjfél után folyt el a magzatvíz, hat órával késõbb született meg a fiam. (Viszont az elsõ három órában semmilyen fájásom nem volt, a második felében meg egymást érték, 2 percesekkel kezdõdött, aztán meg már azt sem tudtam pontosan, hogy mikor ér véget az egyik, mikor kezdõdik a másik, annyira egymás nyakán voltak.)
Itthon 12.30kor minden ok nélkül szinte csobogott a magzatvíz!És este 20.10perckor megszületett a kisfiam, sajnos nem voltak fájásaim és nem tágultam infúziót kaptam!
Nekem burokrepesztésem volt éjjel 6-kor és két órával késõbb megszületett a kisfiam! :)
Pontban reggel 8-kor folyt el a víz, 14:27-kor lett meg a fiam, igaz, császárral.
Nekem a magzatviz elfolyasa utan egy orara kezdtek jonni a fajasok es osszesegeben 10 ora mulva lett meg a babam, termeszetes uton szultem meg.
8-kor elment a víz (még otthon, mindenféle elõjel nélkül), 10.40-kor meglett a lányom.
8-kor elfolyt a magzatvíz, 10.40-kor megszületett a lányom. Elsõ baba, de hál istennek nem repedtem és vágni sem kellett, örülök hogy ilyen gyorsan túl voltunk az egészen!

A barátnőm már 13 órája fekszik a szülészeten de semmi változás! Ha csak csordogál a magzatvíz de nem folyt el és semmi fájás nincsen csak keményedés, tágulás 1 ujjnyi akkor mennyi idő után "csinálnak valamit"? Ha reggel sem lesz semmi változás?

Legjobb válasz: Ha csordogál a magzatvíz illenék neki fájáserõsírõ (oxitocin) infúziót adni... Hiszen megrepedt a magzatburok, jó lenne, ha a dokik tennének valamit... Szerintem kérdezzetek rá!!!

Ha csordogál a magzatvíz illenék neki fájáserõsírõ (oxitocin) infúziót adni... Hiszen megrepedt a magzatburok, jó lenne, ha a dokik tennének valamit... Szerintem kérdezzetek rá!!!
Remélem mire ezt a választ írom, már meglesz a baba! Nekem is adtak fájáserõsítõ(oxitocin) infúziót mindkét szülésnél. Az elsõnél sajnos nem hatott, de a másodiknál igen. Majd írd meg, mikor lett meg a baba! És hogy mi volt?!
Sajnos sok anyuka, nagyon sokat vajúdik, fõleg az elsõ babával. Nekem éjfélkor kezdõdtek a fájásaim, és a baba, de. 11-kor született. Ha valami gond lenne, úgy is lépnének az orvosok, türelem, hamarosan meglesz az a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!!Most hívott, hogy végre rákötötték az infúziót, állítólag ilyenkor szoktak várni 12 órát!
Én 20órát vajudtam, de nekem azt mondták, hogy amíg a szívhang rendben, hagyják.6 ujjnyira tágultam, de onnan sehova.Végül a szívhang lement 100 alá, és irány a császár.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!!! A baba végül tegnap 12óra után pár percel meglett!!!Az oxitocin hatására megindultak a fájások de a tágulás nem lett nagyobb 1 ujjnyinál!!!Lement a szívhang 90körülire és a végén megcsászározták!Csodálatos kisbaba lett!Mindenkinek jó babavárást!
2. válaszoló vagyok. Sajnos az én elsõ szülésem is így alakult, nagyjából ennyi vajúdás után, szintén császár lett. De azóta a kislányom csodálatos 6 éves csajszi! Viszont 10 hónapja szültem a kisfiam, és õt sikerült rendesen, így a barátnõdnek is sikerülhet legközelebb! Gratulálok neki, nagyon sok boldogságok kívánok a babához, é jó egészséget! Neked meg köszi, hogy leírtad.

Evés után mennyi idővel érezheti a Baba a magzatvizen át az elfogyasztott étel ízét?

Legjobb válasz: szia! Sok mindentõl függ. Attól , hogy mennyit ettél , õ milyen gyorsan "pisikézi" ki. Kb. 1- 1, 5 óra. De ez nem talpkõ , nem tudom pontosan.

szia! Sok mindentõl függ. Attól , hogy mennyit ettél , õ milyen gyorsan "pisikézi" ki. Kb. 1- 1, 5 óra. De ez nem talpkõ , nem tudom pontosan.
Én a multkor "teszteltem" csokival, 4 kockát ettem, negyed órán belül elkezdett mocorogni a baba.Szerintem ennyi idõ alatt eljutott hozzá.
Pont a múlt héten mondta a dokim, hogy cirka 10 perc és érzi õ is az ízt. :)

A magzatvíz elfolyása után mennyi időre jön az első cica?

Sík ideg vagyok, most szül a cicus!

Legjobb válasz: Ha eddig nem válaszolt senki, gondolom, mostmár felesleges. :) Amúgy változó, az egyedi különbségek is nagyok, meg az sem mindegy, hanyadszor szül.

Ha eddig nem válaszolt senki, gondolom, mostmár felesleges. :) Amúgy változó, az egyedi különbségek is nagyok, meg az sem mindegy, hanyadszor szül.
A kérdező hozzászólása: Rendben lezajlott minden:) ) Köszi a válaszodat!!
Én úgy tudom, 2 hétig.
Ezt a vizsgállatot 16hétes korban végzik, akkor spontán vetélés esélye kevesebb mint 10%, aztán pedignem kell tartaniVetéléstol a babának vizsgállat nem árthat, egyedul te donthetsz a vetélésrol a vizsgállat eredménye után (ha esetleg kiderulne valami orokolt betegseg)... de ezenneizgulj minden oké lessz!!!

A magzatvíz elfolyása után mennyi idővel lett meg a babád?

Tapasztalatokra lennék kíváncsi. A megel?z? (nem tegnap) vasárnap este 8-kor kezdtem el elveszíteni a nyákdugóm. Szépen folyamatosan ma hajnali 3-ig távozott bel?lem. Már a szivárvány minden színében játszott:D Volt véres, barnás, narancs, és sárga is.:D Ma reggel 5:59-kor pedig arra ébredtem, hogy folyik a magzatvizem. Bementem kórházba, és azt mondták, hogy max 24 óra múlva menjek vissza, ha addig nem kezd?dnek meg a fájások, mert még nincsenek:( Kinek mikorra lett meg a babája a magzatvíz elfolyása után? 1. babám, 37+6 hetes vagyok:D

Legjobb válasz: Nekem 7 óra. Valóban elég lett volna a dokit felhivnod, mert ha elfolyt, akkor még 24 órád van simán, annál többet viszont nem engednek a fertõzésveszély miatt. Tehát ha 24 órán belül magától nem jön ki, akkor kiveszik császárral. Nekem elfolyt, hivtam a dokit, mondta, hogy lassan egerésszek be, tusi, ilyesmi nyugodtan, nem kell rohanni (100 km), de azért szedelõzködjünk. Tusi közben indultak a fájások is, az elfolyás után 1 órával. Rá 6 órára lett baba. És nekem ez koraszülött ikrekkel volt, szóval nem kell idegeskedni, ha nálam se idegeskedett a doki a 35. héten :-). Nem is volt semmi gond, szépen, okosan kibújtak...

Nekem 7 óra. Valóban elég lett volna a dokit felhivnod, mert ha elfolyt, akkor még 24 órád van simán, annál többet viszont nem engednek a fertõzésveszély miatt. Tehát ha 24 órán belül magától nem jön ki, akkor kiveszik császárral. Nekem elfolyt, hivtam a dokit, mondta, hogy lassan egerésszek be, tusi, ilyesmi nyugodtan, nem kell rohanni (100 km), de azért szedelõzködjünk. Tusi közben indultak a fájások is, az elfolyás után 1 órával. Rá 6 órára lett baba. És nekem ez koraszülött ikrekkel volt, szóval nem kell idegeskedni, ha nálam se idegeskedett a doki a 35. héten :-). Nem is volt semmi gond, szépen, okosan kibújtak...
Éjjel 2.20-kor kezdett el folyni a magzatvíz, bementünk, negyed 4 körül vettek fel az osztályra, az elsõ fájások 6 körül voltak, 9 körül kellett átmennem a szülõszobára, 10.20-ra lett meg a fiam. Akkor 8 óra :) De ebbõl igazából az utolsó 2 volt a durva.
burokrepesztéssel indították a szülést, rá 12, 5 órára lett meg a kislányom.
4orakor elfolyt 7.2ökor bementem a korhazba fajasok nelkul, 11.2okor a kezemben tartottam.holnap lesz a kisangyal 2 hetes.
1.gyerek kb 8 órával 2.gyerek kb fél órával:)
Nekem burok repesztéstõl számítva 12 és fél órára rá lett meg a kisfiam.
Nekem csak szivárgott a magzatvíz, de befektettek. SZerencsére aznap éjjel 11-kor el is ment teljesen, azonnal szülõszoba és másnap hajnalban 4.45-kor megszületett a fiam. Ja és semmi fájásom nem volt, csak akkor indult be miután megkaptam a beöntést úgy fél1 tájékán, aztán szerencsére rohamtempóban tágultam. (elsõ bébi volt)
Utolsó vagyok, bocs, a kicsim rányomott.Szóval meg KELL születnie a fertõzés veszély és egyéb ok miatt.Itthon ilyenkor már nem küldenének haza, sõt!
Nekem igen gyorsan, de ne hagyd magad, mert maximum 24 órán belül meg KELL
Majdnem 12 órára. Ahol én szültem 12 óra max idõ, amíg meg kell lenni a babának a fertõzésveszély miatt. Az én babám sajnos meg is kapta, antibiotikumra szorult. Átkerült egy másik kórházba, ott már csak 8 óra az idõ.
12 óra múlva már a kezemben volt a fiam. Az elsõ 5 órában nem volt fájásom. Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Nem folyt el az egész, és még nem indultak be a fájások. De mondták, hogy figyeljek a hõmre, a víz színére, fájásokra. Angliában élek, itt máshogy mûködnek a dolgok, de nem aggódok, itt így szokás. Ha nincsenek 5 perces fájásaid, hazazavarnak...
Szia! Elég fura, hogy hazaküldtek. Magzatvíz elfolyáskor már nemhogy nem szabad hazaküldeniük, hanem folyamatos megfigyelés alatt kellene tartaniuk!!!! Én a magzatvíz elfolyásának kezdetétõl (mert ugye elõször csak szivárgott) számítva 24 óra múlva szültem meg a kisfiamat, 40+5 hétre. Ennek, hogy ilyen soká született meg a magzatvíz elfolyása után, az lett az eredménye, hogy magas volt a CRP értéke, ami miatt 11 napot töltöttünk kórházban. Folyamatosan antibiotikumot kapott, naponta 2x, a kis fejébe bekötött infúzión keresztül!!! Nem ijesztgetni akarlak, de szerintem menj vissza a kórházba és ha más nem akkor kérdezz rá, hogy miért is küldtek haza pontosan!!!!
A kérdező hozzászólása: Hello, azóta megszültem. Na, hát elég hosszúra sikerült nekem, több, mint 24 óra lett. 5:59-kor kezdett el folyni a magzatvizem hétfõn reggel, és kedd reggel 6:39-re lett meg a kislányom.:D Azóta itthon vagyunk, köszönöm a válaszaitokat:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!