Találatok a következő kifejezésre: A magzatvédő mellett (3 db)

E-vitamint szedhetek terhesség alatt a magzatvédő mellett?

Legjobb válasz: Nem kell, van a magzatvédõ vitaminban pont elegendõ mennyiség. Az e-viatmin túladagolásnak pedig vannak következményei (pl vérnyomásgondok)

Nem kell, van a magzatvédõ vitaminban pont elegendõ mennyiség. Az e-viatmin túladagolásnak pedig vannak következményei (pl vérnyomásgondok)
Nekem a doki irt fel plusz e-vitamint. Ha jól emlékszem napi egyet kellett szednem a terhesvitamin mellé, én gravidát szedtem. 12 héttõl abba hagytam az e-vitamint, a doki javaslatára, de semmi panaszt nem okozott.
Szerintem felesleges.A magzatvédõben van elég.És mivel az E- vitamin is zsírban oldódik, túl lehet adagolni.Ez ugyanolyan veszélyes, mint az A.Igaza van az elsõnek, vigyázz ezzel.Az más, ha az orvos javasolja, mert annak oka van.De te magadtól ne szedd plusszban.Ráadásul a sok E vitamin hasmenést, hányingert és hányást is okozhat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Második vagyok! Nekem sem volt igazából oka, a doki igy látta jónak, nekem eszemben sem volt megkérdõjelezni a döntését! De valóban magadtól ne kezd el szedni, beszéld meg az orvossal!

Ti szedtek a magzatvédő vitamin mellett még valamilyen vitamint?

Legjobb válasz: én nem! csak zöltcséget gyümölcsöt4:)

én nem! csak zöltcséget gyümölcsöt4:)
zöltséget.
az elsõ 3 hónapban szedtem még omega3-at, jódot, folsavat, b1 és b3 vitamint és calcium pezsgõtablettát. Most 25 hetes vagyok, két- háromnaponta szedek csak kismama vitamint+ calcium pezsgõtablettát+ napi két normaflore (bár ez nem vitamin).
Én a Femibion 400-at szedtem (ebben van jód és omega 3 is), 1/2 kalcium pezsgõtablettát (sok tejterméket eszem:tej, vaj, sajt, joghurt) és napi 1 kanál Flavon Kids "lekvárt", mivel a gyümölcsszezon csak most kezdõdött, télen a zöldség-gyümölcsnek nem olyan a beltartalma és ezt elõtte is ettem. Ja és vasat, Maltofer-t. Ezeket most is szedem, a kalciumot már csak 2-3 naponta. 36 hetes kismama
Az omega-3-nak pont nem az elsó 3 hónapban van szerepe, inkább az utolsó 3-ban.
Kedves utolsó, miért is? :)
Másik válaszoló vagyok, azért mert az agy és az idegsejtek és idegi kapcsolatok fejlõdése a 2. és 3 trimeszterben jelentõs. Ezért van a Femibion 400-ban amit a 13. héttõl kell szedni, a Femibion 800-ban, amit a 12. hétig, abban nincs, de ez sok helyen le van írva. 36 hetes kismama
"A jó minõségû halolajnak számos jótékony hatását ismertük eddig is a várandós anyára és a magzatra nézve. A várandós anya megfelelõ omega-3 zsírsavellátottsága befolyásolja a méhlepény és a tejmirigyek fejlõdését, csökkenti a koraszülés veszélyét. A terhesség 3. trimeszterétõl és a szoptatás alatt az anyatejbõl, az esszenciális zsírsavak (mind az omega-3 ból származó DHA, mind az omega-6-ból származó AA) beépülnek a magzat idegrendszerébe és a szemideghártya sejtjeibe, biztosítva a csecsemõ optimális látás élességét és szellemi fejlõdését. Most még az is kiderült, hogy az immunrendszert is erõsíti."

A magzatvédő vitamin mellett lehet szedni még Magne B6-ot, vagy ezzel együtt az már sok?

Legjobb válasz: Csak akkor kezd el szedni, ha az orvos javasolja. Én Elevitet szedek és az orvos utasítására naponta 3-szor 2 magneb6-ot. Ha úgy érzed, hogy szükséged lenne rá, mert pld. húzza a görcs a lábad, vagy keményedik a hasad, stb.stb. akkor kérdezd meg a dokidat, vagy a védõnõt. Nekem mindenestre vezetik a kartonomon, hogy mikor mennyit szedek belõle.

Csak akkor kezd el szedni, ha az orvos javasolja. Én Elevitet szedek és az orvos utasítására naponta 3-szor 2 magneb6-ot. Ha úgy érzed, hogy szükséged lenne rá, mert pld. húzza a görcs a lábad, vagy keményedik a hasad, stb.stb. akkor kérdezd meg a dokidat, vagy a védõnõt. Nekem mindenestre vezetik a kartonomon, hogy mikor mennyit szedek belõle.
Ha a szervezeted igényli, akkor szerintem nem viheted túlzásba, de minden esetben konzultálj az orvosoddal. Én például az Elevit mellé szedek magnéziumot, B6 vitamint, mert görcsöl a lábam, és a magzatvédõben lévõ mennyiség nem elegendõ, hogy megszûnjenek az éjszakai görcsök. A tested jelezni fogja, ha valamibõl hiánya van, ha a baba elveszi tõled, és neked már nem marad, biztosan lehet szedni pluszban, ha az orvos másképpen nem tanácsolja.
Igen, magadtól vagy csak mások tanácsára ne szedjél semmit. Kérdezd az orvosod!
A magzatvédõben elég magnézium van. A vége felé keményedés ellen az orvos szokott felírni plussz magnéziumot. De magadtól, csak úgy, ne szedjél többet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!