Találatok a következő kifejezésre: A magzatmozgást érzik (33 db)

16. hétben vagyok, 2. terhességem. Nagyon izgulok, hogy baj van, mert teljesen úgy érzem mintha nem várnék babát, még a magzatmozgást sem érzem, pedig korábban kellene. Volt így más is?

Kisfiamnál mindenhol fájt, amikor nyúltak a szalagok.Most semmi.A magzatmozgást is a 17.hétben éreztem már.

Legjobb válasz: A magzatmozgást a 20. hét körül éreztem, és lehet, azért nem érzed, ahogy nyúlnak a szalagok, mert már voltál terhes, és most könnyebben változik a tested.

A magzatmozgást a 20. hét körül éreztem, és lehet, azért nem érzed, ahogy nyúlnak a szalagok, mert már voltál terhes, és most könnyebben változik a tested.
Szia én a 17.hétben vagyok. Mondjuk nekem elsõ babám, de nekem sem fáj semmim és sokszor kimegy a fejembõl, hogy babát várok, mert egyáltalán nem érzem magam terhesnek. A pici mozgását már 15+4 naptól érzem. 2 napja voltam ultrahangon és minden rendben volt, nagyon aktív. Szóval csak azt akartam írni, hogy az, hogy most nem fáj semmid az tuti nem baj, az orvosom azt mondta, hogy az a jó. Szerintem menj el egy ultrahangra, hogy megnyugodj, de biztos minden rendben van veletek csak ez a pici lustibb, mint a tesója volt. :)
Szia.Szerintem se izgulj.Második fiammal vagyok tehes.A nagyfiam 16 hónapos most én meg 23 hetes terhes a picivel.A nagyfiamnál 17.-ik héten már volt magzatmozgás most a picinél viszont csak a 19.-en éreztem elöször.Az meg hogy fájt ahogy nyultak a szalagjaid azt nem kell most figyelembe venned mivel szültél már egy gyerköcöt nem olyan rugalmasak már és valószínü, hogy jobban megvannak nyúlva most mint az elsö babánál.Valószínü, hogy most azért nem fáj.Szerintem ne aggódj, biztos nincs semmi baj.Boldog babavárást!
En is ugyanigy vagyok mind te.En a 3 ik babamat varom, 19 ik hetben vagyok es meg csak 10 napja erzem mocorogni, de egyaltalan nem faj semmim mindha nem is lennek terhes, en kertem a dokitol 1 uj idopontot holnap megyek nezzen meg mert mar kezdek nyugtalankodni pedig biztos hogy minden oke lesz eddig is az volt.csak mar nem birom kivarni azt amit adott mert 5 hetenkent hiv.majd megirom mi volt.
Szia! Én is csak megnyugtatni tudlak, hasonló cipõben járok. Most vagyok a 15. hétben és a kisfiam most múlt el egy éves. Én azt vettem észre, hogy annyira tartalmasan telnek el a napok, hogy kizárólag este lefekvéskor jut csak eszembe, hogy jéééé babuci van a pocakomban.:) )) Nekem is más volt az elsõ terhesség, jobban oda tudtam figyelni a mozgásokra, az apró fájdalmakra, de most én sem érzem. Biztos minden rendben van!:)

Kismamák ti is számoltátok a magzatmozgást? Egész nap érzem mocorogni attól még számolnom kell? Miért pont a bal oldalamra kell feküdni és ugy számolni?

Legjobb válasz: 4 gyerekem van és csak a 4. babánál hallottam elõször a magzatmozgás számolásáról...sosem számolgattam a õicinél sem, mert úgy gondolom, hogy ha mozog, azt úgyis érzi a kismama, ha meg nem, azt is.. az enyémek meg elég mozgékonyak voltak, fõleg este és éjjel, amikor pihentem volna. :))) Olyankor meg kinek van ereje számolgatni? :)))

4 gyerekem van és csak a 4. babánál hallottam elõször a magzatmozgás számolásáról...sosem számolgattam a õicinél sem, mert úgy gondolom, hogy ha mozog, azt úgyis érzi a kismama, ha meg nem, azt is.. az enyémek meg elég mozgékonyak voltak, fõleg este és éjjel, amikor pihentem volna. :) )) Olyankor meg kinek van ereje számolgatni? :) ))
szia! Megirom õszintén , 35 hetes vagyok, de nincs kedvem számolgatni. Ez nem trehányság a részemrõl , de mit paráztassam magam , hogy "úristen , óránként nem rúg 16szor!!" Van hogy nagyon aktív , van hogy kevésbé. Ha szeretném érezni , eszem vagy iszom valamit ; az általában felkelti a kiváncsiságát és elkezd mozgolódni. Vagy este a hátamról az 1ik oldalamra fordulok , mire õ elkezdi jelezni , hogy "tudom ám hogy megfordultál"! Jó móka:) ))) Persze ez egyénenként változó. Ha valaki szereti számolgatni, azzal sincs baj, végülis egy rendszeres képet adhat az aktív idõszakokról. 35 hetes kismami
nekem volt már 2 most van a 3. de sosem számoltam mondjuk nem is voltak lusta babák annyit mondtak mindig a tanácsadóban hogy figyeljem hogy rendszeresen mocorog e de nem számolgattam, valamikor õ is pihen:) még ha ritkán is:) üdv 29 hetes km
Ezt a számolgatós dolgot én sem tartom be. Azt írják több oldalon is, hogy a babák 85-90%-ban alszanak, ugyanakkor ha nem mozdul meg x-szer, akkor jelezd az orvosodnak. Akkor most hogy is van ez? Szerintem ha a nap több idõszakában érzed a mozgását( nem feltételen óránként x-szer), akkor nincs baj. 33 hetes
Szia! Hogy õszinte legyek errõl nem is hallottam még. Mért kéne számolni? Akkor tegnap beleõrûltem volna :(, mert alig mozgott.MA bepótolja a kis drágám :D!

Normális hogyha nem mindig érzem erősnek a magzatmozgást?

22 hetes kismama vagyok.Most várom az els? babám.18 hetesen éreztem el?ször az els? rúgásokat azóta is minden nap.Elég intenzív baba, de van úgy hogy két napig enyhe mocorgást érzek, ami számomra aggasztó.Vagy ez normális?

Legjobb válasz: Szia! 22 hetesen még teljesen normáis :) Az erõteljes magzatmozgások érzékelése úgy a 26. héttõl indul majd be. De akkor sem kell majd eszeveszetten figyelned, van hogy egyik nap aktívabb, van hogy nyugisabb:)

Szia! 22 hetesen még teljesen normáis :) Az erõteljes magzatmozgások érzékelése úgy a 26. héttõl indul majd be. De akkor sem kell majd eszeveszetten figyelned, van hogy egyik nap aktívabb, van hogy nyugisabb:)
teljesen normális. nekem azt mondták, h. 24 hetes kortól kell napi jelleggel érezni a babát...
Szia! Ne aggódj, teljesen normális, ugyanis a babádnak is vannak lustább napjai!:) Én is úgy tudom, hogy 24. héttõl "kell" minden naposan érezni, bár ezt én megcáfolom, mert 28. hét körül volt 1 nap amikor nem mozgott, aggódtam is, hogy nehogy baj legyen...erre most nem tudok ülni sem, mert folyton tornázik...:D További jó és problémamentes babavárást!!!! 30 hetes kismama:)
Szia! Én pont tegnap néztem meg az élet az anyaméhben címû dokumentumfilmet. Ajánlom mindenkinek nagyon jó. Én is pont így vagyok ezzel, állítólag teljesen normális. A film szerint nemsokára kb. úgy 26 hetes kor körül fogjuk kevesebbet érezni, mert akkor az ideje nagy részében pihenni fog. Jó tudni legalább nem kapok szívbajt, hogy mi baj lehet...25.hkm


Nem érzem a magzatmozgást, mit csináljak?

Sziasztok, 17 hetes terhes vagyok' második baba. Már a 16. Hèten éreztem igazi rúgàsokat és kivūlrõl is làthato volt,minden nap elég sûrûn mozgott, de tegnap este ota nem èrzek semmit, talán egyszer kétszer de nem vagyok benne biztos. Mit javasoltok? Segítsetek :/

Legjobb válasz: EZ egy nagyon fiatal terhesség, ha a gerinced felé fordult, akkor semmit nem érezhetsz még belõle. Rendszeressé a mozgások az elsõ magzatmozgás után 3-4 héttel válnak. Nyugalom.

EZ egy nagyon fiatal terhesség, ha a gerinced felé fordult, akkor semmit nem érezhetsz még belõle. Rendszeressé a mozgások az elsõ magzatmozgás után 3-4 héttel válnak. Nyugalom.
Nyugi!Még fiatal a terhesség, nem kell minden nap érezned õt, még nagyon kicsike, és sok a helye, el bújhat bárhol. Lehet ma lustibb. :) Ne aggódj!
azt írják a könyvek hogy a rendszeres mozgások a 20 héttõl jönnek, onnantól átlagosan óránként 10 mozgást lehet érzékelni, de ha ettõl kevesebb sincs gond, nem egyformák a babák, mint ahogy neked is vannak rossz és jó napjaid :)
várj :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kicsit megnyugodtam :)
szia! én ha eszem valamit amit nagyon szeretek utána elfekszem oldalra akkor nek áll mocorogni még akkor is ha aznap pont lusta!
Küldj le egy kis csokit, feküdj a hátadra és figyelj :-)

20-21hetes kismamák! Ti érzitek minden nap a magzatmozgást?

Legjobb válasz: Ugyan már. Ez még korai. Nem csoda, ha valaki nem érzi minden nap.

Ugyan már. Ez még korai. Nem csoda, ha valaki nem érzi minden nap.
10:22-es vagyok, nem tõlem kérdezted tudom, de én csak azt szeretném megkérdezni ha meglehet hogy kihez jársz?Én miskolci vagyok.
Második vagyok megint. Na akkor tuti, hogy azért nem érzed, mert jól elbújt :) Mozogj sokat hátha elõrébb úszkál. Én Budapesti vagyok és a Sote-ra járok terhesgondozásra. Te mész 4D-re valamikor? Tudod már, hogy kislány vagy kisfiú?
A kérdező hozzászólása: Majd megyek 4D-re ózdra 24hetesen.Nem mondták meg, hogy mi lesz a 18hetes uh-n, pedig látta az orvos, de azt mondta hogy õ nem foglalkozik azzal, hogy mi a gyerekem neme.Jó szemtelen volt az az orvos.
Nem tudom ilyen orvosok miért dolgoznak olyan helyen ahol kismamák vannak :( Elszomorító! Nekem 12 hetesen 70%-ra 18 hetesen pedig 100%-ra mondták, hogy kislány, de azért 23 hetesen még elmegyek egy 4D-re, mert akkor vesszük meg a pár hiányzó holmit neki és szeretném biztosra tudni, hogy csajosat vehetek :)
ja második voltam :)
Szia! Én 20+3 hetes vagyok, 15-16 hét között éreztem elõször mozogni. 19 hetes kora óta érzem minden nap. Nekem a dokim is furcsállotta mert elég duci vagyok, mondjuk a méhlepény a hátsó falon fekszik és a baba van elõl. Csak azért írtam le, hogy lásd nem vagyunk egyformák. Ha nagy baj lenne, úgyis észrevennéd. Egyébként én ha valami olyasmit eszem ami neki tetszik akkor jelzi. Próbáld ki hogy mire reagál jobban, gyümire, joghurt-ra vagy esetleg valami innivalóra vagy kajára. Nekem a gyümölcsre és a gyümölcslevekre nagyon beindul. Könnyû babavárást neked :) és kitartás
Sziasztok! Én 25+3 hetes terhes vagyok, a harmadik babámmal. Kb. a 15-16. héttõl érzem õt, de a 18. héttõl elég határozottan, és az apja számára is érzékelhetõen mocorog, úszkál, rugdos. Tegnap kb. négyszer csuklott is. :-) Azt olvastam, hogy a babák a nap 80%-át is képesek néha átaludni, szóval kedves kérdezõ, ne aggódj! 20 hetesen még mindig sok helye van, és nem olyan nagy, hogy minden mozdulatát érezd. Nekem kislányom lesz, és már a 12. heti genetikai uh-on "megtippelte" a doki a nemét. Azóta is kislányt mondanak nekem. Remélem, nem ér majd júliusban meglepetés. :-) További szép, gondtalan babavárást mindenkinek!
Szia, én is 20-21 hetes vagyok, igaz, második babás, de nekem már nagyon nagyokat rúg, nem csak érezni, látni is lehet. Ha aggódsz, vegyél egy AngelSound-ot vagy egy sima sztetoszkópot és néha kukkants be :) Nekem nagyon sokat segített kibírni azt az idõszakot, amíg a mocorgást el nem kezdtem érezni. Ja, és nyugi :)
A kérdező hozzászólása: Én Kazincbarcikai vagyok, és ide is járok a kórházba.És te hova valósi vagy?
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál a múltkorába is és nem volt semmi baj, egészséges a terhességem.Szerdán voltam védõnõnél, õ is megnézte a szívhangot, de alig találta mert állítólag úgy elvan bújva.De akkor is idegesít...nagyon féltem õt.
A kérdező hozzászólása: Akkor is korai, ha már 17hetesen érzeztem?
Szerintem egyáltalán nem korai, ha már a 17. héttõl érzed. Én a 16. héttõl éreztem esténként pár percet, majd a 18. héttõl egyre erõsebben és egyre többször. Pont ma 21 hetes és az elmúlt héten számomra is meglepõ volt, hogy milyen aktív volt. Napjában többször is érzem mozogni és elég sokáig helyezkedik és rugdos. De amikor én fáradtabb vagyok és nem igazán mozgolódok akkor õ is pihen és nem olyan aktív, de azért 2-szer minimum bejelentkezik :) De miért kérdezed kedves kérdezõ? Te nem érzed mindennap vagy csak 1-2 napja nem érzed? Az is lehet, hogy most úgy fordult, hogy nem annyira lehet érezni. Én rászoktam tenni a pocimra a távirányítót és azon akkor is látom, hogy úszkál a picim, amikor nem is érzem :) Próbáld ki.
A kérdező hozzászólása: Én már megint nem érzem mozogni, 20hetes és 5napos terhes vagyok.A múltor is ugyanez volt 19hetesen, felmentem a kórházba, ott volt szívhangja, minden rendben volt, de most megint kezdi és nagyon idegesít.Kétségbe vagyok esve. :(
A kérdező hozzászólása: Én csinálhatok akármit, meg se moccan.Amúgy sem éreztem sose erõsen, de most meg egyáltalán nem érzem, tegnap óta.
Szia, Ne légy kétségbeesve! Minden terhesség más, nem ugyanott helyezekednek el a magzatok, mert ha a tiéd jobban elbújva érzi jobban magát, és mondjuk erõsebb a hasfalad, meg tán még a méhlepényed is elöl tapad, nehezebben érzed a mocorgását. Mocorog õ, csak nem olyan erõteljesen mert még sok a helye. Én most vagyok 24 hetes (pontosabban 23+5) és bár mindennap érzem, de van hogy kevésbé, van hogy jobban, mert úszkál és nem mindig van olyan helyen ahol érzõdik. Egy példa: 4D uh-n voltunk pont amikor 21 hetes voltam és elszomorodtam elõtte mert azt hittem alszik és nem fogunk emiatt látni semmit. Hát a dokinéni elkezdte a 4D-t és megláttuk hogy a baba kalimpál és dörzsöli a pofiját... meglepõdtem mert én olyannyira nem éreztem õt hogy biztos voltam benne hogy alszik :) Baj akkor van a ritka mozgásból, amikor valaki már idõsebb terhes, azaz egy idõ után (30valahanyadik hét, nem tudom pontosan) már mérni kell a napi mozgásokat, legalábbis érdemes. Most még nincs jelentõsége mert még sok a helye :) Jó babavárást és semmi stressz!
Elsõ vagyok. Nekem még most a 36.-héten is vannak ilyen napjaim. És minden héten voltak eddig is. Eleinte én is szívrohamot kaptam. Most meg már próbálom túltenni magam ezeken a napokon. Ne aggódj.
Én is érzem mindennap, hétfõn leszünk 22hetesek, kb a 20.héttõl érzem mindennap, de ilyenkor még azt mondják nem feltétlenül kell érezni mindennap, attól valószínû mozog õ, csak gyengébben, vagy épp lustább, de azért ha 1-2nap nem érzed, menj el dokihoz!
Második vagyok. Ne aggódj biztos, hogy nincs semmi baj csak kicsit lustább a babád. Ha múltkor is minden rendben volt akkor most mi baj lenne? Ha teheted menj el megint UH-ra mert az segít, hogy megnyugodj. Tudod, hogy nem jó ha idegeskedsz. Nekem van egy ismerõsöm aki 20 hetes és semmit nem érzett még egy pici buborékot sem, a baba mégis szépen fejlõdik. Az hogy amúgy sem érzed olyan nagyon erõsen a rugásokat az azért is lehet mert a lepény olyan helyen tapadt meg, hogy tompítja. Melyik kórházba jársz? Ha van kedved szívesen beszélgetnék veled, látom, hogy pár nap van köztünk. Én augusztus 20-ra vagyok kiírva.
Én minden nap érzem a 20. hét óta. Elég intenzíven.

26 hetes kismama vagyok. Másnál is előfordul hogy pár napig gyengébben és ritkábban érzi a magzatmozgást mint előtte?

Legjobb válasz: Nálam is vannak napok, amikor alig alig érzem hogy mozog, utánna pedig le sem akar állni. S van hogy nem is rugdos, hanem csak úgy itt ott nyomja ki magát.

Nálam is vannak napok, amikor alig alig érzem hogy mozog, utánna pedig le sem akar állni. S van hogy nem is rugdos, hanem csak úgy itt ott nyomja ki magát.
Én is 26 hetes vagyok, nekem is volt pár napig hogy alig éreztem, de most megint élénk.Lehet megfordult és befelé kalimpált. :-) Állítólag az idõjárástól is lelassulhatnak..

Én már 19. ik hetet is betöltöttem már 4 napja. A védőnő szerint már biztos h kellene éreznem a magzatmozgásokat. én pedig semmit nem érzek. Baj lehet? Miért nem érzem?

Legjobb válasz: Ne aggódj, még bõven idõben vagy? Tudod, hogy hol tapad a méhlepényed? mert ha elõl akkor "szigetel" és késöbb érzed meg a mozgást. Van rajtad esetleg pici túlsúly? A pocakon lévõ kis zsírréteg is tompítja a mozgás érzékelést.

Ne aggódj, még bõven idõben vagy? Tudod, hogy hol tapad a méhlepényed? mert ha elõl akkor "szigetel" és késöbb érzed meg a mozgást. Van rajtad esetleg pici túlsúly? A pocakon lévõ kis zsírréteg is tompítja a mozgás érzékelést.
Én az elsõ terhességemnél csak a 21. héten éreztem elõször a mozgást. Teljesen egészséges ikreim lettek. Most is csak a 20. hét után, de mondtam a védõnõnek, hogy annyi futkosnivaló van, hogy az apró mozgásokat biztosan nem veszem észre, mikor ezer másfelé kell figyelnem. Este feküdj a hátadra és koncentrálj, hátha akkor megérzel valamit. Ha nem, az sem baj, majd fogod nem soká, sõt, késõbb kifejezetten hatalmasakat fog rúgni, amit a veled szemben ülõk is észre fognak venni ;)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! mellsõ fali a méhlepényem elhelyezkedése , elsõ babóka , egy nagyon kicsi tulsúly van . Már nagyon kíváncsian várom hogy érezhesssem amikor megmozdul de eddig semmi sajnos pedig nagyon koncentrálok :D Szégyenlõs kisfiam lesz :D
Én 20 hetes is elmúltam mire éreztem az elsõ határozott rugást. volt elötte is olyan mintha érzésem, de nem voltam benne biztos, hogy nem bélmozgás volt. ha elõl tapad a lepényed, és pl elsõ baba, akkor indokolt is hogy késõbb érzed, de ilyeneket a védõnõnek is tudnia kéne. a végén már unni fogod annyit rúg majd! boldog babavárást neked!!
Ne aggódj!Nem törvényszerû h ilyenkor már mozognia kell. Az ismerõsömnek még a 3. baba is 21 hetesen mozdult meg.Én az elsõt várom, nekem 17 hetesen mozdult meg, de a 20. hetet betöltöttem amikor már gyakrabban éreztem.Nyugi!A védõnénik szeretnek ijesztgetni.
Szia. Én második babámat is 20. héten éreztem elõször. Azt is este, 3 piciny rúgás volt, aztán semmi. Még most sem erõsek a rúgások a 23. héten. Olyan aprócskák. Ne aggódj minden rendben!!

14+6 naposak vagyunk és még nem érzem a magzatmozgásokat. Baj lehet? Õ a 3. babánk.

Legjobb válasz: szerintem lassan már fogod érezni :) lehet hogy még jól elfér benn és azért nem érzed még :)

szerintem lassan már fogod érezni :) lehet hogy még jól elfér benn és azért nem érzed még :)
Szerintem is természetes, majd ezután. Van aki csak a 18-20.héttõl érzi.
A kérdező hozzászólása: jajj, már nagyon várom. :) olyan sok rosszat lehet olvasni, hogy aggódom. Volt már egy vetélésem, sajnos.
Hát én úgy tudom, hogy a legtöbben csak a 20. héttõl érzik. Én kb. a 16. héten kezdtem érezni. Ne izgulj, 3. babával már rutinosabbnak kéne lenned :)
A kérdező hozzászólása: Rutinosabbnak kéne lennem, ez igaz, de a vetélés nem egy kis félelmet okozott, rutin ide vagy oda. :)
szerintem semmi gond nem lesz csak még várat magára :) ne aggódj :) elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok a biztató szavakat. :)
Én mind a 3 terhességemnél csak a 20. héten éreztem, nyugi. ;)
Teljesen normális, ne aggódj
Szia! Velünk is pont ez van...én is kicsit már ideges voltam...én csak húsz hetes vagyok, de 2-3 napja nem annyira erõsen "ugrándozik", mint elõtte, persze mozgolódik, csak "lazábban". Akkor remélem, ez nem baj...:) üdv

25 hetes kismama vagyok. Másnál is előfordul hogy pár napig gyengébben és ritkábban érzi a magzatmozgást mint előtte?

Legjobb válasz: Szia! Igen elõfordult, nem minden nap mozgott olyan erõsen és sokat. Volt már hogy simiztem a pocakomat, hogy mozogjon, mert keveset mozgott aznap. Szerintem ezzel nincs gond, de ha minden nap egyre kevésbé és egyre ritkábban érzed, akkor fordulj orvoshoz, nehogy baj legyen. Boldog babavárást kívánok!!!!!

Szia! Igen elõfordult, nem minden nap mozgott olyan erõsen és sokat. Volt már hogy simiztem a pocakomat, hogy mozogjon, mert keveset mozgott aznap. Szerintem ezzel nincs gond, de ha minden nap egyre kevésbé és egyre ritkábban érzed, akkor fordulj orvoshoz, nehogy baj legyen. Boldog babavárást kívánok!!!!!
nálam az elmúlt 3 napban volt ez h gyengébben és ritkábban éreztem mozogni, de mára szerencsére visszaállt a dolog.és ugyanúgy mocorog. 27+4 hetes km
Ez nálam mindig a frontoktól függött.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!