Találatok a következő kifejezésre: A magzatmozgást és (34 db)

18. hét tájékán hányszor lehet érezni napjában a magzatmozgást és a rúgást?

Legjobb válasz: szia. én 17+1 naposan éreztem elõször. azóta majd két hét alatt jó ha 4-szer éreztem a picurt. tegnap pl. 4-szer, ma meg egyszer...változó szerintem, nekem elsõ babám így még nehéz a jelentkezéseket felismerni :-) 18+6 hkm

szia. én 17+1 naposan éreztem elõször. azóta majd két hét alatt jó ha 4-szer éreztem a picurt. tegnap pl. 4-szer, ma meg egyszer...változó szerintem, nekem elsõ babám így még nehéz a jelentkezéseket felismerni :-) 18+6 hkm
Szia! Mi 18+4 vagyunk én pl tegnap alig éreztem a babámat, talán kétszer de csak picit.Ma legalább 6-7 alkalommal jelzett, hogy hé itt vagyok mami.Reggel felébredtem de nem keltem még ki az ágyból és elég erõssen éreztem, hogy a babuci is felébredt ugyanis jelzett párszor.Most is kaptam egy picike rugást, lehet tudja mirõl is írok:) Amúgy pontos adatokat nem tudok mondani ez csak az én tapasztalatom amit leírtam neked.Remélem hasznos volt számodra a válaszom.Nagyon szép és boldog babavárást kívánok neked.
Én csak 21 hetesen éreztem elõször...és csak este, vagy ha nagyon nyugiban voltam.

36+3 hetes kismami vagyok. Látványosan leszállt a hasam, mérséklődött a magzatmozgás és keményedek az elmúlt 2 napban. Ez már a szülés jele, vagy van még időm?

Legjobb válasz: Hát ha már leszállt a hasad akkor kezdj el készülõdni a szülésre. Vigyázz magadra és könnyû szülést, egészséges babát kívánok!

Hát ha már leszállt a hasad akkor kezdj el készülõdni a szülésre. Vigyázz magadra és könnyû szülést, egészséges babát kívánok!
Szia! Hogy szállt le a hasad? Nekem asszem még olyan, mint volt, illetve nem veszek észre rajta semmi változást. Azt olvastam, hogy a 36-37. hét körül leszáll a pocak, mert a baba feje beékelõdik a medencébe. Ez még nem jelent szülést... A keményedés pedig... van akinek a 27. héttõl van, mégse szül. Abbahagytad a magnéziumot?
Lematradt: 36+2 hetes kismama :)

Ha a hasam aljában, a bal oldalon érzem legerőteljesebben a magzatmozgást, és a szívhang köldök alatt bal oldalt van?

Akkor most hogyan helyezkedhet el a baba? 29 hetes vagyok. Nagyon remélem, hogy már befordult!

Legjobb válasz: Ezt így látatlanban nem tudjuk neked megmondani. Ki kell tapasztalni, hol hallod a szívhangot!

Ezt így látatlanban nem tudjuk neked megmondani. Ki kell tapasztalni, hol hallod a szívhangot!
A kérdező hozzászólása: Köldök alatt van a szívhang már egy hónapja. De viszont ugyanott érzem a legnagyobb mozgásokat is. És ez így tök fura:) 2 hét múlva megyek dokihoz, meg fogom kérdezni. De el sem tudom így képzelni az egészet.
A kérdező hozzászólása: Köldök alatt bal oldalt akartam írni bocsi.
Hát ezek szerint most éppen keresztben fekszik. :) Ha sokat ficánkol akkor meg fog fordulni. Ne aggódj! :)


Kismamák ti is számoltátok a magzatmozgást? Egész nap érzem mocorogni attól még számolnom kell? Miért pont a bal oldalamra kell feküdni és ugy számolni?

Legjobb válasz: 4 gyerekem van és csak a 4. babánál hallottam elõször a magzatmozgás számolásáról...sosem számolgattam a õicinél sem, mert úgy gondolom, hogy ha mozog, azt úgyis érzi a kismama, ha meg nem, azt is.. az enyémek meg elég mozgékonyak voltak, fõleg este és éjjel, amikor pihentem volna. :))) Olyankor meg kinek van ereje számolgatni? :)))

4 gyerekem van és csak a 4. babánál hallottam elõször a magzatmozgás számolásáról...sosem számolgattam a õicinél sem, mert úgy gondolom, hogy ha mozog, azt úgyis érzi a kismama, ha meg nem, azt is.. az enyémek meg elég mozgékonyak voltak, fõleg este és éjjel, amikor pihentem volna. :) )) Olyankor meg kinek van ereje számolgatni? :) ))
szia! Megirom õszintén , 35 hetes vagyok, de nincs kedvem számolgatni. Ez nem trehányság a részemrõl , de mit paráztassam magam , hogy "úristen , óránként nem rúg 16szor!!" Van hogy nagyon aktív , van hogy kevésbé. Ha szeretném érezni , eszem vagy iszom valamit ; az általában felkelti a kiváncsiságát és elkezd mozgolódni. Vagy este a hátamról az 1ik oldalamra fordulok , mire õ elkezdi jelezni , hogy "tudom ám hogy megfordultál"! Jó móka:) ))) Persze ez egyénenként változó. Ha valaki szereti számolgatni, azzal sincs baj, végülis egy rendszeres képet adhat az aktív idõszakokról. 35 hetes kismami
nekem volt már 2 most van a 3. de sosem számoltam mondjuk nem is voltak lusta babák annyit mondtak mindig a tanácsadóban hogy figyeljem hogy rendszeresen mocorog e de nem számolgattam, valamikor õ is pihen:) még ha ritkán is:) üdv 29 hetes km
Ezt a számolgatós dolgot én sem tartom be. Azt írják több oldalon is, hogy a babák 85-90%-ban alszanak, ugyanakkor ha nem mozdul meg x-szer, akkor jelezd az orvosodnak. Akkor most hogy is van ez? Szerintem ha a nap több idõszakában érzed a mozgását( nem feltételen óránként x-szer), akkor nincs baj. 33 hetes
Szia! Hogy õszinte legyek errõl nem is hallottam még. Mért kéne számolni? Akkor tegnap beleõrûltem volna :(, mert alig mozgott.MA bepótolja a kis drágám :D!

Az orvostól azt az utasítást kaptam, hogy feküdjek le egy órára, és számoljam a magzatmozgásokat, ami nekem 34 volt. Ez jó eredmény? Van még valaki aki ilyen feladatot kapott?

37 hetes vagyok, és infúzióznak 2 naponta, mert pici a bébim!

Legjobb válasz: szia!! én nem kaptam ilyen konkrét feladatot, de a dokim azt mondta, hogy a napi 10-20 magzatmozgásnak meg kell lennie!! szóval Neked ez megvan, ne aggódj!! kitartást így a végére és könnyû szülést kívánok!! 36 hetes pocakos

szia!! én nem kaptam ilyen konkrét feladatot, de a dokim azt mondta, hogy a napi 10-20 magzatmozgásnak meg kell lennie!! szóval Neked ez megvan, ne aggódj!! kitartást így a végére és könnyû szülést kívánok!! 36 hetes pocakos
Az én védõnõm annyira precíz, hogy vezetteti velem a kiskönyvben a magzatmozgásos táblázatot. Persze nincs idõm minden kaja után egy órán keresztül számolni, így csak beírok valamit. A 34 nagyon jó, abszolút rendben van. Egy nap a 20-nak meg kell lenni.

Hogyan kell számolni a magzatmozgást? Ha 5 percen pelül 10-szer mozog, akkor az már 10? És mikortol, majd a doki szol? 31 HETES VAGYOK

Legjobb válasz: Nálam úgy volt ,hogy a 34. héten adtak egy táblázatot.Ebbe kellett x-elni a magzatmozgásokat. 17 órától 21 óráig kellett 10-et mozognia. Azt a táblázatot(idõpontot) kellett kitölteni ahol megvolt a 10 mozgás. Ne izgulj az orvosod el fogja mondani,hogy hogyan kell számolni és mikortól.

Nálam úgy volt , hogy a 34. héten adtak egy táblázatot.Ebbe kellett x-elni a magzatmozgásokat. 17 órától 21 óráig kellett 10-et mozognia. Azt a táblázatot(idõpontot) kellett kitölteni ahol megvolt a 10 mozgás. Ne izgulj az orvosod el fogja mondani, hogy hogyan kell számolni és mikortól.
nekem 36. héttõl, és két általam teszõleges idõpontban (pl. reggeli után és vacsora után) mérni hogy 10 perc alatt mennyit mozog. Ezt beírni a táblázatba minden nap. Amúgy vannak orvosok akik ezt nagyon szigorúan veszik, az enyém pl. meg sem kérdezte h csinálom-e, rá sem nézett, nem tartja lényegesnek. Orvosa válogatja, de a védõnõk szokták szorgalmazni.
nekem a 32. héttõl kell számolnom. reggel 9-tõl este 9-ig terjedõen van egy táblázatom és abba kell írnom majd. Én is megkérdeztem, hogy mi van ha 10-15 perc alatt megrúgja a 10-et és azt mondta, hogy akkor megvan és kész. Azt mondta, hogy feküdjek le és várjak, számoljak és írjam be. De amúgy a táblázat hátoldalán van egy használati útmutató. Nem a doki szól, hanem a védõnõnek kell adnia ezt a lapot. Kérdd tõle! Sok sikert. 31 hetes kismama

Milyen gyakran és hogyan kell érezni a magzatmozgásokat?

22+3 hetes vagyok. Mindig érzem egy kicsit, de pl. evés után van, hogy meg sem mozdul, csak utána 2-3 órával. Nem kell aggódnm, ugye?

Legjobb válasz: Nem kell. Ennyi idõsen kezdtem el napi szinten érezni, de jobbára csak este és/vagy reggel, fekve. Pár héttel késõbb ülve, majd szintén pár héttel késõbb már állva is. Egy hete érzem úgy, hogy rendszeresen, csak rövid alvásidõk vannak közte. 29 hkm

Nem kell. Ennyi idõsen kezdtem el napi szinten érezni, de jobbára csak este és/vagy reggel, fekve. Pár héttel késõbb ülve, majd szintén pár héttel késõbb már állva is. Egy hete érzem úgy, hogy rendszeresen, csak rövid alvásidõk vannak közte. 29 hkm
Az én babám nagyon lusta volt egész végig. Sokszor bepánikoltam, mert még felkelteni sem lehetett. Éjszaka például hiába mentem szinte óránként mosdóba nagyon ritkán kelt fel. Mondtam is kinn csak fele ilyen nyugodt lesz már örülök. És tényleg nagyon nyugodt baba idekinn is. Ne aggódj nem minden gyerek izgága. :) Ha legalább 4-8 órán át nem érzed akkor kezd el picit piszkálni. 8 hetes kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: 4-8 órán belül mindig érzem. Köszi a válaszokat.

26 hetes kismama vagyok. Másnál is előfordul hogy pár napig gyengébben és ritkábban érzi a magzatmozgást mint előtte?

Legjobb válasz: Nálam is vannak napok, amikor alig alig érzem hogy mozog, utánna pedig le sem akar állni. S van hogy nem is rugdos, hanem csak úgy itt ott nyomja ki magát.

Nálam is vannak napok, amikor alig alig érzem hogy mozog, utánna pedig le sem akar állni. S van hogy nem is rugdos, hanem csak úgy itt ott nyomja ki magát.
Én is 26 hetes vagyok, nekem is volt pár napig hogy alig éreztem, de most megint élénk.Lehet megfordult és befelé kalimpált. :-) Állítólag az idõjárástól is lelassulhatnak..

A magzatmozgást mikortól és hogyan érdemes számolni?

A régi orvosom a 32. hétt?l mondta, hogy naponta kétszer figyeljem 30 percre, viszont az új szerint egész nap kellene jegyzetelnem a 34. hétt?l, hogy 12 óra leforgása alatt 20x kerül-e nyugalmi helyzetb?l aktívba... Valaki csinálja így? Én nehezen tudom elképzelni, hogy egész álló nap csak azt figyeljem, ráadásul a 20 nekem nagyon soknak t?nik. Akkor óránkánt többször is aktivizálnia kéne magát... Az én babám ehhez képest elég lusta... Tapasztalatok?

Legjobb válasz: SZIA ÉN NEM SZÁMOLTAM SOHA SEM MÁR KÉT KISLÁNYOM VAN SZERINTEM TÖK FELESLEGES MERT CSAK IDEGESÍTENÉD MAGAD RAJTA MEG AZ ÉN ORVOSOM NEM IS KÉRTE HOGY SZÁMOLJAM AZT MONDTAH OGY NEM KELL

SZIA ÉN NEM SZÁMOLTAM SOHA SEM MÁR KÉT KISLÁNYOM VAN SZERINTEM TÖK FELESLEGES MERT CSAK IDEGESÍTENÉD MAGAD RAJTA MEG AZ ÉN ORVOSOM NEM IS KÉRTE HOGY SZÁMOLJAM AZT MONDTAH OGY NEM KELL
Szia! Én a következõt olvastam: a 28. héttõl érdemes számolgatni, reggel 9-tõl este 9-ig érezni "kell" (könyv szerint) 10 db mozgást. Egy rúgás egynek számít, de ha pl. percekig kavirnyál a kisbabád egyfolytában, az is egynek felel meg. Nekem sem mondta az orvosom, hogy számoljam, de én még csak 26, 5 hetes vagyok. A barátnõm, aki ma már anyuka, azt modja felesleges magad idegsíteni ezzel, mert azt úgyis érzed, hogy 10-et biztos mozog. Nekem sem aktivizálja magát óránként többször a babám, ez teljesen természetes. Sok helyen hallani, hogy a 32. hétig a babák a nap 70-80%-át átalusszák. Ne aggódj ezen! :-)
Nekem nem mondta az orvos, hogy ezt figyelni kellene, csak mastol hallottam en is, meg olvastam rola, hogy ezt figyelni kell. De eleg nehez lenne igy megszamolni...van, amikor orakig nyugi van, aztan van, hogy 1, masfel oraig abba se hagyja, hol rugdos eroteljesen, aztan valami aprokat vacakol, mindezt folyamatosan...szoval nekem igy lehetetlennek tunik a szamolas...
A kérdező hozzászólása: Én ugyan így vagyok!!!! Sok helyen olvasom, hogy fontos lenne számolni, de nagyon nehéz a napi teendõk mellett fejben tartani, hogy mikor mennyit és hogyan mocorgott... Ezért voltam kíváncsi, hogy ki hogy csinálja...:) Strigulázzak egész nap? Vagy csak kb. próbáljam megjegyezni, mennyinél tartunk? Azért köszi a válaszokat!

14+6 naposak vagyunk és még nem érzem a magzatmozgásokat. Baj lehet? Õ a 3. babánk.

Legjobb válasz: szerintem lassan már fogod érezni :) lehet hogy még jól elfér benn és azért nem érzed még :)

szerintem lassan már fogod érezni :) lehet hogy még jól elfér benn és azért nem érzed még :)
Szerintem is természetes, majd ezután. Van aki csak a 18-20.héttõl érzi.
A kérdező hozzászólása: jajj, már nagyon várom. :) olyan sok rosszat lehet olvasni, hogy aggódom. Volt már egy vetélésem, sajnos.
Hát én úgy tudom, hogy a legtöbben csak a 20. héttõl érzik. Én kb. a 16. héten kezdtem érezni. Ne izgulj, 3. babával már rutinosabbnak kéne lenned :)
A kérdező hozzászólása: Rutinosabbnak kéne lennem, ez igaz, de a vetélés nem egy kis félelmet okozott, rutin ide vagy oda. :)
szerintem semmi gond nem lesz csak még várat magára :) ne aggódj :) elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok a biztató szavakat. :)
Én mind a 3 terhességemnél csak a 20. héten éreztem, nyugi. ;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!