Találatok a következő kifejezésre: A magzatvíz mit kell (28 db)

Milyen színe, szaga van a magzatvíznek? Mire kell figyelni?

Legjobb válasz: Még jó,hogy langyos.:)

Még jó, hogy langyos.:)
Olyan mint a víz, se színe se szaga..
Nekem olyan volt, mint a tiszta víz. Se színe, se szaga.
Hát az én vizemnek sem volt sem színe, sem szaga sem édeskés illata, pedig én is megszagoltam..nekem inkább ráadásul még nyálkás is volt, de persze színtelen. 6 napos kisfiú anyukája
nem igaz. kicsit édeskés szagú, és lehet enyhén sárga a víz., és enyhén langyos is. jöhet szakaszosan is, de folyhat egyfolytában is.
az én magzatvizembe belekakilt a baba ezért kakás (barnás-szürkés) volt és büdös, még 3 nap után is éreztem mikor haza mehettem a kórházból. a babának szerencsére semmi baja nem lett, ma már teljessen egészséges 2 éves nagyfiú. azt mondják ez az oxigénhiáynyos állapottól van álltalában!
átlátszó, édeskés
Édeskés?Megkóstoltad vagy honnan tudod?
az illata édeskés és nem, nem kóstoltam meg, de megszagoltam, mert csak szivárgott és bizonytalan voltam

Ha elmegy a magzatvíz mennyit kell várni a szülés beinditásáig? Én mikor születtem 5 órát vártak és ennek köszönhetően egyik kezem kicsit bénább, mivel lenyeltem egy csomó nem is tudom mit és fél órán át élesztettek újra.

Legjobb válasz: Van olyan orvos, aki majdnem egybõl adja az oxitocint, ha nincsenek fájások és elfolyt a magzatvíz, viszont van ahol várnak hogy magától elinduljanak a fájások. Az hogy mennyit várnak, az kórházfüggõ ill. orvosfüggõ. Gondolom meconiumos volt a magzatvíz és abból nyeltél.

Van olyan orvos, aki majdnem egybõl adja az oxitocint, ha nincsenek fájások és elfolyt a magzatvíz, viszont van ahol várnak hogy magától elinduljanak a fájások. Az hogy mennyit várnak, az kórházfüggõ ill. orvosfüggõ. Gondolom meconiumos volt a magzatvíz és abból nyeltél.
nekem elõszõr adták az oxyt és utána volt burok repesztés-augusztusban szültem

Amikor elfolyik a magzatvíz, mire van még idő? Lehet még lezuhanyozni és gyorsan hajatmosni, szárítani, vagy azonnal mentő és menni kell a kórházba?

Legjobb válasz: Hát attól függ ,hogy mennyire gyorsan folyik el szerintem. Mert ha ömlik és több liter egyszerre, akkor kell lefeküdni, hogy elõre ne essen a köldökzsinór azt hiszem. de nekem pl csak úgy folyt, hogy elõször pisilés szerû volt, majd lassan a többi is. nyugodtan ööszepakoltunk, zuhiztam, bementünk a kórhazba hajnali 2kor és este 7re született meg a lányom. de nekem éjjel még nem voltak fájásaim, csak délelõttõl.

Hát attól függ , hogy mennyire gyorsan folyik el szerintem. Mert ha ömlik és több liter egyszerre, akkor kell lefeküdni, hogy elõre ne essen a köldökzsinór azt hiszem. de nekem pl csak úgy folyt, hogy elõször pisilés szerû volt, majd lassan a többi is. nyugodtan ööszepakoltunk, zuhiztam, bementünk a kórhazba hajnali 2kor és este 7re született meg a lányom. de nekem éjjel még nem voltak fájásaim, csak délelõttõl.
hát nekem nem egyszerre ment el inkább csak szivárgott és még 4 óra múlva lett meg a baba...
Akkor kell rögtön menni, ha zöld a magzatvíz, vagy valamilyen csúnya színe van.az bíztos, hogy erösõdnek a fájások, miután elfolyik.Nálam elsõ gyereknél otthon folyt el, 2 ótát semmi fájás nem volt.Másodiknál a korházba, 1 órával utána meg is volt a baba.
Igen, amiatt tanácsolják, hogy ha elfolyik a magzatvíz-és nem csak szivárog-, hogy fekvés, és mentõ hívás, mert ha még nincs beékelõdve a baba feje, akkor a kifolyó víz elõresodorhatja a köldökzsinort, és az nagy baj; gondolom nem kell részletezni. Nekem a terhesség végén ez már állandó parám volt, és nagyon szerettem volna fájásokkal bekerülni a kórházba, hogy ott folyon el a magzatvíz. Aztán jöttek is a fájások, és ha idõben hívom apát, akkor be is értünk volna, de én még tököltem (tusolás, hajmosás, szárítás, kétkedés, hogy ezek már biztos azok a fájások-e, stb.), így még otthon folyt el a víz (ráadásul már zöld volt), de nem lett semmi baj. Úgyhogy csak pozitívan..., és könnyû szülést Neked.
Nekem nem csak szivárgott, hanem egyszerûen elöntött a magzatvíz...úgyhogy sok mindenre nem volt idõm, eszembe sem jutott hajat mosni. :)
Hát én nyugodtan vacsiztam zuhanyoztam. A dokim jól le is ba*ott mert nem volt lenn teljesen a baba feje, és mondta hogy a járkálástól elõre csúszhatott volna a magzatvíz!!!
Amennyiben faros a baba, akkor azonnal fekvés! És mentõ!(mivel a baba fejénél már nem marad) Ha nem: hát nekem 6 körül folyt el, 7 körül értünk be (a lakásból látszik a kórház, és nem mostam hajat, nem tudom mit csináltunk), és 12 órát vártak rá, hogy meginduljon magától. Addig semmit nem csináltak, csak megkérdõjelezték, hogy elfolyt....
Én is úgy tervezem lezuhanyzok, hajat mosok, fogat mosok!Már összepakoltam mindent azokat csak be kell dobni az autóba, de én még a kicsi fiacskámat , , körbenyalom, , azt hiszem az nehezebb lesz, hogy itthon kell hagynom!!!!
nekem azt mondta a védõnõ, hogy ha elfolyik a magzatvíz, akkor a fertõzésveszély megnövekedése miatt 1 óra múlva ajánlatos beérni. de abba az egy órába sok minden belefér
Jajj, dehogy kell! Az tény, hogy be kell menni a kórházba, de pl. nekem mikor elment a magzatvíz utána még fél napig egyáltalán nem jöttek a fájások. Mondjuk elég nehéz úgy készülõdni, hogy közben csak folyik, csak folyik... :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor miért ilyesztgetnek azzal, hogy ott a helyszínen le kell ûlni, vagy feküdni és várni a mentõket? Én is még szeretném majd rendbehozni magam, mielõtt elindulok.
Én lezuhanyoztam, hajat mostam, megszárítottam, összepakoltam a cuccomat (mert elõtte ezt elsumákoltam :-)), majd autóba ültünk és a férjem bevitt a kórházba. Ott sem úgy fogadtak, mint a Vészhelyzetben, hanem tök nyugisan, kényelmesen intézték a dolgokat. Ez reggel volt, és este 8-kor bújt ki a kisfiam.
Nekem reggel 8-kor kezdett el szivárogni, 9-kor kezdõdtek a fájások rögtön 10 percesek és délután 15:23-ra lett meg a lányom.Változó.Azért mondják, hogy minnél hamarabb kórház mert nem lehet tudni, hogy milyen ütemben indul meg a szülés az elfolyt víznél!


S. O. S! Mara vagyok kiirva, most voltam vizsgalaton, be kell mennem a korhazba, mert keves a magzatviz. Mire szamolhatok, mi fog törtenni?

Legjobb válasz: Rátesznek nst-re és ha van fájás lehet beindítják, vagy fekszel pár napot amíg nem jön magától a baba. Könnyû szülést és sok anyai örömöt kívánok!

Rátesznek nst-re és ha van fájás lehet beindítják, vagy fekszel pár napot amíg nem jön magától a baba. Könnyû szülést és sok anyai örömöt kívánok!
Szia. Mire én már olvasom és válaszolok, lehet hogy már szülsz :) Minden esetre sok boldogságot és egészséget, jó babázást kívánok! :) 36 hetes kismama
Csak én válaszoltam egyedül! Minden jót!
Mitõl félsz? Anya leszel, lehet délután a kezedben tarthatod a babádat! Ne félj! Nekem 2 fiam van!
És észleltek fájást?
A kérdező hozzászólása: nem eszleltek fajast, vagyis nem mondtak.Most mar indulok a korhazba, mert mar ott kene legyek.Köszönöm mindenkinek a valaszt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors valaszt.Nagyon felek.Azt mondtak, ha minden vizsgalat jo, akkor holnap haza jöhetek.Most voltam Nst-n.
A kérdező hozzászólása: itt vagyok a babas korteremben.Meg nem szültem, igazad volt ctg-re raktak, vert vettek es meg nem törtent semmi, 4 orankent nezik a ctg-t, ugy hogy szurkoljatok
szia! kitartást, türelmet Neked! remélem, könnyû szülésed lesz! Jó egészséget a babádnak és Neked is! majd írj, mi újság!
A kérdező hozzászólása: Szia!Haza engedtek a korhazbol, minden rendben.Itt A usztriaban nem inditjak meg a szülest, 10 napot varnak, a kiirt idöpont utan es aztan csaszaroznak.Nem hasznaljak az oxitocint.Ugy hogy meg türelmesnek kell lennem.

38 hetes és 3 napos vagyok. Az ultrahangon azt mondták, hogy 2-es érettségű a méhlepény, hogy naponta kell járnom ctg-re és, hogy az átlagosnál kevesebb a magzatvíz. Ezek mit jelentenek?

Legjobb válasz: szia! a 2-es érettségû méhlepény ilyenkor nem jelent gondot, ez azt jelenti, hogy már vannak mészlerakódások a méhlepényen, de ezt 4 fokozaton mérik, a 3-as érettség jelenti, hogy már elöregedett a méhlepény, de még ekkor is el tudja látni a babát. Szóval 38 hetesen a 2-es érettség tök jó. Valószínûleg a kevesebb magzatvíz miatt kell járnod a ctg-re, de ne ijedj meg, ez is csak azt szolgálja, hogy folyamatosan tudják követni a baba állapotát. Ez inkább csak óvintézkedés, hogy nehogy váratlanul nagyon lecsökkenjen a magzatvíz mennyisége.

szia! a 2-es érettségû méhlepény ilyenkor nem jelent gondot, ez azt jelenti, hogy már vannak mészlerakódások a méhlepényen, de ezt 4 fokozaton mérik, a 3-as érettség jelenti, hogy már elöregedett a méhlepény, de még ekkor is el tudja látni a babát. Szóval 38 hetesen a 2-es érettség tök jó. Valószínûleg a kevesebb magzatvíz miatt kell járnod a ctg-re, de ne ijedj meg, ez is csak azt szolgálja, hogy folyamatosan tudják követni a baba állapotát. Ez inkább csak óvintézkedés, hogy nehogy váratlanul nagyon lecsökkenjen a magzatvíz mennyisége.

A korhazi csomagba mit vigyek magamnak es a babanak? Angliaban lakunk. Mikor keszitsem ossze? Ha elmegy majd a magzatviz, nyakdugo azutan rogton menni kell a korhazba vagy ha csak jonnek a fajasok?

28 hetesek vagyunk.Elso babank lesz.

Legjobb válasz: szia, lényegében ugyanazokat mint ha otthon lennél, egyedül én azt a különbséget láttam, hogy a babának is érdemes a cuccait (ruha, pelusok) bevinni, mivel rövidebb ideig tartják bent õket a szülés után. Vannak honlapok, ahol felsorolják mit érdemes bevinni (angol és magyar is). Amikor elfolyik a magzatvíz elõször fel kell a kórházat hívni. Akkor megmondják, hogy menjél vagy még várjál. Általában a fájások (ha elég gyakoriak) során kell bemenni (de ez most csak sablon). A védõnõdet is megkérdezheted nyugodtan. (Nekem sajnos indítás volt, úgyhogy pont ezt nem éltük át, pedig nagyon készültem :)))

szia, lényegében ugyanazokat mint ha otthon lennél, egyedül én azt a különbséget láttam, hogy a babának is érdemes a cuccait (ruha, pelusok) bevinni, mivel rövidebb ideig tartják bent õket a szülés után. Vannak honlapok, ahol felsorolják mit érdemes bevinni (angol és magyar is). Amikor elfolyik a magzatvíz elõször fel kell a kórházat hívni. Akkor megmondják, hogy menjél vagy még várjál. Általában a fájások (ha elég gyakoriak) során kell bemenni (de ez most csak sablon). A védõnõdet is megkérdezheted nyugodtan. (Nekem sajnos indítás volt, úgyhogy pont ezt nem éltük át, pedig nagyon készültem :) ))
szia!en is angliaban vagyok, 33 hetes terhes, mar alig varom a szulest!nekem azt mondta a midvife hogy varjak amig a fajasok surusodnek, ne menjek tul koran!a korhazi csomagba viszek haloinget amiben szulni fogok, meg utannara egyet es ruhat amiben hazajovok.meg persze betetet, es bugyit!a fiamnak viszek ruhakat, pelust, torlokendot!remelem hamar kiengednek majd mert en utalom a korhazat!!!puszika neked es szep babavarast
Szoptatos melltarto, es melltarto betet. Szerintem szerezz be bimbo kremet is, mert ha olyan kisbabad lessz mint az en kisfiam...:) O egy kis porszivo :) Ne a boltba vegyel kremet hanem a gyogyszertarba a neve Lansinoh. Ez a legjobb az elhasznalt mellbimbora. Elozo voltam

Tegnap voltam 4d-s ultrahangon és azt mondták sok a magzatvízem. (15 hetes vagyok) Esetleg valakinek mondtak hasonlót? Mit lehet, kell róla tudni? Mire kell odafigyelni? Nagy gond ez?

Legjobb válasz: elsõ lányommal volt sok a magzatvizem. sürübben hivtak be uh-ra,de 30 hétre vagy elõtt teljesen normálisra beállt. Ne izgulj,nem lesz semmi gond. Szép babavárást.

elsõ lányommal volt sok a magzatvizem. sürübben hivtak be uh-ra, de 30 hétre vagy elõtt teljesen normálisra beállt. Ne izgulj, nem lesz semmi gond. Szép babavárást.
ha sok a magzatvize a terhesség vége felé gyakrabban vizsgálnak és sokat kell majd pihenned, a burok nehogy megrepedjen.
nekem is több volt a 20. hét környékén, de a köv. UH-n, a 22. héten, és a továbbiakban is már normális mennyiségû volt. nem kell megijedni, ettõl függetlenül minden rendben, ha nem mondtak mást :)
SZIA! ÉN 17-HETES VAGYOK, MÉG NEM VOLTAM 4D:-(MENNYIRE LEHET JÓL LÁTNI A BABÓT?
A kérdező hozzászólása: Az én babám hason feküdt nem sokat mutatott meg magából de azért a lábait széttette és megmutatta, hogy fiucska. De az összes fõbb szervét láttuk, hallotam a szívverését. Az arca még nem babás, de persze késõbb jobban lehet látni. Én azért mentem el, hogy megtudjam kislány vagy kisfiú-e. Pesti vagy? Akkor tudom ajánlani ahol én voltam a weblapjuk http://www.baross4d.hu
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat remélem minden rendben lesz:)
Igen, itt lakom pesttöl 10-km-re!érdekelne!
Nagyon drukkolok, hogy úgy legyél, mint az elõttem válaszolók, hogy idõvel helyreálljon a magzatvíz mennyisége. Sajnos én úgy jártam, hogy kb. a 24. héttõl mondták, hogy sok a magzatvizem és két hetente kellett mennem ultrahangra, plusz volt benne egy 4D is. Összesen négyszer voltam, semmi rendelleneset nem láttak sosem. Akkor a biztonság kedvéért beutaltak a Debreceni Klinikára genetikai ultrahangra. Ott meg már nem láttak gyorortelõdést. Utána másfél hét múlva visszamentem megint oda, ahova addig is jártam ultrahangra, ott meg minimális gyomortelõdést láttak. Mondták, hogy tény, hogy csak minimális, de van. Na rá két hétre Debrecenben megint nem láttak gyomortelõdést. És most ott tartok, hogy jövõhéten be kell feküdnöm a Debreceni Klinikára, mert megrepedhet a burok a sok víztõl, és akkor már ott is fogok szülni, mert ott nagyon felszerelt a gyermeksebészet, mert sajnos lehet, hogy valami nyelõcsõzáródási rendellenessége van a picinek és lehet, hogy azonnal mûteni kell. Nagyon el vagyok keseredve, de próbálok pozitív maradni. Szóval nem akarlak megijeszteni, de sajnos ilyen is van. Remélem neked minél hamarabb helyreáll a magzatvíz mennyiség. Minden jót kívánok!

A magzatvíz elfolyása után mennyi idővel kell menni a kórházba, egyáltalán mikor kell bemenni, hogy ne 1 napig legyek bent?

Legjobb válasz: Magzatvíz elfolyása után azonnal be kell menni,hisz akkor már bármelyik pillanatba megkezdõthet a szülés,vagy is készen áll a baba h kibújón:) Az már csak rajtad áll h meddig kell bent lenned hísz ki kell tágulnod legalább 4 újnyira.meg h fekszik a baba.

Magzatvíz elfolyása után azonnal be kell menni, hisz akkor már bármelyik pillanatba megkezdõthet a szülés, vagy is készen áll a baba h kibújón:) Az már csak rajtad áll h meddig kell bent lenned hísz ki kell tágulnod legalább 4 újnyira.meg h fekszik a baba.
Szia! Ajánlatos bemenni a magzatviz elfolyása után egyböl.Amugy pedig hogy a szülés maga mint folyamat meddig tart az is változó, mindenkinél más .Grat a babához:) 29hetes kismama:)
Be kell menni a magzatvíz elfolyása után azonnal, mert mivel már nincs burok, nagyobb a fertõzésveszély!
Mikor elkezdett szivárogni a magzatvizem rögtön be kellett mennem a fertõzésveszély miatt. Aznap történt amikorra ki lettem írva. Másnap szültem. Én is azon gondolkodtam milyen lesz, de annyira egyértelmûek a fájások, hogy tudni fogod mikor menj be!
Szia! Azonnal mivel fertõzést kaphatsz te és a baba is. Én antibiotikumot kaptam azonnal. Egyébként 3 napig mindenképp benn kell lenned majd. Én a szülés elõtt egy nappal kerültem be, de örülök neki, hogy szakszerû felügyelet mellett indult meg a szülés.
szia, ha folyik azonnal kell menni, mert megszûnik a baba védettsége a bacikkal szemben. Ha fájásaid vannak akkor, akkor kell indulni, ha 5 percenként követik egymást a fájások és ez rendszeres. Hogy milyen gyorsan vajúdsz az teljesen alkati kérdés. Én pl. 23:15-re értem be a kórházba és 2:25-kor a kezemben tartottam a kicslányomat. Ilyen gyors szülést kívánok neked is. :) ) Grat. a bébihez.
Érdekesnek találom, hogy mindenki a fertõzésrõl ír. Ha egészséges a kismama honnan kapna a baba fertõzést? És a kórházi vízben vajúdás, vagy a kórházi zuhany miért lenne veszélytelenebb mint az otthoni? Egyébként nem értek egyet azzal az anyukával aki azt írta, hogy antibiotikumot kapott miután elfolyt a magzatvize, mert én ezt úgy értelmeztem, hogy azért kapott gyógyszert amiért elfolyt a vize!? Meg kéne néznie az utolsó laboreredményeit! Valószínûleg volt valamilyen betegsége amit a baba elkaphatott volna a szülõcsatornában, és ezért kapott antibiotikumot. Ne riogassunk senkit. Egyébként szerintem az orvosod, vagy egy szülésznõ szívesen segít. Nyugodtan hívd a kórházat és beszélj meg 1 találkozót valamelyi szülésznõvel.

Mikor induljunk be a kórházba? Kb 20 perc az űt kocsival. Meddig lehet itthon húzni az időt. Ha elmegy a magzatvíz de mondjuk nincs vagy ritkák a fájások, akkor is rohanni kell?

Legjobb válasz: Nem kell rohanni de ha elfolyik a magzatviz akkor le kell feküdni és inkább mentõt hivjatok. Ha ritkák a fájások és elsõ baba ráértek 10 perceseknél indulni.

Nem kell rohanni de ha elfolyik a magzatviz akkor le kell feküdni és inkább mentõt hivjatok. Ha ritkák a fájások és elsõ baba ráértek 10 perceseknél indulni.
Általában azt szokták javasolni, hogy 5 perces fájásoknál érdemes elindulni. Ha a magzatvíz elfolyik, feküdj le kicsit, míg elmúlik vagy csak szivárog (hogy nehogy elõre csússzon a zsunór és a baba feje és a medence közé szoruljon), utána sem kell kapkodni. Lezuhanyozhatsz, összeszedheted a még nem berakott holmit, utána induljatok, rohanni akkor sem kell. Viszont ez akkor is érvényes, ha nincsenek fájások, de a víz elfolyt!
ha elfolyik, menj be minden képpen. vagy ha nem folyt el, de már 5 percesre rendezõdtek a fájások. nekem egyébként 3 percesek után már tolók jöttek. könnyû szülést!
Ha én a magzatvíz elfolyása után a fájásokra vártam volna, akkor még mindig itthon lennék, és egyben......pedig már 7 hónapja megszültem. Viccet félretéve......a magzatvíz elfolyása utáni 7. órában sem volt semmi fájásom, csak keményedtem. Ha víz elfolyással indul a szülésed, nem kell kapkodni, de mielõbb kórházba kell menni. Szép, könnyû szülést kívánok
5 perces fájásokkal ráérsz elindulni. Ha hamarabb mész, ott õszülsz meg a kórházban. Magzatvízzel pedig azonnal indulás (persze zuhanyozni még lehet).
Én 3 perces fájásokkal indultam, mert elõtte semmi nem utalt a szülés kezdetére. Egyszer csak elkezdett szabályos idõközönként jönni
Ha a magzatvíz elfolyik azonnal kórház független attól van e fájás vagy nincs!
Igy van, azonnal kórház!
Magzatvízfolyásnál egybõl kórház!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!