Találatok a következő kifejezésre: A magzatvíz mit (269 db)

Mi van ha sok a magzatvizem? Mit lehet tenni ellene? Van összefüggés a folyadékbevitel és a magzatvíz mennyisége között? Baj ha sok?

Legjobb válasz: Szia! Nekem kevesebb volt a magzatvizem és a doki azt monta, hogy igyak minimum 3 liter folyadékot naponta. azóta szerencsére helyre állt.A sok magzatvíz esetleg magas cukor miatt elõfordulhat, de épp a pillanattól is függ, ha nem túl sok akkor ne aggódj minden rendben lesz, de igyál sokat 1.5-2 litert.A több magzatvíz nem akkora gond, lehet minden ok nélkül is, nem úgy mint a kevesebb.Remélem kicsit segítettem:)A google-ben keress rá sok info van.Boldog babavárást! 24 hetes kismama

Szia! Nekem kevesebb volt a magzatvizem és a doki azt monta, hogy igyak minimum 3 liter folyadékot naponta. azóta szerencsére helyre állt.A sok magzatvíz esetleg magas cukor miatt elõfordulhat, de épp a pillanattól is függ, ha nem túl sok akkor ne aggódj minden rendben lesz, de igyál sokat 1.5-2 litert.A több magzatvíz nem akkora gond, lehet minden ok nélkül is, nem úgy mint a kevesebb.Remélem kicsit segítettem:) A google-ben keress rá sok info van.Boldog babavárást! 24 hetes kismama
Elõfordulhat olyan, hogy csak egyszer-egyszer több, az lehet attól, hogy a baba elõtte ürítette vizeletét.Ha rendszeresen sok, és kórosan sok, az orvos úgyis szól, és továbbküld vizsgálatokra, de a legtöbb esetben nincs baj, csak van akinek egy kicsit több, van akinek kevesebb.UH-on kiderül, és hidd el odafigyelnek, és szólnak ha baj van.
Köszönöm a válaszokat, egy kicsit megnyugodtam. Csak azért is aggódtam, mert ugye nem csinálnak mindig ultrahangot, most már eltelt 9 hét az utóbbi óta. És kicsit több odafigyelést igenyelnék ovosi részrõl.. de sajna megfizetni nem tudom ezért be kell érnem ennyivel. Ezért is segít sokat nekem ez a honlap, illetve TI! :) köszönöm
A kérdező hozzászólása: nahát az elõbbi komment helyett válaszként ment el.. hogy lehet?? :) ) Noh mind1. Azért Köszönöm!!!
szia, nekem is több a magzatvizem, nem tudják miért, minden leletem rendben van, de nem lehet ellene tenni semmit, nekem a dokim azt mondta inkább több legyen mint kevesebb, annyi kellemetlensége van nálam hogy többet kemény a hasam, és söröznöm kell egy-egy pohárkával olyankor, de azt mondta a doki hogy bármilyen alkohol megteszi, csak igyak egy picit.30 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: és akkor te sem érzel emiatt mninden mozgást?? Mert nekem sokat hullámzik, tehát látom, hogy mozog, de nem érzem..Nagyon kíváncsi volnék rád. Veled hogy van?
Szia, nekem is sok volt a magzatvizem az elsõ babámmal, ráadásul még a méhem is nagyobb volt kb 2 héttel a baba korához képest. Teljesen normálisnak mondta a doki, azt mondta, hogy csak elõny, mert így több helye van mozogni, és én is kevesebbet érzek belõle. Hullámzott a hasam rendesen és a utolsó harmadban már normális mennyiség volt már csak. Szépen kitöltötte a hasamat a lurkó, és mindennek ellenére akkorákat tudott rugni, hogy majd bepisiltem tõle, mindegy mennyi volt a víz :)

40hetes km vagyok. Keddre voltam kiírva, C1111. Az orvos azt mondta, minden nap nézni fogják a magzatvizet. Mi ennek az oka? És meddig várnak a szülés beindításával?

Legjobb válasz: Hát ilyen értékekkel szerintem a magzatvíz vizsgálatkor be is fog indulni a szülésed...legalábbis nekem így volt. A vizsgálat miatt megrepedt a magzatburok, így aznap meg is lett a baba. Nekem amúgy ez 40 hét 3 naposan történt, és már zavaros volt a magzatvíz, úgyhogy amúgy is indították volna a szülést, nehogy baja legyen a babának. Ha tiszta a magzatvíz, akkor még biztos várnak pár napot hátha magától beindul. De hát most már nagyon kevés idõd van hátra...

Hát ilyen értékekkel szerintem a magzatvíz vizsgálatkor be is fog indulni a szülésed...legalábbis nekem így volt. A vizsgálat miatt megrepedt a magzatburok, így aznap meg is lett a baba. Nekem amúgy ez 40 hét 3 naposan történt, és már zavaros volt a magzatvíz, úgyhogy amúgy is indították volna a szülést, nehogy baja legyen a babának. Ha tiszta a magzatvíz, akkor még biztos várnak pár napot hátha magától beindul. De hát most már nagyon kevés idõd van hátra...
Egy hetet várnak a kiírt idõponthoz képest, a magzatvízet pedig a baba miatt nézik, mert ha belekakil(azaz nem tiszta) akkor azonnal meg kell szülnöd, nehogy valamilyen fertõzést kapjon.

A magzatviz az egybol elfolyik vagy lasan? 38+3 hetes kismama vagyok es elso baba, nagyon felek hogy nem veszem eszre mikor folyik el a magzatviz. Mi jon hamarab a magzatviz vagy a fajasok?

Legjobb válasz: Kinek hogy. Nekem a víz jött elõbb, másoknak meg a fájások. Észre fogod venni, mert sok, jön, és nem tudod elállítani. Gondolj bele, több LITER víz van odabent! Az nem fog neked észrevétlenül elszivárogni... Minimum olyan érzés lesz, mintha bepisilnél.

Kinek hogy. Nekem a víz jött elõbb, másoknak meg a fájások. Észre fogod venni, mert sok, jön, és nem tudod elállítani. Gondolj bele, több LITER víz van odabent! Az nem fog neked észrevétlenül elszivárogni... Minimum olyan érzés lesz, mintha bepisilnél.
Valtozo. Nekem hirtelen folyt el, 10 percre mar meg is szuletett a fiam.
Én jobban örülnék ha elõbb a fájások jönnének.Attól félek hogy mi van ha az utcán útközben folyik el a magzatvizem?Ettõl kicsit tartok. 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a valaszokat.enis felek atol h az utcan elmegy a viz mivel h sokat szoktam setalni mert alitolag konyeb lesz a szules
A legtöbb szülés éjjel indul be, nem az utcán. Azu én vizem is hajnal négykor folyt el. Én amatracot féltettem anno, nem azt, hogy az utcán folyik el. :-) Végül a matrac megúszta, mert gyorsan felpattantam az ágyról. A szõnyeget áztattam el... :-P
Szia. Nekem a fajasok pentek reggel 9 korul indultak (vagyis akkor ebredtem fel ra, hogy faj). A vizem ejjel 11.30kor folyt el, de ugy hogy azt nem lehetett nem eszrevenni. A cipomben folyt a viz es egy nagy tocsa volt. A babam vasarnap hajnali 1.34 kor szuletett.Kozben minden osszehuzodasnal nyalkas kicsit veres valadek urult a mehembol. De ez valtozo kinel mi a sorrend es kinel milyen intenzitassal jon a viz.

Akinek sok volt a magzatvíz mikor derült ki?

22 hetes vagyok és a haskörfogatom 90 cm. A másik terhességemnél 23 hetesen 83 cm volt. 18 hetes UH még minden rendben volt, de most aggódom, hogy nem azért n?tt ekkorát a hasam, mert túl sok a magzatvíz?

Legjobb válasz: A magasságod ehez nagyon fontos lenne tudni. Én 168cm vagyok, a 22. héten nekem is 91 cm volt a haskörfogatom, átlagos magzatvízzel. Majd a 27 héten átlagosnál több magzatvizet mondtak, akkor 99cm volt a hasam.

A magasságod ehez nagyon fontos lenne tudni. Én 168cm vagyok, a 22. héten nekem is 91 cm volt a haskörfogatom, átlagos magzatvízzel. Majd a 27 héten átlagosnál több magzatvizet mondtak, akkor 99cm volt a hasam.
A kérdező hozzászólása: Én is 168 cm vagyok. Most mennyi idõs terhes vagy? A babával mi a helyzet?
Most vagyok 30 hetes. Eddig az orvos azt mondta, aggodalomra semmi okom, a babával minden rendben. A cukrom is jó egyébként, de kedden megyek megint UH-ra, akkor megírom Neked, mit mondtak.
A kérdező hozzászólása: ok köszi elõre is.
Szia! Megvolt az UH. Átlagos magzatvizet mértek újra! :) Azt mondta a doki, hogy elõfordul, hogy bizonyos hetekben picit több, de az belefér. A baba teljesen rendben van. Szívfrekvencia 148/min, BPD:78mm Thorax:79mm Femur:57mm Becsült súly: 1kiló75dkg. :)
A kérdező hozzászólása: Örülök nektek! Nyugodt babavárást, könnyû szülést és fõleg egy egészséges szép babát kívánok!

Hány hetes kortól szivároghat a magzatvíz? Mi okozhatja?

Legjobb válasz: Szia! Bár nem tudok válaszolni a kérdésedre, de ha így érzed, hogy szivárog a magzatvíz, menj dokihoz feltétlenül! A nyákdugó mehet el szakaszosan, de ha szivárog a magzatvíz az sztem csak a szülést jelentheti! 27 hetes (3.)

Szia! Bár nem tudok válaszolni a kérdésedre, de ha így érzed, hogy szivárog a magzatvíz, menj dokihoz feltétlenül! A nyákdugó mehet el szakaszosan, de ha szivárog a magzatvíz az sztem csak a szülést jelentheti! 27 hetes (3.)

Mi van ha épp vásárolni vagyok és elönt a magzatvíz? Mire van időm? Mi történik utána?

38 hetes 3 napos kismama.. :) Van id?m még haza gyologolni? és er?m? Vagy mit tegyek ha ilyen szituba kerülök esetleg?

Legjobb válasz: A lényeg, hogy ne ess kétségbe, és ne kapkodj!!! Lesz idõd mindenre! Nekem reggel 6-kor elfolyt a magzatvizem, elindítottam reggel a nagyokat suliba, letusoltam és 9-re értem a kórházba. 14-kor lett meg a baba, úgy hogy még oxitocint is kaptam!

A lényeg, hogy ne ess kétségbe, és ne kapkodj!!! Lesz idõd mindenre! Nekem reggel 6-kor elfolyt a magzatvizem, elindítottam reggel a nagyokat suliba, letusoltam és 9-re értem a kórházba. 14-kor lett meg a baba, úgy hogy még oxitocint is kaptam!
Szia. Nekem azt mondta a védõnõ, hogyha elfolyik a magzatvíz azonnal be kell menni a kórházba, mert onnantól kezdve, hogy nincs magzatvíz veszélybe kerülhet a baba. Ha kocsival vagytok irány a kórház, ha nem akkor pedig mentõt kell hívni. A holmidat meg majd beviszi utánad valamelyik családtagod. Üdv, 35 hetes kismama
én úgy tudom akkor még van idõ lezuhanyozni, összekészülni, majd elindulni a kórházba. lényeg hogy ne pánikolj be, mert abból viszont lehet baj.
Én is úgy tudom, hogy van idõd még lezuhizni, mondjuk arra figyelj, hogy ne menj messze az otthonodtól, hogy haza tudj érni ha gond van.A mentõ csak a saját khba visz be azt azért tudd.Csak azért mondom, mert én pl nem a körzeti khamban szülök, tehát nem is hívhatok mentõt, mert nem oda visz ahová a dokim tartozik.Mindenképp legyen telefon a kezd ügyébe, hogy haza tudj szólni valakinek, vagy , hopgy menjenek érted.Vagy ha messzebb vagy és a magzatvízen kívül nincs más panasz azonnal ülj taxiba és vitesd magad vagy haza vagy a khba-te érzed mia szitu.Ha teheted azért most már ne cipekedj egyáltalán, mert az is beindíthatja a szülést.Könnyû szülést kívánok és nem ilyen szitut hozzá:) 35hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, és hogy felkészülhetek minden eshetõségre a válaszaitokon keresztül. Mindenkinek könnyû szûlést aki még elõtte van :)
a mentö a hozzá tartozó korházba visz. ami a körzete. szóval ha még pesten is laksz de a város másik feén akkor tuti másik korházba visz. nem kell kétségbe esni, mert a magzatvíz sokkal elöbb is elmehet ami azt jelenti akár elötte nap is. csak ilyenkor már nagy a fertözés veszély is. szóval nyugott legyél és ne´izgulj, inkább a fájásokat nézd onnan, ha nincs még sürü fájásod akkor tuti sokáig fog még tartani.
Nekem a magzatvíz elfolyásától fél órám volt, pedig elsõ baba 4, 5 kg-val. Oxitocint nem kaptam. Még szerencse, hogy reggel befektettek, mert túlhordásos voltam.A doki azt mondta reménykedjek, hogy a másodiknál is a kórházban folyik el magzatvíz.

Mennyi dl konkrétan a magzatvíz? Mi a sok és mi a kevés?

Tudom hogy változik, nálam kb. 1 hónapja átlagosnál lényegesen több magzatvitet állapítottak meg most meg teljesen normális mennyiséget.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy attól függ, hogy hány hetes vagy. Most 1- 1,5 liter lehet. Asszem a Felicitás kiskönyvben olvastam ezt az adatot. Nyílván a gyerek már a kezdetektõl a magzatvízben úszkál, de nem mindjárt egy 1,5 literes "medencében". Szóval pontos adattal én sem tudok szolgálni. Majd szól az orvosod, ha ez gáz lenne. Üdv, 37 hetes k.mami

Én úgy tudom, hogy attól függ, hogy hány hetes vagy. Most 1- 1, 5 liter lehet. Asszem a Felicitás kiskönyvben olvastam ezt az adatot. Nyílván a gyerek már a kezdetektõl a magzatvízben úszkál, de nem mindjárt egy 1, 5 literes "medencében". Szóval pontos adattal én sem tudok szolgálni. Majd szól az orvosod, ha ez gáz lenne. Üdv, 37 hetes k.mami

20 hetes terhes vagyok és mérsékelten kevés a magzatvíz. Mit jelent ez pontosan?

Legjobb válasz: Szerintem annyit hogy egykicsit kevesebb a magzatvized mint amennyinek kellene lennie de a mérsékelten még nemjelent semmi bajt, probálj meg sok gyumolcsot zoldseget folyadékot magadhoz venni meg tejet is ! ez gyorsan helyre áll neaggodj!

Szerintem annyit hogy egykicsit kevesebb a magzatvized mint amennyinek kellene lennie de a mérsékelten még nemjelent semmi bajt, probálj meg sok gyumolcsot zoldseget folyadékot magadhoz venni meg tejet is ! ez gyorsan helyre áll neaggodj!

Mindenesetben észre lehet venni, ha elmegy a magzatvíz? Mi van, ha éppen zuhanyzom, vagy pisilek, akkor hogy veszem észre?

F?leg a fürdés érdekel,meg mondjuk a pisilés?

Legjobb válasz: én egy kis pattanásszerû hangot hallottam, amikor megrepedt a magzatburok. De a lényeg, hogy a magzatvíz nem áll el, nem tudod elállítani, mint a pisit. szóval elég feltûnõ.

én egy kis pattanásszerû hangot hallottam, amikor megrepedt a magzatburok. De a lényeg, hogy a magzatvíz nem áll el, nem tudod elállítani, mint a pisit. szóval elég feltûnõ.
Én is ettõl féltem, hogy majd nem veszem észre. :) De tényleg nem lehet nem észre venni! Én feküdtem, mikor elfolyt, vagyis nem is nagyon folyt, mint késõbb láttam, nagyon kicsit lett vizes az ágy, de lehet érezni, mint mikor a menstruációkor nagyon erõsen megindul a vér. Én nem hallottam pattanást, mert már aludni készültem, félálomban voltam. De utána is ömlött a víz belõlem, csak álltam és folyt. Ne aggódj, észreveszed még ha kádfürdõt veszel is! ;) Boldog babavárást és babázást!
Biztos, hogy észre fogod venni! Nekem mikor felkeltem az ágyból, és kimentem wc-re, végig ömlött a folyosón. Mire beértünk a kórhába, már egy vastagf betét teljesen átázott. Ez nem úgy van, hogy elfolyik, aztán elfogy, hanem folyton termelõdik, amíg meg nem szülsz, tehát utána is folyik egyfolytában, ha már elfolyt, akkor is.
Nekem véres volt a tágulás miatt. Szóval én észrevettem.
sajnos nem minden esetben egyértelmû, lehet csak csepegés is, ha a baba fekvére folytán elállja az utat, és én már hallottam, olyanról, h egyáltalán nem tûnt fel egy nõnek, meg zuhanyzott. Nagyon kell figyelni, mert nagy a fertõzés veszélye, ha már nem ép a magzatburok
Nálam éjjel kezdett szivárogni a magzatvíz, mikor kimentem WC-re. Vékony sugárban folyt, néha elállt, de mikor fel akartam kelni a WC-rõl mindig újra kezdõdött. Így tettem betétet és úgy mentünk a kórházba. Kb. másfél óra múlva értünk oda. Mikor aztán kiszálltam a kocsiból a betét már nem bírta, a nadrágom és a lábam közt lévõ törölközõ sem. Csak úgy ömlött, mintha dézsából öntenék. Szó szerint húztam a csíkot magam után. Legalább egy fél órát folyt még, igaz nem végig ilyen mennyiségben. Szerintem ha igazán folyik tutira észre fogod venni. Bár azért drukkolok érted, hogy ne folyjon el. Azt mondják könnyebb a baba útja, ha nem folyik el a víz elõre.
A kérdező hozzászólása: Mivel nem volt még benne részem, így nem is gondoltam, h ilyen nagy mennyiségrõl beszélünk.... :) ) Huu, akkor biztos észre fogom venni, ha elfolyik. :) Köszi
Szerintem ezt nem lehet nem észrevenni, nekem nem volt hang, csak egyszerûen elkezdett folyni de annyi hogy a betétek se bírták az iramot:)
én is mintha kis pukkanást éreztem volna a hasamnál. meg tudod milyen?nem olyan érzés, mint mikor a pisi jön ki, hanem inkább mikor mensizel és egyszer "nagyobb löket" jön ki.olyanhoz tudom hasonlítani.
Nekem csak szivárogni kezdett, bevallom, elõször azt hittem, a vizeletem csepeg :=), éppen elég beteg voltam, sokat köhögtem, tüsszögtem. Aztán, amikor pisilés után is folyamatosan éreztem, azt hittem, erõsebb a folyásom, valahogy eszembe sem jutott, hogy ez a magzatvíz is lehet, én végig olyan zubogó ömlésre számítottam :=). Így aztán nem is mentünk kórházba, csak betettem betétet és még vígan otthon töltöttem néhány napot, amíg elkezdõdtek a fájásaim. A kórházban így is burkot repesztettek, és még akkor is jött ki magzatvíz :=).
Egész biztos, h. észreveszed, annyira bõséges lesz. Az azonban, h. az elsõnél nem folyt el, egyáltalán nem biztosíték arra, h. most sem fog! Minden szülés más és más!
Bocsi, hogy ebbe a kérdésbe írok, de a feleségemnek most volt egy "pattanó hang" és kifolyt 1-2 deci víz..pisilés közben és után is csorgott kicsit, de most már csak szivárog. Felhívtuk a szülésznõt, õ azt mondta hogy tegyen be egy betétet, és fél óra múlva hívjuk fel, átázott e. Ilyenkor mit kell tennünk szerintetek? Fájásokat nem érez egyáltalán. Egy picit lehet érezni a hasnál, ahol pattant, minimális fájdalmat, de ezek bizti nem fájások. Szerintetek fogok ma éjjel szülni?? Köszi a gyors válaszokat!!

Ma reggel kijött a nyákdugóm, véresen. Viszont most, délután is folyik belőlem valami, de ez nem nyákos, hanem vizes és véres. Lehet véres a magzatvíz? Mi lehet ez?

Nagyon aggódom!

Legjobb válasz: Szerintem látogass el a korházba. Lehet, hogy tényleg a magzatvíz, vagy tágulsz, és attól véres. Ha még nincs idõ úgyis haza fognak küldeni.

Szerintem látogass el a korházba. Lehet, hogy tényleg a magzatvíz, vagy tágulsz, és attól véres. Ha még nincs idõ úgyis haza fognak küldeni.
Ne aggódj, menj be a kórházba! Ha vérezgetsz az nem baj, mert tágulsz. Én 2 napig vérezgettem szülés elõtt.
Szia!Biztosan a magzatvíz szivárog!Ha nagyon szívárog és nem akar elmulni akkor irány a kórházba.Ha pedig megáll a szívárgás akkor figyeld a fájásokat mikor kezdõdik és hogy rendszeres-e.Sok sikert!
Én a magzatviz szivárgására gondolok, nézz be a kórházba!
szerintem itt ma baba lesz. szupi :) ügyes legyél és sok sikert. ide írj majd kommentet feltétlenül hogy mi volt. ügyes legyél!!!! 5 hetes kisfiú anyukája

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!